OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ninja-san
Ima smisla ovo sto rece kolega ispred.
Veliki broj majstora koji rade u ovlastenim servisima ima garazu kod kuce i poslije podne raducka ljudima.
U svakom slucaju, ako ti je ASA skupa, sto i jeste, imas Saradis u Hotonju kod Vogosce, ljudi su isto ovlasteni servis ali puno jeftiniji od ASA.
Ono sto je bitno kod ovlastenih je sto daju garanciju na uradjeno.
Ali brate, ako cemo posteno, uz duzno postovanje svakome, ruzno je dati auto 2001. god ili mladje da ti neki avlijaner sa sarafcigerom oblijece oko njega.
Veliki broj majstora koji rade u ovlastenim servisima ima garazu kod kuce i poslije podne raducka ljudima.
U svakom slucaju, ako ti je ASA skupa, sto i jeste, imas Saradis u Hotonju kod Vogosce, ljudi su isto ovlasteni servis ali puno jeftiniji od ASA.
Ono sto je bitno kod ovlastenih je sto daju garanciju na uradjeno.
Ali brate, ako cemo posteno, uz duzno postovanje svakome, ruzno je dati auto 2001. god ili mladje da ti neki avlijaner sa sarafcigerom oblijece oko njega.
-
bauhaus
ja sam za korektne i srucne male radnje.evo vec duze sam musterija kod majstora velije,preko puta zice i prezadovoljan sam.brzo,fer i nijes skupo.
zadnji put u ovlastenom servisu sa 38.000 km odrali me ovdje u austriji.naplacuju i otvaranje te zatvaranje haube.satnica 80 eur. od tada samo mijenjam dijelove,ono kad se mora samo do ovlastenog.svaki dolazak u sarajevo podrazumijeva i kratki posjet veliji.trenutno 352.000 km,prvi sam vlasnik,opel astra ,16i, radi i sad kao sat.velija hvala!
zadnji put u ovlastenom servisu sa 38.000 km odrali me ovdje u austriji.naplacuju i otvaranje te zatvaranje haube.satnica 80 eur. od tada samo mijenjam dijelove,ono kad se mora samo do ovlastenog.svaki dolazak u sarajevo podrazumijeva i kratki posjet veliji.trenutno 352.000 km,prvi sam vlasnik,opel astra ,16i, radi i sad kao sat.velija hvala!
-
ninja-san
Evo cisto za vas dijasporce da nevedem, cijena sata rada u ovlastenom Ford servisu u Sa je oko 30 KM . Caka je u tome da kad saberes koliko uzimaju avlijasi, ovlasteni servis i nije toliko zara skup.
Ne znam kako je sa drugim autima.
Ne znam kako je sa drugim autima.
-
bauhaus
[quote="ninja-san"]Evo cisto za vas dijasporce da nevedem, cijena sata rada u ovlastenom Ford servisu u Sa je oko 30 KM . Caka je u tome da kad saberes koliko uzimaju avlijasi, ovlasteni servis i nije toliko zara skup.
Ne znam kako je sa drugim autima.uote]
koliko je u ovlastenim audi-servisima u bosni sat rada? zupcasti remen sa pratecim stvarima,koliko uzimaju za to?
Ne znam kako je sa drugim autima.uote]
koliko je u ovlastenim audi-servisima u bosni sat rada? zupcasti remen sa pratecim stvarima,koliko uzimaju za to?
-
bauhaus
gledah na jednom njemackom programu test servisa.skrivena kamera,napravljeno nekoliko bezazleznih gresaka-kvarova.test ekipa odlatila na razne mjesta.od ovlastenih do malih no-name servisa.
niko od ovlastenih da pronadje beazalezni kvar-kabl na alternatoru otkacen .svi odmah da se alternator mijenja.samo no-name servic,tipa alan ford- neki turcin,jedva natuca njemacki , postupio ispravno sa pregledom kola i odmah nasao da kabl nije spojen.
ovlasteni servisi su pali jer su zainteresovani samo za prodaju dijelova i igradnju bez prave i fer dijagnoze!!!
nazalost vrlo cesto.
niko od ovlastenih da pronadje beazalezni kvar-kabl na alternatoru otkacen .svi odmah da se alternator mijenja.samo no-name servic,tipa alan ford- neki turcin,jedva natuca njemacki , postupio ispravno sa pregledom kola i odmah nasao da kabl nije spojen.
ovlasteni servisi su pali jer su zainteresovani samo za prodaju dijelova i igradnju bez prave i fer dijagnoze!!!
nazalost vrlo cesto.
