Mobitel sa mreze- brandiran telefon???
Moderator: Benq
- HAL9000
Naravno da mozes. I to prilicno brzo i jeftino. Osim toga ubacis najnoviji firmware i povecas mu i funkcionalnost i stabilnost. Takodje, mozes ubaciti i firmware od K810, i tako imati taj telefon u K800 kucistu.BABOcool wrote:mogul mu kako skinuti brand da nije vise vodafone?
Oustalom pogledaj sam.
http://www.wotanserver.com/en/supported ... ebranding/
-
BABOcool
hajd ako ti nije frka da mi objasnis proceduru kako da ukinem brand?HAL9000 wrote:Naravno da mozes. I to prilicno brzo i jeftino. Osim toga ubacis najnoviji firmware i povecas mu i funkcionalnost i stabilnost. Takodje, mozes ubaciti i firmware od K810, i tako imati taj telefon u K800 kucistu.BABOcool wrote:mogul mu kako skinuti brand da nije vise vodafone?
Oustalom pogledaj sam.
http://www.wotanserver.com/en/supported ... ebranding/
- Fiore
#33 we
Ne bih da ti pristajem na muku.,imao sam isti problem prosle godine sa k700i bio je na VIP mrezi..ma isto sve prosao...kao i ti sada..Imao sam srece da ga proturim dalje..
Nadam se samo kad taj problem rijesis.,poucen svojim iskustvom i greskom gdje si kupio mob. bar pomoci drugima i proslijediti im svoj problem da se ne bi i njima desilo..
Za koju sedmicu cekam da vidim sta ce izbaciti u Telecomu pa da platim koliko je god ako bude dobrih telefona i da smirim brigu..kazem nosim jos uvjek skoro 6 godina telefon koji sam kupio u bh.telekomu i nikad baterije nisam promjenio..et toliko.
Nadam se samo kad taj problem rijesis.,poucen svojim iskustvom i greskom gdje si kupio mob. bar pomoci drugima i proslijediti im svoj problem da se ne bi i njima desilo..
Za koju sedmicu cekam da vidim sta ce izbaciti u Telecomu pa da platim koliko je god ako bude dobrih telefona i da smirim brigu..kazem nosim jos uvjek skoro 6 godina telefon koji sam kupio u bh.telekomu i nikad baterije nisam promjenio..et toliko.
- HAL9000
Ma procedura ti nije nista posebno. Ako znas imalo engleski, evo ti detaljnog uputstva : http://www.wotanserver.com/Getting_Started_Guide.pdf
U principu, nista ovo nije komplikovano, i na najsporijoj internet vezi traje 30-40 min. Za pocetak instaliraj sve potrebne drivere za telefon koji se nalaze na cd-u koji si dobio uz k800. Ako nemas cd, drivere imas i na wotanserver stranici, i na SE stranici. Takodje moras imati i originalni kabl koji dodje uz telefon.
Kada to instaliras, samo slijedi upute iz uputstva gore i sve ce biti u redu.
Iako imam nebrandiran telefon koji odlicno radi i sa zadnjim software-om, i ja cu najverovatnije uraditi update preko wotana, zbog one amr kompresije zvuka kada se telefonira. Fakat , ukoliko je slab signal, pomaze pravo, i nema prekidanja i sjeckanja zvuka. Jest da se malo degradira kvalitet zvuka, ali nista strasno.
E, sad probaj polako, drzi se uputa i sretno. I vidjeces kada skines brand i nadogradis software, da ce telefon koji je slusao za 10, slusati za 20 .
U principu, nista ovo nije komplikovano, i na najsporijoj internet vezi traje 30-40 min. Za pocetak instaliraj sve potrebne drivere za telefon koji se nalaze na cd-u koji si dobio uz k800. Ako nemas cd, drivere imas i na wotanserver stranici, i na SE stranici. Takodje moras imati i originalni kabl koji dodje uz telefon.
Kada to instaliras, samo slijedi upute iz uputstva gore i sve ce biti u redu.
Iako imam nebrandiran telefon koji odlicno radi i sa zadnjim software-om, i ja cu najverovatnije uraditi update preko wotana, zbog one amr kompresije zvuka kada se telefonira. Fakat , ukoliko je slab signal, pomaze pravo, i nema prekidanja i sjeckanja zvuka. Jest da se malo degradira kvalitet zvuka, ali nista strasno.
E, sad probaj polako, drzi se uputa i sretno. I vidjeces kada skines brand i nadogradis software, da ce telefon koji je slusao za 10, slusati za 20 .
- Ostri_Mac
ja sad gledao na http://www.handybar.de hocu da uzmem SE W850i sa 2GB memorije i BT headsetom, sve u paketu za 10EUR mjesecno na 2god ugovora sa O2 Genion S paketom (kupit ce mi prijatelj
). Na stranici pise "keine sim-lock i keine handy branding," to valjda znaci da mere na sve mreze, jel'de???
Cini mi se da pise negdje nesto ovako "kao da radi na alle Netze..." ili nesto slicno....haj nek neko pogleda da se ne zajebem i ja ljudi
Hvala!
Cini mi se da pise negdje nesto ovako "kao da radi na alle Netze..." ili nesto slicno....haj nek neko pogleda da se ne zajebem i ja ljudi
Hvala!