Kamenovana 17-godišnja Kurdska djevojka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

ahmed&nedzad wrote:
Ergot wrote:
ahmed&nedzad wrote:I evo tekst na engleskom za ove bolide, što su se odmah prihvatili islama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Yezidi
Nisam ga se ja prihvatio, hvala ti k'o bratu rodjenom. I, btw, idi kuci pa tamo nazivaj celjad bolidima.
ahmed&nedzad wrote:
E pa da si čit'o, a ne samo listao.... :-)
Što se tiče ''društvene prihvatljivosti'' od strane Šerijata i sličnih nebuloza. NO COMMENT 8)
Nek' si se ti zato nacitao Fahdovih brosura. :roll:
Dobro ba papak, ohani, jel' to prelazimo na vrijeđanje?!
Ko ti je kriv što si glup pa ne možeš skontati da religija kojoj je ta djevojka pripadala nema veze sa islamom. Tako da te svoje frustracije i islamofobiju možeš širiti na nekoj drugoj temi. :oops:
Ignorisi.
Pozz
Bumbar

Post by Bumbar »

Abu FEED el-Castro wrote:
ahmed&nedzad wrote:
Ergot wrote: Nisam ga se ja prihvatio, hvala ti k'o bratu rodjenom. I, btw, idi kuci pa tamo nazivaj celjad bolidima.
Ko ti je kriv što si glup pa ne možeš skontati da religija kojoj je ta djevojka pripadala nema veze sa islamom. Tako da te svoje frustracije i islamofobiju možeš širiti na nekoj drugoj temi. :oops:
Ignorisi.
Pozz

Koliko je vama dvojici godina??? 5???...dajte prestanite :x :x
pike

Post by pike »

Gadno pravo...takva im je tradicija, tad je bilo normalno (2500BC) danas je to odvratno, nenormalno, primitivno i zastarasujuce.
Ergot

Post by Ergot »

ahmed&nedzad wrote: Moj ahlak, moja stvar. 8-)
Ne¹to ne vidjeh da si porekao ono ¹to sam napisao. Hajde fino. :oops:
Evo, kad vec inzistiras:

dobro, tipovi koji su curu kamenovali nisu muslimani. Sve super. Znaci li to da serijat ne predvidja kamenovanje za curu koja prespava kod momka koji joj nije muz, gdje postoje osnovane sumnje da je doslo do bogu mrskog seksualnog cina? Ako u serijatskim knjigama ne pise da je za zenu koja pocini blud predvidjeno kamenovanje, ja cu se autokamenovati. Eto, jel' u redu?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Ergot wrote:
Nešto ne vidjeh da si porekao ono što sam napisao. Hajde fino. :oops:
Evo, kad vec inzistiras:

dobro, tipovi koji su curu kamenovali nisu muslimani. Sve super. Znaci li to da serijat ne predvidja kamenovanje za curu koja prespava kod momka koji joj nije muz, gdje postoje osnovane sumnje da je doslo do bogu mrskog seksualnog cina? Ako u serijatskim knjigama ne pise da je za zenu koja pocini blud predvidjeno kamenovanje, ja cu se autokamenovati. Eto, jel' u redu?
Da te odmah ispravim.

Za zenu (ili muskarca) koji NISU u braku, a pocine blud (u ovom smislu kao krivicno djelo) NIJE predvidjena smrtna kazna nego bicevanje. Za zenu (i muskarca) koji JESU u braku, a pocine blud sa nekim drugim, predvidjena je smrtna kazna kamenovanjem.

Mislim da sam isparavno prenio. Ako nisam nek me isprave.
Ergot

Post by Ergot »

Svemirski_Jebach wrote:
Ergot wrote:
Ne¹to ne vidjeh da si porekao ono ¹to sam napisao. Hajde fino. :oops:
Evo, kad vec inzistiras:

Da te odmah ispravim.

Za zenu (ili muskarca) koji NISU u braku, a pocine blud (u ovom smislu kao krivicno djelo) NIJE predvidjena smrtna kazna nego bicevanje. Za zenu (i muskarca) koji JESU u braku, a pocine blud sa nekim drugim, predvidjena je smrtna kazna kamenovanjem.

