Dani Sarajeva u Beogradu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pesak

Post by pesak »

Image

cesma, sarajevski poklon Beogradu...

Image
pesak

Post by pesak »

Sto je najgore od svega, vrlo malo je medijski propracen dolazak Sarajlija u Beograd. Sto me uopste ne cudi kad su Kostunica i Tadic oni koji se pitaju.
Zao mi je sto nije bilo vise ljudi iz LDPa, jer prica potrebe za suocavanjem sa zlocinima koje su pocinili Srbi, prica o normalnom zivotu sa komsijama i td i td.. je njihova prica.
Ovo u Srbiji je gore nego za vreme Milosevica. Veca je prevara, skoro da uopste i nema slobodnih medija...da postoji cuveni radio b92 koji je bio nase utociste za vreme Milosevica, i studio B, sigurno bi bilo intervjua sa Sarajlijama...ne znam. Niceg vise nema pod Kostunicom i Tadicem. :(
Mozda se spremamo za neki novi rat.
djape

#28 Re: Dani Sarajeva u Beogradu

Post by djape »

mIRCerka wrote:
nbl wrote:
Prema rečima Tanje Matić iz Incijative mladih, cilj manifestacije je da se "da podsticaj razvoju komunikacije između mladih Beograda i Sarajeva, koja se i posle 11 godina po završetku nemilih događaja opsade ovog grada, sa obe strane slabo razvija".

Matićeva je kazala da u Beogradu gostuje tridesetak mladih Sarajlija i da je većina njih prvi put u srpskoj prestonici.

Gosti iz Sarajeva, uglavnom studenti društvenih i umetničkih fakulteta, kažu da im je žao što u Beogradu ostaju samo nekolika dana.

"Razumjem da je potrebno godina da povratimo povjerenje među sobom i pretpostavljam da treba još godina", kaže gošća iz Sarajeva, Aida Alić.

"Iskreno se nadam da će se to povjerenje steći čim prije jer mladi ljudi iz Srbije i Sarajeva, odnosno BiH, ne razgovaraju tako često, tako da manifestacije ovo tipa definitivno doprinose rušenju tog zida koji smo mi na neki način izgradili", kaže ona.
Iako podrzavam aktivnosti slicnog tipa, a i sama sam ucestvovala u jednoj (posjeta KUDa Seljo KUDu Spanac) moram reci da mi strasno smeta naglasavanje kako nema komunikacije, kako se sad treba boriti za to, kako sad MI moramo spasiti nesto bla bla bla...
Iskreno, meni to malo smudi na "dajte nam para za radionice"....

Al eto, bolje ista nego nista...
mirci
nije tako
sigurno
sta vise sve uradjeno na dodjem ti
djape

Post by djape »

Vingo wrote:Naravno da je to "the project"...Da je kome stalo do komunikacije - komunikacija mladih bi pocela na liniji s Banja Lukom i Mostarom...
to je do banjalucana i mostaraca
a ne do beogradjana
djape

Post by djape »

pesak wrote:Image

Tribina pisaca iz Sarajeva u Beogradu, u CZKD-u...KAKO SE ZOVE PISAC IZ SARAJEVA KOJI SEDI PRVI S DESNA ? Mnogo mi se svidelo kako je govorio, i volela bih da citam njegove knjige. Bilo je napeto, veoma emotivno, praskovito i tuzno. Daleko smo, jako smo daleko od istine i jedni od drugih. Otisla sam sa tugom. Jedva sam koracala. :(
Pisac iz Sarajeva je zakljucio kako smo svi istraumatizovani, i sa ove i sa one strane. Postavio je pitanje - Kako to da nijedan srpski pisac ne pise o poslednjim ratovima ? Srbi nemaju intelektualnu, umetnicku elitu koja bi se pozabavila tim pitanjima.
Mnogo mi je zalosno i place mi se. :(

Image
Tribina - predstavljanje sarajevskih pisaca: Muharem Bazdulj, Saša Ilić, Željko Obrenović, Namik Kabil, Vahid Piralić, Vule Žurić
u pitanju je namik kabil
djape

