Nema nikakve. Malo sam se zaheb'o.eHost wrote:@PipiDugaDevetka - kakve veze ima Megle sa leukemijom?
Pozdrav
eHost
E:S
Ima djece, pa žive u uvjerenju da se mlijeko dobija iz samoposluge, a ne od krava koje pasu (kontaminiranu?) travu.
Moderator: anex
Nema nikakve. Malo sam se zaheb'o.eHost wrote:@PipiDugaDevetka - kakve veze ima Megle sa leukemijom?
Pozdrav
eHost
Amin.senada wrote:SIGURNO da ce biti kancerogeno mlijeko i svi mlijecni proizvodi sa priobalja Une i daleko sire i jos dalje ...... isto tako meso i mesni proizvodi, potom posebno zeljasto i krtolasto bilje....... pa sama voda.......... opet se radi o GENOCIDU nad BH narodima...... pitam se KAKAV ODNOS/STAV je zauzela BH vlada naspram recimo svojih kceri/sinova/potomstva ili su jos uvijek udomljeni izvan njihove bh. babovine im zemlje Morije?
PS.Zasto se profesorica L. Tanovic - strucnjak te oblasti ne oglasava u javnosti po tom pitanju?
Zasto EKOLOSKA stranka SUTI????
Zasto se SDP-a ne tice taj NAS drzavni problem?
Zasto Pokret za "promjene" po minderlucima '99' vjecno palamude uvijek stare teme a novim problemima, sa nesagledivim posljedicama prepustaju kao "ostavstinu za buducnost" - novim, mladim "dr.medicine obucenim sa bubama u usima"?
Vladajuce oligarhije dokazale su da im je svakoj stalo da pomori svoj narod, kako bi opet kukali na "one druge" - za "saku i kapu" mrskih im americkih dolara, hrvatskih kuna, evropskih eura.... misloguze tracibabe i bh. "patriote" - tako to biva kad su teolozi - BOZIJI POSLANICI" svaki na celu "svog naroda" i svog trecinskog dijela "drzave"! Sa njima cemo mi ostati bez zemlje, bez drzave, bez naroda,bez nacije......bez gradjana smo ranih 90ih ostali...... na kraju kao sto smo na na pocetku ostali bez nasih predaka, majki, oceva, sinova i kceri, sa njihovom patoloskom vladavinom teokratije i kleptokratije, ostat ce ogoljena, opustosena zemlja Morija ... bez nade za zivot nasih bliskih i dalekih potomaka....
eHost wrote:Takve kao ti provedu citav svoj bijedni zivot u Sarajevu gledajuci u "RIJEKU MILJACKU" kako tece kao neki bijedni potocic. Sta bi vi rekli da zele otvoriti otpad u blizini vrela Bosne? Digli bi i EU na noge radi toga.. zar ne? a ovako.. ma koga boli ista za Unom.. to je ionako druga drzava, zar ne?mIRCerka wrote:I fakat mi je zao Jenne, kaze da je sada preuska i pala je u depresiju...hajd adio
E pa drage moje sarajlije koje podrzavate ovakva misljenja kao sto je od gdjice mIRCerke ( nije ni cudo da nema socijalnog zivota a prica o Jenni ), skidam vam kapu. Humanost i patriotizam vam ocigledno nisu najbolje osobine. Bolje receno - nepoznate su vam. Za vas je Sarajevo = Bosna.. pa dokle? zato nam je drzava u qrcu !
Ja bi se protivio nuklearnom otpadu bilo gdje u blizini BiH, neovisno da li se radi o Drini ili Uni ! Ali najlakse je sjediti i kontati kako ce neko drugi srediti problem. Kasnije kad nam uniste i zemlju, ovdje nece biti ni krajisnika a ni sarajlija !
@PipiDugaDevetka - kakve veze ima Megle sa leukemijom?
Pozdrav
eHost
Postovani Ehost,eHost wrote:Takve kao ti provedu citav svoj bijedni zivot u Sarajevu gledajuci u "RIJEKU MILJACKU" kako tece kao neki bijedni potocic. Sta bi vi rekli da zele otvoriti otpad u blizini vrela Bosne? Digli bi i EU na noge radi toga.. zar ne? a ovako.. ma koga boli ista za Unom.. to je ionako druga drzava, zar ne?mIRCerka wrote:I fakat mi je zao Jenne, kaze da je sada preuska i pala je u depresiju...hajd adio
E pa drage moje sarajlije koje podrzavate ovakva misljenja kao sto je od gdjice mIRCerke ( nije ni cudo da nema socijalnog zivota a prica o Jenni ), skidam vam kapu. Humanost i patriotizam vam ocigledno nisu najbolje osobine. Bolje receno - nepoznate su vam. Za vas je Sarajevo = Bosna.. pa dokle? zato nam je drzava u qrcu !
