Smrdljiva piletina- WISA, VF
- Altsa
BHG wrote:ja u robotu odavno vise ni zvake ne kupujem...drskost, tersanje, neljubaznost, nekultura...svih zaposlenih...isto ko da sam doso i njihovim parama kupujem...nakon sto sam se s "gospodjom" za kasom posvadjo 5-6 puta...vise neidem tamo...hvala lijepo al od mene vise ni marke dobit nece...stoka primitivna..._BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio
![]()
Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj?
- Isabell
Moja iskustva su najgora sa zenama u Drvoprometu na tranzitu. Svaki put me iziritiraju do bola. Da je zivotinja mahnula bi repom, al one ni slucajno da pozdrave il progovore rijec. I svaki put kad sam prisiljena kupiti kod njih, ako zaboravim u gradu, jazem sebi uci cu i necu progovoriti ni rijec . Al jest vraga ja opet ljubazno : Dobar dan. J.... ti odgoj. 
- Neelix
_BosanaC wrote:Sha si to kupio?Neelix wrote:ja sam prekjuceodradio nabavku u wisi i nisam imao problema...osim sto nisu sihronizovani, pa shpek koji sam kupio nisu mogli naplatit, jer jos bar kod nije unesen u sistem....tako da sam ga vratio. i da, zasmetalo mi je sto su sve ispremjestali tako da mi je trebalo duplo vise vremena nego inace da pronadjem sve artikle koji mi trebaju
... sto se tice cijena, neke su skocile (rio mare) neke su pale (crna riza)...to je sto sam primjetio a ima ih jos...radnica na kasi se ispricala sa mamom, kaze da im je isto...
Cafire jedan
- BHG
nebih hvalaAltsa wrote:BHG wrote:ja u robotu odavno vise ni zvake ne kupujem...drskost, tersanje, neljubaznost, nekultura...svih zaposlenih...isto ko da sam doso i njihovim parama kupujem...nakon sto sam se s "gospodjom" za kasom posvadjo 5-6 puta...vise neidem tamo...hvala lijepo al od mene vise ni marke dobit nece...stoka primitivna..._BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio
![]()
Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj?![]()
![]()
![]()
otidji u Tom u Lukavici da vidis sta je "ljubaznost". one na kasi kao da su ih puskom natjerali da rade.ni dobar dan ne znaju reci. a nedaj boze da ih nesto upitas. uuu, eto belaja.
imam granap u mahali...ima sve sto mi treba...a ciko koji radi tu zadnjih 25 godina je preljubazan...
-
ASEAN
Probajte u Velpru. Isti gazda kao u Konzumu ali usluga na kasama, cijene i ostalo sasvim drugačije. Osim toga u VF - ovim prodavnicama ni prije usluga nije bila na nekom nivou, a o ostalim prodavnicama tipa MERKUR, DRVOPROMET, AMKO i sl. gdje se radnici eksploatiraju kao u 17 stoljecu da ne pricam.Zavatoni wrote:Ja sam se jucer isto zaletio u VF (ali Koreju). Uzeo neku teletinu - dos'o kuci kad pravo tukne. Kriza.
Inace nesto nije u redu tamo. Radnici ocigledno preko neke stvari rade i jako su neusluzni. Jedna je cak glasno tersala kao puno je ovdje novih pravila uvedeno.
Ne mozes vjerovati koliko se prelaskom pod Konzum stvari tamo promijenile (na gore naravno).
Sto se tice mene Konzum me vise nece vidjeti.
-
melb26sa
Cek malo, VELPRO je u Rajlovcu koliko ja znam. I ja treba iz centra da idem do Rajlovca a imam prodavnice okolo? I internet narudzbu te dostavu kuci. Jedino da VELPRO pocne dostavljati na kucnu adresu ili otvoriti prodavnice u gradu. Imam ja na sta pametnije vrijeme trositi osim na voznju do Rajlovca, hvala lijepo.ASEAN wrote:Probajte u Velpru. Isti gazda kao u Konzumu ali usluga na kasama, cijene i ostalo sasvim drugačije. Osim toga u VF - ovim prodavnicama ni prije usluga nije bila na nekom nivou, a o ostalim prodavnicama tipa MERKUR, DRVOPROMET, AMKO i sl. gdje se radnici eksploatiraju kao u 17 stoljecu da ne pricam.Zavatoni wrote:Ja sam se jucer isto zaletio u VF (ali Koreju). Uzeo neku teletinu - dos'o kuci kad pravo tukne. Kriza.
Inace nesto nije u redu tamo. Radnici ocigledno preko neke stvari rade i jako su neusluzni. Jedna je cak glasno tersala kao puno je ovdje novih pravila uvedeno.
Ne mozes vjerovati koliko se prelaskom pod Konzum stvari tamo promijenile (na gore naravno).
-
prleitihi
ljudi u eu znaju iz jedne drave u drugu otići radi nabavke..njoj mrsko do velpra..
..nikad ga mi nećemo u eu..