Post by djape »

pesak wrote:Sto je najgore od svega, vrlo malo je medijski propracen dolazak Sarajlija u Beograd. Sto me uopste ne cudi kad su Kostunica i Tadic oni koji se pitaju.
Zao mi je sto nije bilo vise ljudi iz LDPa, jer prica potrebe za suocavanjem sa zlocinima koje su pocinili Srbi, prica o normalnom zivotu sa komsijama i td i td.. je njihova prica.
Ovo u Srbiji je gore nego za vreme Milosevica. Veca je prevara, skoro da uopste i nema slobodnih medija...da postoji cuveni radio b92 koji je bio nase utociste za vreme Milosevica, i studio B, sigurno bi bilo intervjua sa Sarajlijama...ne znam. Niceg vise nema pod Kostunicom i Tadicem. :(
Mozda se spremamo za neki novi rat.
zasto nije bilo ldp-a
zato sto nisu hteli da dodju
ali i bolje

okupili su se gradjani
a glede partija najvishe je bilo sdo ekipe...
Image

horkestar izvodi modru rijeku by mak dizdar
Image

Image
DUREX

Post by DUREX »

Jeko radio kostime? Udarnik? :D

Ne, bez zajebancije... i pored ove HTZ mundure, simpatican skup... Samo, ne vidim zaso se od svega ovoga pravi ovolika pompa... Saradnje na ovakvom nivou i pored rata i svega, nije cak ni falilo... bilo je uvijek kontakata... Problem je sto je nivo o kojem mi govorimo, nivo marginalizovan, mali, neprimijetan, i sistematski ubijan.... Jednostavno radi se o neznanoj cirkulaciji na relaciji "nas" i "njih", cirkulaciji koja uvijek trajala ali je niko nije ni primjecivao... razmjeni misljenja nekolicine ljudi, "naprednih razmisljanja", ljudi s mudima da ustanu i kazu da, preko nam Drine, ljudi nose stigmatu, moralnu i duhovnu za sve ovo sto se desilo u proteklim vremenima, ljudi s mudima da je nazovu stidom, teretom ili poshascu, a ne da od nje prave ordenje... Znaci, malo je ovo... jako malo... nevidljivo.

"Dani Sarajeva i Dani Beograda", u vremenu u kojem zivimo, crnji su od svake noci i, koliko god da ja zelio da se jednoga dana vratimo na neku tacku prije koje je sve ovo krenulo, sve mi to izgleda kao naucna fantastika... ili, da budem jos iskreniji ili gorci, kao borba s vjetrenjacama. Sta god da ove male proganjane i odbacivane grupice ljudi napravile, sav trud i zeludac da se istini stane pred oci, sve to padne u vodu nakon jednog jedinog copy-paste izljeva mrznje, kakve slusamo, evo vec 15 i vise godina.

Prema tome... ka sto neko rece : Daleko smo jedni od drugih... Daleko je Sarajevo, a jos dalje Beograd od "Dana Sarajeva" i "Dana Beograda" previse mi sve ovo izgleda kao jedan obican studentski workshop, nakon kojeg svi odu u hotelske sobe, naroljaju se alkohola i sviraju kurcu. Ne govorim potcjenjivacki, da neko ne shvati pogresno, nego ih stavljam u kontekst vremena.
Last edited by DUREX on 03/05/2007 16:52, edited 1 time in total.
djape

Post by djape »

druzenje kod sebilja
i
zurka (btw. najbolji 1. majski party u beogradu)

su ucinili mnogo vishe na uspostavljanju komunikacije nego tribine i sl...
djape

Post by djape »

joj ljudi ala ste teshki

sve vam smeta

akcija je zamisljenja nepretenciozno, mali koraci u borbi sa veternjacama

ali zar se evolucija ne odvija u malim koracima

nekih 30 sarajlija/ki je videlo bg
druzilo se

razbilo neke stereotipe upoznalo par novih ljudi
i sa njima ucestvovalo u par lepih stvari

to be continued...
Last edited by djape on 04/05/2007 00:54, edited 1 time in total.
pesak

Post by pesak »