Ja bi se protivio nuklearnom otpadu bilo gdje u blizini BiH, neovisno da li se radi o Drini ili Uni ! Ali najlakse je sjediti i kontati kako ce neko drugi srediti problem. Kasnije kad nam uniste i zemlju, ovdje nece biti ni krajisnika a ni sarajlija !
@PipiDugaDevetka - kakve veze ima Megle sa leukemijom?
Pozdrav
eHost
ne, on ima pik na mene, ovakve ispade je imao i ranije, sto na piramidi, sto na dosta! temikekec wrote:A mozda ehost ima PLAVU kosu ?
zato se sjecam jaeHost wrote:PCB na zeljavi, nuklearni otpad na Dvoru itd itd... od raja na zemlji do pakla. Prodani smo ionako. Gdjice Mircerko- hvala na humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za kurs bosanskog jezika. Kad zavrsi - dostavim Vam broj racuna
. Nisam znao da sam toliko zakazao po pitanju maternjeg jezika. Jel' negdje nedostaje zarez slucajno?
![]()
Whatever - ne sjecam se da si mi ( samo ) ti na nisanu ! Uopste nisam aktivan na ovome forumu. Ponekad naletim i napisem koji komentar, ali kad procitam gluposti o Uni i Krajini, onda svasta pisem - vidi se iz prilozenog, zar ne? Oprosti sto sam iskoristio tvoj komentar ( poentu sam shvatio - nisam plav niti imam plave pramenove, a pomoc mi jos nije potrebna), ali trebao mi je primjer kako se ponasaju mnogi prema bosanskoj krajini. Ili smo zadnji na listi prioriteta ili nismo ni vrijedni rasprave ( ocigledno silikoni i estetske operacije jesu ), sto je jako zalosno.
I kako razvijati poljoprivredu i turizam u regiji koja se zagadjuje sa svih mogucih strana ? Kako uopce zivjeti u takvoj regiji?
Pozdrav
eHost
PS: ne sjecam se da sam raspravljao o piramidi ili pokretu "dosta" !
Okay okay. Moze pismeno izvinjenjemIRCerka wrote:zato se sjecam jai bas zato sto nisi preaktivan znas lupetati...jer si moj cinizam iskoristio da bi mene nalijepio, ni krivu ni duznu
How sweet. Jos da znaju koga bi trebali poducavati. Damn...mIRCerka wrote:a akcija prikupljanja sredstava ide super, mnogi se javise cak besplatno da te poducavajua jezik kao jezik nema puno veze s interpunkcijom koliko sa metaforom, cinizmom, sarkazmom, ironijom...
Pa ocigledno se njih vise vec udruzilo, jer bi citava BiH uskoro mogla postati jedna velika deponija.mIRCerka wrote:speaking of ironija, eno se Lamija Tanovic oglasila povodom onog kontejnera u zenici i kaze "pametne zemlje se udruze pa njih vise napravi jednu deponiju, a u BiH smo stali u fazi gdje se dogovaralo da se naprave dvije deponije...u ovolipacnoj zemlji"....
