pakovanje koverti - istina ili laz ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nina_83

Post by nina_83 »

black wrote:meni se cini da ti i pored svega napisanog ne vjerujes da je prevara..bujrum baci 10 eura i uvjeri se..
Ne, nego cu je sutra nazvati i pokusati izvuci sto vise informacija.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Daj nam informacije o kojoj se osobi radi, da i sami provjerimo.
black

Post by black »

Image
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

a cek ja ne skonta, pakovanje koverti jel?
pa stas u njih pakovat? :D
de Boga ti pitaj tu tetu... :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Bosanac sa dna kace wrote:a cek ja ne skonta, pakovanje koverti jel?
Pa 10 eura :D
nina_83

Post by nina_83 »

Bosanac sa dna kace wrote:
nina_83 wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:a bas mislis da ti je rekla pravo ime i prezime.... :roll:

Provjerila sam, 100% postoji. Adresa, br telefona, sve.
A Boga ti kako si provjerila? :shock:
Prosto. U imeniku. :D
Sogan

Post by Sogan »

moja mi konspirativna narav budi sumnju da je nina_83 u talu sa njima :-) kontam, moze se biti mlada, neiskusna, naivna... ili gluho bilo kakav hronicniji feler... ali do ove mjere :-) nadam se iskreno da je ovo marketinska navlakusa tipa "trojanski konj" :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Bosanac sa dna kace wrote:a cek ja ne skonta, pakovanje koverti jel?
Slažeš neke predmete, i to. Tako piše. A koverte se, ja mislim, lijepe. Ja to vidjam u svim oglasima, bude po 5-6 takvih.
danas

Post by danas »

Sogan wrote:moja mi konspirativna narav budi sumnju da je nina_83 u talu sa njima :-) kontam, moze se biti mlada, neiskusna, naivna... ili gluho bilo kakav hronicniji feler... ali do ove mjere :-) nadam se iskreno da je ovo marketinska navlakusa tipa "trojanski konj" :D
ah sto ti je dupla skorpija :oops: :lol:
Sogan

Post by Sogan »

danas wrote:
Sogan wrote:moja mi konspirativna narav budi sumnju da je nina_83 u talu sa njima :-) kontam, moze se biti mlada, neiskusna, naivna... ili gluho bilo kakav hronicniji feler... ali do ove mjere :-) nadam se iskreno da je ovo marketinska navlakusa tipa "trojanski konj" :D
Ne vjeruj nikom, najmanje samom sebi :D
nina_83

Post by nina_83 »

_BosanaC wrote:Daj nam informacije o kojoj se osobi radi, da i sami provjerimo.
Prodanovic Vellinka
Kuljani bb
Zaluzani - Banja Luka
danas

Post by danas »

Sogan wrote:
danas wrote:
halo bing, kako brat :D :D
nina_83

Post by nina_83 »

Ne, varas se. Moj cilj je raskrinkavanje istih.
basta sljezove boje

#39 Re: pakovanje koverti - istina ili laz ?

Post by basta sljezove boje »

nina_83 wrote:Zanima me da li je neko popustio radoznalosti i javio se na jedan od mnostvo oglasa, tipa - Zaradite do 150eur pakovanjem koverti kod kuce! Da li se iko javio, da li se neko bavi time i je li zaista ima od toga nekog kruha ili je previse dobro da bi bilo istinito ?!
Ja sam okrenula jedan od ponudjenih brojeva, ali jako su tajanstveni po pitanju prave prirode posla, iako gospodja stoji punim imenom i prezimenom iza oglasa (provjerila sam, ta osoba zaista postoji, nije lazno ime). Sve sto mi je rekla, je da joj uplatim 10 eur na ime i da cu navodno dobiti dalja uputstva od direkcije.
Sve mi je to jako sumnjivo i mirise na veliku prevaru, ali ako i jeste prevara, zasto se o tome ne prica ?! Presla sam internet uzduz i poprijeko i nisam naisla ni na jednu recenicu, koja bi potvrdila moje sumnje. A,da sumnjam - sumnjam..ali, opet djavo ne da mira ...ma mora da ima neko, ko je probao i moze da kaze sta se tu u stvari desava :?
nedavno se covjek javio na jedan slican oglas. Posao: prebacivanje novca sa jednog racuna na drugi ili uplate-isplate :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

nina_83 wrote:
Prodanovic Vellinka
Kuljani bb
Zaluzani - Banja Luka
sad kad je pocnemo zvat, pomislice zena evo love, daj i broj da je zivkamo sa onog skajpa :D
P.S. sumnjivo mi ovo duplo L. :-?
forUMASH

