Savanti i Genijalci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

A i stra¹ne prièe o programerima u 13toj i 14toj godini :),
programiranje je ¹iiiiiroooook pojam...kao i prièe o igranju ¹aha napamet...

Ima¹ li pojma o kojim kombinacijama se tu radi? Prije da se radi o (mentalnom) preigravanju poznatih/nauèenih ¹ablona, otvaranja, matiranja èega god veæ ne... Ali da igra pratiju ne¹to te¹ko vjerujem...

Jo¹ uvijek mi nije jasno kako neko ko prvi put vidi neki zadatak prije nego preraèuna ili mu se ka¾e za poèetak ¹ta treba da uradi uop¹te, zvekne rezultat...

Ali dobro, za sve ima prvi put :D Sad znam da ima genija oko nas :)
amrino

Post by amrino »

ztluhcs wrote:A i strašne priče o programerima u 13toj i 14toj godini :),
programiranje je šiiiiiroooook pojam...kao i priče o igranju šaha napamet...

Imaš li pojma o kojim kombinacijama se tu radi? Prije da se radi o (mentalnom) preigravanju poznatih/naučenih šablona, otvaranja, matiranja čega god već ne... Ali da igra pratiju nešto teško vjerujem...

Još uvijek mi nije jasno kako neko ko prvi put vidi neki zadatak prije nego preračuna ili mu se kaže za početak šta treba da uradi uopšte, zvekne rezultat...

Ali dobro, za sve ima prvi put :D Sad znam da ima genija oko nas :)
Znam da je tesko povjerovati- zato sam i napisala da je jezivo za gledati...Tako se neko jednostavno rodi...i za njega su to najjednostavnije stvari na svijetu...Matematika, fizika, informatika- sve je to za njega samo razonoda...dok je meni uvijek bilo :-)
I meni je tesko svariti da onaj Muhamed nauci japanski- za mjesec...ali eto- nauci ga jebo sebe... :D
Eshek

Post by Eshek »

Spomenuti Ale, koji nije sposoban brinuti se o sebi, je bio sposoban riješiti matematički problem za 5 sekundi, koji je rješavan godinama...

Jednostrana inteligencija...hajd' sad znaj je li dar, ili prokletstvo :-?
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

nego, isla je ja mislim na discoveryu il national geography channelu ona emisija o djeci "genijalcima " , ko je gledao mozel se sjetit naziva pa da skinem sa torrenta ?
bedifferent12

Post by bedifferent12 »

ma da znate mene, to bi vec bilo jezivo :D tema bi se zvala bedifferent :) znam se i obuci, zube oprati, jesti, cak i kuhati, racune svoditi, sve po spisku nabrojati, ponekad cijelu familiju od a do z...kapacitet pravi :) pamtim i sto treba i sto ne treba... jezicki nadarena :P moj tata je znao reci: jedna glava, sto jezika!
Post Reply