ne kontam koja je ovo furka, moj komentar ste pobrisali ali repliku niste. Je li cenzura na kritikovanje Marije Sestic? Cura je katastrofa od katastrofe, a najkastrofalnije je sto se totalna pocetnica salje na jedno ovakvo takmicenje, kao da RS nema boljih pjevaca. Glavni argument je da je Marijin tata napisao bh himnuprofa30 wrote:Ne znam koji vam je k...., Marija Sestic je bila najlmladji ucesnik i bila je 11. Dosad su samo Hari i Dino Merlin imali bolji nastup na Evroviziji. Nemaju se svabe sa ARD-a sta sprdati, neka pogledaju svoje pjesme kakve su im i koji plasman imaju i sve ce biti jasno. Uvijek smo imali bolju poziciju od njih a oni kao i englezi spanci i francuzi imaju tu privilegiju pa bez obzira na plasman svake godine su direktno u finalu. Inace ih ih zbog nemuzikalnosti trebalo davno izbaciti.basta sljezove boje wrote:Srbija je zasluzeno pobijedila. Sve ostalo je bilo katastrofa. I cinjenica da je Eurovizija kult kod queer populacije je pogodovala Mariji Serifovic, te pjesma o lezbejskoj ljubavi. Marija Serifovic je za razliku od Marije Sestic prosla teski put Beovizije i dokazivanja na domacoj sceni. Ne znam kakav ziri je izabrao Mariju Sestic, ali nastup je bio ocajan. Cura je totalna pocetnica tananog glasa. Sa njenim scenskim nastupom su se dugo sprdali komentatori u ARD studiju. Ocito treba nesto mijenjati kod netrasparetnog izbora pjesme. Jos gluplji je kljuc jedna godina RS jedna godina Federacija
Valjda bi trebali tebe pitati koga cemo slati iduce godine
NE Eurosongu!
Moderator: _BataZiv_0809
-
basta sljezove boje
-
kub lajkan
Vala i nisi mor'o...Totimoshi wrote:Pozdrav svim forumasima.Morao sam se registrovati da bih prokomentarisao nesto.
Totimoshi wrote:Citam jutros temu Marija je "pobedila" i tamo je jedna curica,pretpostavljam da je curica,napisala slijedece "ma svaka cast Mariji Serifovic... ima glas za 10 a i pjesma je stvarno i vishe nego odlicna... ona tri prsta i jesu bila vishka ali cu zazmiriti na to jer bas volim njene pjesme... a i valja u Beograd na eurosong 2008...nekako cudno... "
Ovako mi bosanci,merhametli ljudi,gledamo na sve.Zbog ovog nam treba jos deset ratova i p... materina da se naucimo pameti.Da cika karadzic dodje ovde i odrzi predavanje o novim psiho analizama,napunio bi bilo koju dvoranu.Ja smijem zivot dati da od onih 12 poena koje je marija dobila od nas,80% je doslo i Federacije,od ovakvih cura i curetaka i djecaka i deckica.Zbog ona tri prsta je treba bojkotovat do kraja zivota,pa koji god razlog bio za podizanje istih.Nisam vidio da ih je podigla i uzviknula "Srbija" kada joj je Hrvatska dodjeljivala bodove,ili Makedonija itd.
Sto se tice same pjesme,meni je pjesma zivo sranje.Cim sam je cuo jos ranije mislio sam da ce biti ispod nas,definitnivno.Za tu pjesmu i pjesmu Dade Topica sam bio siguran da ce biti ispod nas.Marija Serifovic ima dobar glas,ali nasa Marija ima 15 puta bolji,ova troprstasica joj nije do koljena.To sto smo imali "divnu pjesmu i nastup",to je druga prica.Trebali smo je poslati sa Damirom Imamovicem sa onom pjesmom sto je otpjevala na onom promoviranju ove Rijeke bez imena,ili kako se vec zove.
