Mahala koja je puna predrasuda valjda mahala iz zlobnosti, besposlenosti, zavisti, a naš mentalitet predstavlja plodno tlo za razvoj mahalitisa. Važno je da se nađe žrtva, a onda raspali. Kod mene je počelo od familije naravno, ali nisu tetke džaba tetke, a po "nesreći" sam oko godinu dana živjela sa momkom neudata. Kad smo se uzeli, svi su nešto zagledali, ispipavali teren preko sestre, a niko da pita direktno (ako ih već toliko interesuje, bilo bi puno poštenije). Bilo je tu i komentara poput "čuvaj se rode", ali niko od njih starkelja nije ni pokušao razgovarati o toj temi na malo zreliji način.Byanka wrote:Pa ja ne znam sta su mahaluse o meni zborile nekad , ali ja se udadoh radi djetetatj istog u stomaku
iako do 8 mjeseca nisam odavala utisak podbuhlosti
![]()
vjerovatno radi takvih primjera mahala o svima zbori isto...
Već sam opisala šta se dešavalo na poslu i valjda je to povuklo nekakav okidač pa postavih ovu temu. Prvo sam mislila da se to dešava samo meni zbog specifične situacije. Očigledno sam pogriješila. Hajde, bar su me malo skinuli s dnevnog reda.
I kao zaključak: Da ljudi malo više rade, a malo manje gledaju tuđa posla, ko zna gdje bi dogurali.