Hocu li??!! ili ne............

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amalka

Post by amalka »

Idi. Vrijedi pokusati. Ko riskira, profitira :)
nedim_uk

Post by nedim_uk »

Bolan hvataj se noge,mani se patriotizma od njega hljeba nema....Samo nemoj kao pojedini kad odes pljuvat po nama.
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Ma sjedi i nemrdaj,. tamo te nece isto sunce sijat. Tamo ces morat radit, cak i prekovremeno,. Vikendom ces trosit pare po shopovima, tiskat se u guzvi. Moraces obavezno ici na godisnje (pa se malo k....t) , moraces ubacivat INGLISH rijeci, moraces klopu narucivat kod kineza, moraces pratit satelitski program, moraces kupit kucu, moraces LCD TV full hdd kupit, moraces minimalno 2 auta ispred kuce natakarit, moraces travu kosilicom podrezivat svake sedmice, morace ustajat rano da zoves BIH, moraces ce se s muzem razvest radi poreza, moraces djecu vodit na vjezbe gitare/klavira/tenisa, moraces placat zenu da ti cisti po kuci, moraces cevape sama pravit, moraces ici na fitnes, moraces, moraces, moraces, ma nebi ti bio u kozi sta sve moras.,
E jednio nemoras znat ko te u parlamentu handri.
Simply_Red

Post by Simply_Red »

prleitihi wrote:
Simply_Red wrote:Idi, ne naginji se kroz prozor! I donesi para
eki..pa nije silajdžić.. :D:D:D
ma nek nam kafe i secera donese, dosta nam :-D
moj ti je savjet jarane da odes, zgnes kolko mozes, vratis se vamo, pokrenes neki biznis, i rahat si, jer njihova marka vrijedi nasih 5
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Mislim da ces se zestoko pokajat. Stoga tu priliku meni tusni preko PM, i mirna Bosna i ti u njoj :D i naravno i republika srpska :D

Al ne fakat, i meni je ovdje sve dok.... i nista ili skoro nista me ne privlači, patriotizam se sasusio, ali opet da mi se takva prilika pruzi, ne bih se bas momentalno nogom u guzu dzipio... nije bas lahko tu odluku donijet pa nek priča sta god hoce, pa i ja prvi :-? :-)
funaki

Post by funaki »

NEEEE!!!

''Ja nemam druge drzave osim Bosne i Hercegovine''!!!
Vertigo

Post by Vertigo »

Sudeci po tvom uvodnom postu, ocito je da (jos) nisi zreo za takvu odluku.
Ostani da se patimo zajedno. :D
kekec

Post by kekec »

funaki wrote:NEEEE!!!

E ovo ti je najjaci razlog da NE ides. :)
forumasica

Post by forumasica »

Ja sam bila 6 godina na zapadu i vratih se... sto jes-jes, svodi ti se sve na pidzamu i radno odijelo, ima svojih prednosti a i mana taj zivot "negdje drugo". Ali definitivno ti mogu reci da ce ti ovdje bolje biti ako imas fin poslic, koji mogu naci svi koji hoce da rade a ne da se ku..e, a ako si i ti takav/va, nece ti dobro biti nigdje....
U svakom slucaju puno srece i uspjeha ti zelim ma sta da odlucis... :-D
melb26sa

Post by melb26sa »

SiSaJuMe wrote: morace ustajat rano da zoves BIH
Pa i nece - nas nasi zovu oko 19 po njihovom vremenu - tako da se moze i naradit prije nego nazove :D
Meni se NZ svidio posebice nakon sto sam vidjela jednu reportazu - zelenilo na sve strane, nije pretrpano... Nadam se da cemo tamo otici bar turisticki u posjetu uskoro.
funaki

Post by funaki »

kekec wrote:
funaki wrote:NEEEE!!!