- zena21
Svaka cast... I sama sam ti tak'a_BosanaC wrote:Ne znam fakat cemu ovo nerviranje oko Eurosonga![]()
![]()
Davno sebi rekoh da me ne interesuje, i od tada ne pratim ni kada je, ni da li je, ni ko nastupa, niti bilo sta. Jednostavno - ima toliko programa da niko nije osudjen na gledanje Eurosonga
Uopste mi nije jasno ko ovo gleda
- Abu FEED el-Castro
A nama je draze da ode kosovo, nego da budemo triput zaredom prvi na evroviziji, i da srbija bude zadnjaveca_sa wrote:ovako stvari stoje.
sad kad su srbi dobili evroviziju, ne smiju ratovat sto opet znaci - ODE KOSOVO
I opet: nista od zajedničke drzave, samo ljubav preko granica
-
dia81
deen je bio 9profa30 wrote:Ne znam koji vam je k...., Marija Sestic je bila najlmladji ucesnik i bila je 11. Dosad su samo Hari i Dino Merlin imali bolji nastup na Evroviziji. Nemaju se svabe sa ARD-a sta sprdati, neka pogledaju svoje pjesme kakve su im i koji plasman imaju i sve ce biti jasno. Uvijek smo imali bolju poziciju od njih a oni kao i englezi spanci i francuzi imaju tu privilegiju pa bez obzira na plasman svake godine su direktno u finalu. Inace ih ih zbog nemuzikalnosti trebalo davno izbaciti.basta sljezove boje wrote:Srbija je zasluzeno pobijedila. Sve ostalo je bilo katastrofa. I cinjenica da je Eurovizija kult kod queer populacije je pogodovala Mariji Serifovic, te pjesma o lezbejskoj ljubavi. Marija Serifovic je za razliku od Marije Sestic prosla teski put Beovizije i dokazivanja na domacoj sceni. Ne znam kakav ziri je izabrao Mariju Sestic, ali nastup je bio ocajan. Cura je totalna pocetnica tananog glasa. Sa njenim scenskim nastupom su se dugo sprdali komentatori u ARD studiju. Ocito treba nesto mijenjati kod netrasparetnog izbora pjesme. Jos gluplji je kljuc jedna godina RS jedna godina Federacija
Valjda bi trebali tebe pitati koga cemo slati iduce godine
-
to_the_roots
eurosong je jedna uzasna parada kica i politike. zamislite obicno natjecanje svih onih pjesama, bez "nacionalne pozadine", tj. da nije poznato koji izvodjac potjece iz koje zemlje... bi li to jos iko gledao?! sumnjam.
fuj, fuj, fuj. nikad vise eurosong.
-
luciferino
Bezveze je učestvovati na takmičenju gdje je toliko lako predvidjeti ko će za koga kako glasati.
- Hantraga
Mi nikad necemo dobiti Eurosong. I onaj nas uspjeh prosle godine je zahvaljujuci sto se Srbija nije plasirala.lija86 wrote:Ne podržavam ukidanje Euposonga uopće niti BH Eurosonga, možda se i nama desi jedne godine "Marija Šerifović", nikad se ne zna, a ona je pravi primjer kako prikazati svoju zemlju u najboljem svjetlu, danas sve evropske novine pišu o njenom izvrsnom nastupu, pobjedi... i eto prilike da se Srbija spomene i mimo statusa Kosova, a također tako nešto itekako Bosni i Hercegovini treba.
Kad je izbor zemalja bivse Yu u pitanju, uvjek ce se davati 12 bodova Srbiji, ili eventualno Hrvatskoj. Mi jedino imamo sanse ako nekad Srbija ne prodje u finale.
Srbijanksi muzicki marketing je jak, i Srbija polasira svoju muziku po cjelom Balkanu, sto je i normalno da popularnost njihove muzike je uvjek u vrhu svih zemalja bivse Yu.
Sve u svemu, Evrovizija je postala smjesna, po ovom n acinu glasanja, uvjek ce pobjediti neka ruska zemlja, Srbija ili eventualno balticka zemlja...
Ja neznam kako se Spanioja, Portugal, Irska i Velika Britanije ne bune...jel ako pogledate stanja na tabelama, vidjecete da je u prvih 10 najvise Ruskih i Balkanskih zemalja...
uvodjenjem zirija, ne znam da bi se ista rjesilo..Jel bi opet komsije davale komsijama bodove. Dakle, ovo je samo pocetak, a vidjecete jos koliko ce puta Srbija osvojiti Eurosong
Zahvaljujuci bas zemljama bivse Yu...
-
basta sljezove boje
danas su se izgleda dogovorili. Eurovizija u Beogradu 2008 ide po dosadasnjem modelu. Od 2009 ce biti dva polufinala - jedan za Zapad i Srednju Europu, a drugi za SSSR i ex YU.
