Šta smo radili devedeset i neke by Haris Silajdžić

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Šandor wrote:
Vodenjak wrote:
Šandor wrote: To su progurali oni koje po tebi trebamo moliti za oprost od grijeha.
O cemu ti to @Sandore? :?
Nisam ni mislio da ćemo se razumjeti.
Pa pojasni Sandore!
Prvi si poceo...

Hajde, ziv bio, ulozicu ja extra napore da razumijem... :-)
Dolazim

Post by Dolazim »

E sto se ismijah, tenkovi i ostalo tesko oruzje vrijedno nekoliko miliona maraka!!!!!

Sta vam je ljudi, ne prodaju Rusi tenkove za klikere!!!!!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

seiko22 wrote:
seiko22 wrote:TRAC I CETNICKA PROPAGANDA!!

,
,,,,,,,,,,,,,,,,TRAC I CETNICKA PROPAGANDA!!,,,,,,,,,,,,,,,

,
sto je vise kleveta i lazi to je nama nas drug Tito drazi! :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

stochar wrote:
prleitihi wrote:Federalna uprava policije danas se obratila saopćenjem za javnost povodom teksta "Silajdžić i Čengić osumnjičeni za šverc oružjem" objavljenog u današnjem izdanju Nezavisnih novina, a kojim demantira da je rečeno kako ova uprava provodi istragu protiv Harisa Silajdžića.

- Naime, tačno je da se novinar Nezavisnih novina 3. maja obratio Federalnoj upravi policije sa zahtjevom o postojanju istrage o međunarodnoj ilegalnoj trgovini, na što je u pisanoj formi istom odgovoreno da Federalna uprava policije provodi istragu, ali da detalje o tome može dati jedino Tužiteljstvu BiH. Međutim, niti u zahtjevu novinara Nezavisnih novina, niti u našem odgovoru nije spomenuto da je Haris Silajdžić dio te istrage, te su u potpunosti netačni navodi da Federalna uprava policije provodi istragu protiv Silajdžića, stoji u demantiju Federalne uprave policije.

Federalna uprava policije je ovakvo povezivanje stvari ocijenila neprofesionalnim i zlonamjernim, te ga kao takvo demantirala.

(FENA)

kakav je vakat doš'o..da branim hodžice.. :D
dematij je i vishe nego smijeshan. prochitaj pazhljivije: nigdje ne pishe da ne vode istragu, samo pishe da oni nisu rekli da je istraga protiv Silajdzica. ako bolje procitas tekst, ni tamo ne pise da je FMUP rekao da je istraga protiv silajdzica, vec da istraga o trgovini oruzjem postoji. a novinari su dosli do dokumentacije iz istrage. evo ti odgovor Nezavisnih na demantij:

Vaše saopćenje za javnost samo je još jedna potvrda da MUP FBiH vodi istragu o međunarodnoj ilegalnoj trgovini oružjem i da se tekst objavljen u našim novinama temelji na tačnim i relevantnim dokumentima i informacijama.

Takođe, u dokumentima MUP-a FBiH koje su u posjedu "Nezavisnih", piše da je aktuelni član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić znao za ove aktivnosti i uzimao dio zarade, što su potvrdili i svjedoci s kojima je razgovarao istražitelj FMUP-a. Redakcijski kolegij "Nezavisnih novina" u potpunosti podržava svog novinara i stoji iza ove priče.

Redakcijski kolegij "Nezavisnih novina"

http://nezavisne.com/vijesti.php?vijest=9232&meni=2
evo bolje sam ga pročitao..pa ću zato sada i citirati dio:"te su u potpunosti netačni navodi da Federalna uprava policije provodi istragu protiv Silajdžića, stoji u demantiju Federalne uprave policije."..moj stav o silajdžiću je poznat svima.. :-) ..ali mislim da je ovaj demantij jasan kao 2+2!
Dezze

Post by Dezze »

E da hoce LEPOM dohakati..... Ali ako se to desi, Haretov prijatelj ce se opet pozvati na "drzavu agresivnog ateizma" i vrli Bosnjaci ce opet disati punim plucima jer ce se tako spasiti njihov vazda cist obraz :D
Dezze

Post by Dezze »

prleitihi wrote:
stochar wrote:
prleitihi wrote:Federalna uprava policije danas se obratila saopćenjem za javnost povodom teksta "Silajdžić i Čengić osumnjičeni za šverc oružjem" objavljenog u današnjem izdanju Nezavisnih novina, a kojim demantira da je rečeno kako ova uprava provodi istragu protiv Harisa Silajdžića.