Ja bih se tek sad druzila. Fale mi moje Sarajlije. Sto mi je krivo sto nisam prisla Namiku Kabilu, a htela sam. Udavila ga je neka zena sa pokazivanjem fotografija svojih kceri valjda....kao ona je Bosanka...a bre, ja sam Srpkinja i imam sta da kazem. Hebes nacionalonst. To mi je odvratno. Imao je tako tuzan izraz lica na kraju tribine. Gorak, zalostan. Htela sam da mu pridjem i kazem kako je potpuno u pravu i da ima ljudi u Beogradu koji nisu prestali to da budu. ...kako lepo razmislja i td i td...da ima ljudi kojih je sramota i bilo ih je sve vreme rata sramota , da su u zemlju hteli da propadnu....da ima ljudi koji nocima nisu mogli da spavaju dok je trajalo granatiranje Sarajeva i svega...koji nisu mogli ni da jedu,koji su plakali i mislili na svoje izgladnele prijatelje...
Islo mi se u WC u CZKD-u i krenula sam, bez kucanja sam otvorila vrata,mislila sam da ce biti sigurno zakljucana ako ima nekog...i sta bi? naleteh na coveka koji je upravo piskio...srecom, bio je okrenut ledjima. "Izvini, molim te" ! i zatvorih vrata...cekala sam u hodniku i ponovo sam ga zamolila da me izvine, on kaze..."Nista, nista"...a ustvari, htela sam da mu kazem da mu je odlicna ona paklica cigara sa porukom "ZABORAV UBIJA" i da mislim kao i on i da ga molim da mi oprosti sto sam pripadnik naroda koji je onoliko zla naneo..."Izvini, izvini" To je bilo pravo izvinjenje, ne ono za upad u WC. Ne znam kako se uvek zbunim kad treba nesto u zivotu , realno , da uradim, pogotovu u komunikaciji sa ljudima. Evo, pisem,lakse mi je. Mozda ce on procitati.
Ja sam rekla da smo daleko. A sad mislim kako mi fale. Kako mi fali ta bosanska, sarajevska lakoca komunikacije, druzeljubivost, sala, razumevanje, spontanost.
Bilo me je sramota onog srpskog pisca, klinca, prvog s leva na slici, koji je mrtav hladan rekao kako ga ne zanima rat i kako ga bas briga, interesuju ga druge teme. /Otac mu je ucestvovao u ratu/. Sramota me je bilo i onog Vuje, pisca koji je nesto palamudio, zaboravila sam sta, samo se secam pitanja ,nesto u smislu - on ne zna ko su cetnici, kao ne zna. :shock: Skot.
I kako je njegov otac dobio tumor zato sto je bio izbeglica iz Sarajeva i td i td...sad je to isto.
I posle svega ovog i jos /iz publike/, Namik je imao srca da kaze da svi imamo traumu i da trauma visi tu negde u vazduhu, u sali. A ja sam bila besna kao ris.
tech10

Post by tech10 »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
baba

Post by baba »

I ja sam skijao tih dana i bio sam zaustavljen na mjestu gdje se put racva za Trebevic i Pale. Bili su to neki majmuni u maskirnim uniformama i oruzijem. Moj prijatelj mi je rekao da je jedan od njih majmun Kusic. Ja licno nisam nikoga prepoznao. To mi je ujedno bio i posljedni put da idem na Jahorinu. Nepada mi napamet da skijam zajedno sa onim koji me mrze, a pogotovao da im se uvlacim u zicagu koa sto ovi nasi po Beogradu rade.
mIRCerka wrote:
basta sljezove boje wrote:
mIRCerka wrote: kao sto rekoh, tema ode u kurac...kao i obicno...dok ti meni sad odrzis semanticko predavanje o agresija rat terminima, nema odgovora na moje pitanje ZASTO CE BITI JEBENI BELAJ AKO SE TO ORGANIZUJE?!?!?!

Za tvoju informaciju, vec u januaru 1992. godine ljudi nesrpskog imena nisu tako glatko mogli da se vrate sa recimo Jahorine, tako da je meni pocetak rata i agresije vec 1.1.1992.godine!
A sad mi ODGOVORI NA PITANJE ZASTO CE BITI BELAJ AKO SE ogranizuje manifestacija istog tipa u Sarajevu?
koliko je tebi uopce bilo godina 1992? Nije uopce tocno ovo sto pises. Bila sam cijeli januar i februar skoro svaki dan na Jahorini. Isla i vratila se onaj dan kad je ubijen srpski svat, niko nas nije pogledao na Jahorini, kad smo usli u Sarajevo oko 6 bila ludnica u gradu, na svakom cosku policajac. I nemoj izmisljati, ima nas ovdje koji smo iz Sarajeva i koji smo skijali svaki dan. Niko me nijednom nije pitao za dokumente
Njemice, meni je tad bilo 12 i po godina. Bila u Hotelu Sator na Jahorini. Bila 2 sedmice gore. Vracali se preko Jasika, i tamo nas zaustavili i legitimisali.