-
dr.iver
#41 Re: NE Eurosongu!
apsolutno se slazem sa ovim....prleitihi wrote:bruka NAŠIH para se troši na ovaj cirkus..realno..država od ovoga nema nikakve koristi..dobro je samo nekolicini delegata..kukriću..zaimovićki..(jesu li oni u stalnom radnom odnosu na bht-u?..šta rade tokom godine?..kolike su im plate?) i onom ko nas predstavlja..čak se više ni izbor ne održava..nego to oni tamo odrede ko će državu predstavljati..svake godine je isto..komšija daje komšiji..i ne znam šta je tu zanimljivo....lako je zaimovićki mojom čunom gloginje mlatiti..italija ne učestvuje..pa što bi i mi..
![]()
Recite NE Eurosongu!
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070514044
Senada izgleda nije popila svoje lijekove jutros pa se zena pretrgla da digne revoluciju
. Serif Marija je digla 3 prsta za 12ku koju je dobila Srpskim glasovima iz RS-a i zbog par drugih koji i danas slusaju Cecu. Ali Serif Marija je dizala 3 prsta i kad joj je Finska dala 12-ku, pa po Senadinoj logici, valjda da provocira Bosansku dijasporu koja tamo zivi
, a valjda ne zato sto su ta 3 prsta simbol Srpskog nacionalizma sto je u kontekstu Evrovizije normalna pojava i sasvim za ocekivati.

Evrovizija je inace u zadnjih 5 godina postala tek nesto malo vise od freak show-a. Od Finskih monstruma, preko Ukrajinskih tranvestita, Serif Marijina nacionalisticka ikonografija nije uopste van sezonska pojava. Nije se ni zacuditi da su prvih 15 drzava na Eurosongu bile sve istocno-evropske zemlje a bodovi mogu predstavljati i index nacionalizma vezan za tu drzavu.
Zato mi je drago sto je Marija Sestic, Banjalucanka koja je predstavljala BiH, zavrsila na 11. mjestu u zlatnoj sredini tabele. Odradila je sto je trebala da odradi, vrlo elegantno i dostojanstveno prezentirala drzavu, sa lijepom pjesmom koja je blago podsjecala na sevdalinku i koja nastavlja da gradi BiH brend koji je zaceo Hari Mata Hari.
Senadi je bolje da suti jer ce poplaviti od zavisti citavu narednu godinu dok se Srbijanci budu busali sa pobjedom. Ja sam za primjer odavno prestao da gledam prema Drini za inspiraciju.
Senada izgleda nije popila svoje lijekove jutros pa se zena pretrgla da digne revoluciju
Evrovizija je inace u zadnjih 5 godina postala tek nesto malo vise od freak show-a. Od Finskih monstruma, preko Ukrajinskih tranvestita, Serif Marijina nacionalisticka ikonografija nije uopste van sezonska pojava. Nije se ni zacuditi da su prvih 15 drzava na Eurosongu bile sve istocno-evropske zemlje a bodovi mogu predstavljati i index nacionalizma vezan za tu drzavu.
Zato mi je drago sto je Marija Sestic, Banjalucanka koja je predstavljala BiH, zavrsila na 11. mjestu u zlatnoj sredini tabele. Odradila je sto je trebala da odradi, vrlo elegantno i dostojanstveno prezentirala drzavu, sa lijepom pjesmom koja je blago podsjecala na sevdalinku i koja nastavlja da gradi BiH brend koji je zaceo Hari Mata Hari.
Senadi je bolje da suti jer ce poplaviti od zavisti citavu narednu godinu dok se Srbijanci budu busali sa pobjedom. Ja sam za primjer odavno prestao da gledam prema Drini za inspiraciju.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#43 Re: NE Eurosongu!