- Naime, tačno je da se novinar Nezavisnih novina 3. maja obratio Federalnoj upravi policije sa zahtjevom o postojanju istrage o međunarodnoj ilegalnoj trgovini, na što je u pisanoj formi istom odgovoreno da Federalna uprava policije provodi istragu, ali da detalje o tome može dati jedino Tužiteljstvu BiH. Međutim, niti u zahtjevu novinara Nezavisnih novina, niti u našem odgovoru nije spomenuto da je Haris Silajdžić dio te istrage, te su u potpunosti netačni navodi da Federalna uprava policije provodi istragu protiv Silajdžića, stoji u demantiju Federalne uprave policije.

Federalna uprava policije je ovakvo povezivanje stvari ocijenila neprofesionalnim i zlonamjernim, te ga kao takvo demantirala.

(FENA)

kakav je vakat doš'o..da branim hodžice.. :D
dematij je i vishe nego smijeshan. prochitaj pazhljivije: nigdje ne pishe da ne vode istragu, samo pishe da oni nisu rekli da je istraga protiv Silajdzica. ako bolje procitas tekst, ni tamo ne pise da je FMUP rekao da je istraga protiv silajdzica, vec da istraga o trgovini oruzjem postoji. a novinari su dosli do dokumentacije iz istrage. evo ti odgovor Nezavisnih na demantij:

Vaše saopćenje za javnost samo je još jedna potvrda da MUP FBiH vodi istragu o međunarodnoj ilegalnoj trgovini oružjem i da se tekst objavljen u našim novinama temelji na tačnim i relevantnim dokumentima i informacijama.

Takođe, u dokumentima MUP-a FBiH koje su u posjedu "Nezavisnih", piše da je aktuelni član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić znao za ove aktivnosti i uzimao dio zarade, što su potvrdili i svjedoci s kojima je razgovarao istražitelj FMUP-a. Redakcijski kolegij "Nezavisnih novina" u potpunosti podržava svog novinara i stoji iza ove priče.

Redakcijski kolegij "Nezavisnih novina"

http://nezavisne.com/vijesti.php?vijest=9232&meni=2
evo bolje sam ga pročitao..pa ću zato sada i citirati dio:"te su u potpunosti netačni navodi da Federalna uprava policije provodi istragu protiv Silajdžića, stoji u demantiju Federalne uprave policije."..moj stav o silajdžiću je poznat svima.. :-) ..ali mislim da je ovaj demantij jasan kao 2+2!
Hahahahahaha, prelitihi ja sam sad htio isti post sa istim dijelom recenice da boldiram :D Fakat se razumijemo! 2+2 :thumbup:
ines.c

Post by ines.c »

100% :bih:
zzzzz

Post by zzzzz »

Fair Life wrote:Nesto malo...

Image
I :? sta bi ovo trebalo da znaci, da se radi o svercerima oruzja? Mislim, ne kontam smisao ovog clanaka na ovoj temi....ukoliko ne smatras da ih treba krivicno goniti jer su krsili embargo
tataratira

Post by tataratira »

You've been punk'd!
Unjustice

Post by Unjustice »

Dobro na stranu cetnicka propaganda i sto je clanak napisan na laktaskoj pijaci, medjutim zasto ih Haris ne tuzi za sirenje lazi?

Neka me neko prosvijetli, ali od kad je to bilo zabranjeno prodavati oruzje? Od kad je to u ovoj jebenoj zemlji bilo prekrsaj krsit
i jebeni UN embargo prema samo Bosnjacima?