-
ninja-san
Vidi, u BIH je medju ljudima kada se prica o vw servisu tipa zupcasti ,spaner , vodena pumpa itd, (tzv. veliki servis) prisutna informacija da je to sve za Golf 4. oko 900 KM (450€). Ne znam koliko je za Audi ali pretpostavljam da je malo skuplje.
-
shadow
zavisi od motora. Obicni benzinac recimo 2.0 motor je pravo pristupacan i nema puno matematike. Za razliku od njega motor 1.8 turbo je poprecno okrenut i prava je zajebancija. Da bi prisao zupcastom remenu moras skinuti karambolku, hladnjak, ceoni lim i sve sto ide uz njega, otkaciti klimu (ako je ima) i tek onda mozes sve promjeniti pa onda i pazljivo sklopiti nazad. Treba dosta vremena i strpljenja.ninja-san wrote:Vidi, u BIH je medju ljudima kada se prica o vw servisu tipa zupcasti ,spaner , vodena pumpa itd, (tzv. veliki servis) prisutna informacija da je to sve za Golf 4. oko 900 KM (450€). Ne znam koliko je za Audi ali pretpostavljam da je malo skuplje.
-
LeKo
U ASA autu računaj na cca 1300 KM, moja preporuka ti je dobar "avlijaš" tipa Hota, Lauda, Muhidin, kod njih ti cifra nebi presla 700 KM.st4lone wrote:Imam pitanje u vezi majstora privatnika ili ovlastenog (u ovom slucaju "ASA" servisa. Auto je audi a4, 2002 godina. Motor je 1.8 Turbo i vrijeme mu je za zamjenu zupcastog remena, vodene pumpe, spanera, znaci cijeli taj veliki servis. Kod nas je audi dovoljno cest auto da ga svi popravljaju ali isplati li se za ovako bitan popravak rizikovati sa privatnikom umjesto ovlastenim servisom. Ako neko ima dobra iskustva sa majstorom u Sa i okolini, bilo bi lijepo da navede. I zna li neko cijene ove usluge?
hvala!
-
bauhaus
zar mogu zamijeniti zupcasti remen sa svim popratnim stvarima kod sebe privatno ? koliko sam cuo tu su potrebne odredjene sprave i mjerni instrumenti koji imaju samo ovlasteni servisi?
da li oni donesu i originalne dijelove ili musterija ?
da li oni donesu i originalne dijelove ili musterija ?
-
bauhaus
u asi mi kazu ,servis za audi 2.5 tdi komplet zupcasti remen,pumpa za vodu itd.itd. 2600 km.
zaprepasten sam,znam da svi dijelovi origialni kostaju oko 550 eur u njemackoj.znaci za 6 sati rada asa trazi 1500 km.dakle satnica 250 km.to stvarno nije u redu.
takav servis u njemackoj je inace oko 1000 eur.
zaprepasten sam,znam da svi dijelovi origialni kostaju oko 550 eur u njemackoj.znaci za 6 sati rada asa trazi 1500 km.dakle satnica 250 km.to stvarno nije u redu.
takav servis u njemackoj je inace oko 1000 eur.
-
proljetni kauboj
Ono sto znam je da vecina ljudi izbjegava ASA servis zbog skupoce i da ide kod nekoliko (polu) ovlastenih servisera po SA i okolini.
ASA je servis za bogatase skorojevice. Imas dosta ovlastenih i poluovlastenih servisa po SA. Jedan od njih je i SARADIS u Hotonju kod Vogosce, koji je sto se tice cijene rada vise nego duplo jeftiniji od ASA, a u rangu je ovlastenog servisa za vw i skoda program (ne znam da li i za audi).
