dobar autoelektricar u sa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- iceman ze
#26 Re: dobar autoelektricar u sa
Autodijagnostika za americka vozila u Sarajevu?
-
lordi
#27 Re: dobar autoelektricar u sa
A meni treba autodijagnostika za Rovera ako neko zna
- cappy_tempo
#28 Re: dobar autoelektricar u sa
da ne otvaram novu temu. juce ja kao pametan i da skopcam stari radio u hyundai h1 2006. naravno euro dzek nisam nasao noc prije,nemam ja zivaca vise vozati to bez radia sad cu ja to zice razjebati. sve ja spojim,upali se radio ali svake 2sekunde stopa nesto i krci malo. kontam zvucnici nesto aj da vidim druge zice,a imam 9 zica nakih boja i nigdje nisam nasao sta je koja zica,a iz radia imam samo 6 zica,3 crne i 3 crvene. uglavnom uzmem ja drugu zicu i kako sam spojio na zvucnike tako mi crknu dva osiguraca. zamjenim ja to i sve opet radi ali nisam vise imao vremena se zajebavati pa sam to ostavio. aj sad reko da izvadim radio posto sam ga ostavio,da iskopcam zice pa cu nafatat koga od raje ko voli to i u tom iskopcavanju jedna zica koja je imala izolaciju na sebi i koju nisam dirao (dzek koji je bio sam razjebao
) je dotakla kuciste ono limeno i desi se kratki spoj. ja opet pregledam sve osigurace i svi su citavi. kad sam kreno zakljucati auto ne radi mi centralna brava,svjetlo u autu i na instrumenti tabli ona lampica sto pokazuje da su vrata otvorena i ne pisti mi da se vrata otvorena. ja opet sve osigurace pregledam u autu pa i one pod haubom ali svi su dobri ali meni brava ne radi kao ni svjetlo. radi brava kad dam kontakt ili upalim auto ali ako je ugaseno centralna ne radi,a svjetlo nikako ne radi. eh sad zna li neko jel mogu se ja zajebavati malo oko toga (sto se tice alata,unimjera,zica nije problem imam toga u firmi
) ili cu morati majstoru,jel kakav zajeban kvar i sta mu je uopste?
-
Seyfo
#29 Re: dobar autoelektricar u sa
Zoka na Dobrinji, prije Imzit pumpe 200 m ima auspuh servis,odmah iza njega. Ako bude imao živaca za takve sitnice..bmx wrote:dakle, trazim nekog doborog autoelktricara u sa...imam mali probelm: cini mi se da mi je crkao upaljac u kolima, pa bih da mi to neko pogleda...ako znate nekoga, javite
- testovi3
#30 Re: dobar autoelektricar u sa
ja sam sebi po ovom upustvu spojiocappy_tempo wrote:da ne otvaram novu temu. juce ja kao pametan i da skopcam stari radio u hyundai h1 2006. naravno euro dzek nisam nasao noc prije,nemam ja zivaca vise vozati to bez radia sad cu ja to zice razjebati. sve ja spojim,upali se radio ali svake 2sekunde stopa nesto i krci malo. kontam zvucnici nesto aj da vidim druge zice,a imam 9 zica nakih boja i nigdje nisam nasao sta je koja zica,a iz radia imam samo 6 zica,3 crne i 3 crvene. uglavnom uzmem ja drugu zicu i kako sam spojio na zvucnike tako mi crknu dva osiguraca. zamjenim ja to i sve opet radi ali nisam vise imao vremena se zajebavati pa sam to ostavio. aj sad reko da izvadim radio posto sam ga ostavio,da iskopcam zice pa cu nafatat koga od raje ko voli to i u tom iskopcavanju jedna zica koja je imala izolaciju na sebi i koju nisam dirao (dzek koji je bio sam razjebao) je dotakla kuciste ono limeno i desi se kratki spoj. ja opet pregledam sve osigurace i svi su citavi. kad sam kreno zakljucati auto ne radi mi centralna brava,svjetlo u autu i na instrumenti tabli ona lampica sto pokazuje da su vrata otvorena i ne pisti mi da se vrata otvorena. ja opet sve osigurace pregledam u autu pa i one pod haubom ali svi su dobri ali meni brava ne radi kao ni svjetlo. radi brava kad dam kontakt ili upalim auto ali ako je ugaseno centralna ne radi,a svjetlo nikako ne radi. eh sad zna li neko jel mogu se ja zajebavati malo oko toga (sto se tice alata,unimjera,zica nije problem imam toga u firmi
) ili cu morati majstoru,jel kakav zajeban kvar i sta mu je uopste?
