pojest ce te cuko!!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Odoste iz krajnosti u krajnost :roll:

Jedno je uciti djecu oprezu, a drugo je uciti djecu da se boje. Prvo pasa, pa cigana, pa kasnije svih onih koji nisu kao ono... Onda dijete sa 6-7 krene praviti zamke za ptice pa te iste ptice ubijati, a babo sav sretan jos kupi i vazdusnu pusku... Sa 13-14, u grupi naravno, izmarise u skoli nekoga ko ima 'neobicno' ime... Sa 17 je vec na pravom putu, u drustvu strogo i iskljucivo 'svojih'... A onda dodje rat... I dijete uzme snajper... Jbg...
Cober

#27 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Cober »

Abu FEED el-Castro wrote:
Cober wrote:Ja bih prije tu djecu zajedno sa debilnom roditeljima na lanac, jer su oni ti koji čine naše društvo jezivim. Reakcije koje slijede poslije tvog posta su "normalne" reakcije naših "normalnih" sugrađana i komšija o kojima sam već pisao i koji naše društvo čine jezivim...
pitt i to je amerika :roll: :roll: :oops:

Svakome prema zaslugama.
debela

Post by debela »

e vala da vas hoce pojesti cuke kad valjate gluposti :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

debela wrote:e vala da vas hoce pojesti cuke kad valjate gluposti :x
suti i jedi spinat :D
baby_angel

Post by baby_angel »

Ne znam za ostale, ali recimo ja imam i dijete i cuku.
Moje dijete se svaki dan gnjavi sa cukom od 60kg, i pri tome se ne zna ko koga vise gnjavi, cuko djevojcicu ili ona njega.
Dusebriznici koji spomenuse ljubomoru mogu tu tezu okaciti macku o rep( sorry mirci :D ) jer je moj Rex toliko zastitnicki nastrojen prema tom djetetu, da zna kuhati vjerovatno bi mi on bio dadilja :D
Dok nije dobio svoje mjesto u dvoristu spavao je sa djevojcicom, pravila mu je frizure i stavljala masnice, krao joj je barbike kad vidi da se s njima vise igra nego s njim... Svako jutro kad dijete ide u skolu on place ko kisa.
Sve u svemu, mislim da ce moje dijete uz zivotinje izrasti u bolju osobu.
Ali... Ona sigurno nece prici svakom psu kojeg sretne na ulici. Prvo ce pitati mene, pa vlasnika, prvo ce pruziti ruku da je onjusi ako vlasnik kaze da je pas bezopasan, bez obzira sto se svaki dan igra sa Rexom koji vise lici na tele nego na psa. Djetetu se treba objasniti da nije svaki pas isti, dijete treba nauciti da razaznaje osnovne gestikulacije psa, da ne smije ni pod razno prilaziti bez pitanja, jer se svi trebamo zapitati kako bi se mi osjecali da te neko nepoznat na sred ulice pocne gnjaviti. Vjerovatno bih i ja nekoga ujela.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

baby_angel wrote:Ne znam za ostale, ali recimo ja imam i dijete i cuku.
Moje dijete se svaki dan gnjavi sa cukom od 60kg, i pri tome se ne zna ko koga vise gnjavi, cuko djevojcicu ili ona njega.
Dusebriznici koji spomenuse ljubomoru mogu tu tezu okaciti macku o rep( sorry mirci :D ) jer je moj Rex toliko zastitnicki nastrojen prema tom djetetu, da zna kuhati vjerovatno bi mi on bio dadilja :D
Dok nije dobio svoje mjesto u dvoristu spavao je sa djevojcicom, pravila mu je frizure i stavljala masnice, krao joj je barbike kad vidi da se s njima vise igra nego s njim... Svako jutro kad dijete ide u skolu on place ko kisa.
Ali... Ona sigurno nece prici svakom psu kojeg sretne na ulici. Prvo ce pitati mene, pa vlasnika, prvo ce pruziti ruku da je onjusi ako vlasnik kaze da je pas bezopasan, bez obzira sto se svaki dan igra sa Rexom koji vise lici na tele nego na psa. Djetetu se treba objasniti da nije svaki pas isti, dijete treba nauciti da razaznaje osnovne gestikulacije psa, da ne smije ni pod razno prilaziti bez pitanja, jer se svi trebamo zapitati kako bi se mi osjecali da te neko nepoznat na sred ulice pocne gnjaviti. Vjerovatno bih i ja nekoga ujela.

sve to stoji, ali vecina roditelja ima najnoviju dadilju i odgajateljicu za djecu TELVIZOR!!!