Mislim da sam isparavno prenio. Ako nisam nek me isprave.
E super, bicevanje je masu humanije i civiliziranije od kamenovanja! :thumbup: Posto sam, ako si ti u pravu, ja ocito u krivu, odoh lijepo nakupiti kubik kamenica, da se posaljem Gospodaru svih kamenoloma.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ne kontam zasto se meni obracas...ja sam te ispravio preciznosti radi, a nisam ulazio u diskusiju s tobom u pogledu sustine tvog posta (s kojim se slazem da je smrtna kazna dozvoljena)

:roll:

ostalo ti s nedzadom raspravi...
Ergot

Post by Ergot »

Svemirski_Jebach wrote:ne kontam zasto se meni obracas...ja sam te ispravio preciznosti radi, a nisam ulazio u diskusiju s tobom u pogledu sustine tvog posta (s kojim se slazem da je smrtna kazna dozvoljena)

:roll:

ostalo ti s nedzadom raspravi...
Jasno, samo cemu defanzivan stav, nisam te nap'o? To cu kad budes pisao panegirike Americi. :D
Hakala

Post by Hakala »

e nek' si nas pripazio s ovim linkom..
Shoshana

Post by Shoshana »

Hakala wrote:e nek' si nas pripazio s ovim linkom..
Vala bas... :roll:

Jebi ga, St Louis, ti se cudis sto jos snimaju :? Pa valjda da bi se nasao neko ko ce ga postirati na internetu :oops:
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Gamad.U zivotu nisam gore vidio od ovih snimaka.Ovakve je nas SDA htjela napraviti.Uveli su vehabije...Fuj...
Fair Life

Post by Fair Life »

Ergot wrote:
ahmed&nedzad wrote: Dobro ba papak, ohani, jel' to prelazimo na vrijeđanje?!
Ja ahlaka, masallah!
Ahmed se kao ljuti zbog kobajagi vrijedjanja, a Nedzad veli... "Ko ti je kriv što si glup..."

Trebalo bi dati obojicu po usima... onako golim... dok se ne dogovore kako istupati u javnosti.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
Ergot wrote:
ahmed&nedzad wrote: Dobro ba papak, ohani, jel' to prelazimo na vrijeđanje?!
Ja ahlaka, masallah!
Ahmed se kao ljuti zbog kobajagi vrijedjanja, a Nedzad veli... "Ko ti je kriv što si glup..."

Trebalo bi dati obojicu po usima... onako golim... dok se ne dogovore kako istupati u javnosti.

A zasto bi im trebalo dati po usima...onako golim...znas li
uozo

Post by uozo »

Ubistva takve vrste ili namus cinayet su u toj hemisferi sasvim prirodna i svakodnevna pojava. Apsolutno je nevazno u citavoj prici da li djevojka potice iz kurdsko muslimanske, yezidske, ausrijanske ili alevitske porodice, ovo je nesto sto svakome normalnom covjeku dize kosu na glavi. :sad:
Ako bi vam ja svaki put kada se desi nesto tako slicno otvarao zbog toga temu, ne bi mislim nista drugo ni pisalo u forumu. Opet je npr. prije par dana jedna 15. godisnja djevojcica silovana od strane rodjaka koji je vec ozenjen i koji ima 40 godina. Imala je izbor da ode za njega kao druga njegova zena ili da je njen stariji 18. godisnji brat odvede negdje u sumu i ispali joj metak u glavu. Surovo, jadno i gadno ali je nazalost sasvim normalna pojava u tom dijelu zemljine kugle. Samo edukacija i obrazovanje te podizanje zivotnog standarda na neki normalan nivo mogu biti nacin borbe protiv ovakvih tragedija!!! :roll:
bajazit

Post by bajazit »

sta je za tebe ergot (ne vezano za ovu temu) humanije islamsko kamenovanje ili krscansko przenje na elektricnoj stolici.
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Tesko je o ovome raspravljati. Tuzno. Istina jeste da su to pravila, i istina jeste da se radi mojoj religiji koju postujem i upraznjavam ali ne znam kako se ponijeti prema ovome. Mozda bi se mogao naci neki drugi nacin. Ne trazim ja da se mjenjaju serijatski zakoni. Ali mozda zatvor ne bi bilo lose rjesenje. Ipak ono je tezak prizor i za prisutne. Tehnologija napreduje, ljudi napreduju, a mi se kamenjamo.