Post by forUMASH »

....mogla si tih 10 eura poslat meni, a ne moras kasnije nista pakovati ni slati ni zvati..... :D
Sogan

Post by Sogan »

danas wrote:
Sogan wrote:
danas wrote: ah sto ti je dupla skorpija :oops: :lol:
cijena prava sitnica :D

copyright @ Prodanovic Velinka kuferat trade doo :lol: :lol: :lol:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

nina_83 wrote:
Dakle, jos jedna novinarka. Seko, sta mozemo uciniti za tebe? :D
parafin

Post by parafin »

Sogan wrote:
danas wrote:
Sogan wrote: Ne vjeruj nikom, najmanje samom sebi :D
cijena prava sitnica :D

copyright @ Prodanovic Velinka kuferat trade doo :lol: :lol: :lol:
teta velinka i 40 hajduka :lol:
nina_83

Post by nina_83 »

Bosanac sa dna kace wrote:
nina_83 wrote:
Prodanovic Vellinka
Kuljani bb
Zaluzani - Banja Luka
sad kad je pocnemo zvat, pomislice zena evo love, daj i broj da je zivkamo sa onog skajpa :D
P.S. sumnjivo mi ovo duplo L. :-?
Duplo L je moja greska, sorry. A, broj cu staviti sutra, nakon sto ja nazovem. Ukolko pocne da me levati i mulja, stavljam broj, javno!
pitt

Post by pitt »

poselami je od raje :D:D
nina_83

Post by nina_83 »

Hierarchia wrote:
nina_83 wrote:
Dakle, jos jedna novinarka. Seko, sta mozemo uciniti za tebe? :D
Pa sad, cekaj da razvrstam listu zadataka ;P
kub lajkan

Post by kub lajkan »

I nek napriprema koverti... ima nas ihahaaaaaaaaj sto hocemo pakovat... i reci da smo stela, istovremeno sa svakom rukom i nogom pakujemo po jednu... :D
Upish

Post by Upish »

hehe ovo je stari fazon koji se jos prvi put pojavio tamo negdje 90te pred rat. ja sam i tada bio poslao tadasnjih 100 dinara ili 1000 dinara i kratku biografiju (ne sjecam se). uglavnom za te svoje pare dobijes jako sturi odgovor da je posao za stranu kompaniju (kod mene bijase iz Engleske) koja zeli kao test tvojih sposobnosti da skupis recimo 5000 biografija putem istog oglasa na koji se i sam prijavis. tako da sam i ja stavio oglas sa tim sadrzajem i onda se desilo nesto neocekivano. jedno dobra 2-3 mjeseca su meni stizala pisma sa biografijama i parama, u prosjeku po stotinjak dnevno. sjecam se da sam samo otvarao koverte, vadio pare i slagao biografiju u jednu kutiju. nakon ne znam ni ja koliko skupljenih biografija ( u hiljadama ) sam poslao paket ne adresu te Engleske firme sumnjajuci da ce ista biti od toga. Naravno paket se vratio nakon 3-4 sedmice zbog nepostojece adrese u Engleskoj. hehe uglavnom sve je bila prava mucka od koje su profitirali ljudi koji su se prvi ukljucili prije nego sto se fazon provalio. to je tako bilo prije 17godina i pretpostavljam da je ista fora u pitanju.
Sogan

Post by Sogan »

Prije nego sto uletis u biznis pogledaj onu epizodu Seinfelda gdje Georgeovu vjerenicu ubije pretjerano lizanje kufertata :D
Post Reply