Tako da i ne razgovaraju s njima vise....
in medias res

Post by in medias res »

apsolutno se slazem :thumbup:
baby_angel

Post by baby_angel »

mIRCerka wrote:

sve to stoji, ali vecina roditelja ima najnoviju dadilju i odgajateljicu za djecu TELVIZOR!!!

Tako da i ne razgovaraju s njima vise....
Ne znam Mirci, ja mislim da to nisu roditelji. Djetetu je potrebno posvetiti vrijeme, paznju, dosta ljubavi i razgovora ako zelis da imas sutra zdravu osobu koja nece izrokati pola kampusa i sl. A ti ljudi sto im TV odgaja djecu, ocigledno nisu u stanju ni o djetetu voditi racuna a ne o kucnom ljubimcu. Tuzno... Stvarno mi je zao te djece :sad:
luciferino

Post by luciferino »

Djetetu se treba objasniti da nije svaki pas isti, dijete treba nauciti da razaznaje osnovne gestikulacije psa, da ne smije ni pod razno prilaziti bez pitanja, jer se svi trebamo zapitati kako bi se mi osjecali da te neko nepoznat na sred ulice pocne gnjaviti.
Apsolutno se slažem.
Pearl

Post by Pearl »

nije svaki pas isti i nije svako dijete isto..

nisam se jednom igrala sa psom (i svojim i tudjim) koji kao fol rezi (ispusta zvuk nalik rezenju) i mi se fol tucemo... dovedite dijete koje nije naviklo na tu igru i neka pas na njega zarezi tako i boga pitaj sta se moze desiti .. znate, i pas se prepadne...

daleko od toga da smatram da su psi opasni, ali ne mozete polaziti od sebe i smatrati da su svi psi divni i ljude koji se boje nazivati primitivcima..

po tome vlasnik zmije neotrovnice mene moze nazvati primitivnom jer se zmija plasim, a ni ta zmija meni nece nista osim ako je ne ugrozim (sto jeste tacno).. jedini argument koji protiv mene mozete da kazete je taj da drzanje zmija trenutno nije popularno...

pobogu ljudi, pa i mene su kao malu plasili da ce me cigani odvesti kombijem ako ne budem slusala pa sam sa romima isla i u razred i druzila se i ne mrzim ih...

_Bosanac, sjeti se reakcije tvog psa, koja je tebi sasvim cute i normalna, i moje reakcije na njegovu "igru", samo zato sto to u tom trenutku nisam ocekivala.. i skontaj sta bi bilo da je tu bilo dijete a ne osoba naviknuta na psece izljeve njeznosti i ipak malo veca od njega:)

ne mogu da vjerujem da se i po odnosu prema psima svi dijele na "nas" i "one tamo"...
Pearl

Post by Pearl »

luciferino wrote:
Djetetu se treba objasniti da nije svaki pas isti, dijete treba nauciti da razaznaje osnovne gestikulacije psa, da ne smije ni pod razno prilaziti bez pitanja, jer se svi trebamo zapitati kako bi se mi osjecali da te neko nepoznat na sred ulice pocne gnjaviti.
Apsolutno se slažem.
upravo tako..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ovdje bi ipak trebalo neke stvari razdvojiti a to je da je na jednoj strani zivotinja a na drugoj ljudsko bice. I ja znam bezbroj primjera gdje bi po ponasanju pse svrstao u ljudska bica ali isto tako uvijek moramo biti svjesni da je zivotinja puno razlicitija i nepredvidivija od covjeka. Da nije tako evolucijom bi psi dosli na razinu ljudskog intelekta. Svugdje u normalnom svijetu pa i tamo gdje su zivotinje zasticenije od ljudi postoje pravila ma koliko pas bio drag i umiljat na ulici mora imati brnjicu i povodac jer imamo milion slucajeva gdje su psi reagovali suprotno svome karakteru a zrtve su upravo bila mala djeca kojima treba sekunda pa da naprave ono sto ne treba. E sad malo bi bilo nakaradno da psi na ulici imaju vecu slobodu od djece ili ljudi.
Moj klinjo je jednom prilikom dok je bio sasvim mali zajedno sa mnom prisao jednom malom preslatkom psicu i zajedno smo se igrali sa njim par minuta da bi zaista iz cista mira skocio i ugrizao mog klinju. Srecom imao je na sebi dosta garderobe pa nije bilo problema osim jedne malene ogrebotine. Ni njegova vlasnica nije mogla vjerovati svojim ocima jer kaze da se non-stop igra sa djecom i da joj je ovakvo ponasanje nesto sasvim novo. Dakle radi se upravo o toj zivotinjskoj nepredvidivosti gdje godinama imas mazu u kuci koja u sekundi prevrne sto naravno je svojstveno i ljudskom rodu ali opet ponavljam da se ljudi i zivotinje ne bi trebali stavljati u istu ravan.
Ja zaista obozavam sve zivotinje osim zmija i nikada nisam niti bi naudio iti jednoj i tako vaspitavam i svoga klinju je tko mrzi zivotinje mrzi i ljude ali nikada te dvije vrste se ne mogu stavljati u istu ravan.
Inace veliki sam pobornik drasticnih kazni za sve one koji maltretiraju zivotinje ali isto tako i za svakoga vlasnika cija zivotinja napravi neku stetu i ne pridrzava se osnovnih pravila o cuvanju zivotinja.
din