Ne znam. Ne mogu biti pametan u ovome slucaju ali sve u svemu ovo je tesko za prihvatiti.
pike

Post by pike »

Bosanski_Amerikanac wrote:Tesko je o ovome raspravljati. Tuzno. Istina jeste da su to pravila, i istina jeste da se radi mojoj religiji koju postujem i upraznjavam ali ne znam kako se ponijeti prema ovome. Mozda bi se mogao naci neki drugi nacin. Ne trazim ja da se mjenjaju serijatski zakoni. Ali mozda zatvor ne bi bilo lose rjesenje. Ipak ono je tezak prizor i za prisutne. Tehnologija napreduje, ljudi napreduju, a mi se kamenjamo.

Ne znam. Ne mogu biti pametan u ovome slucaju ali sve u svemu ovo je tesko za prihvatiti.
Nisu ba ovi muslimani sto su kamenovali, a i da jesu opet je odvratno bez obzira na religiju... serijat ne serijat. Kad ne valja onda ne valja dzaba.
Fair Life

Post by Fair Life »

bajazit wrote:sta je za tebe ergot (ne vezano za ovu temu) humanije
islamsko kamenovanje ili krscansko przenje na elektricnoj stolici.
Moj Bajazite..k'o da te je Murat pravio.

Ko se jos przio na elektricnoj stolici iz istog razloga zbog kojeg je ova
sedamnaestogodisnjakinja kamenovana... ??

Uzmi ti dva pojaka kamena pa onako sebe... i sjedne i druge strane opleti
"humano" po usima.
bajazit

Post by bajazit »

a tebe ko da je radovan pravio.nisam govorio o razlozima nego o vrstama kazne kod muslima i krscana.i jos jedna stvar prvo trebas ocistiti ispred svojih vrata pa onda ispred tudjih.
sto se tice kamenja pa mogo bi i ti gurnuti ekser u uticnicu da vidis kako je onima na elektricnoj stolici.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ahmed&nedzad wrote:
Ergot wrote:
ahmed&nedzad wrote:I evo tekst na engleskom za ove bolide, što su se odmah prihvatili islama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Yezidi
Nisam ga se ja prihvatio, hvala ti k'o bratu rodjenom. I, btw, idi kuci pa tamo nazivaj celjad bolidima.
ahmed&nedzad wrote:
E pa da si čit'o, a ne samo listao.... :-)
Što se tiče ''društvene prihvatljivosti'' od strane Šerijata i sličnih nebuloza. NO COMMENT 8)
Jos jednom ovako, i... :oops:
Vingo

Post by Vingo »

_BosanaC wrote:
ahmed&nedzad wrote:
Ergot wrote: Nisam ga se ja prihvatio, hvala ti k'o bratu rodjenom. I, btw, idi kuci pa tamo nazivaj celjad bolidima.
Jos jednom ovako, i... :oops:
Ja cu pripomoci ako treba... :)
Fair Life

Post by Fair Life »

bajazit wrote:a tebe ko da je radovan pravio...
Nije mogao... stariji sam od njega.
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

bajazit wrote:sta je za tebe ergot (ne vezano za ovu temu) humanije islamsko kamenovanje ili krscansko przenje na elektricnoj stolici.
ne znam kako mozes to dvoje porediti. :roll:

da, i jedno i drugo je odvratno i apsolutno nehumano, ali daaaaaaaaaj....

pa ovu su curu isfaširali kamenicama zato što je prespavala kod momka i najvjerovatnije nisu zajedno ni spavali (kome će se nadić pored tolkog pritiska i straha) isfaširali su joj glavušu samo zato što je bila zaljubljena, isfaširali su je zato što je bila sasvim normalna, dok se električna stolica koristi u zaista ekstremnim slučajevima zločina koji svojom gnusnošću premašuju gnusnost suštine električne stolice. ne opravdavam ni jedno ni drugo i nisam za smrtnu kaznu, ali buraz...
hejter

Post by hejter »

Ja nisam gledao video, jer nema zeludac za te stvari! jednom sa vidio kamenovanu djevojku na sta lici, cini mi se da je to bilo u Iranu ili negdje tamo.
Zamalo nisam dushu povratio na taj prizor!
Neka joj je rahmet dushi, a ovima se krcka vatra u dzehenemu, ne brinite! j.bem im sve sto imaju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
boogy

Post by boogy »

bajazit wrote:sta je za tebe ergot (ne vezano za ovu temu) humanije islamsko kamenovanje ili krscansko przenje na elektricnoj stolici.
Trebao bi da znaš da se Crkva žestoko protivi smrtnoj kazni. I svakodnevni su apeli od samog Pape da se ukine ista.
Post Reply