http://pedja.supurovic.net/iso-10487-eu ... auto-radio
i uz pomoc ove slike

ako neces da rizikujes ti plati
http://www.pik.ba/artikal/357934/autoel ... ka-servis/
- cappy_tempo
#31 Re: dobar autoelektricar u sa
@testovi bilo bi to dobro da mi zice u autu nisu neke ljeve boje,a ne boje koje sam nalazio na internetu,a iz radia 6 zica crne i crvene 
-
goran16v
#32 Re: dobar autoelektricar u sa
Zice na ISO konektoru na autu rijetko imaju boje kao ISO konektor kakav isporucuje uz radio -uredjaj (kao na slici), jer nema potrebe za identifikacijom - sve je tvornicki zavrseno. Ukoliko je ISO konektor odsjecen sa auta onda je unimjerom potrebno ispitati i naci stalni +, + sa kontak brave, masu, instalaciju zvucnika itd. Ako ima svega 6 zica taj radio def. nema predvidjenu ISO konekciju i, bez uvrede i predrasuda, ili je neki praistorijski primjerak ili je neki no name jeftinjak.cappy_tempo wrote:@testovi bilo bi to dobro da mi zice u autu nisu neke ljeve boje,a ne boje koje sam nalazio na internetu,a iz radia 6 zica crne i crvene
Malo je suhveli to sto cent. brava ne radi kad nema kontakta, a radi kad ima kontakta, sto znaci da vjerovatno nije do osiguraca. Vrlo je moguce da si u tom pokusavanju spajanja spalio modul cent. brave, unutrasnjeg svjetla i indikacije pa je izgubio stalni +.
- testovi3
#33 Re: dobar autoelektricar u sa
bitan ti ej plus i minus zica a
imas u marsu auto ispitivac mislim 2,5km kosta
da ne pogrijesim necu govorit kako se provjerava koja je plus a koja minus to nek neko drugi dopise
imas u marsu auto ispitivac mislim 2,5km kosta
da ne pogrijesim necu govorit kako se provjerava koja je plus a koja minus to nek neko drugi dopise
- cappy_tempo
#34 Re: dobar autoelektricar u sa
ma posto je kombi od firme nasao sam neki philips koji je star,kasete prima ali isao sam na varijantu samo nek nesto sviragoran16v wrote:Zice na ISO konektoru na autu rijetko imaju boje kao ISO konektor kakav isporucuje uz radio -uredjaj (kao na slici), jer nema potrebe za identifikacijom - sve je tvornicki zavrseno. Ukoliko je ISO konektor odsjecen sa auta onda je unimjerom potrebno ispitati i naci stalni +, + sa kontak brave, masu, instalaciju zvucnika itd. Ako ima svega 6 zica taj radio def. nema predvidjenu ISO konekciju i, bez uvrede i predrasuda, ili je neki praistorijski primjerak ili je neki no name jeftinjak.cappy_tempo wrote:@testovi bilo bi to dobro da mi zice u autu nisu neke ljeve boje,a ne boje koje sam nalazio na internetu,a iz radia 6 zica crne i crvene
Malo je suhveli to sto cent. brava ne radi kad nema kontakta, a radi kad ima kontakta, sto znaci da vjerovatno nije do osiguraca. Vrlo je moguce da si u tom pokusavanju spajanja spalio modul cent. brave, unutrasnjeg svjetla i indikacije pa je izgubio stalni +.
- fantom slobode
#35 Re: dobar autoelektricar u sa
Nego ima li ko da zna koliko kosta ugradnja maglenki u Sarajevu,(nisu orginal) da znam da se orjentisem kod autoelektricara kad bubne cijenu ?
-
goran16v
#36 Re: dobar autoelektricar u sa
Posto ima samo 6 zica vjerovatno taj radio ima nesto zajednicko, a obicno je zajednicka masa za sve sto treba masu (uredjaj i zvucnici) pa je moguce da si isprobavajuci razne varijante vjerovatno na uredjaj doveo pogresan pol koji je uredjaj dalje sproveo tamo gdje ne treba i spalio modul.cappy_tempo wrote:
ma posto je kombi od firme nasao sam neki philips koji je star,kasete prima ali isao sam na varijantu samo nek nesto svira. nasao sam 4 zice koje instrument pokazuje da ima nesto ali ne mogu na radiu da nadjem koje su. ajde jebo radio sad nego za centralnu bravu mi je veci belaj...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#37 Re: dobar autoelektricar u sa
Da ne otvaram novu temu. Naime na BMW E46 mi se desava da se sve cetiri zmigavca sama pocinju paliti u voznji, to traje par sekundi, ponekad i kad je auto ugaseno?
- sorcerer
#38 Re: dobar autoelektricar u sa
jel imas alarm ili centralno daljinsko da su zmigavci spojeni na njega ?
- Slo Burner
#39 Re: dobar autoelektricar u sa
Imam i jedno drugo, bojim se da se ovako ne otkljuca sam
-
M@RKO
#40 Re: dobar autoelektricar u sa
Probaj radi probe otkopcati alarm da vidis hoce li se to desavati.. Meni se znalo to desavati kad neki prekidac izgubi spoj.. Ne znam da li si ih postavljao, ali mislim na prekidac za haubu, gepek itd.. Ili onaj od vrata.. Moguce da zeza neki pa da registruje da su vrata otvorena i pali zmigavce onda..
To mi prvo pada na pamet posto ste spomenuli alarm
To mi prvo pada na pamet posto ste spomenuli alarm
- Slo Burner
#41 Re: dobar autoelektricar u sa
Nista nisam postavljao, vozio elektricaru on nije uspio skontati, mozda ako mu dam ovih par hintova.