Post by din »

ovde gdje ja zivim pas je pojam, neznam da neko nema to cudoviste ,naravno ukljucujuci i mene .do sad mi je unistio nekih 1000 zelembaca ako ne i vise ,prvu noc kad sam ga udomio sjebo mi je cipele nove novcate . sto vise vremena provodi kod mene ja sve vise uvidjam da je to malo cudoviste (mini fox) toliko lukavo ,pametno, dobro i njezno da je cak uspio svaladati ono sto mnogi kazu da pas nema emocija. neko da kazem sto sam htio ,kao prvo to sam cudoviste kupio za dijecu ali se ispostavilo da sam ga kupio sebi jer ja cistim ,perem ,kupam ,provodim i ovako malo vremena slobodnog s njim i da skratim posto ne volim ovu tastaturu(radije citam sta drugi pisu)ja sam zavolio to malo dlakavo cudo i pored svih njegovi mana( ne slusa ,grize za pantalone ,unisti sve po basti (jedino nemoze ruze one bodu)laje u po noci .... i nikako ne kontam te sto se trzaju od tih vasih sarajevski lavova ,mozda da oni sebi kupe jednog more biti da bi promijenili misljenje. do tada ih valja trpiti!!!
Pasiflora

Post by Pasiflora »

zena21 wrote:
luciferino wrote:Ja zaista ne razumijem po čemu zaključuješ da je takvo ponašanje primitivno :?
Teza da psi napadaju samo ako ih neko napadne je prilično blentava. Ako je tvoj cuko maza, ne znači da su svi. Životinja je životinja, a dijete je dijete, i u sekundi se nešto može desiti.
Što ne mogu ovog idealiziranja pasa... :roll:
potpisujem
"Divno" ste to srocili oboje!!!! :lol:
Slazem se da je nemoguce porediti djete i zivotinju - ja sam majka i vlasnica psa i ne pricam napamet!!!!!
Covjek ima svoje mjesto kao sto i zivotnja ima svoje mjesto. Ako jedno drugo ne ugrozavaju sve savrseno funkcionira. Prema zivotinjama se u nasem drustvu odnose kao prema necem prljavom sto treba unistiti. Ma ko smo mi da ubijamo zivotinje, ko smo uopce mi da odlucujemo o zivotu i smrti?????? I ako pobijemo sve zivotinje OSTATI CEMO SAMI SA LJUDIMA, a onda Boze pomozi :P :P :P :P
Ja se ne bojim zivotinja, ali se nekih ljudi i te kako bojim :( :( :( :( :(
zena21

Post by zena21 »

Cula bih te ja da neko pasce napadne tvoje dijete
Pasiflora

Post by Pasiflora »

zena21 wrote:Cula bih te ja da neko pasce napadne tvoje dijete
Molim te podjeli sa nama svoje iskustvo. Sto se dogodilo TVOM djetetu?
luciferino

Post by luciferino »

sitno
"Divno" ste to srocili oboje!!!!
Slazem se da je nemoguce porediti djete i zivotinju - ja sam majka i vlasnica psa i ne pricam napamet!!!!!
Covjek ima svoje mjesto kao sto i zivotnja ima svoje mjesto. Ako jedno drugo ne ugrozavaju sve savrseno funkcionira. Prema zivotinjama se u nasem drustvu odnose kao prema necem prljavom sto treba unistiti. Ma ko smo mi da ubijamo zivotinje, ko smo uopce mi da odlucujemo o zivotu i smrti?????? I ako pobijemo sve zivotinje OSTATI CEMO SAMI SA LJUDIMA, a onda Boze pomozi
Ja se ne bojim zivotinja, ali se nekih ljudi i te kako bojim.
A puštaš li ti svoje dijete (ili si ga puštala) da slobodno prilazi tuđim kucama? Nemoj mi samo reći da mu nikada nisi skrenula pažnju da bude oprezno?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja opet kazem - jedno je uciti dijete da bude oprezno a drugo usaditi mu strah :oops:
Pasiflora