Kad vec sarajlije nemaju nikakvih problema sa slivom sarajevskih, paljanskih fekalija i dr. kopro&urino "kultura", npr. preko Kosevskog potoka pa sve u plitku rijeku Miljacku,... USK i HNKantonjeri Unu i Neretvu moraju cuvati cistoom od 'obicnog' opada ali posebno od bioloskog i nuklearnog otpada radi stravicnih posljedica na buduce generacije i njihove pra potomke.Bosanac_21 wrote:Protiv odlagališta za radioaktivni otpad
11.04. (20:43) - (RTV Cazin) - Danas je u Bihaću održana sjednica Kolegija Skupštine USK-a, na kojoj su, između ostalog, razmatrani izvještaji o radu za prošlu i programi rada za ovu godinu kantonalnih javnih ustanova, te Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara za 2006.godinu. Članovi Kolegija Skupštine su tokom rasprave o Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade o prihvatanju Izjave o partnerstvu sa Sisačko-mosalovačkom županijom iz Republike Hrvatskem, izrazili neslaganje s nedavno usvojenim Prostornim planom Općine Dvor . Ovim planom je na lokaciji Trgovske gore uz granicu s BIH predviđena izgradnja deponije radio-aktivnog otpada. Od Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja će se zatražiti da o ovom slučaju prikupi neophodne informacije kako bi se razgovorima na najvišem međudržavnom nivou, spriječilo odlaganje opasnog otpada na ovom lokalitetu. Prije potpisivanja Sporazuma o partnerstvu USK-a sa Sisačko-moslavačkom županijom, trebalo bi potpisati i sporazum o odbijanju izgradnje ovakve deponije, konstatirano je na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine. Skupština USK-a bi na sjednici zakazanoj za četvrtak, 19. aprila , trebala razmatrati i informaciju o Sporazumu Vlade sa Sindikatima budžetskih korisnika.
Borba se nastavlja, neda Krajisnik svoju Unu!
mIRCerka wrote:zato se sjecam jaeHost wrote:PCB na zeljavi, nuklearni otpad na Dvoru itd itd... od raja na zemlji do pakla. Prodani smo ionako. Gdjice Mircerko- hvala na humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za kurs bosanskog jezika. Kad zavrsi - dostavim Vam broj racuna
. Nisam znao da sam toliko zakazao po pitanju maternjeg jezika. Jel' negdje nedostaje zarez slucajno?
![]()
Whatever - ne sjecam se da si mi ( samo ) ti na nisanu ! Uopste nisam aktivan na ovome forumu. Ponekad naletim i napisem koji komentar, ali kad procitam gluposti o Uni i Krajini, onda svasta pisem - vidi se iz prilozenog, zar ne? Oprosti sto sam iskoristio tvoj komentar asaju mnogi prema bosanskoj krajini. Ili smo zadnji na listi prioriteta ili nismo ni vrijedni rasprave ( poentu sam shvatio - nisam plav niti imam plave pramenove, a pomoc mi jos nije potrebna), ali trebao mi je primjer kako se ponigledno silikoni i estetske operacije jesu ), sto je jako zalosno.
I kako razvijati poljoprivredu i turizam u regiji koja se zagadjuje sa svih mogucih strana ? Kako uopce zivjeti u takvoj regiji?
Pozdrav
eHost
PS: ne sjecam se da sam raspravljao o piramidi ili pokretu "dosta" !i bas zato sto nisi preaktivan znas lupetati...jer si moj cinizam iskoristio da bi mene nalijepio, ni krivu ni duznu
sto ti i rekoshe drugi forumashi..
a akcija prikupljanja sredstava ide super, mnogi se javise cak besplatno da te poducavajua jezik kao jezik nema puno veze s interpunkcijom koliko sa metaforom, cinizmom, sarkazmom, ironijom...
speaking of ironija, eno se Lamija Tanovic oglasila povodom onog kontejnera u zenici i kaze "pametne zemlje se udruze pa njih vise napravi jednu deponiju, a u BiH smo stali u fazi gdje se dogovaralo da se naprave dvije deponije...u ovolipacnoj zemlji"....
hajmo zene maski maski jeVtinooo
Ne trebaju se oglasavati ni Lamija Tanovic (koja je fizicar i mislim da joj uza specijalnost nije nuklearna fizika) , ni SDP ni SDA ni ZaBihovci - trebaju se oglasiti onkolozi, radiolozi, hematolozi, pedijatri i epidemiolozi. Neka predoce javnosti statistike o malignim oboljenjima, congenitalnim malformacijama, teratogenim efektima .... Mozda nam onda Una bude bliza Sarajvu._BosanaC wrote:Amin.senada wrote:SIGURNO da ce biti kancerogeno mlijeko i svi mlijecni proizvodi sa priobalja Une i daleko sire i jos dalje ...... isto tako meso i mesni proizvodi, potom posebno zeljasto i krtolasto bilje....... pa sama voda.......... opet se radi o GENOCIDU nad BH narodima...... pitam se KAKAV ODNOS/STAV je zauzela BH vlada naspram recimo svojih kceri/sinova/potomstva ili su jos uvijek udomljeni izvan njihove bh. babovine im zemlje Morije?