E ovo ti je najjaci razlog da NE ides. :)

Mozda je i izazov ostati ovdje... :-)

sta mislis?
black

Post by black »

forumasica wrote:Ja sam bila 6 godina na zapadu i vratih se... sto jes-jes, svodi ti se sve na pidzamu i radno odijelo, ima svojih prednosti a i mana taj zivot "negdje drugo". Ali definitivno ti mogu reci da ce ti ovdje bolje biti ako imas fin poslic, koji mogu naci svi koji hoce da rade a ne da se ku..e, a ako si i ti takav/va, nece ti dobro biti nigdje....
jest eto mogu..zato vjerovatno 60% ljudi bi otislo odavde..de ne laprdaj bezveze..
forumasica

Post by forumasica »

black wrote:
forumasica wrote:Ja sam bila 6 godina na zapadu i vratih se... sto jes-jes, svodi ti se sve na pidzamu i radno odijelo, ima svojih prednosti a i mana taj zivot "negdje drugo". Ali definitivno ti mogu reci da ce ti ovdje bolje biti ako imas fin poslic, koji mogu naci svi koji hoce da rade a ne da se ku..e, a ako si i ti takav/va, nece ti dobro biti nigdje....
jest eto mogu..zato vjerovatno 60% ljudi bi otislo odavde..de ne laprdaj bezveze..
Govorim iz licnog iskustva, vec 15 godina koliko radim pokusavamo naci "normalnu" osobu koja bi da radi, ima finu platu koja je prvog u mjesecu, prijavljena od prvog dana, super radna atmosfera... i nakon kraceg vremena .... kasni, nece ni za sta da se potrudi, pocne da pametuje (dosta mi i moje pameti, a kamoli tudje) i na kraju kad ostane bez posla ne valja drzava, ni ovo ni ono, samo je on/ona divna i krasna...
Mi inace volimo malo vise pametovati i mnogo sta nam je glupo (blam) raditi, mislim da nasi ljudi imaju malo preveliko misljenje o sebi. A to ne pali nigdje, pogotovo na zapadu.
amrino

Post by amrino »

Ja samo znam da ja nigdje ne mrdam...u svakom slucaju sretno pri donosenju odluke :D
Sogan

Post by Sogan »

Kako pricaju ovi nasi koji su vec tamo, nema ovce do ovce sa Novog Zelanda :oops:
Sogan

Post by Sogan »

Kako pricaju ovi nasi koji su vec tamo, nema ovce do ovce sa Novog Zelanda :oops:
misha

Post by misha »

moje misljenje je da ako si u mogucnosti da ovde nadjes dobar posao, u smislu da ti zadovoljava potrebe, dakle nikakav luksuz, nego normalno, da ne mislis hoces li platit racun, da si mozes priustit mjesecno da jedes zrdavo, da se obuces, da na godisnjem odes na more, nista bijesno,dakle da zivis kao normalni gradjanin srednje klase, nisi tajkun, nego ono normala...e onda nemoj ici, jer ako imas sve to ovde, onda ovde jos dodatno imas ono sto neces nigdje imat, svoju porodicu prijatelje, svoj ćeif...
ja zivim ovdje i nemam posao jos uvijek ( ne jer ne mogu naci, vec zato sto se jos skolujem)ali kad zavrsim ako nadjem nesto sto mi pase, ostajem,Ako ne, definitivno bih otišla...
ali shvatam da nije lako, pusti suplju kofa bas te briga, idi, politika, parlamenti, situacija, besparica..kad odes ne ostavljas ti to ,,,ostavljas cijeli zivot svoj iza sebe...raju,porodicu...
ako je bas prigustilo idi,probaj,sto da ne...
usotalom danas je svijet tako mali, iako je NZ na kraj svijeta, ejrplejn i eto te začas vamo ...još ako ne ideš sam...ili imas dole nekoga..
pokušaj, i sa srećom...
Vingo

Post by Vingo »

Opet novinar-istrazivac...... :roll:
tempora

Post by tempora »

Vingo wrote:Opet novinar-istrazivac...... :roll:
Ne negoduj, tema mi odgovara! :) Jos kada bi bilo rijeci o bracnoj emigraciji .......... 8)
IstinaBoli

Post by IstinaBoli »