Post by Pasiflora »

luciferino wrote:
sitno
"Divno" ste to srocili oboje!!!!
Covjek ima svoje mjesto kao sto i zivotnja ima svoje mjesto. Ako jedno drugo ne ugrozavaju sve savrseno funkcionira. Prema zivotinjama se u nasem drustvu odnose kao prema necem prljavom sto treba unistiti. Ma ko smo mi da ubijamo zivotinje, ko smo uopce mi da odlucujemo o zivotu i smrti?????? I ako pobijemo sve zivotinje OSTATI CEMO SAMI SA LJUDIMA, a onda Boze pomozi
Ja se ne bojim zivotinja, ali se nekih ljudi i te kako bojim.
A puštaš li ti svoje dijete (ili si ga puštala) da slobodno prilazi tuđim kucama? Nemoj mi samo reći da mu nikada nisi skrenula pažnju da bude oprezno?
Da NAUCILA sam svoje djete (dok je jos jedva stajao na nogicama) kako se prilazi psima i kako mu pas mora najprije omirisati rukicu. Ili sam po vlastitoj procjeni izbjegla susret moga djeteta i npr. nekog pita.
NIKADA U SVOM ZIVOTU nisam djete NICIM PLASILA.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Ja opet kazem - jedno je uciti dijete da bude oprezno a drugo usaditi mu strah :oops:
Sto onda tvoj pas otkida glave djeci koja ne jedu spinat?
:D Taj mi je argument najjaci!!!!
Opasni njemacki ovcar koji stoji na metar od Husnijine mame i ne benda je ni 2%...
luciferino

Post by luciferino »

E pa tako se i ta žena po svojoj procjeni prepala tvoga cuke i za svoje dijete. Nije sigurno mislila ništa zlonamjerno. Čisto sumnjam da će to njeno "poješće te cuko" stvoriti budućeg zlostavljača životinja.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Ja opet kazem - jedno je uciti dijete da bude oprezno a drugo usaditi mu strah :oops:
Opasni njemacki ovcar koji stoji na metar od Husnijine mame i ne benda je ni 2%...
"Vidi mama šuke :shock: :shock: "

"Vodice te mama u zooloski vrt pa ga gledaj tamo" :shock: :? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:
"Vidi mama šuke :shock: :shock: "

"Vodice te mama u zooloski vrt pa ga gledaj tamo" :shock: :? :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ciko jel ujeda ovaj pas?

Ne ujeda sine, otkida :D
Pasiflora

Post by Pasiflora »

sitno wrote:Ja se strasno bojim mafijasa koji hodaju po nasem gradu, ulicnih trkaca i naromana - ali mi ne pada napamet da zbog toga svom sinu zbranim navecer izlazak. Kada bih to uradila bila bih patoloski slucaj.
Ako je moj pas na povodcu (bez brnjice) kako ce "pojesti" djete? Veca su opasnost djeca nego psi. Desilo mi se da je djete prislo, drzeci kamen u ruci. Nisam na to reagirala (nisam ni ocekivala problem) - majka je viknula nesto u smislu naslova i malisa je uredno kamenom UDARIO - ne pogodio - nego iz blizine udario moga psa po njuski. Jadnicak je zacvilio i naslonio se na mene. Bila sam tako sokirana da nisam stigla reagirati. Rasjekao mu je zubno meso, koje je krvarilo. Djete je odjurilo do mame (mislim da je bilo staro 4 - 5 godina). Prisla sam joj, rekla o cemu se radi i zamolila da se ni ona ni njezino djete NIKADA vise ne priblize meni i mome psu. Ona je mene na to napala i rekla mi da se nosim u svoje selo iz kojeg sam dosla i da tamo zivim sa zivotnjama.
Vjerovatno ovo nekome zvuci smjesno. Meni je bilo vise nego zalosno. Uostalom, mislim (sudeci po naglasku) da je ona dosla (sa nekog sela).
Bila sam u iskusenju da je fizicki ugrozim, ali sam odustala. Ne mozes ti sa budalama...
Izvinjavam se sto se ponavljam, ali vas koji ovo niste procitali, molim da procitate.
"pojest ce te cuko" nisam cula jednom nego nebrojeno puta. Mozda je glupo sto ovoliko insistiram na temi, ali mislim da je potrebno da ljudi shvate da pas ne znaci opasnost.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bosancev pas je opasan, jos je alkos pravi - ne moS ga iz kafane izvuc!!!

Image

eto ga...vidi kako je opasan!!!
Locked