PS.Zasto se profesorica L. Tanovic - strucnjak te oblasti ne oglasava u javnosti po tom pitanju?
Zasto Pokret za "promjene" po minderlucima '99' vjecno palamude uvijek stare teme a novim problemima, sa nesagledivim posljedicama prepustaju kao "ostavstinu za buducnost" - novim, mladim "dr.medicine obucenim sa bubama u usima"?
Vladajuce oligarhije dokazale su da im je svakoj stalo da pomori svoj narod, kako bi opet kukali na "one druge" - za "saku i kapu" mrskih im americkih dolara, hrvatskih kuna, evropskih eura.... misloguze tracibabe i bh. "patriote" - tako to biva kad su teolozi - BOZIJI POSLANICI" svaki na celu "svog naroda" i svog trecinskog dijela "drzave"! Sa njima cemo mi ostati bez zemlje, bez drzave, bez naroda,bez nacije......bez gradjana smo ranih 90ih ostali...... na kraju kao sto smo na na pocetku ostali bez nasih predaka, majki, oceva, sinova i kceri, sa njihovom patoloskom vladavinom teokratije i kleptokratije, ostat ce ogoljena, opustosena zemlja Morija ... bez nade za zivot nasih bliskih i dalekih potomaka....
E, pa vidis postovani Safran, kada ja tako sto kazem, onda mi placene mediske "patriote" prisiju med.dg. ludjakinje jer taj problem sa "patriotskoga" aspekta nema nikakvoga uzrocno-posljedicnog doticaja sa prevencijom kongenitalnih malformiteta, deformiteta i inih maligniteta buducih generacija.safran wrote:Ne trebaju se oglasavati ni Lamija Tanovic (koja je fizicar i mislim da joj uza specijalnost nije nuklearna fizika) , ni SDP ni SDA ni ZaBihovci - trebaju se oglasiti onkolozi, radiolozi, hematolozi, pedijatri i epidemiolozi. Neka predoce javnosti statistike o malignim oboljenjima, congenitalnim malformacijama, teratogenim efektima .... Mozda nam onda Una bude bliza Sarajvu._BosanaC wrote:Amin.senada wrote:SIGURNO da ce biti kancerogeno mlijeko i svi mlijecni proizvodi sa priobalja Une i daleko sire i jos dalje ...... isto tako meso i mesni proizvodi, potom posebno zeljasto i krtolasto bilje....... pa sama voda.......... opet se radi o GENOCIDU nad BH narodima...... pitam se KAKAV ODNOS/STAV je zauzela BH vlada naspram recimo svojih kceri/sinova/potomstva ili su jos uvijek udomljeni izvan njihove bh. babovine im zemlje Morije?
trebao bi se naci neko ko ima muda, ili mehanizme da natjera kompletnu vlast da se ocituje o hitnim ostavkama i bespovratnom egzilu iz zemlje, a mi cemo se snaci pa ako treba jos dublje da propadamo ali samo bez njihove pomoci.Bumbar wrote:Da pokrenemo nesto????![]()
Zasto se nitko od vlasti ne ocituje
heh...najbolje bi bilo par izvuci i po kratkom postupkusenada wrote:trebao bi se naci neko ko ima muda, ili mehanizme da natjera kompletnu vlast da se ocituje o hitnim ostavkama i bespovratnom egzilu iz zemlje, a mi cemo se snaci pa ako treba jos dublje da propadamo ali samo bez njihove pomoci.Bumbar wrote:Da pokrenemo nesto????![]()
Zasto se nitko od vlasti ne ocituje
jedino ocitanje koje svi ocekujemo jesu ostavke svih njih. posteno i bez izuzetka.
Amin._BosanaC wrote:Amin.senada wrote:SIGURNO da ce biti kancerogeno mlijeko i svi mlijecni proizvodi sa priobalja Une i daleko sire i jos dalje ...... isto tako meso i mesni proizvodi, potom posebno zeljasto i krtolasto bilje....... pa sama voda.......... opet se radi o GENOCIDU nad BH narodima...... pitam se KAKAV ODNOS/STAV je zauzela BH vlada naspram recimo svojih kceri/sinova/potomstva ili su jos uvijek udomljeni izvan njihove bh. babovine im zemlje Morije?