Pa komunisti su na oruzju uzimali glavnu lovu u vrijeme bivse nam. Sta mislite sta je UNIS izvozio? Klikere?

Nemojte biti smijesni.

Kad ce FBIH glasila prestati prenositi "beogradsko-laktaske" lazi?

Mislim, da li njima jos nije jasno, da je propagandna masina stvorena za vrijeme Slobodana Mesara u pogonu i da radi punom parom ne samo u regiji nego i izvan?
mostarac

Post by mostarac »

Ja mislim da je za sve kriv Zlatko :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Unjustice wrote:Dobro na stranu cetnicka propaganda i sto je clanak napisan na laktaskoj pijaci, medjutim zasto ih Haris ne tuzi za sirenje lazi?
eh..ovo je pravo pitanje..kad je onomad s. bosna nagazila purivatru..ovaj nema u kojim medijima nije slao demantije..plaćene oglase..k'o biva udruženja stoje iza njega..pa su se onda režiseri ogradili od tih oglasa..itd..ali..koliko je meni poznato..nikad nije tužio sl. bosnu..što je meni sasvim dovoljno da sumnjam da tu ima i vatre..što se tiče silajdžića..ovo su preozbiljne optužbe na račun prvog čovjeka..(prva dama - prvi čovjek.. :D ..sretan bajram svim ljudima i ženama - reis.. :oops: )..i on bi ih morao tužiti za eventualnu klevetu..ako to ne uradi..bit će da i ovdje..uprkos ovom demantiju..ima vatre!

ps. mesić je imao sličnih problema u hrvatskoj..ner sjećam se o kojoj je županiji riječ..ali je nekog levata uzeo na sudu za klevetu..frajer priznao da je lagao..mesić dao pare u humanitarne svrhe..i svi mirni..znači..hare - ti si na potezu!

ps2. u demantiju se ne navodi da se istraga ne provodi protiv hasana čengića! :-)
Dezze

Post by Dezze »

mostarac wrote:Ja mislim da je za sve kriv Zlatko :D
Ma nije Zlatko uzrok. Komunjare iliti "agresivni ateisticki komunizam", za sve su oni krivi.... majku im njihovu, dok je njih bilo, niko nam nista nije smio - samo nasi :D
Vingo

Post by Vingo »

agresivni ateisticki komunizam ili komunisticki ateizam???
:-) To ono od cega se prave vehabije?
Dezze

Post by Dezze »

Vingo wrote:agresivni ateisticki komunizam ili komunisticki ateizam???
:-) To ono od cega se prave vehabije?
Yes...yes..... :D

Uzmes tri kile agresivnog ateizma i malo autohtonoh bosnjastva, dobro promijesas, pustis da se ukiseli koju godinu i dobijes vehabiju prve klase.

Ovaj recept u IZ dijele ispod stola.... :P
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Ja, ja dolija i Haris. Ja ulažem kviska. Da Bog da ga stiglo sve što je radio.
zzzzz

Post by zzzzz »

Mene isnteresuje kakav moron i mazohista moras biti (ukoliko nisi tnikace ili ujo) da postavis kao dokazni materijal tekst u kojem se navodi da su Silajdzic i Cengic, u dogovoru sa USA, krsili embargo na isporuku oruzja Armiji BiH...

Dokle ide ta partijska disciplina i uskogrudni interesi...
Maraschino

Post by Maraschino »

Iako nije tema krsenje embarga ali eto,mi smo ti ko neke babe "samo neka se nesto valja''
Svaki dan svjedoci smo koje kakvih prica i podmetanja iz blentiteta.Oni nekada zaborave i vlastite probleme trazeci sta ima novo u 'Teheranu'.Sta je izjavio Reis-nije bitno sta Vladika kaze.Malkic zivi u Sarajevu a radi u Srebrenici-nije bitno to sto nacelnik B.Petrovca (Kecman) zivi u Bluci a radi u B.Petrovcu.Podmetanja tipa "Bosnjaci mi nude pregovore bez Hrvata".bla,bla,bla...

