Snooker

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mad mike

#26 Re: Snooker

Post by mad mike »

higgins-liang, prva sesija higgins vodi 3:1. Nije me oborio s nogu, uzevsi u obzir da brani titulu...
Gilbert-Gould 3:2 prva sesija, dosta zanimljiviji mec, gould probudio nakon prva 3 frejma, vidjecemo kakav ce se vratit poslije pauze ...
perfect_guy

#27 Re: Snooker

Post by perfect_guy »

mad mike wrote:higgins-liang, prva sesija higgins vodi 3:1. Nije me oborio s nogu, uzevsi u obzir da brani titulu...
Gilbert-Gould 3:2 prva sesija, dosta zanimljiviji mec, gould probudio nakon prva 3 frejma, vidjecemo kakav ce se vratit poslije pauze ...
joj čovječe, ovog higinsa čekam na kladionici, 1,20 kvota. Kako je samo na sreću prošao. Koliko god da je lošu sezonu imao (bar za njegov standard), očekivao se daleko lakši posao (OK, i liang je itekako pokazao da zna odigrati kvalitetan meč, jedina njegova nesreća se zvala higins). Kad sam se ja hvatao za glavu u zadnjem frameu, mogu tek misliti kako je bilo njemu samom
sorted

#28 Re: Snooker

Post by sorted »

Mnogo iznenadjenja u prvom kolu. Ispadose Murphy, Lee, Gould, Allen, a po svemu sudeci to ceka Dotta i Selbyja ukoliko nekim cudom ne preokrenu. Do sada ubjedljivo najbolji momenat na ovogodisnjem svjetskom je maximalni brejk starog velikana Hendrija, lijepo je bilo vidjet cijelu dvoranu na nogama i jos mu pridjose sa susjednog stola Robertson i Doherty da cestitaju :) i onaj nesvakidasnji kiks Allena u zadnjem frejmu.

:mrgreen: :mrgreen:
perfect_guy

#29 Re: Snooker

Post by perfect_guy »

sorted wrote:Mnogo iznenadjenja u prvom kolu. Ispadose Murphy, Lee, Gould, Allen, a po svemu sudeci to ceka Dotta i Selbyja ukoliko nekim cudom ne preokrenu. Do sada ubjedljivo najbolji momenat na ovogodisnjem svjetskom je maximalni brejk starog velikana Hendrija, lijepo je bilo vidjet cijelu dvoranu na nogama i jos mu pridjose sa susjednog stola Robertson i Doherty da cestitaju :) i onaj nesvakidasnji kiks Allena u zadnjem frejmu.

:mrgreen: :mrgreen:
ovo inače smatram gospodskim sportom, posebno sad poslije momenta kad je Bingham stisnuo pesnicu poslije tih 147, naravno uz prilazak igrača sa susjednog stola
mad mike

#30 Re: Snooker

Post by mad mike »

ja mislim da bi to Selby trebao preokrenit...Iznenadio me i o'sullivan, mislio sam da ce ga Ebdon napatit, a on rutinski zavrsi mec :-D Vidjecemo sad kako ce protiv williamsa, naravno ako ovaj prodje..
winnie

#31 Re: Snooker

Post by winnie »

ebdon je patnja za gledat a kamoli igrat partiju s njim...
navijam za trampa, valjda ce proci ovo kolo :D
perfect_guy

#32 Re: Snooker

Post by perfect_guy »

winnie wrote:ebdon je patnja za gledat a kamoli igrat partiju s njim...
juče je komentator pominjao neko trovanje stomaka kod trampa, nadam se da se još dodatno oporavio od juče
winnie

#33 Re: Snooker

Post by winnie »

perfect_guy wrote:
juče je komentator pominjao neko trovanje stomaka kod trampa, nadam se da se još dodatno oporavio od juče
nisam to znao. pratim ga na tviteru, nije mi se žalio :)
vodi 5-4, danas nastavlja u pola 4.
to sa stomakom donekle objainjava što je samo jedan razlike
Malik Urcic

#34 Re: Snooker

Post by Malik Urcic »

Koja partija Dinga i Daya, 9-9 trenutno. Inace snooker mi je prava uzivancija gledat :thumbup:
mad mike

#35 Re: Snooker

Post by mad mike »

Ding ispao, nevjerovatan mec i jos ne mogu vjerovat da je nakon murphy-a i allen-a sada i ding ispao...sad me ne moze vise nista iznenadit, prvenstveno mislim na selby-a... mislim da su neil robertson i trump ako prodje, najrealniji favoriti za titulu...
perfect_guy

#36 Re: Snooker

Post by perfect_guy »

winnie wrote:
perfect_guy wrote:
nisam to znao. pratim ga na tviteru, nije mi se žalio :)
vodi 5-4, danas nastavlja u pola 4.
to sa stomakom donekle objainjava što je samo jedan razlike
to trovanje je valjda bilo unazad nekoliko dana, tako da je vjerovatno da ima još nekih tragova na njemu. Ne pratim ih trenutno, kako igrački izgleda?
mad mike

#37 Re: Snooker

Post by mad mike »

prime meca se nije htio izjasniti da li ima jos problema sa stomakom ili ne... trenutno je 6:6 i kako stvari stoje Dale ce zavrsiti ovaj frame,a frame prije je napravio century(Trump)..sve u svemu nema jos one njegove igre, iskreno se nadam da ce je brzo pronaci, jer mu je krajnjije vrijeme...