Njemice, stizes li avionom na doticni koncert? Ili ces opet da nas branis iz daljine?
Fair Life

Post by Fair Life »

OMNIA SILENDO UT AUDEAM NOSCO !!
(sve mogu doznati, ako zasutim da bi cuo!!)

Kvaliteta komunikacije u odnosu presudan je faktor uspjesnosti. Osnovna
nacela komunikacije mogu iz temelja promijeniti propale odnose, a vec
uspjele lansirati medu zvijezde. Znati dobro komunicirati osnovna je
vjestina za
prijateljstvo, ljubav, roditeljstvo, posao, kao i za pregovaranje
bez obzira radi li se
o dva prijatelja ili o dvije zaracene nacije. Svaki se
odnos moze poboljsati primjenom osnovnih nacela komunikacije, dok ce
bez njih biti puno slabiji.

Potrebno je slusati sugovornika, a to je aktivni proces kao i govorenje.

Trebamo razmisljati i o onome sto cujemo, a ne samo o onome sto cemo
govoriti. Obostrano slusanje skracuje i poboljsava razgovor. Cesto se kaze
"sutnja je zlato", ja mislim da "nije sutnja nego - RAZGOVOR ".
vesela

Post by vesela »

Fair Life wrote:
Potrebno je slusati sugovornika, a to je aktivni proces kao i govorenje.

Ona i ja u "razgovoru", maj 1997.g.:

Ona:
-"Ma da ti je samo vidjeti srpska groblja...koja silna omladina izginu...dusa me boli sto je na Srbe bacena takva nepravedna ljaga!"

Ja:
Zanijemila!"

(a ti znas, Fair da ja tesko zanijemim!)

OMNIA SILENDO UT AUDEAM NOSCO!
Last edited by vesela on 05/05/2007 05:37, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

@ Vesela

Pises... maj 1977. ??
________
Meni se desio slucaj... kaze covjek: "Bilo je cetnika, kako da nije bilo...
majku im ustasku jebem !!"

Nisam imao snage za raspravu... odvalio sam se smijati.
vesela

Post by vesela »

pogrijesih Fair...bila je 1997!...zato sam i zanijemila!

a za tvoj sllucaj, gdje si se odvalio smijati, je smijanje jedino ispravno!
vasa66

Post by vasa66 »