Sustina je u tome da:

1. Zele baciti kost u Federaciju da imamo oko cega tabiriti
2. Dodo je (ma kako izgledalo) pod velikim pritiskom OHR-a i MZ .On jedno prica sa Tihijem drugo pred svojim narodom,jedno prica MZ drugo narodu.Sta to znaci? On je 'veliki' politicar i prica ono sta ko zeli da cuje a stvarnost je drugacija.On jednostavno igra simultanku na 'x' polja pa dokle stigne.
kicky

Post by kicky »

ines.c wrote:100% :bih:
de odjebi bogati :x
zzzzz

Post by zzzzz »

Fair Life wrote:Nesto malo...

Image
Unjustice

Post by Unjustice »

stochar wrote:pitanje za razmishljanje:

ako novinari imaju dijelove dokumentacije iz istrage u kojima se uz Cengica (protiv kojeg se evidentno vodi istraga) spominje i Silajdzic, a protiv istog se ne vodi istraga, nije li i tu neshto sumnjivo?

zamisli sad, vodi se istraga protiv tebe, svjedok da izjavu i kaze da si skupa sa mnom trgovao oruzjem (a ja na visokoj funkciji recimo) , a mene niko nishta ne pita. pa, neshto mi tu ne shtima... moze li biti da policija stiti nekoga? moze li biti da bi se onda trebalo postaviti pitanje haretovog ucesca? cija majka od jutros nije doruckovala? ko ce kuci bez osvojenog iznosa? vidjecemo u nastavku najslabije karike... :)
i, BTW, koliko ja znam Armija BiH nije imala isturene polozhaje u Africi!
Cekaj, a sta u opste federalna policija trazi sa tom trgovinom oruzja? Mislim sta i da jeste Haris trgovao oruzjem zajedno sa Cengicem? Kupili oruzje na jednoj strani, prodali na drugoj i onda dolazi veliko PAAAAAAAA STAAAAAAAAA ONDAAAAAAAA? Krsili UN embargo? Kao Bosnjaka boli me nemoj da sam prost za UN embargo. Svaki UN embargo treba krsiti iz postovanja sto su ga kopilad nama proglasili kad smo se morali boriti sa cetnicima.

Jos niko da mi odgovori, na pitanje i da jesu Cengic i Silajdzic prodavali oruzje, svercovali ga u cemu i gdje je tu prekrsaj?

Znate li vi da je pola BiH privrede prije rata prodavalo oruzje? Sta mislite ko je izmedju ostalog Sadamu prodavao tenkove kad je bombao Iran? Sta mislite na osnovu cega je UNIS bio drugi po velicini izvoznik u bivsoj Jugoslaviji?

Ko je inace sef federalne policije i trebalo bi ga smijeniti.

Jos jedan u nizu politickih pritisaka na Silajdzica, da ozvanici veliku Srbiju? Kad mu pronadju kvaku, onda ce biti ucjenjen da ozvanici veliku Srbiju, kao sto je Tihic ucjenjen.

Sto se tice prenosenja cetnickih lazi, tu prednjaci hrvatski mediji i u zadnje vrijeme su im se prikljucili sarajevski? OK, razumijem da hrvatski mediji biraju Dodika za licnost godine i prenose njegove lazi zato sto su "nasjeli" opet na "treci entitet" i ako je Dodik to rekao da odrzi cetnitet, medjutim sta sarajevski mediji rade tj. za koga oni rade? OK, za Avaz znamo da su dosla nova Miskovic vremena, medjutim sta je sa ostalim?
Maraschino

Post by Maraschino »

Ovo je moguce i tacno ali nakon svih zaplijena sto u Hrvatskoj (avioni,brodovi,kamioni sa naoruzanjem) tako i u samoproglasenoj HRHB (haubice,tenkovi,minobacaci...) Ameri prelaze na variantu 'B' (Tuzla)

... a imali smo istog neprijatelja :x (malo morgen)