:D
najveći problem s wisom & vf-om..nakon što ih je todorić preuzeo..jesu ćevapi..naime..do sada je vf pravio ćevape po nekom njihovom receptu i bili su prva liga..kako je todorić preuzeo maloprodaju..uveo je..naravno..istog dobavljača kao i za velpro..i ćevapi su užas..nažalost..a što se tiče usluge?..isti ljudi rade..ja čak mislim da je sada puno..puno praktičnije kupovati..to se vidi od voća & povrća..pa do cigara koje sada možeš kupiti na kasi!
najveći problem s wisom & vf-om..nakon što ih je todorić preuzeo..jesu ćevapi..naime..do sada je vf pravio ćevape po nekom njihovom receptu i bili su prva liga..kako je todorić preuzeo maloprodaju..uveo je..naravno..istog dobavljača kao i za velpro..i ćevapi su užas..nažalost..a što se tiče usluge?..isti ljudi rade..ja čak mislim da je sada puno..puno praktičnije kupovati..to se vidi od voća & povrća..pa do cigara koje sada možeš kupiti na kasi!
-
melb26sa
Ti ljudi mozda idu u drugu drzavu jer je jeftinije (znam da su iz Hrvatske dolazili u BiH da se snabdiju namirnicama) ali stvarno sumnjam da je kod nas sta jeftinije...prleitihi wrote:ljudi u eu znaju iz jedne drave u drugu otići radi nabavke..njoj mrsko do velpra....nikad ga mi nećemo u eu..
:D
I da, meni jeste mrsko otici do velpra jer nemam vremena za to
-
prleitihi
slabo ti čitaš..melb26sa wrote:Cek malo, VELPRO je u Rajlovcu koliko ja znam. I ja treba iz centra da idem do Rajlovca a imam prodavnice okolo? I internet narudzbu te dostavu kuci. Jedino da VELPRO pocne dostavljati na kucnu adresu ili otvoriti prodavnice u gradu. Imam ja na sta pametnije vrijeme trositi osim na voznju do Rajlovca, hvala lijepo.ASEAN wrote:Probajte u Velpru. Isti gazda kao u Konzumu ali usluga na kasama, cijene i ostalo sasvim drugačije. Osim toga u VF - ovim prodavnicama ni prije usluga nije bila na nekom nivou, a o ostalim prodavnicama tipa MERKUR, DRVOPROMET, AMKO i sl. gdje se radnici eksploatiraju kao u 17 stoljecu da ne pricam.Zavatoni wrote:Ja sam se jucer isto zaletio u VF (ali Koreju). Uzeo neku teletinu - dos'o kuci kad pravo tukne. Kriza.
- Dori
#37 Re: Smrdljiva piletina- WISA, VF
Samo da se ja malo vratim na pocetak i uradim zadatak iz matematike.ibrik wrote:Juce ti je krenuo sa rajom da raspalimo rostilj i odem u WISU da kupim nesto da se prevrne na tom rostilju...kupim nekoliko onih pakovanja piletine, uredno provjerim datum pakovanja(14.05.2007.) i krenemo rostiljadu...
Tema otvorena danas 17.05, ti si jucer sa rajom isao na rostilj (znaci 16.05) i kupio piletinu kojoj je rok trajanja bio 14.05. Ne kontam
Po mojoj racunici vec joj je bio istekao rok 2 dana kad si je kupio
Ili ja ovdje nisam nesto skontala?
Sto se nasih super-granapa tice, fakat nemam nikakvu prituzbu. Zaposleni su i vise ljubazni i susretljivi prema meni, uvijek neka shega sa tetama na kasi i nikada problemi sa placanjem, bilo krupno ili sitno.
Mozda je do mene, pravi sam izrod, ali eto na svu srecu do sada nemam ni jednu kritiku
-
ibrik
#39 Re: Smrdljiva piletina- WISA, VF
Datum pakovanja je u pitanju, a rok trajanja je cini mi se bio do 19.05.2007.!!!Dena wrote:Samo da se ja malo vratim na pocetak i uradim zadatak iz matematike.ibrik wrote:Juce ti je krenuo sa rajom da raspalimo rostilj i odem u WISU da kupim nesto da se prevrne na tom rostilju...kupim nekoliko onih pakovanja piletine, uredno provjerim datum pakovanja(14.05.2007.) i krenemo rostiljadu...
Tema otvorena danas 17.05, ti si jucer sa rajom isao na rostilj (znaci 16.05) i kupio piletinu kojoj je rok trajanja bio 14.05. Ne kontam
Po mojoj racunici vec joj je bio istekao rok 2 dana kad si je kupio![]()
Sto se nasih super-granapa tice, fakat nemam nikakvu prituzbu. Zaposleni su i vise ljubazni i susretljivi prema meni, uvijek neka shega sa tetama na kasi i nikada problemi sa placanjem, bilo krupno ili sitno.