Idi...bolje raditi i placati kredite i zasnovati porodicu , nego ovde cekati da ti neko udijeli sadaku!
Vingo

Post by Vingo »

Ne negodujem....ja kolutam po defaultu :D
Neelix

Post by Neelix »

forumasica wrote:
black wrote:
Govorim iz licnog iskustva, vec 15 godina koliko radim pokusavamo naci "normalnu" osobu koja bi da radi, ima finu platu koja je prvog u mjesecu, prijavljena od prvog dana, super radna atmosfera... i nakon kraceg vremena .... kasni, nece ni za sta da se potrudi, pocne da pametuje (dosta mi i moje pameti, a kamoli tudje) i na kraju kad ostane bez posla ne valja drzava, ni ovo ni ono, samo je on/ona divna i krasna...
Mi inace volimo malo vise pametovati i mnogo sta nam je glupo (blam) raditi, mislim da nasi ljudi imaju malo preveliko misljenje o sebi. A to ne pali nigdje, pogotovo na zapadu.
koja firma???? mogul se ja prijavit :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Neelix wrote:
forumasica wrote:
black wrote: jest eto mogu..zato vjerovatno 60% ljudi bi otislo odavde..de ne laprdaj bezveze..
koja firma???? mogul se ja prijavit :D
Vjerovatno u firmi imate internet stalno, a doticni uposlenik foruma po cijeli dan. Ovi simptomi svi ukazuju na to. :D
blackpain

Post by blackpain »

hvala vam svima

rece neko jesam li zreo ....pa et imam 21 god. sto znaci da i nisam bas zreo s te strane sto bi inace trazio vas savjet ,a sto se tice zrelosti ovdije i ne moras biti zreo da skontas sta se desava i budale su vise skontale u kakvu buducnost ide ova bosna
kad je u pitanju posao zaposlen sam i trenutno radim sace skoro 1 godina, ali sami znate da ovdije nista nije sigurno sve sami privatnici od kojih mozes dobiti otkaz za par minuta, a ove drzavne firme ili propadaju ili je jednostavno nemoguce zaposliti se u njih.... kazete lahko je raditi ko hoce ,naravno jest ,ali svak prizeljkuje neki dobar posao ne raditi za 300km 8 sati dnevno (sto nije moj slucaj ja sam zadovoljan sa svojim poslom ,ali sve sto je dobro kratko traje :/..)
naravno sa tih 300km pa et i 500km nemoguce je osnovati porodicu sto ukazuje na pad nartaliteta ako nemas stan kirija, pa rezije hrana jos i beba :-? hmm to bi bio pakao na zemlji
i jos mnogo toga zamislite da imate roditelje koji nemaju nikakve penzije zapravo nece imat i sta sad........jednostavno otici... naravno to je jos jedan razlog koji me veze za ovu bosnu

stvarno teska odluka volio bi da nisam dobio ovaj poziv :x

nisam mogao na fax zbog financiskih problema ,reko sebi zavrsicu to kad se zaposlim sad kad radim nemam vremena za fax sto znaci za sada ne mogu,a vrijeme leti sami znate kako je zivot kratak
da odem tamo cisto sumnjam da bi i tamo mogao uskladiti te dvije stvari....

znam da nas je ovakvih vise od 70% ...i znam da od price nema nista ,ali bar se mozemo jadat jedni drugima to nam je i ostalo za djela nema mjesta...

najgore je to sto sam uvijek govorio da mi je otici uradio bi to odmah cim bi mogao i svakom bi dao isti savjet kao sto je vecina vas meni "idi odavde ne vracaj se",ali sad........kad imam priliku....stvarno nisam ocekivao da ce biti vako tesko odluciti se :sad:
Neelix

Post by Neelix »

vjeruj da te razumijem...kada iz ove perspektive razmislim, ispalio bih se iste sekunde...a opet da dodjem u tu situaciju bog zna kako bih reagovao... nije lako ostaviti sve ono sto znas, prijatelje, roditelje, porodicu, mjesto u kojem si koliko toliko siguran i otici negdje gdje maltene nemas nikog...
Post Reply