... cilj i jednih i drugih je bio - unistenje Bosne i Hercegovine :oops:

kada su shvatili (Hrvati) da je to nemoguce i kada je njima odgovaralo da ABiH bude jaka radi oslobadjanja svojih teritorija,Hrvatska je pocela da propusta naoruzanje.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Unjustice wrote:
stochar wrote:pitanje za razmishljanje:

ako novinari imaju dijelove dokumentacije iz istrage u kojima se uz Cengica (protiv kojeg se evidentno vodi istraga) spominje i Silajdzic, a protiv istog se ne vodi istraga, nije li i tu neshto sumnjivo?

zamisli sad, vodi se istraga protiv tebe, svjedok da izjavu i kaze da si skupa sa mnom trgovao oruzjem (a ja na visokoj funkciji recimo) , a mene niko nishta ne pita. pa, neshto mi tu ne shtima... moze li biti da policija stiti nekoga? moze li biti da bi se onda trebalo postaviti pitanje haretovog ucesca? cija majka od jutros nije doruckovala? ko ce kuci bez osvojenog iznosa? vidjecemo u nastavku najslabije karike... :)
i, BTW, koliko ja znam Armija BiH nije imala isturene polozhaje u Africi!
Cekaj, a sta u opste federalna policija trazi sa tom trgovinom oruzja? Mislim sta i da jeste Haris trgovao oruzjem zajedno sa Cengicem? Kupili oruzje na jednoj strani, prodali na drugoj i onda dolazi veliko PAAAAAAAA STAAAAAAAAA ONDAAAAAAAA? Krsili UN embargo? Kao Bosnjaka boli me nemoj da sam prost za UN embargo. Svaki UN embargo treba krsiti iz postovanja sto su ga kopilad nama proglasili kad smo se morali boriti sa cetnicima.

Jos niko da mi odgovori, na pitanje i da jesu Cengic i Silajdzic prodavali oruzje, svercovali ga u cemu i gdje je tu prekrsaj?

Znate li vi da je pola BiH privrede prije rata prodavalo oruzje? Sta mislite ko je izmedju ostalog Sadamu prodavao tenkove kad je bombao Iran? Sta mislite na osnovu cega je UNIS bio drugi po velicini izvoznik u bivsoj Jugoslaviji?

Ko je inace sef federalne policije i trebalo bi ga smijeniti.

Jos jedan u nizu politickih pritisaka na Silajdzica, da ozvanici veliku Srbiju? Kad mu pronadju kvaku, onda ce biti ucjenjen da ozvanici veliku Srbiju, kao sto je Tihic ucjenjen.

Sto se tice prenosenja cetnickih lazi, tu prednjaci hrvatski mediji i u zadnje vrijeme su im se prikljucili sarajevski? OK, razumijem da hrvatski mediji biraju Dodika za licnost godine i prenose njegove lazi zato sto su "nasjeli" opet na "treci entitet" i ako je Dodik to rekao da odrzi cetnitet, medjutim sta sarajevski mediji rade tj. za koga oni rade? OK, za Avaz znamo da su dosla nova Miskovic vremena, medjutim sta je sa ostalim?
Kolika zaludjenost u samo jednom postu...
Unjustice

Post by Unjustice »

_BosanaC wrote:
Kolika zaludjenost u samo jednom postu...
Zasto BosanaC zaludjenost? Znas li ti koja zemlja najvise prodaje oruzja na svijetu? Sta mislis koliko hiljada trgovaca oruzjem danas sasvim legalno radi u Europi?

So reci mi zivota ti u cemu je kvaka? U Federaciji zabranjeno prodavati oruzje? A sto smo ga onda prodavali Izraelu i cini mi se Hondurasu?

Na stranu to sto je tema zapoceta na totalno iskonstruisanim glupostima i sto bi kao takva mozda trebala biti zatvorena?

Znaci daj me prosvijetli i reci da li je to u FBIH zabranjeno prodavati oruzje? Da li je to bilo u toku rata? Znaci o cemu mi ovdje raspravljamo?
Hantraga

Post by Hantraga »

Steta sto to nisu radili 1991...

Jasta, treba se naoruzavat i vrtiti paru...

Zivite kao da ce stotinu godina biti mir. a budite spremni kao da ce sutra izbiti rat... :D
Post Reply