kopija kodiranog ključa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mišmaš

#26 Re: kopija kodiranog ključa

Post by mišmaš »

citroen wrote:Kralju mozes li nabaviti za citroen C4 coupe 2006 flip key kuciste,i koliko bi to kostalo..Pozz
Image

ako misliš na to, može se nabaviti za 50ak KM. eto nisi mene pitao, ali ako ti može pomoći odgovor drago mi je.
ldzi

#27 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

za ljudozdera
Oprosti, napravio sam grešku, a moraš razumjeti da je u ovom poslu puno informacije.
Naime,zas JEEP G.CHEROKEE modele 1998.204g, LIMITED 1999-2005; CJ5,CJ7: LUX, SPORT, LIBERTY, WRANGLER ide EH2 glava (elektronski ključ) i on košta 170,00 KM i mogu ga igurno napraviti.
ldzi

#28 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

Za ljudozdera,
Oprosti napravio sam grašku u cijeni.
Za JEPP G.CHEROKEE modele 1998-2004; limited;CJ5;CJ7,LUX,SPORT librty i WREANGLER ide elektronski ključ i njegova cijena je 170,00 KM.a mogu ga sigurno napraviti.
Qler

#29 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Qler »

Moze li se napraviti kljuc sa daljinskom kontrolom za Ford Mondeo Mk2, onaj sa dva dugmeta. Original je slomljen i od njega nista, izvadjen je onaj kod i stavljen u obicni kljuc i sad nemam daljinsko. Znaci treba mi da se napravi komplet kljuc da se kodira i da mi radi daljinsko.
ldzi

#30 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

cijenu sam pogriješio kod Gran chirokiee JEEP, radi se o elektronskoj glavi (bilo koja tipa; Limited;CJ5;CJ7;lLux;Sport; Liberti i Wrangler cije na je 170,00 KM - bez daljinskog, znači otvoriti i upaliti.
ldzi

#31 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

prvo da pitam šta je sa elektronikom iz starog ključa, ako je čitava naruči samo kučište, ako je puknuta može samo onaj ko ima SBB Uređaj. Inače gključ za Forda je također sa elektronskog glavom bez daljinskog 170,00 KM.
Može se naći ključ za Forda i za 150,00 KM ,međutim prednost elektronske glave je što u slučaju loma ključa ili što se najčešće kod fordova dešava izliže se ključ pa počinje brava zapinjati dok na kreju se ne blokira, a većina misli da se pokvarila brava, a u stvari ključ se nakinuo ili izlizao. U tom slučaju mijanjaš samo šolju sa mehanički dijelom.

Image
Qler

#32 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Qler »

Elektronika na kljucu nije radila kada je kupljen prije 5 godina :) nosen je kod nekih elektricara, rekli su da mu nema pomoci, da bi prije par mjeseci kljuc i fizicki pukao, slomio se. Imam ga ja kuci, ali koliko sam vidio od njega nema bas neke pomoci. Kljuc kojim palim i otkljucavam imam sada, ali mene zanima da napravim original sa daljinskom kontrolom.
ldzi

#33 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

samo Fordov servis pod uslovom da ti je eeprom original, da naruče ključ sadaljinskim.
citroen

#34 Re: kopija kodiranog ključa

Post by citroen »

mišmaš wrote:
citroen wrote:Kralju mozes li nabaviti za citroen C4 coupe 2006 flip key kuciste,i koliko bi to kostalo..Pozz
Image

ako misliš na to, može se nabaviti za 50ak KM. eto nisi mene pitao, ali ako ti može pomoći odgovor drago mi je.
Skoro pa isti,ovo je za kinesku verziju citroena C4 sedan,sve je isto izuzev ovog srednjeg dugmica,na ovoj slici se radi o opciji otvaranja/zatvaranja gepeka a kod mene je umjesto toga u sredini opcija za Guide -me- home-lightning,tj nasikan znak za kratka svjetla..
BarbaDue

#35 Re: kopija kodiranog ključa

Post by BarbaDue »