Aha a sta nam treba????? Kao prvo ti trebas da budes svjestan da zivis (ako zivis) u drzavi kojoj je potrebno da se pojavljuje svugdje i na svakom mjestu gdje se pojavljuje Evropska elita. Zasto??? Zato da bi vidjeli da mi nismo sisli tek sa banane i da im i te kako mozemo da parirarmo u masi stvari. Italiju kao jednu od vodecih Evropskih drzava boli ona stvar za Evrovizijom jer su oni zemlja u kojo sve stima, koja je u Evropskoj uniji i iz koje i ti dan danas kupujes sminkersku garderobu i cipele. E kad mi budemo na nivou te Italije onda cu i ja reci "jebes Evrovizju". Njima ne treba Evrovizija u Milanu jer je to najjaci industrijski grad u Evropi. Ali Sarajevu i te kako treba da dovede Evropu u BiH i da pokazemo sve ono cime se dicimo.prleitihi wrote:bruka NAŠIH para se troši na ovaj cirkus..realno..država od ovoga nema nikakve koristi..dobro je samo nekolicini delegata..kukriću..zaimovićki..(jesu li oni u stalnom radnom odnosu na bht-u?..šta rade tokom godine?..kolike su im plate?) i onom ko nas predstavlja..čak se više ni izbor ne održava..nego to oni tamo odrede ko će državu predstavljati..svake godine je isto..komšija daje komšiji..i ne znam šta je tu zanimljivo....lako je zaimovićki mojom čunom gloginje mlatiti..italija ne učestvuje..pa što bi i mi..
![]()
Recite NE Eurosongu!
I mora neko zaradjivati sefe. Da to nije Kukric mozda bi to bio ti ili ja ili neko treci. Zasto stalno kod nasih ljudi struji ta zavist. Onda nam ne treba nista, ni muzika, ni sport, ni pozoriste, ni film jer se svugdje trose pare poreskih obveznika. Niste taqko pricali prosle godine kada je bio Hari jer smo zamalo pobjedili a da smo jos pobjedili tjerali bi pjevace kukama i motikama na Evroviziju.
Najbolje da se mi svi u BiH vratimo u pecine samo sto ce se i onda naci neki pametnjakovic i reci da necija pecina ima vise stalaktita i covjecijih ribica od druge i eto odmah sranja.
- Abu FEED el-Castro
Da ja sad malo kontriram i da vas upitam da li bi se slozili sa konstatacijom: Da eurosong ne postoji trebalo bi ga izmisliti!
??
Zapravo zar ne bi bilo puno logičnije da postoji i Worldsong
gdje bi bilo afričke muzike, i to one plemenske, divne, juznoameričke, arapske, dalekoistočne itd.
Ovo govorim zatvorenih očiju na eurosong koji poznajem (koji pogledam ali samo kao sto bih rado pogledao i trku razjarenih bikova koje pomahnito svijet pusti po spanskim ulicama da ih progoni) , i koji, barem mene ni u čem ne inspirise, nista mi ne znači, i koji je pretvoren u festival budala, ekscentrika i nastranih.
Gledam dakle semantički na naziv evro-song i u tom slučaju to ima smisla, umjetnost raznih i različitih naroda na jednom mjestu, te potreba da nas umjetnost veze i sto bi bila njena najuzvisenija uloga.
Dok se praksa vec odavno i umnogome razisla sa tom definicijom. Uostalom kao i demokratija koja bi kao trebala da bude vladavina naroda, šta li...

??
Zapravo zar ne bi bilo puno logičnije da postoji i Worldsong
Ovo govorim zatvorenih očiju na eurosong koji poznajem (koji pogledam ali samo kao sto bih rado pogledao i trku razjarenih bikova koje pomahnito svijet pusti po spanskim ulicama da ih progoni) , i koji, barem mene ni u čem ne inspirise, nista mi ne znači, i koji je pretvoren u festival budala, ekscentrika i nastranih.
Gledam dakle semantički na naziv evro-song i u tom slučaju to ima smisla, umjetnost raznih i različitih naroda na jednom mjestu, te potreba da nas umjetnost veze i sto bi bila njena najuzvisenija uloga.
Dok se praksa vec odavno i umnogome razisla sa tom definicijom. Uostalom kao i demokratija koja bi kao trebala da bude vladavina naroda, šta li...
-
prleitihi
#46 Re: NE Eurosongu!