pesak wrote:Ja bih se tek sad druzila. Fale mi moje Sarajlije. Sto mi je krivo sto nisam prisla Namiku Kabilu, a htela sam. Udavila ga je neka zena sa pokazivanjem fotografija svojih kceri valjda....kao ona je Bosanka...a bre, ja sam Srpkinja i imam sta da kazem. Hebes nacionalonst. To mi je odvratno. Imao je tako tuzan izraz lica na kraju tribine. Gorak, zalostan. Htela sam da mu pridjem i kazem kako je potpuno u pravu i da ima ljudi u Beogradu koji nisu prestali to da budu. ...kako lepo razmislja i td i td...da ima ljudi kojih je sramota i bilo ih je sve vreme rata sramota , da su u zemlju hteli da propadnu....da ima ljudi koji nocima nisu mogli da spavaju dok je trajalo granatiranje Sarajeva i svega...koji nisu mogli ni da jedu,koji su plakali i mislili na svoje izgladnele prijatelje...
Islo mi se u WC u CZKD-u i krenula sam, bez kucanja sam otvorila vrata,mislila sam da ce biti sigurno zakljucana ako ima nekog...i sta bi? naleteh na coveka koji je upravo piskio...srecom, bio je okrenut ledjima. "Izvini, molim te" ! i zatvorih vrata...cekala sam u hodniku i ponovo sam ga zamolila da me izvine, on kaze..."Nista, nista"...a ustvari, htela sam da mu kazem da mu je odlicna ona paklica cigara sa porukom "ZABORAV UBIJA" i da mislim kao i on i da ga molim da mi oprosti sto sam pripadnik naroda koji je onoliko zla naneo..."Izvini, izvini" To je bilo pravo izvinjenje, ne ono za upad u WC. Ne znam kako se uvek zbunim kad treba nesto u zivotu , realno , da uradim, pogotovu u komunikaciji sa ljudima. Evo, pisem,lakse mi je. Mozda ce on procitati.
Ja sam rekla da smo daleko. A sad mislim kako mi fale. Kako mi fali ta bosanska, sarajevska lakoca komunikacije, druzeljubivost, sala, razumevanje, spontanost.
Bilo me je sramota onog srpskog pisca, klinca, prvog s leva na slici, koji je mrtav hladan rekao kako ga ne zanima rat i kako ga bas briga, interesuju ga druge teme. /Otac mu je ucestvovao u ratu/. Sramota me je bilo i onog Vuje, pisca koji je nesto palamudio, zaboravila sam sta, samo se secam pitanja ,nesto u smislu - on ne zna ko su cetnici, kao ne zna. :shock: Skot.
I kako je njegov otac dobio tumor zato sto je bio izbeglica iz Sarajeva i td i td...sad je to isto.
I posle svega ovog i jos /iz publike/, Namik je imao srca da kaze da svi imamo traumu i da trauma visi tu negde u vazduhu, u sali. A ja sam bila besna kao ris.
Ti nisi pesak, ti si stena! :kiss:
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

vasa66, sta ti dodje zoom66 :? :D :D
vasa66

Post by vasa66 »

zmijaIzmaj wrote:vasa66, sta ti dodje zoom66 :? :D :D
Ni sto maraka... :lol:
pesak

Post by pesak »

ma hvala vaso66. :) mogu ti reci da mi pada na pamet da se preselim u sarajevo. sa mnogih srpskih foruma su me izbacili zato sto pisem ovo sto pisem, zato sto nisam nacionalista, nego sam pre svega covek. ili mene izbace ili me drugi , "posteni" srbi nazovu trovacicom i srbomrscem i u znak odvratnosti prema meni napuste forum. pitanje je vremena kad ce me izbaciti i sa ovog ldp-foruma. :-) ne znam. mozda bi mogli malo da pripomognete klincima iz beograda da nesto shvate...ako imate zivaca.
da komuniciramo.
evo vam link http://www.ldpcukarica.org.yu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

mnogo me boli sto moja okolina nista ne shvata. to nije pitanje mislis li ovo ili mislis ono. ne. to je pitanje jesi li covek ili si zver.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

dobrodosla! U Sarajevu zivi mala zajednica doseljenih Beogradjana od kojih je mozda najpoznatiji knjizevnik Vidosav Stevanovic. U Sarajevu se moze gledati TV Srbija, citati svaki dan Politika ili neke druge dnevne novine ... bas i nemaju neku nostalgiju
Bumbar

Post by Bumbar »

Fair Life wrote:@ Vesela

Pises... maj 1977. ??
________
Meni se desio slucaj... kaze covjek: "Bilo je cetnika, kako da nije bilo...
majku im ustasku jebem !!"

Nisam imao snage za raspravu... odvalio sam se smijati.
Moja dalja rodica..."Jaoj kako je nama bilo tesko za vrijeme bombardovanja...pa vi to nikako ne znate. Ma ne mozete predociti sebi koliki vas strah obuzme kad to pocne zvizdati. Jaoj, kako su mi se deca istraumirala"

5 sec.je falilo da je stari iz kuce izbaci...kroz prozor :roll:
Last edited by Bumbar on 05/05/2007 05:06, edited 2 times in total.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Treba u Beogradu napravit izlozbu slika PITARA I HORDI ZLA.Najvece navijacke skupine u BiH.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Ja sam bio dobio neku ponudu za posao u Beogradu...i naravno odbio sam je. Lijep je meni Beograd, lijep za otici, biti par dana, prosetati...popiti pice u nekom finom kaficu...

ima se sta i vidjeti, puno historije...lijep grad zaista. Ali, nije to brate to. Nedostaje tu nesto...kao da se osjeti da nedostaje svih onih 150 000 zivota koji su izgubljeni zbog Beograda...i onih koji su u njemu stolovali.

