Formula 1 Hungary

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

motachjointa

#26 Re: Formula 1 Hungary

Post by motachjointa »

kako vam se cini ova ponuda centrotoursa za F1? Za nekih 300 KM ukupno otici, pogledati trku i rikverc?
goran16v

#27 Re: Formula 1 Hungary

Post by goran16v »

Bio 2005. godine, ne sjecam se svih cijena karata, ali je preporuka ako su mjesta nekategorisana ili bez mogucnost da se prate rezltati na displeju da se ponese kakav portabl TV jer se gledanjem na stazu, bez obzira gdje su sjedala, ne moze skontati ko je na kojoj poziciji. paziti se tapkarosa, dzeparosa, lopova i prevaranata ispred staze. Unutar staze je druga prica. Apsurdno i interesantno da su dupljak suveniri ispred staze bili jednako skupi i skuplji od originala na standovima ekipa i na zvanicnom standu F1 suvenira unutar staze.
otacxxl

#28 Re: Formula 1 Hungary

Post by otacxxl »

Ja planiram ici ove godine sa svojim autom. Interesuje me da li se karte mogu kupiti na samoj stazi. Konkretno me zanima General Addmission karta od nekih 90eura.
drndalo

#29 Re: Formula 1 Hungary

Post by drndalo »

Naravno da mogu, pokusaj prije puta na web-u naci raspored parkinga u odnosu na ulaze i mjesta prodaje karata, da ne bi bilo da moras hodati po zvizdanu 4 km po livadama, a onda se vracati na drugu stranu jer si nesto zaboravio, pogresno skontao i tako to...
otacxxl

#30 Re: Formula 1 Hungary

Post by otacxxl »

Hvala na odgovoru. Pretpostavljam da se mogu i druge vrste karata naci na samoj stazi. Sta mislite kad je najbolje da se dodje na utrku? Treba li poraniti rano?
goran16v

#31 Re: Formula 1 Hungary

Post by goran16v »

otacxxl wrote:Ja planiram ici ove godine sa svojim autom. Interesuje me da li se karte mogu kupiti na samoj stazi. Konkretno me zanima General Addmission karta od nekih 90eura.
2005. godine karte se zvanicno nisu mogle kupiti u GP vikenda (petak trening, subota PP, nedjelja trka), a da li ih je prije toga bilo u slobodnoj prodaji ne znam. Ispred staze je bila masa onih koji traze i koji prodaju karte, e sad ko liko je to sigurna varijanta pojma nemam. Da li se sta otad promijenilo ne znam.
Sto se tice odlaska autom, staza je nekih 45 min voznje od Budimpeste kad nema guzve i bude frka za parking jer karta ne podrazumjeva parking mjesto, a u parkinga ima na vise lokacija i neki nisu bas tako blizu. Mozda je najbolja varijanta ici alternativnim prevozom do staze. Postoje, bar su postojali, legalni taksiji koji po fiksnoj cijeni voze od grada do staze i njihov stand je preko puta ulaza, a bilo je i masa nekih divljih taksija koji su kruzili oko zvanicnih standova.
Uglavnom peporuka je drzati se zvanicnih prodavnica. taksija itd...
otacxxl

#32 Re: Formula 1 Hungary

Post by otacxxl »

goran16v wrote:
otacxxl wrote:Ja planiram ici ove godine sa svojim autom. Interesuje me da li se karte mogu kupiti na samoj stazi. Konkretno me zanima General Addmission karta od nekih 90eura.
2005. godine karte se zvanicno nisu mogle kupiti u GP vikenda (petak trening, subota PP, nedjelja trka), a da li ih je prije toga bilo u slobodnoj prodaji ne znam. Ispred staze je bila masa onih koji traze i koji prodaju karte, e sad ko liko je to sigurna varijanta pojma nemam. Da li se sta otad promijenilo ne znam.
Sto se tice odlaska autom, staza je nekih 45 min voznje od Budimpeste kad nema guzve i bude frka za parking jer karta ne podrazumjeva parking mjesto, a u parkinga ima na vise lokacija i neki nisu bas tako blizu. Mozda je najbolja varijanta ici alternativnim prevozom do staze. Postoje, bar su postojali, legalni taksiji koji po fiksnoj cijeni voze od grada do staze i njihov stand je preko puta ulaza, a bilo je i masa nekih divljih taksija koji su kruzili oko zvanicnih standova.
Uglavnom peporuka je drzati se zvanicnih prodavnica. taksija itd...
Hvala
goran16v

#33 Re: Formula 1 Hungary

Post by goran16v »

Kad sam ja bio nisu dozvoljavali unosenje napitaka da bi te natjerali da kupujes na standovima unutar staze i pretresali su na ulazu.
Takodjer, ako sa svog mjesta ne vidis displej sa direktim tv prenosom ili kakav drugi izvor za pracenje rezultata i poretka, pozeljno je ponijeti kakav uredjaj na kojem mozes pratiti sve to jer samim gledanjem u stazu nemas teorije da upratis ista.
Post Reply