Trovanje u pomodorinu ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JD

Post by JD »

sramota

yebote kad skontam koliko sam tamo puta jeo cccc

a vidio sam i ja jucer pise "renoviranje" i kontam kakvo renoviranje nema 2 mjeseca da su uredjivali nesto unutra... e svasta

a bas mi je uvijek bila dobra hrana a sad dabodga da odem dugo vremena....
labrusca

Post by labrusca »

Cujem da je bilo trovanje danas i u Ekonomskoj skoli pa da je i zato haos na klinickom. Ima li neko informacije o tome ili se samo radi o otrovanima u Pomodorinu?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

labrusca wrote:Cujem da je bilo trovanje danas i u Ekonomskoj skoli pa da je i zato haos na klinickom. Ima li neko informacije o tome ili se samo radi o otrovanima u Pomodorinu?
a ja vam fino kazem NEMOJTE JESTI UOPSTE!!!!!
:(

Izgleda da je cijela posiljka koja je uvezena (ako je piletina u pitanju) problematicna...
no znacemo sutra, ja nista ne uzimam za ozibljno dok avaz ne objavi...
labrusca

Post by labrusca »

Mirci, ja to cuh iz pouzdanog izvora koji je upravo dosao sa radnoga mjesteta ali ni ja nista ne vjerujem dok ne budu neke sluzbene informacije (pa makar to bio i Avaz :D )
U svakom slucaju, prelazim na vegetarian diet dok ovo ne prodje , koliko god mi tesko padalo :roll: :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

labrusca wrote:Mirci, ja to cuh iz pouzdanog izvora koji je upravo dosao sa radnoga mjesteta ali ni ja nista ne vjerujem dok ne budu neke sluzbene informacije (pa makar to bio i Avaz :D )
U svakom slucaju, prelazim na vegetarian diet dok ovo ne prodje , koliko god mi tesko padalo :roll: :D
iskreno, mislim da ti je konacno doslo vrijeme da naucis kuhat :D:D:D:D

stvarno sam kreten, zajebavam se na ovoj temi, a znas da mi je dio famElije daaaaavno jeduci pohovani mozak fasovao salmonelu...

ne pozelit nikom...
nego adio, moram bubu demontirat za snimanja sutra...
brusca, acht uhr, recht?
Hierarchia

Post by Hierarchia »

mIRCerka wrote:
labrusca wrote:Cujem da je bilo trovanje danas i u Ekonomskoj skoli pa da je i zato haos na klinickom. Ima li neko informacije o tome ili se samo radi o otrovanima u Pomodorinu?
a ja vam fino kazem NEMOJTE JESTI UOPSTE!!!!!
:(
Recept za brzo jelo kod kuce (pravite ga čak i kraće nego što čekate na pizzu/sendvič s piletinom itd.):

1 pileci file
1 patlidzan
1 tikvica
2 paprike
2 mrkve
zacini, luk
soja sos

Sve opereš i nareckaš na trake ili kockice. Na maslinovom ulju, u dubokoj tavi 5 min. pečeš nareckane komadiće piletine, zaliješ shoyu-sosom, dodaješ postepeno povrće (sve po minutu razmaka). Začini: sol, chilly (moze i cijela papričica unutra), curry, susam, i sve po zelji jos.
Na kraju malo pokapati limunom.

Ja sam se ispraksala na 11 minuta. :D
labrusca

Post by labrusca »

Sto se tice salmonele, odmah mi je pala na pamet tebi i meni draga osoba i patnje po bolnici...
Jadni ljudi...
Mirci, Sieben uhr a ne acht, pa cemo vidjeti jesam li ja izgubila sluh ili si ti postala senilna :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

labrusca wrote:Sto se tice salmonele, odmah mi je pala na pamet tebi i meni draga osoba i patnje po bolnici...
Jadni ljudi...
Mirci, Sieben uhr a ne acht, pa cemo vidjeti jesam li ja izgubila sluh ili si ti postala senilna :D
:-? definitivno mi je vrijeme za peMsiju....

odo do pekare suha hljeba uzet...
melb26sa

Post by melb26sa »

Najnovije vijesti - 120 u bolnici, poceli su ljude prebacivati drugdje - nema vise mjesta! Samo ne znam gdje ce ih smjestiti - meni samo pada na pamet opsta bolnica.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

divno...

inspekcije vjerovatno rade mada im nije bas skroz vjerovati, ali nije moguce kontrolisati ama bas svaku posiljku...moze se desiti da je pola bilo ok, a pola nije...a onda oni to pomijesaju...i desi se ovo.

