Da li ste primijetili?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

luciferino

Post by luciferino »

Byanka wrote:Pa ja ne znam sta su mahaluse o meni zborile nekad , ali ja se udadoh radi djeteta :D tj istog u stomaku :roll: iako do 8 mjeseca nisam odavala utisak podbuhlosti :D

vjerovatno radi takvih primjera mahala o svima zbori isto...
Mahala koja je puna predrasuda valjda mahala iz zlobnosti, besposlenosti, zavisti, a naš mentalitet predstavlja plodno tlo za razvoj mahalitisa. Važno je da se nađe žrtva, a onda raspali. Kod mene je počelo od familije naravno, ali nisu tetke džaba tetke, a po "nesreći" sam oko godinu dana živjela sa momkom neudata. Kad smo se uzeli, svi su nešto zagledali, ispipavali teren preko sestre, a niko da pita direktno (ako ih već toliko interesuje, bilo bi puno poštenije). Bilo je tu i komentara poput "čuvaj se rode", ali niko od njih starkelja nije ni pokušao razgovarati o toj temi na malo zreliji način.

Već sam opisala šta se dešavalo na poslu i valjda je to povuklo nekakav okidač pa postavih ovu temu. Prvo sam mislila da se to dešava samo meni zbog specifične situacije. Očigledno sam pogriješila. Hajde, bar su me malo skinuli s dnevnog reda.:D

I kao zaključak: Da ljudi malo više rade, a malo manje gledaju tuđa posla, ko zna gdje bi dogurali. :-)
Microsoft

Post by Microsoft »

Opasna ti neka ekipa :D
Saray_Di

Post by Saray_Di »

papanska posla..
artzy

Post by artzy »

luciferino wrote:Znači kod mene na poslu postoje dvije grupe: mahaluše i potencijalno trudne :lol:
Znaci podjela na one koje samo ispijaju kafe. tracaju. apstiniraju i one koje se seksaju?
encian

Post by encian »

u biti kad ti ljudi pricaju o nekome, ako pokazes nezainteresovanost, ubrzo ce prestati. ako ne prestanui ako ravnopravno dijelite prosto, lijepo i iskreno zamoli da sa tobom ne dijele svoje komentare jer ih smatras neuljudnim i nefer. obecavam da radi. zbog onog "lijepo i iskreno" nece se naljutiti a ipak ces im poslati poruku.

a ja da sam na tvom mjestu rekla bih da sam se udala jer sam trudna. onda kad skontaju da nisam trudna kazes im da si morala varati sviju kako bi bolje prevarila muza. naljutit ce se ali te vise nece uzimati u usta.

mrzim mahaluse iz dna duse. sjecam se prakse iz fakultetskih dana kad sam bukvalno bjezala iz kancelarije od prica gdje je koja kupila nesto, gdje bila, sta je rekla i td. dno dna. najgore je kad se koja kojoj povjeri pa onda to ova izblebece svima.
mostarac

#31 Re: Da li ste primijetili?

Post by mostarac »

luciferino wrote:Ne znam da li je je temi mjesto baš ovdje, ali uočila sam jednu pojavu koja me strašno iritira i interesuje me da li su to i drugi primijetili ili je to samo plod moje mašte.
Naime, kada se djevojka uda, okolina odmah počinje nagađati o “razlozima” (čitaj trudnoći), svako malo se zagleda stomak, komentariše se da li je mlada podbuhla, da li često ide u WC, itd... :shock: Ovo se redovno dešava kod mene na poslu (pretežno ženski kolektiv, stalno se neko udaje i valjda one neudate pjene od ljubomore). Da li ste primijetili nešto slično ili sam samo ja okružena mahalaši(ca)ma?
zato je vanbracna zajednica zakon. Sve dodje ko iznenadjenje :D
Tuzna strana price je da je u BiH jako tesko naci curu spremnu na vanbracnu zajednicu. :(
Fucking Bosnia :x :lol:
encian

#32 Re: Da li ste primijetili?

Post by encian »

mostarac wrote:
luciferino wrote:Ne znam da li je je temi mjesto baš ovdje, ali uočila sam jednu pojavu koja me strašno iritira i interesuje me da li su to i drugi primijetili ili je to samo plod moje mašte.
Naime, kada se djevojka uda, okolina odmah počinje nagađati o “razlozima” (čitaj trudnoći), svako malo se zagleda stomak, komentariše se da li je mlada podbuhla, da li često ide u WC, itd... :shock: Ovo se redovno dešava kod mene na poslu (pretežno ženski kolektiv, stalno se neko udaje i valjda one neudate pjene od ljubomore). Da li ste primijetili nešto slično ili sam samo ja okružena mahalaši(ca)ma?
zato je vanbracna zajednica zakon. Sve dodje ko iznenadjenje :D
Tuzna strana price je da je u BiH jako tesko naci curu spremnu na vanbracnu zajednicu. :(
Fucking Bosnia :x :lol:
i am, i do :D. i cijela mahala zna, ja to svima pricam, i nemam pojma sta oni pricaju o meni. ko ce jos na to trosit vrijeme.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

i ja...i ja....Long live vanbracna zajednica :D :D :D :D :D a za mahalu mi vala svejedno.....imam pametnija posla :oops: :D :D :D
vogelce

Post by vogelce »

:D :D da da, pa to ti je na fazon morala se sigurno udat,nevolja je natjerala sigurno trudna. neznam zasto je u nasem drustvu nesto absurdno kad se uda djevojka bez takvih razloga,odmah ispadne glupa,cuj udala se iz ljubavi, halo..... :x gdje je nestala romantika
skojotovski

Post by skojotovski »

kvalitetan "golub" je adekvatan odgovor za poglede ka stomaku...bas me je naduo grah od sinoc... :-) pa, nek stisnu i opet pogledaju, a tek da prokomentarisu mjesec
River_isle

Post by River_isle »

Evo svaki par koji ja poznajem zadnjih recimo 5 godina uzeli su se a da je mlada vec trudna - apsolutno me ne zanima da li je to i bio razlog braka ili je samo pozurilo planove - desilo se, oni tako odlucili. Meni da se desi, prije bih isla na varijantu vanbracne zajednice - jednostano da sama saberem 2 i 2, vidim kako bi se stvari odvijale pa ako se nakon izvjesnog vremena odlucimo potpisat gdje treba...sto da ne, a ako i svako krene svojim putem - valjda je tako najbolje :)
Post Reply