pogresno si me shvatila lace, nisam mislio na soc. rad...na to sam zaboravio. mislio sam prije svega na onu sigurnost i sociologiju.Lace wrote:svi smjerovi na FPN???...postoji i smijer socijalnog rada...ili ces reci da je socijalni rad...u zemlji sa kriticnom socijalnom slikom besmislen??? da nikom ne treba socijalni radnik...da zivimo u zemlji blagostanja...gdje svi znaju svoja prava...na sta imaju i na sta nemaju pravo...te na koji nacin doci do toga???Svemirski_Jebach wrote:fakat. ljudi koji su to studirali i zavrsili ti govore da je to besmislen fakultet.
Novinar mozes biti sa bilo kojom visokom spremom, pravom posebno. Nije ti potrebna zurnalistika da budes novinar. I sam znam par ljudi, odlicnih studenata koji su zavrsili zurnalistiku pa se evo vec godinama pate s poslom. Nema od toga hljeba.
Slusaj ljude koji ti govore...mlada si i razmisljas kao ono "eh ja cu upisati sto volim"...putsi to, to mozda pali u americi (ali ni ovdje vise ne toliko) ali u Bosni ne. Gledaj da radis nesto sto koliko toliko volis i sto ce ti se kasnije isplatiti.
Ostali smjerovi na FPN-u su jos gori...besmisleni potpuno...ona sigurnost je bila, onda sociologija i slicno...
nego ti dijete upisi nesto sto ce ti donijeti koristi..nemoj da sebe za 5 godina proklinjes i govoris sto sam to tako uradila...
svako od nas bi htio raditi nesto sto voli...ali je jako jako malo poslova gdje radis bas ono sto volis...ili makar samo ono sto volis.
Razmisli i nemoj da te povedu emocije i neke zelje. Jednostavno ne zelim da sama sebi unistis par godina zivota ni zbog cega...zbog pogresne odluke.
pozdrav
samo da kazem da sa diplomom socijalnog rada mozes da radis u: centru za socijalni rad, ministarstvu socijalne politike, skoli, klinickom centru, domu za nezbrinutu djecu, domu za stare, domu za invalidne, institucijama za specijalno obrazovanje djece, NVO-u...itd...pa bas i ne izgleda tako besmisleno za jedan smjer na FPN...kao sto tvrdis...
sigurno da kvalitetnih kadrova u oblasti socijalnog rada treba.