Jedno pitanje za @ldzi, vidim da si strucnjak...
Brat mi ima Seat Ibiza 2004 tdi , ali u zadnje vrijeme ima problema sa paljenjem...jednostavno mu se desi da mu zablinka ona lampica (auto) na upravljackoj ploci i odmah zna da nece moci upaliti. Kazu mu da sa kljuca ne prebacuje cod na bravu. To se ne desava stalno ali kad se desi bas bude sjeb.

znaci, dali mora praviti novi kljuc ili ima lijeka ovom starom???
ldzi

#36 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

za Barba Due,
Ključ trba ponovo prijaviti na auto.Taj ključ je pravljen ali nije dobro prijavljen.Vjerovatno ti se to dešava, jer imaš daljinski, a on nekad otvori mehanički i ne prepozna kod. Postoji još jedna mogučnost da imobilizer ne stoji u pravilnom položaju (to je onaj prsten na boš bravi, pogledati i ilužak boš brave (onaj plastični gdje su kablovi.
TarikSA

#37 Re: kopija kodiranog ključa

Post by TarikSA »

Ne zelim ovom travnicanu da rasturam posao, al ima u Hudiny-u u hrasnom kod Bosmala. Meni radio kljuc, sve super funkcionise, meni predobro izgleda novi kljuc nije ona plastikurina kineska, nego izgleda kao da je original i pod rukom je isto (iako ja mislim da nije, al nemam garanciju ni da jeste osim sto super izgleda).
Nemam pojma broj tel. al naci cete na internetu meni je bilo nekih 200KM sa kodiranjem na moju bravu. Korektno odradjen posao i nije posebno skupo. Da, zaboravio sam napomenuti dobio sam tzv."skakavac".
Poz :zzzz:
ldzi

#38 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ldzi »

tari je u pravu za Houdinija, ali ja sam samo odgovarao na pitanja. Odgovaram i na njegov odgovoe. Ako je skakavac 80,00 Km i ključ 120,00 onda izađe 200,00 KM što i govorimna prethidnim stranicama.
OVDJE SAM SE UKLJUČIO IZ RAZLOGA ŠTO VEČINA LJUDI I NEZNA DA IM JE KLJUČ KODIRANI, ciganče da naprave obični ključ za auto koji košta 8,00 KM jer im je skupo, a pranje auta svake sedmice nije im skupo.
Drugo lupaju i naliječu na ljude koji rade određene prepravke bez znanja vlasnika vozila

Da napomenem ostalim korisnicima foruma:
Ovo ne radim samo radi reklame već iz razloga što dosta ljudi ostane bez ključa, pokvari im se boš brava naročito kada su na putovanjima kroz gradove onada im se izimaju pare što za šlepanje, gubljenje vremena i dr. pa smatram da je korisno da se zna za sve one koji mogu poći takvim osobama.
Last edited by ldzi on 06/07/2010 09:34, edited 1 time in total.
TarikSA

#39 Re: kopija kodiranog ključa

Post by TarikSA »

Opet kazem nisam htio da ti unistavam posao, nego eto mozda je nekom blize u Hudiny-u nista drugo. Ja samo napisao svoje iskustvo. Imao sam nekih ponuda za neke kineske varijante i nisam se usudio jer izgledaju kao one kineske igrackice sto pjevuse kad ih prisines, pa sam se ipak odlucio za malo kvalitetniju varijantu koja izgleda isto original, ko provali (osim ovih iza ASA-e) svaka mu cast. Bjezite ljudi od kineskih losih kopija znam ja da je i ovo kinesko sigurno, al je kopija beton. Fin Seatov znakic, ugodno na dodir, kvalitetna plastika i "metalni" dio kljuca, ja prezadovoljan. Naravno da se svako pokrije onoliki koliki mu je jorgan, al eto, bolje malo skupiti jer u konacnici losi kineski proizvodi budu puno skuplji (jer se moraju cesce mjenjati).