jebote..ispade italija jedina uređena zemlja u eu..hrasno38 wrote:Aha a sta nam treba????? Kao prvo ti trebas da budes svjestan da zivis (ako zivis) u drzavi kojoj je potrebno da se pojavljuje svugdje i na svakom mjestu gdje se pojavljuje Evropska elita. Zasto??? Zato da bi vidjeli da mi nismo sisli tek sa banane i da im i te kako mozemo da parirarmo u masi stvari. Italiju kao jednu od vodecih Evropskih drzava boli ona stvar za Evrovizijom jer su oni zemlja u kojo sve stima, koja je u Evropskoj uniji i iz koje i ti dan danas kupujes sminkersku garderobu i cipele. E kad mi budemo na nivou te Italije onda cu i ja reci "jebes Evrovizju". Njima ne treba Evrovizija u Milanu jer je to najjaci industrijski grad u Evropi. Ali Sarajevu i te kako treba da dovede Evropu u BiH i da pokazemo sve ono cime se dicimo.prleitihi wrote:bruka NAŠIH para se troši na ovaj cirkus..realno..država od ovoga nema nikakve koristi..dobro je samo nekolicini delegata..kukriću..zaimovićki..(jesu li oni u stalnom radnom odnosu na bht-u?..šta rade tokom godine?..kolike su im plate?) i onom ko nas predstavlja..čak se više ni izbor ne održava..nego to oni tamo odrede ko će državu predstavljati..svake godine je isto..komšija daje komšiji..i ne znam šta je tu zanimljivo....lako je zaimovićki mojom čunom gloginje mlatiti..italija ne učestvuje..pa što bi i mi..
![]()
Recite NE Eurosongu!
I mora neko zaradjivati sefe. Da to nije Kukric mozda bi to bio ti ili ja ili neko treci. Zasto stalno kod nasih ljudi struji ta zavist. Onda nam ne treba nista, ni muzika, ni sport, ni pozoriste, ni film jer se svugdje trose pare poreskih obveznika. Niste taqko pricali prosle godine kada je bio Hari jer smo zamalo pobjedili a da smo jos pobjedili tjerali bi pjevace kukama i motikama na Evroviziju.
Najbolje da se mi svi u BiH vratimo u pecine samo sto ce se i onda naci neki pametnjakovic i reci da necija pecina ima vise stalaktita i covjecijih ribica od druge i eto odmah sranja.
tugo nevjero..ne brini..ne brini za mene..u kosu stavi ruzmarin..i ostani kraj mene..na jastuku za dvoje od iluzija..jer sva bol svijeta..noćas nije u bosni..kiss me and TELL mi slow: kruha i igara is what I want!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#47 Re: NE Eurosongu!
Naravno, potvrdjuje se obicno ono sto i napisem a to je da pametnih i revolucionara na ovom forumu ima vise nego sto je Tito imao partizana. Sve si ti to lijepo nabrojao i bez greske ali to je sve sto svi mi vec odavno znamo ali isto tako sve ono ocemu se ovdje pametuje godinama a kada neko pozove ajmo nesto mijenjati onda nigdje nikoga. Ako izuzmes ovdje par likova koji vise manje ono sto napisu pokusavaju da pretvore u djela sve ostalo se zavrsava na onom "trebalo bi.....". Nije Italija jedina ali je toliko jaka da moze hladno da kaze da je boli za Eurosongom. Italija se pojavljuje na svakom mjestu u svijetu sa uspjesima, rezultatima a mi probijamo i te kako debeli led iznad nasih glava. Zato i kazem da treba da ucestvujemo od svjetskog prvenstva u igranju klikera do puta na mjesec ako je to moguce. Bolje je da su te pare otisle na Eurosong nego u dzepove politicara kojima prvi ti ne smijes da zucnes nista javno nego ovdje palamudis zajedno sa mnom i ostalim forumasima.prleitihi wrote:jebote..ispade italija jedina uređena zemlja u eu..hrasno38 wrote:Aha a sta nam treba????? Kao prvo ti trebas da budes svjestan da zivis (ako zivis) u drzavi kojoj je potrebno da se pojavljuje svugdje i na svakom mjestu gdje se pojavljuje Evropska elita. Zasto??? Zato da bi vidjeli da mi nismo sisli tek sa banane i da im i te kako mozemo da parirarmo u masi stvari. Italiju kao jednu od vodecih Evropskih drzava boli ona stvar za Evrovizijom jer su oni zemlja u kojo sve stima, koja je u Evropskoj uniji i iz koje i ti dan danas kupujes sminkersku garderobu i cipele. E kad mi budemo na nivou te Italije onda cu i ja reci "jebes Evrovizju". Njima ne treba Evrovizija u Milanu jer je to najjaci industrijski grad u Evropi. Ali Sarajevu i te kako treba da dovede Evropu u BiH i da pokazemo sve ono cime se dicimo.prleitihi wrote:bruka NAŠIH para se troši na ovaj cirkus..realno..država od ovoga nema nikakve koristi..dobro je samo nekolicini delegata..kukriću..zaimovićki..(jesu li oni u stalnom radnom odnosu na bht-u?..šta rade tokom godine?..kolike su im plate?) i onom ko nas predstavlja..čak se više ni izbor ne održava..nego to oni tamo odrede ko će državu predstavljati..svake godine je isto..komšija daje komšiji..i ne znam šta je tu zanimljivo....lako je zaimovićki mojom čunom gloginje mlatiti..italija ne učestvuje..pa što bi i mi..