Hvala
Hvala
- sorcerer
#42 Re: dobar autoelektricar u sa
to ti je do alarma garant
- jalle
#43 Re: dobar autoelektricar u sa
jebem vas mutava sviju dvije stranice priče o električaru a nigdje broja telefona ni adrese !!!
a jebeni gugl izbaci jedino ovaj rezultat za električara.
pišite konkretne informacije a ne ovo sranje i pametovanje
- shlauf
#44 Re: dobar autoelektricar u sa
jalle wrote:jebem vas mutava sviju dvije stranice priče o električaru a nigdje broja telefona ni adrese !!!
Mutavi:
Re: dobar autoelektricar u sa
PostPostao/la shlauf dana 23/07/2012 23:17
Zvonko kod mljekare u Pofalićima. 061/149-194
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Nedo kod karamehe 062/921-867
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- jalle
#45 Re: dobar autoelektricar u sa
Hvala punta & shlauf na konkretnim informacijama.
Izem ti ovaj forum da ga hoće virusi pojest.
Izem ti ovaj forum da ga hoće virusi pojest.
- punta
#46 Re: dobar autoelektricar u sa
imas privatnu poruku od mene
- jalle
#47 Re: dobar autoelektricar u sa
Odlično si objasnio i falati punta.punta wrote:imas privatnu poruku od mene
prvi rezultat na guglu za "autoelektricar u sarajevu"
https://www.google.com/search?q=autoele ... annel=fflb
Da li su ovi moderatori čuli za Sticky Topic?
Mjesto gdje će biti neke konkretne pouzdane tačne informacije za temu ?!?!?
Muka mije od ovih žandar moderatora koji sve što znaju je puknuti ban nekom.je*o vas ban URADITE NEŠTO KORISNO NA FORUMu!!
-
ado-šampion
#48 Re: dobar autoelektricar u sa
Da malo dignemo temu.
Treba mi auto dobar elektricar u Sarajevu da mi pogleda alternator.
Pisti mi nesto iz motora citavo vrijeme, meni zvuci kao lezaj alternatora a i moj automehanicar mi kaze da je alternator. Isto tako imam jos neke simptome koji upucuju na alternator... Elem da duljim...
Treba mi elektricar koji zna posao i koji je (jako bitno) voljan skinuti alternator, otvoriti ga i pregledati. Bio sam nedavno kod jednom elektricara kojeg mi je preporucio automehanicar, medjutim njemu je ocigledno bilo mrsko to raditi, pa me uzeo ubjedjivati da nije alternator.
Je li Zvonko jos aktivan i je li on za tog posla? Alternator nije bas jednostavno skinuti, treba sigurno 20-ak minuta (skidan je jednom, bio sam prisutan).
Unaprijed hvala na proporukama.
Treba mi auto dobar elektricar u Sarajevu da mi pogleda alternator.
Pisti mi nesto iz motora citavo vrijeme, meni zvuci kao lezaj alternatora a i moj automehanicar mi kaze da je alternator. Isto tako imam jos neke simptome koji upucuju na alternator... Elem da duljim...
Treba mi elektricar koji zna posao i koji je (jako bitno) voljan skinuti alternator, otvoriti ga i pregledati. Bio sam nedavno kod jednom elektricara kojeg mi je preporucio automehanicar, medjutim njemu je ocigledno bilo mrsko to raditi, pa me uzeo ubjedjivati da nije alternator.
Je li Zvonko jos aktivan i je li on za tog posla? Alternator nije bas jednostavno skinuti, treba sigurno 20-ak minuta (skidan je jednom, bio sam prisutan).
Unaprijed hvala na proporukama.
-
ekola
#49 Re: dobar autoelektricar u sa
Momci koji su prije bili izmedju Vodovoda i O.Š. na Skenderiji, sad su se preselili na kosevsko, Ugao N.Š. Dede i Z.Džumhura.
AUTOELEKTRIKA H&A
033-217-664
061-724-453
Imas i Struju (Armina) u Velesicima ali posto on vise radi oko alarma, klima i chipovanja, bolje je otici kod njegovog starog:
ADRESA:
Ul. Isaka Samokovlije br. 137
Velešići, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
MOBITEL: +387 61 18 50 69
TEL/FAX: +387 33 24 25 06
http://www.alagici.com/auto-elektrika.html
AUTOELEKTRIKA H&A
033-217-664
061-724-453
Imas i Struju (Armina) u Velesicima ali posto on vise radi oko alarma, klima i chipovanja, bolje je otici kod njegovog starog:
ADRESA:
Ul. Isaka Samokovlije br. 137
Velešići, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
MOBITEL: +387 61 18 50 69
TEL/FAX: +387 33 24 25 06
http://www.alagici.com/auto-elektrika.html
- agent_zero
#50 Re: dobar autoelektricar u sa
Eh ja sam uvijek išao kod te ekipe na skenderiji, iza škole. Ok su, dobro rade i nisu pretjerano skupi. Moja preporuka, jedino bih njima i odveo ako nisam vezan za ovlašteni servis. Nisam znao da su se odselili, ali hvala na informaciji.