E sad bi ovdje slijedila tuzba...pa globa...na 100 ljudi, restoran bi se zatvorio...a gazda ne bi za hljeba imao.

ovdje zaista svakakvih restorana ima...kad pogledas u kuhinju nikad nista ne bi pojeo, al opet se raja ne truje toliko...jer ako se otrujes, tuzba brale odma...i jao si ga je gazdi.
karanana

Post by karanana »

Svemirski_Jebach wrote:divno...

inspekcije vjerovatno rade mada im nije bas skroz vjerovati, ali nije moguce kontrolisati ama bas svaku posiljku...moze se desiti da je pola bilo ok, a pola nije...a onda oni to pomijesaju...i desi se ovo.

E sad bi ovdje slijedila tuzba...pa globa...na 100 ljudi, restoran bi se zatvorio...a gazda ne bi za hljeba imao.

ovdje zaista svakakvih restorana ima...kad pogledas u kuhinju nikad nista ne bi pojeo, al opet se raja ne truje toliko...jer ako se otrujes, tuzba brale odma...i jao si ga je gazdi.
A advokati ruke trljaju i jahte kupuju.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma kakva tuzba :roll: Bice opet sve puno za 15 dana :oops: Jer nije Pomodorino kriv :oops:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

karanana wrote:

upravo tako. a advokati dobijaju oko trecine onoga sto dobije tuzitelj kao naknadu. ;) tzv. contingency fee
karanana

Post by karanana »

Svemirski_Jebach wrote:
karanana wrote:

.

upravo tako. a advokati dobijaju oko trecine onoga sto dobije tuzitelj kao naknadu. ;) tzv. contingency fee
Niiiice. Pogrijesih sto ne uzeh tako plemenit poziv i profesiju
emmiirr

Post by emmiirr »

Upravo na BHT 1 objavili cifru od vise od 200 slucajeva salmonele, svi jeli u poznatoj pizzeriji( u kadru Pomodorino), sva sreca pa sam prekjucer jeo pizzu, a ne sendvic...
Kid_A

Post by Kid_A »

emmiirr wrote:Upravo na BHT 1 objavili cifru od vise od 200 slucajeva salmonele, svi jeli u poznatoj pizzeriji( u kadru Pomodorino), sva sreca pa sam prekjucer jeo pizzu, a ne sendvic...

Na dnevniku FTV nista nisu javili ????
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:13, edited 1 time in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

Je li ja ono èuh 250 du¹a da je u bolnici?

Jedni reko¹e Pomodorino, drugi reko¹e sarajevksa picerija. Misli, èemu to? Razapinji na kri¾ kako zna¹ i umije¹!
Last edited by sulesavic on 10/05/2007 19:59, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sulesavic wrote:Je li ja ono čuh 250 duša da je u bolnici?
:shock: :shock: :shock:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:12, edited 1 time in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

Ma, koliko god da je, puno je.

Kakav je to sendviè bio u pitanju? Ako nije do njih, mo¾da je do tog uvezenog materijala za sendvièe...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sulesavic wrote:Ma, koliko god da je, puno je.

Kakav je to sendvič bio u pitanju? Ako nije do njih, možda je do tog uvezenog materijala za sendviče...
Ja stvarno ne vidim u ovom slucaju kako moze ne biti do njih :roll: Ali, poznajuci nas...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:31, edited 1 time in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

Kontam, da nije sam materijal za sendvièe bio zara¾en prije dolaska njima. Ako je to moguæe, ja sam na hljebu i vodi dok mi ne ka¾ete da je sigurno (koliko to mo¾e biti) poèeti ponovo normalno jesti. Jbt, 200 ljudi...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sulesavic wrote:Kontam, da nije sam materijal za sendviče bio zaražen prije dolaska njima. Ako je to moguće, ja sam na hljebu i vodi dok mi ne kažete da je sigurno (koliko to može biti) početi ponovo normalno jesti. Jbt, 200 ljudi...
Ma o tome i pricam... E sad zamisli sta nabavljaju, i koliko im je bitno uopste da je hrana kontrolisana :sad:
Post Reply