![]()
Recite NE Eurosongu!
Najbolje da se mi svi u BiH vratimo u pecine samo sto ce se i onda naci neki pametnjakovic i reci da necija pecina ima vise stalaktita i covjecijih ribica od druge i eto odmah sranja.:D ..ne znadoh da je u njemačkoj i švici takav haos..
..te da je i njima "potrebno da se pojavljuju svugdje i na svakom mjestu gdje se pojavljuje Evropska elita."..
:D ..e jebo tu elitu koja se pojavljuje na eurosongu..(vrijednije je ono danisovo this is for my country... negoli narednih 1000 eurosongova)..u kojoj to "masi stvari" mi možemo da im pariramo?..u tome i jeste problem..mi se takmičimo u pogrešnim disciplinama..ne takmičimo se u donošenju dobrih zakona i sprovođenju istih..nego u eurosongu..ne takmičimo se u čistim ulicama..nego u eurosongu..ne takmičimo se u jakom sudstvu..nego u eurosongu..(jebote nama sudija do podne vodi postupak a od podne ide na saslušanje zbog optužbi za sexualno napastvovanje..profesor pravnog fakulteta odgovara za teški kriminal..profesori..akademici recituju hvalospjeve o pripadnicima podzemlja..govoreći za jednog..kako je on..u stvari..gud gaj..kako je došao do 3. godine prava..al' sve je to nebitno..važno je da mi pariramo "evropskoj eliti" u masi stvari!)..šuplju na stranu..ako je..a jeste..učešće bosne na eurosongu u ratu bilo opravdano (sva bol svijeta je tada bila u bosni!)..zašto bi to bilo danas?...kakve je rezultate polučilo postratno učešće bosne na eurosongu?..na koji način mi dokazujemo "evropskoj eliti" da nismo "sisli tek sa banane"?..tako što bez ikakvog konkursa pošaljemo sina jednog običnog ratnog profitera i postratnog foteljaša zaima backovića?..ili što..opet bez ikakvog konkursa..pošaljemo kćerku čovjeka koji javno kaže da ne priznaje himnu države koju njegova kćerka predstavlja?!..je li na taj način dokazujemo "evropskoj eliti" da nismo "sisli tek sa banane"?..trošenjem cca 670 000 KM (iako se priča i da je više para potrošeno..pa se spominju cifre od 780 000 KM!?) na jebenu operaciju eurosong 2007..dok u isto vrijeme muzeju u sarajevu..koji je također državna institucija..propada krov..na taj način mi dokazujemo "evropskoj eliti" da nismo "sisli tek sa banane"?..šta će ti europejci pomisliti o nama nakon što čuju izjave varešanovića u kojima on objašnjava kako je došlo do ideje da on predstavlja bosnu..("ja prič'o sa marićem..i on mi rek'o..haj nas ti predstavljaj")..da li će nakon toga "evropska elita" pomisliti da smo mi sišli sa banane..neće..ali će pomisliti da ni ne znamo šta je banana..eurosong kod nas..a i drugdje..odavno predstavlja šansu samo za promociju pojedinca..(ako se rukovodimo onom da nema loše reklame..to je onda druga stvar..onda je i hapšenje mirsada bektaševića & co. sjajan dokaz da "nismo sisli tek sa banane")..porediti to sa "muzikom (eurosong je sve samo ne muzika op.edu), sportom, pozoristem, filmom" može samo lud i neupućen čovjek..prije svega..fudbalski savez bosne i hercegovine nije državna institucija i sami se finansiraju..(na bosanskom: ne kuca ti čiko na vrata jednom mjesečno i ne traži ti nikakve pare!)..znači do tebe je hoćeš li otići na utakmicu ili nećeš..hoćeš li biti sponzor nekog turnira ili nećeš..a porediti pozorište..film..sa eurosongom..