Pozdrav :skoljka:
citroen

#40 Re: kopija kodiranog ključa

Post by citroen »

TarikSA wrote:Ne zelim ovom travnicanu da rasturam posao, al ima u Hudiny-u u hrasnom kod Bosmala. Meni radio kljuc, sve super funkcionise, meni predobro izgleda novi kljuc nije ona plastikurina kineska, nego izgleda kao da je original i pod rukom je isto (iako ja mislim da nije, al nemam garanciju ni da jeste osim sto super izgleda).
Nemam pojma broj tel. al naci cete na internetu meni je bilo nekih 200KM sa kodiranjem na moju bravu. Korektno odradjen posao i nije posebno skupo. Da, zaboravio sam napomenuti dobio sam tzv."skakavac".
Poz :zzzz:
Pa ta cijena je i kod ovlastenog,nije skuplje sigurno
BarbaDue

#41 Re: kopija kodiranog ključa

Post by BarbaDue »

ldzi wrote:za Barba Due,
Ključ trba ponovo prijaviti na auto.Taj ključ je pravljen ali nije dobro prijavljen.Vjerovatno ti se to dešava, jer imaš daljinski, a on nekad otvori mehanički i ne prepozna kod. Postoji još jedna mogučnost da imobilizer ne stoji u pravilnom položaju (to je onaj prsten na boš bravi, pogledati i ilužak boš brave (onaj plastični gdje su kablovi.
Izvini @ldzi ali malo u pisanju izostavljas slova pa sad ne znam dali kljuc treba praviti ili prijaviti?
UntilItSleeps

#42 Re: kopija kodiranog ključa

Post by UntilItSleeps »

Zdravo svima,

jedno pitanje za Idzi-a : imam Fiat Punto 2005 god (1.3 multijet) i imam samo jedan ključ (plavi) koji ima mogućnost daljinskog otključavanja/zaključavanja naravno. Jeli moguće kod tebe napraviti kopiju tog ključa. U ovlaštenom servisu su mi rekli da je oko 300 KM , s tim što je to procedura, jer se treba čekati da iz Italije dođe, pa dok se provjeri milion nekih stvari itd.

Pozdrav
Zijancher

#43 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Zijancher »

Imas u starom Robotu na drugom spratu preko puta caffe-a mala radnja. Tu pitaj pa ce te oni uputiti.
ljudozder

#44 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ljudozder »

Kolika bi bila cijena ako ja imam nekodiran kljuc, ravan, znači treba ga "izrezati" i kodirati?
Izvini ako dosađujem, sad mi buraz kaže i on ti je poslo pp s istim ili sličnim pitanjem :D
UntilItSleeps

#45 Re: kopija kodiranog ključa

Post by UntilItSleeps »

Zijancher wrote:Imas u starom Robotu na drugom spratu preko puta caffe-a mala radnja. Tu pitaj pa ce te oni uputiti.
Zahvaljujem
ljudozder

#46 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ljudozder »

Gdje nestade ovaj lik ldzi :D

Ako neko ima njegov kakav validan kontakt, broj telefona ili nešto molio bi da mi pošalje na pp. Meni je dao neki broj i zvao ga kad sam išo s odmora, pa reko usput da svratim, al kaže birani broj se ne koristi :S Takođe više ne odgovara ni na pp :S
Qler

#47 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Qler »

Ja sam neki dan napravio kljuc u Hudiny-u. Original Ford sa daljisnkim, sve super radi. Ja prezadovoljan.
chelo

#48 Re: kopija kodiranog ključa

Post by chelo »

Qler wrote:Ja sam neki dan napravio kljuc u Hudiny-u. Original Ford sa daljisnkim, sve super radi. Ja prezadovoljan.
Hudiny Merkator? Bas me zanima, znaci dobio si maltene originalni kljuc sa svim dugmicima i daljincem bez problema?
Koja je cijena?
Qler

#49 Re: kopija kodiranog ključa

Post by Qler »

Houdiny stometarka, ma kljuc je original, sve sa Ford logom. Imam sluzbenog mondea, sa istim kljucem, doduse izlizanim :)

cijena je bila 280KM.
ljudozder

#50 Re: kopija kodiranog ključa

Post by ljudozder »

Molim vas može li mi neko detaljnije pojasnit gdje je taj Hudiny, jer sutra moram u Sarajevo, pa sam konto usput svratit i tu.
Post Reply