Edit: Dingova izjava nakon ispadanja : http://www.youtube.com/watch?v=NQ2RkG1ivQk
hodža

#38 Re: Snooker

Post by hodža »

8)
sorted

#39 Re: Snooker

Post by sorted »

Nastavlja se posrtanje favorita, ispadose Dott, Selby i Ding, i to Ding poslije prednosti od 9-6. :-) Selbija nikad losijeg nisam gledao, ali izgleda da su se nastavili problemi s vratom od proslog turnira. Trump danas vise psiholoski nije bio u fazonu, dosta konfuzan i nesiguran sa mnogo gresaka netipicnih za njega, osim u zadnjih par frejmova gdje uhvatio svoj ritam. Moze bit da je bolest ostavila traga.
Sto se tice slijedeceg kola, najzanimljivije definitivno Higins-Hendry i Ronnie protiv Williamsa, ako ovaj prodje sto je realno ocekivati obzirom da vodi trenutno 6-3 protiv neiskusnog Kineza.
hodža

#40 Re: Snooker

Post by hodža »

THE ROCKET !!!

Image

:dance:
didgeridoo

#41 Re: Snooker

Post by didgeridoo »

sa novom frizurom u novu eru snookera...
malo me bilo strah williamsa, ali kad ronnia ide - onda nema mjesta za paniku...
go ronnie!!!
perfect_guy

#42 Re: Snooker

Post by perfect_guy »

furuna wrote:sa novom frizurom u novu eru snookera...
malo me bilo strah williamsa, ali kad ronnia ide - onda nema mjesta za paniku...
go ronnie!!!
biće pravo gusto protiv Robertsona
hodža

#43 Re: Snooker

Post by hodža »

perfect_guy wrote:
furuna wrote:sa novom frizurom u novu eru snookera...
go ronnie!!!
biće pravo gusto protiv Robertsona

sigurno je da neće biti lahko, ali da će biti gusto, ne bih rekao :roll:

Robertson jeste veliki šampion, ali sumnjam da će se on puno pitati u tom meču...evidentno je da je Roni (lakše pisati :D ) istjerao bubice iz glave, ponovo se posvetio snukeru, i igra na nivou od prije 3-4 godine kada je bio neprikosnoven...vjerujem da je on ovdje došao sa ciljem da pokaže da još uvijek zna igrati i da je jedan od najvećih svih vremena ;-) ako bude nastavio u ovom ritmu, i ako bude "čiste" glave, ja ne vidim ko bi ga do kraja mogao zaustaviti :roll:

The Rocket do titule :mrgreen:

p.s. tol'ko me nafur'o sa svojom igrom danas, da sutra idem baciti koju partiju :-D
mad mike

#44 Re: Snooker

Post by mad mike »

Iskreno se nadam finalu izmedju Ronnie-a i Hendr-y, da i ovi mladji sto prate, vide sta je pravi mec :D

a gdje se u Sarajevu ima igrati snooker ?
winnie

#45 Re: Snooker

Post by winnie »

ja bi volio finale trump-sulivan... slični su sa stilom (nema safety-ja :)) a različite generacije

vidio sam na zetri natpis snooker sa leđa dvorane, prema pomoćnim terenima. nisam bio al' mislim da bi partija trajala tri dana kako sam precizan i koliki je sto.
hodža

#46 Re: Snooker

Post by hodža »

mad mike wrote:Iskreno se nadam finalu izmedju Ronnie-a i Hendr-y, da i ovi mladji sto prate, vide sta je pravi mec :D

a gdje se u Sarajevu ima igrati snooker ?
to bi bila poslastica :mrgreen:

u Zetri, ulaz od pomoćnog terena sa plastičnom travom, sat = 8 KM...2 stola, u odličnom stanju ;-)

maloprije sam se vratio...2 i po sata sam bio...merak 8-)
Postao/la winnie dana 30/04/2012 13:37
ja bi volio finale trump-sulivan... slični su sa stilom (nema safety-ja :)) a različite generacije
Džad i Roni treniraju zajedno, zato i imaju sličan stil ;-)
hodža

#47 Re: Snooker

Post by hodža »

Ronnie očekivano priveo meč kraju i ide na Robertsona, koji će vjerujem osvojiti više frejmova nego indisponirani Williams, ali ipak jedan manje od Rakete :D

Carter u neizvjesnom meču izbacio Trumpa, i ima otvoren put do polufinala, jer sumnjam da mu Jones/Higginson može biti ozbiljna prepreka ;-)

Ostala 2 četvrtfinala su Hendry-Maguire i Day-Stevens. Ukoliko Hendry uspješno prođe nezgodnog škotlanđanina, mogli bi u finalu imati okršaj titana : O'Sullivan-Hendry :thumbup:

Ide ga sa novom frizurom :mrgreen:

Image
mad mike

#48 Re: Snooker

Post by mad mike »

iako je izbacio Murphy-a (inace mog favorita) moram priznati da Jones igra izvanredno...izbaciti prvo Murphy-a, pa Higginsona koji je u odlicnoj formi nije mala stvar, tako da ga ne otpisujem u sljedecem mecu protiv A. Cartera...a za Ronnie-a su sve rijeci suvisne, pot success 95%, zar je potrebno ista vise reci... :thumbup:
Riddle

#49 Re: Snooker

Post by Riddle »

Ronnie. :lol: Rastura drugu sesiju. Dobio je 4 framea zaredom i mislim da Robertson nije ubacio 10 kugli danas. Kad je Ronnie u ovakvoj formi, svi se slobodno mogu pokupiti sa turnira. Po dosad prikazanom, mogu reci da gledamo novog svjetskog prvaka. Prizeljkujem jedan njegov maksimum do kraja prvenstva.
perfect_guy

#50 Re: Snooker

Post by perfect_guy »

Aktivni, profesionalni snooker je ostao bez velikog šampiona. Hendry je na press konferenciji nakon poraza od Maguirea objavio oproštaj od aktivnog bavljenja sportom.
Post Reply