(vidi gore pod this is my country!)..dok je jasmila krpila budžet za film..za eurosong se bez problema obećalo dati 670 000 KM..(toliko je..naime..upravni odbor odobrio..iako je poslije agović govorio kako će max. dati 150 000)..a poslije je vijeće ministara i još neke državne institucije poguralo sa još ukupno 110 000 KM..prema tome..cirkus koji se zove bh. eurosong je dooooobro koštao nas..pretplatnike..stoga ni ne čude novi prijedlozi da tv. pretplata bude 11 KM..(ja mislim da je treba plaćati..ali i da treba kritikovati iracionalno trošenje novca!)..a posebna je priča ekipa koja se bavi tim poslom..u mom prvom postu sam pitao da li su ti ljudi stalno zaposleni na bht-u..je li iko još čuo da je taj kukrić uradio bilo šta drugo što nije u vezi sa eurosongom???..je li on prima platu cijelu godinu..a "radi" samo..recimo..mjesec dana?!..isto važi i za zaimovićku..i druge koji su u toj redakciji..nije li apsurdno da oni primaju plate cijelu godinu?!..dok..recimo..duška oteže muda i svake sedmice pravi vjerovatno najbolju pol. emisiju u državi..(nekad bilo..sad se samo spominjalo!)..duški bih dao i pet milja..toliko o mojoj zavisti!..dalje..koliko je ove godine ljudi iz bosne radilo oko marije?..haj neko sa strane nam je napisao tekst i muziku..to se i nekako može progutati..ali jebene stajlinge i ostali pederluk koji ide uz to..rade ljudi iz beograda..time dokazujemo da "nismo tek sišli sa banane"?..a tek dokaz "nacionalni ključ"..
..to je posebna priča..svake godine ista spika..isti dokazi..a ljudi nikako da shvate da se u tu eu ne ulazi preko eurosonga..nego preko zdravog razuma i zasukanih rukava!
tugo nevjero..ne brini..ne brini za mene..u kosu stavi ruzmarin..i ostani kraj mene..na jastuku za dvoje od iluzija..jer sva bol svijeta..noćas nije u bosni..kiss me and TELL mi slow: kruha i igara is what I want!
Znas meni je bilo drago da cujem medju 44 vise manje ozbiljne i napredne zemlje i ime Bosna i Hercegovina pa makar to bilo i natjecanje u lakim notama. Ja ne znam da li si ti zaista radio u nekoj ozbiljnijom firmi gdje se rade projekti. E pa vidis kada dobijes neki projekat onda radis samo njega a ne radis jos pet stvari. E tako je i sa Eurosongom. To je jedan projekat kojeg eto radi neki Dejan Kukric a ne vodi recimo "Posteno govoreci" Isto tako masa drugih novinara ima neke druge zadatke i tako se radi u ozbiljnim firmama. Imas svoj projektni zadatak i radi.
A ovo sve sto si napisao posalji na adrese nasih politicara jer nije Kukric, Marija i ostala ekipa kriva sto BiH ne moze da udje u EU, nego ti, ja i ostali komancerosi koji samo palamude iz dana u dan i govore kako ne valja ovo ili ono. Doduse ja zaista nemam vise motiva za neku borbu jer sam sa borbom startovao 92 godine pred skupstinom a zavrsio 95 kontajuci da ce nove generacije u miru imati dovoljno muda da zavrse nas ratni put. Ali meni se cini da je nakon rata rodjeno puno vise filozofa a puno manje radnika i ratnika.
-
Nancy Drew
Ne ulazeći uopće u cijeli cirkus – treba/ne treba, meni, recimo, smeta ovoprleitihi wrote: trošenjem cca 670 000 KM (iako se priča i da je više para potrošeno..pa se spominju cifre od 780 000 KM!?) na jebenu operaciju eurosong 2007..dok u isto vrijeme muzeju u sarajevu..koji je također državna institucija..propada krov..
dok je jasmila krpila budžet za film..za eurosong se bez problema obećalo dati 670 000 KM
..cirkus koji se zove bh. eurosong je dooooobro koštao nas..pretplatnike......
koliko je ove godine ljudi iz bosne radilo oko marije?..haj neko sa strane nam je napisao tekst i muziku..to se i nekako može progutati..ali jebene stajlinge i ostali pederluk koji ide uz to..rade ljudi iz beograda..