I imam puno prijatelja, dragih prijatelja u Bg koje sam upoznao poslije rata...negdje od 2002 pa do 2004. Fin svijet...kulturan...fine cure i momci...neki su ekstra, neki su slicni tebi pesak po nacinu razmisljanja...neki nisu bas toliko.

Ali, osjetim neku mucninu kad se o ratu prica...ne volim vise ni s kim pricati o ratu...nekako mi bude muka. Ne volim pricati o ratu ni sa bosnjacima ni sa srbima ni sa hrvatima iz bosne, a niti sa srbima i hrvatima koji su bili u srbiji ili hrvatskoj...a ni sa amerikancima ni nijemcima.

muka mi je pricati o ratu sa bilo kim iz razlicitih razloga...

kad pricam sa bosnjacima - muka mi je slusati kukanje, price o patnji i zrtvama...naslusao sam se toga na poslu i previse, za dva zivota.

Sa srbima i hrvatima ne volim pricati o ratu jer ili se necemo sloziti ni oko cega...i samo ce se izazvati sukob ili ce se oni osjecat postidjeno a ja znam da oni koji se stide nemaju nista s tim ratom. A onda ce mi biti jos mucnijeu svakom slucaju. A opet, ako ne pricamo o tome...osjetim kao da izmedju nas postoji neka nevidljiva brana...nesto sto visi tu i svi ga osjetimo, a pravimo se da je nema.

I konacno, sa strancima ne volim pricati jer oni nemaju pojma i ne razumiju...a ni ja se ne volim prisjecat. Pa se osjecam kao da se nekom drugom to desavalo. pa mi bude muka opet.

I kako god okrenes ne valja.
pesak

Post by pesak »

Da, pravo kazes , svemisrski. Muka od svega. Samo sto ja moram da reagujem, posto ovi nacionalisti strasno guse. Mi, kobajagi normalni se davimo u glupostima. Bojim se da Srbiju cekaju neka nova gadna vremena. Evo sad ce da prave vladu izgleda sa radikalima, formiraju se opet neke para-vojske koje ce "da idu da brane Kosovo". :-) Bojim se da ce da zadju po stanovima, pa ce da trebe one koji ne misle kao oni, "izdajice".
Beograd nije ono sto je nekad bio. Daleko od toga. Meni duhovna klima u Sarajevu daleko vise prija nego ovde. Bar kako vidim odavde. Samo sigurno da nije bas lako naci posao kod vas. A sa druge strane tesko je ziveti u fasizoidnom drustvu kao sto je ovo ovde, nazalost. Sizofreno i fasisoidno. :shock: ...neko rece da Srbija lici na Nemacku posle 1. svetkog rata ! :shock:
Volim Beograd vise geografski...volim sirinu, dve velike reke...lepo vreme...pogotovu sada...izgleda da je beograd ostao sirok samo geografski... :sad:
Odes na Kalemegdan da se setas po "sirini" i uzivas u vidiku , a ne mozes da promasis majice sa ratkom i radovanom...prodaju neki kao cetnici ,sta li su. uzas.
Mnogi vade dvojna drzavljanstva, muvaju, ne bi li otisli u Hrvatsku, Crnu Goru, Bugarsku, Rumuniju, svuda...tamo se bolje zivi..pogotovu u Hrvatskoj...
meni je bliska Bosna, blisko mi je Sarajevo, a za pare ne marim bas nesto.
Samo ,verovatno i kod vas ima budala, samo su u manjini. Imam drugarice koje su iz Sarajeva otisle na Zapad. Jedna posle rata, a druga za vreme rata. Obe su mi rekle da ih SA gusi, da se i kod vas promenilo. Odkud znam. Mada, vidim da na ste skroz normalni na ovom forumu.
Volim ja jako Sarajlije. :) One moje dve drugarice Sarajke su mi i dalje bliske kao i pre rata...samo ih jos uzivo nisam videla...samo preko telefona i interneta...
U svakom slucaju, hvala na dobrodoslici. Mozda se i preselim. :)
Post Reply