Nisam kompetentna davati svoj konacan sud ko, kako, kada, zasto, za i ispred koga, za ciji interes, za koji novac ili uslugu, spontano ili ciljano je izazvao/su izazvali niz nesreca u posljednje kratko vrijeme.tempora wrote:Podjimo redom. Za zdravstvo, svima nam je poznato, nema pozitivnih rijeci? Vec godinama nema odgovornih za razne greske, korupciju i nehat?senada wrote:Tempora, ovdje se desavaju vrlo cudne aktivnosti, naslovljene u ovom topiku.tempora wrote:Desava nam se inferiornost.
Ko je mogao izvesti sve te "male teroristicke zahvate", tj. sve te aktivnosti i ZASTO?
Prije dvije godine, u porodici su mi umrle dvije bebe, u kratkom periodu, greskom babica-nikome nista. Sam odnos istih, u nekoj normalnoj drzavi ( ako nije Holandija) bio bi kaznjen.Kod nas svi vjerujemo da ako imamo novac, necemo zavrsiti u statistikama ( kojih ionako nema i nisu poznate javnosti).
Pozar u Sarabonu mozda jeste sabotaza, ali sumnjam da je velika zavjera upitanju, koliko vjerujem da su oni koji ovu firmu zele dovesti i doveli je pod stecaj, kako bi je neko preuzeo u svoje vlasnistvo i ovaj cin izvrsili-srecom bez zrtava.
Pozar u domu Ljubica Ivezic, kako vidimo, izazvan je takodjer nehatom, gluposcu i bezobrazlukom.Dovoljno je pogledati slike, pa da se sve samo kaze.
Znaci, po mojoj teoriji, ja ne vjerujem u zavjere ili u nesto slicno, vec u inferiornost. I jos par segmenata.
Tempora, mozes li mi dati barem jedan valjan recept protiv inferiornosti?
Konkretnije - sta bi ti ucinila da neutralises kriticnu ali doslovno kriticnu (ne kriticku) masu koju cini brojcano i naravno materijalno iskorumpirana vecina ovoga bh "civilnog" drustva?