SAV novac za Eurosong ove godine, a i proteklih nekoliko, (kako je Kukrić zasjeo) odlazi u Bg, Zg, Lj ... jedina ali JEDINA osoba koja je ove godine imala veze sa BiH je Marija ... prošle Hari ...
670.000 NAŠIH para svake godine odlazi u džepove Kukrićevih taldžija u Bg i Zg dok, kako reče prle, Muzej nema para za grijanje a mladima se ne da, da kao prije, recimo, snimaju u studijima te iste televizije ... kojoj pod prijetnjom sudke tužbe svi plaćamo pretplatu ... da bi V. Rakočević dali desetine hiljada KM za haljinu??? ili platili studio u Ljubljani opet nekom taldžiji??? zašto te pare ne ostaju u BiH, niti jedan dinar??? (ne računajući Kukrićev džep)
Po meni je to skandalozno a jedino što ja mogu uraditi je ne platiti pretplatu i onda, slijedom događaja završiti na sudu.
Ili možda o ovome ne treba pričati ... jer smo onda filozofi, gluho bilo.
Ja Kukrića skinuti ne mogu - svakako je to Dodikova privatna TV, ali ne vidim razlog, zaista, da im dajem novac ... i još da pjevam uz to ...
-
deex
Pa, ove godine je Eurosong bio jaci nego prethodnih godina, a ti tek sad fuj, fuj, fuj... Tek ti je sad parada kica i politike, a prosle godine, kad se Hari izuzetno visoko plasirao, nisi tako mislio. Treba biti realan, a ne tako zajedljiv.to_the_roots wrote:eurosong je jedna uzasna parada kica i politike. zamislite obicno natjecanje svih onih pjesama, bez "nacionalne pozadine", tj. da nije poznato koji izvodjac potjece iz koje zemlje... bi li to jos iko gledao?! sumnjam.fuj, fuj, fuj. nikad vise eurosong.
- Abu FEED el-Castro
Al zato je Deen otiso i osvjetlo nam obraz, dokazo da smo urbani i nezaostali muslimani kako nas evropa gleda nego da i mi postujemo evropski nakazluk i konja, tj. kljusinu za trku imamo
Ova argumentacija za "pokazivanje" na eurosongu mi je suplja da prostis. Samo kad pogledam onu Janicu K. iz Hrvatske, zemlje koja ni planine nema kako treba al ulaganjem se postize svasta. Toliko realnih i istovremeno cijenjenih potencijala imamo gdje bi se ulaganjem moglo nesto napraviti al to sve i dalje propada.
Čuuuuuj pola miliona dato na evroviziju
ja konto to neke jeftine pare pa reko nek idu kad su ionako bRezposleni al ono... I ko je dao pare: ja, ti, mi!!
Pod hitno onda zabranit do daljneg dok se uslovi ne steknu, a novac preusmjerit za kupovinu jedne masine za pravljenje snijega i osnivanje stalne i kvalitetne skole skijanja sa super niskim cijenama gdje bi sve troskove placala drzava, djecu i omladinu bi sklonili sa ulice i u isto vrijeme koristili ono sto nam je Bog dao i pravili svoje buduce skijase. A onda ubuduce i prosiriti program u druge sportske discipline koje su odavno rahmetli kod nas (a sve su rahmetli krenuvsi od fudbala pa nadalje...)
Ova argumentacija za "pokazivanje" na eurosongu mi je suplja da prostis. Samo kad pogledam onu Janicu K. iz Hrvatske, zemlje koja ni planine nema kako treba al ulaganjem se postize svasta. Toliko realnih i istovremeno cijenjenih potencijala imamo gdje bi se ulaganjem moglo nesto napraviti al to sve i dalje propada.
Čuuuuuj pola miliona dato na evroviziju
Pod hitno onda zabranit do daljneg dok se uslovi ne steknu, a novac preusmjerit za kupovinu jedne masine za pravljenje snijega i osnivanje stalne i kvalitetne skole skijanja sa super niskim cijenama gdje bi sve troskove placala drzava, djecu i omladinu bi sklonili sa ulice i u isto vrijeme koristili ono sto nam je Bog dao i pravili svoje buduce skijase. A onda ubuduce i prosiriti program u druge sportske discipline koje su odavno rahmetli kod nas (a sve su rahmetli krenuvsi od fudbala pa nadalje...)