Mozda je do mene, pravi sam izrod, ali eto na svu srecu do sada nemam ni jednu kritiku
- Dori
#40 Re: Smrdljiva piletina- WISA, VF
O, pardon! Vidim ja nesto mi se ne slaze u racuniciibrik wrote:Dena wrote:Samo da se ja malo vratim na pocetak i uradim zadatak iz matematike.ibrik wrote:Juce ti je krenuo sa rajom da raspalimo rostilj i odem u WISU da kupim nesto da se prevrne na tom rostilju...kupim nekoliko onih pakovanja piletine, uredno provjerim datum pakovanja(14.05.2007.) i krenemo rostiljadu...
Po mojoj racunici vec joj je bio istekao rok 2 dana kad si je kupio![]()
Datum pakovanja je u pitanju, a rok trajanja je cini mi se bio do 19.05.2007.!!!
-
Majstorinho
Ja licno kupujem meso u gradskoj trznici.A veliki sam fan Mercatora,jer je tamo najprofesionalnije usluzivanje u cijeloj BiH.Sve im je cisto,ljubazni radnici,a bogami ima atraktivnih hostesa 
- texel
Evo još nešto odvratno :
danas svratim u Koreju na pizzu, taman počeo da jedem kad ono vrapci po restoranu lete!! i to bilo ih je 10-ak sigurno, mislim da se i gnjezde gore negdje na gredama!! FUJJJ!!
Slete dole gdje se odlažu ostaci hrane i tacne i fino zobaju!!
Mislim,stvarno gadljivo, i vrapci su isto pacovi ili miševi... a to sam i prije viđao kod njih, izgleda da su previše smotani da to riješe ili ih boli neka stvar!
A prije nekoliko sedmica, tamo sam vidio i žohare!
Mrzim kad moram jest u gradu, sve je postalo FUUJJJ!!
FUJ KOREJA KONZUM VF, BLJAKKK!!
OOOO SANITARNI INSPEKTORE, IMA LI TE IGDJE!?
danas svratim u Koreju na pizzu, taman počeo da jedem kad ono vrapci po restoranu lete!! i to bilo ih je 10-ak sigurno, mislim da se i gnjezde gore negdje na gredama!! FUJJJ!!
Mislim,stvarno gadljivo, i vrapci su isto pacovi ili miševi... a to sam i prije viđao kod njih, izgleda da su previše smotani da to riješe ili ih boli neka stvar!
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
Potpisujem. Nije naravno samo zbog hostesa već prvenstveno zbog extra usluge i ponude!!!Majstorinho wrote:Ja licno kupujem meso u gradskoj trznici.A veliki sam fan Mercatora,jer je tamo najprofesionalnije usluzivanje u cijeloj BiH.Sve im je cisto,ljubazni radnici,a bogami ima atraktivnih hostesa
-
lahor
Mercator je iz Slovenije a oni su ipak u EU.Ovde lezi bit cijele price.Majstorinho wrote:Ja licno kupujem meso u gradskoj trznici.A veliki sam fan Mercatora,jer je tamo najprofesionalnije usluzivanje u cijeloj BiH.Sve im je cisto,ljubazni radnici,a bogami ima atraktivnih hostesa
Mercator nece nikad dozvoliti da ima bahatog trgovca ili sefa.Rade ljudi po europskim standardima.Primili su sigurno skolovane trgovce i one koji imaju iskustvo a tu su i dodatni kursevi.Ja isto podrzavam sve one koji su protiv kupovine u slovenskim firmama ali oni su ipak najprofesionalniji.
-
prleitihi
konzum nema ništa sa pizzom u vf-u..kao ni sa vrapcima..texel wrote:Evo još nešto odvratno :
-
Vertex_bh
[quote="EliasVeskot"]Ja sam cula da su neke radnike otpustili u Wisi iako je po ugovoru trebalo da Konzum zadrži sve?
A, jucer sam bila u VF Koreja i atmosfera mi je bila nekako cudna, sve neke starije tete rade na kasama i pomalo su smotane .
[/quote]
Ja cuo da su postavili hrvate na kase, a ostali da slazu palete.
Ima li neko da ovo potvrdi, ili je ovo (nadam se) samo mahalska prica?
A, jucer sam bila u VF Koreja i atmosfera mi je bila nekako cudna, sve neke starije tete rade na kasama i pomalo su smotane .
Ja cuo da su postavili hrvate na kase, a ostali da slazu palete.
Ima li neko da ovo potvrdi, ili je ovo (nadam se) samo mahalska prica?
-
Hierarchia
texel wrote:Evo još nešto odvratno :
-
Eshek
Moraš ti barem malo soliti pamet nekome...Hierarchia wrote:texel wrote:Evo još nešto odvratno :
OOOO SANITARNI INSPEKTORE, IMA LI TE IGDJE!?Mozda da im predlozimo neki instant-otrov za vrapce, da ti ne smetaju pogledu i ne gade život onako ruzni, prljavi i zli.
Čovjek je uporedio vrapce sa pacovima i miševima u epizootiološkom smislu, i to je očigledno.
Neka si se ti našla da braniš jadne, napaćene bosanske vrapce...