ASA je servis za bogatase skorojevice. Imas dosta ovlastenih i poluovlastenih servisa po SA. Jedan od njih je i SARADIS u Hotonju kod Vogosce, koji je sto se tice cijene rada vise nego duplo jeftiniji od ASA, a u rangu je ovlastenog servisa za vw i skoda program (ne znam da li i za audi).
-
ZEKI-RIKI
Zadnje vrijeme,poslije dugo lutanja,sam isao na poravak u Opelov servis na Stupu,/kod Interexa/ovo sto su mi uradili i poravili ,jos uvjek `drzi``a i nisu preskupi,u stvari kazu sta je,koliko love pa izvoli,imaju dosta opreme i djelova,.......hvala bogu pa ne idem cesto,ali ima majstora svakakvih i avlijanera a i po servisima,svi najpametniji,jos kade me pita``ko ti je ovo radio``...
- wroomster
#41 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
I šta bi dakle, za Forda nema drugih ovlaštenih servisa sem FA Auta?? Ima li kakav pouzdan narodanjak sa dijagnostikom u/oko Sarajeva?
Uskoro mi ističe garancija, jedva čekam da mi vide leđa
Uskoro mi ističe garancija, jedva čekam da mi vide leđa
- respo
#42 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
ovlasteni pezoov servis u nedjaricima je skoro pa duplo skuplji od ovlasetnog pezoovog u barama dedovic
-
Sarajevski
#43 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
cijena servisa u ac quattro za audi a4, 2.5 tdi (2004) godiste iz prve ruke
zupcatsi remen i sve ono sto sa njim ide, na 120 hilljada, 1200 maraka.
promjena disk plocica na sva cetiri tocka i sve ostalo sto uz to ide 380 km
radjeno prosle sedmice
radjeno prosle sedmice
-
TheGodfather001
#44 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
Sada ce da te napadnu ljubitelji francuskog lima i reci kako lazes, i kako to nije istina. Dzabe objavljujes validne podatke kada ispada da to nije istina.Sarajevski wrote:cijena servisa u ac quattro za audi a4, 2.5 tdi (2004) godiste iz prve ruke
radjeno prosle sedmice
Inace, to je super cijena, s obzirom da je to masina sa 2 zupcasta remena. Pozz
-
Sarajevski
#45 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
a sta ces, ja sam ljubitelj francuskog lima
sta cu, kad su to meni jalkjepsa auta, a i imam odlicna iskustva s tim vozilima, promijenio nekoliko renaulta
ovo je auto od komsije, s kojim sam isao jer covjek nije dugo u sa, doselio iz njemacke, a blizi mu se taj servis i ne da mu se vozit u svabiju da to radi
ovo je auto od komsije, s kojim sam isao jer covjek nije dugo u sa, doselio iz njemacke, a blizi mu se taj servis i ne da mu se vozit u svabiju da to radi
-
Hendrix
#46 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
Odvezem ja Focusa kod majstora kod kojeg perem auto inače, vidim radi i popravlja, reko da mi zamijeniš filter goriva. Otvori lik haubu gleda, ne zna gdje je filter goriva, pita mene. Ma joj jarane kaže nije ovo golf ba, na njemu ti sve znam, ajd reko nema veze operi ga i odo ja. 
-
pitar01
#47 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
uvijek sam za "avlijanera" ali provjerenog....a takvih ima ....ovlasteni servis u vecini slucajeva znaci i promjena onoga sto ti u tom momentu sigurno nije potrebno promijeniti....iz vlastitog iskustva
-
tomjones
#48 Re: OVLASTENI SERVISI ILI "MAJSTORI AVLIJASI" PITANJE
Još jedan glas za dvorišnu radinost. Redovan servis sa zamenom ulja i filtera 200 maraka a cena delova je 100. Komšija to uradi za 15 minuta. Nemam pečat ali imam 100tku u džepu.