Kako preboliti nekoga i zaboraviti????

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

leedeejah

Post by leedeejah »

:-) Eh, kad se sjetim kako je meni bilo...
Mogu ti reci iz iskustva da ce te sve to proci, ali ti treba odredjeno vrijeme kako bi se sve to "provarilo" u tebi... i na samom kraju je prestalo da boli!

To je proces koji je individualan za svakoga od nas...

Sjecam se da sam poslije prekida sa doticnim plakala uz svaku pjesmu koju bih cula sasvim slucajno i za svaku bih rekla da je samo "nasa", stezalo me je u grlu kada bih vidjela zaljubljeni par kako seta ulicom, te uzivaju u uzajamnim njeznostima (poljubac, zagrljaj, pogled...)

Sta sam radila u tom periodu??? Na samom pocetku sam zalila samu sebe (sto je nesto najgore), dalje, ubijala se u pojam kako vise ne vjerujem u ljubav, te da su mi svi krivi sto sam sama, mrzila sam sve muskarce na ovom svijetu :D itd.

Proces zacijeljivanja rana je poceo tako sto sam pocela intenzivnije izlaziti i druziti se sa ljudima (prijateljima/prijateljicama), promjenila sam broj mobitela (u slucaju da me pokusa nazvati i sl.), pocela sam izbjegavati mjesta u kojima smo najcesce izlazili, promjenila sam frizuru (ne neka radikalna promjena samo malo osvjezenje), svoje sam vrijeme maksimalno posvetila fakultetu, citala sam mnogo knjiga, upisala kurs racunara i engleskog jezika, aktivnije sam se bavila sportom (voznja rolera, bicikla, trcanje), nisam korisnik alkohola i cigareta, ali sam se jednom "zestoko naljuljala" sa jaranicama (doslo mi do guse i nisam mogla vise da izdrzim)...

Sve ukupno je to trajalo negdje od 6. - 8. mjeseci... U tom periodu je bilo nekoliko bezveze veza, reda radi...

Danas sam opet sretno zaljubljena i u ozbiljnoj vezi koja traje vise od godinu i po, pa ti sad vidi :lol: Mogu ti reci da mi je prethodna veza na neki nacin bila i neka vrsta opterecenja (ali to tek vidis nakon odredjene vremenske distance)...

U svakom slucaju, potrudi se da svoje misli i svoje vrijeme provodis sto kvalitetnije tako da nemas kad misliti na nju... Znam da ce ti u pocetku biti jako, jako tesko, ali nakon nekog vremena ces vidjeti mnoge stvari u onom pravom svijetlu. Moguce je da ces otkriti i prave uzroke raspada vase veze.

Sve najbolje i veliki pozdrav imas od mene L.D.

Sretno!

P.S. Javi se ponekad na p.p. da znam kako si :-)
forUMASH

Post by forUMASH »

Kako preboliti nekoga i zaboraviti????
....promjene su u pocetku mrljaste, potom vezikulozne, da bi na kraju prskanjem vezikula nastale ucere.... :oops:
Majstorinho

#28 Re: Kako preboliti nekoga i zaboraviti????

Post by Majstorinho »

ApOoLoN wrote:Iskreno kako preboliti i zaboraviti nekoga skim si bio 2 i kusur godine i stalno i samo s njom provodio vrijeme a povrh toga bio zarucen s njom.
Uzmi macolu,i pukni je po glavi.Zasluzila je to.Ti sve fino sa njom...
Dirty Harry

#29 Re: Kako preboliti nekoga i zaboraviti????

Post by Dirty Harry »

Majstorinho wrote:
ApOoLoN wrote:Iskreno kako preboliti i zaboraviti nekoga skim si bio 2 i kusur godine i stalno i samo s njom provodio vrijeme a povrh toga bio zarucen s njom.
Uzmi macolu,i pukni je po glavi.Zasluzila je to.Ti sve fino sa njom...
To dolazi malo kasnije, dok preguraš najteže ...
cinderella

Post by cinderella »

forumaši,stanimo malo na loptu...nitko ga ne upita šta je bio razlog tog prekida??? možda je on nešto pošteno skrivio,pa ga sad to više proganja nego sam njen odlazak...
Saray_Di

Post by Saray_Di »

Ne moze se nesto ni preboliti,ni zaboraviti preko noci.
Jest da glupo zvuci,al stvarno je istina da vrijeme svoje odradi.
Svako je imao neki ljubavni "brodolom",to se mora kad tad
dozivjet i naravno da i boli i nije lako.Kontas da se nikad neces
oporaviti,da neces tu djevojku/momka zaboraviti,da se vise neces
zaljubiti,zavoljeti nekoga--a to je sve dok je jos frisko.
Mislim da je najbolje da se za pocetak izbjegava apsolutno sve sto
te moze podsjecati na nekoga,cisto eto da ne kvaris sebi raspolozenje--
tipa pjesme neke,mjesta,fotografije,ljudi itd.
Drugo..prestanes pricati o tome i pocnes razmisljati unaprijed,a ne unazad.
Trece,ne trebas se svakom ni povjeravati,jer u sustini svakog zamaraju
te teme i niko ti nikad nece dati bas iskren savjet,nego saslusa te,al
ti kad ostanes sam,opet ti je tesko.
To treba sam i preboliti,moje je misljenje.
Ne treba uskakati u nove veze dok se jos staro nesto nije ohladilo,a
prvi znak da si nekog prebolio je kad cujes neku udarnu pjesmu koja
vam je bila "zajednicka",koja te iskljucivo podsjeti na tu osobu,a
ne osjetis bas nista dok je slusas,osim da zvuci OK :).
A ne treba biti u zabludi da se neko moze zaboraviti,jer ne moze!
Sve se pamti do kraja zivota,ostane uspomena,a jedino sto ti kroz zivot
neki ljudi znace,pa ti prestanu znaciti...itd...a zaboraviti se ne moze,ili
je bar tesko.
zolloo85

Post by zolloo85 »

_BosanaC wrote:Klin se klinom izbija :D
klinka se klinkom izbija :D (Marcelo)
zolloo85

#33 Re: Kako preboliti nekoga i zaboraviti????

Post by zolloo85 »

ne bih ti volio biti ukoži. savjet studenta psihologije (propalog): iskorisit neko vrijeme da promisliš o svemu tome, budi aktivan, probaj se baviti sportom da se "istreseš" (trčanje, vožnja bicom, teretana), upoznaj nove prijatelje, porbaj pričati o tome (narvano ne sa svakim)

P.S. Oglas - Psiholog će vam pomoći da se suočite sa sobom, predsobljem i kupatilom.
Post Reply