ENERGOINVEST - ex-yu gigant

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarajka37

#26 energoinvest

Post by sarajka37 »

nadam se da ce kupiti sve:))...i ovaj trenutni menadzment da ce u buducnosti odgovarati za sve kriminalne radnje,ni priblizno kompanija kakva je nekad bila
Salko sto je u vodu skako

#27 Re: energoinvest

Post by Salko sto je u vodu skako »

sarajka37 wrote:Ne mogu slusati kako svi hvalite ovu kompaniju u kojoj vlada takav haos i kriminal,gdje su mladi zapostavljeni i gdje sve ide po braci i stricevima.Svaki ugovor koji se sklopi je loshe sklopljen i lova najvishe ide u rukice rukovodecih nazalost a inzinjeri rade za 600km!!
prijatno nadam se da ce ih kupiti indijci
ja se nadam da ce EI ostati u bosanskim rukama i da ce pokrenuti ekonomiju sarajevskog kantona i cijele BiH... @sarajka, mnogo se toga promjenilo u EI...mnogo.. 8-)
sarajka37

#28 energoinvest

Post by sarajka37 »

a izvini molim te imash neke informacije ,molim te prosvijetli me ako mozes?Kletva najnovija:dabogda ti energoinvest dijete stipendirao hehehe

#29 Re: energoinvest

sarajka37 wrote:a izvini molim te imash neke informacije ,molim te prosvijetli me ako mozes?Kletva najnovija:dabogda ti energoinvest dijete stipendirao hehehe
najlakse je reci da se ne moze i izvrnuti se u hladovinu...potpisani ugovori su dokaz da se moze... 8-)
joint union

#30 Re: energoinvest

Post by joint union »

pitas li se ti kakvi su uslovi tih istih ugovora?
sarajka37

Post by sarajka37 »

a potpisani su ugovori dobri za koga?za injzinjerske minimalce pretpostavljam..jesi raspolozen za radno mjesto mozda?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Razmislja li iko ovdje da postoji zivot i mimo drzavnih jasli? :roll:

sarajka37 wrote:a potpisani su ugovori dobri za koga?za injzinjerske minimalce pretpostavljam..jesi raspolozen za radno mjesto mozda?
potpisani ugovori su dobri za pokretanje sa nule...doci ce i bolje vrijeme...cijena radne snage na trzistu se odredjuje na osnovu ponude-potraznje...padom nezaposlenosti plate ce da rastu svima a ne samo zaposlenim u EI...nisam zainteresovan za radno mjesto u EI jer zivim daleko od SA tako da bi imo prevelike putne troskove... :lol:
sarajka37

Post by sarajka37 »

ONI SAMO PUNO ULAZU U REKLAMU UMJESTO U POBOLJSAVANJE RADNIH USLOVA I PLATA ,ZNAM IZ POUZDANIH IZVORA KAKVO JE STANJE U TOJ KOMAPNIJI,PRIVATIZACIJA JE SPAS U ZADNJI CAS
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sarajka37 wrote:ONI SAMO PUNO ULAZU U REKLAMU UMJESTO U POBOLJSAVANJE RADNIH USLOVA I PLATA ,ZNAM IZ POUZDANIH IZVORA KAKVO JE STANJE U TOJ KOMAPNIJI,PRIVATIZACIJA JE SPAS U ZADNJI CAS
Sta si po zanimanju ako nije tajna?
sarajka37

Post by sarajka37 »

PA NARAVNO DA NISI ZAINTERESOAVN,VIDIM I JA DA PISES SA VELIKE DALJINE PA NE VIDISH BAS DOBRO STA SE DESAVA :))),RAZUMIJEM JA TO,SAMO VI SA DALJINE PAZITE KAD GLASATE I DAJETE MISLJENJA JER SU OBICNO POGRESNA,BEZ UVREDE STAVRNO,ALI LIJEPO JE STO SI OPTIMISTA ZAISTA JESTE ALI SVE JE U "STVARNOM " SVIJETU TJ SARAJEVU I BIH PUNO DRUKCIJE NEGO STO VI MISLITE...A UOSTALOM DA JE DOBRO SVI BI SE VI PRIJAVILI NA KONKURS ZA RADNO MJESTO OVDJE U ei hehehee
uozo

Post by uozo »

Salko sto je u vodu skako wrote:
sarajka37 wrote:a potpisani su ugovori dobri za koga?za injzinjerske minimalce pretpostavljam..jesi raspolozen za radno mjesto mozda?
potpisani ugovori su dobri za pokretanje sa nule...doci ce i bolje vrijeme...cijena radne snage na trzistu se odredjuje na osnovu ponude-potraznje...padom nezaposlenosti plate ce da rastu svima a ne samo zaposlenim u EI...nisam zainteresovan za radno mjesto u EI jer zivim daleko od SA tako da bi imo prevelike putne troskove... :lol:
Salko samo reci! Takvih im kadrova garant treba, tebe ce helikopterom dovozit svako jutro iz Nidjezemske. :D
sarajka37

Post by sarajka37 »

ing naravno hehe

sarajka37 wrote:PA NARAVNO DA NISI ZAINTERESOAVN,VIDIM I JA DA PISES SA VELIKE DALJINE PA NE VIDISH BAS DOBRO STA SE DESAVA :))),RAZUMIJEM JA TO,SAMO VI SA DALJINE PAZITE KAD GLASATE I DAJETE MISLJENJA JER SU OBICNO POGRESNA,BEZ UVREDE STAVRNO,ALI LIJEPO JE STO SI OPTIMISTA ZAISTA JESTE ALI SVE JE U "STVARNOM " SVIJETU TJ SARAJEVU I BIH PUNO DRUKCIJE NEGO STO VI MISLITE...A UOSTALOM DA JE DOBRO SVI BI SE VI PRIJAVILI NA KONKURS ZA RADNO MJESTO OVDJE U ei hehehee
mi iz daljine vidimo sve drugacije od vas koj gledate izbliza ali jednu stvar zaboravljas mi u daljini smo u stanju uporediti ljude koje srecemo ovde u daljini i nase ljude i nema tu neke bitne razlike...to je to...nista ovi ljudi koje ja srecem u daljini nisu ni pametniji ni sposobniji od ljudi u SA....moras biti optimista i moras se boriti za bolje... eto to je to... a EI je to shvatio... 8-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sarajka37 wrote:ing naravno hehe
Ing cega? :?
ejub

Post by ejub »

Cujem da su dobili i neki posao u Srbiji(obrenovac) i da se lagano vracaju na trziste.
A prijatelj mi je njihov stipendista( 300 km mjesecno)

uozo wrote:
Salko samo reci! Takvih im kadrova garant treba, tebe ce helikopterom dovozit svako jutro iz Nidjezemske. :D
zahvaljujem ali meni ne godi sarajevska klima :lol:
sarajka37

Post by sarajka37 »

pa poruci prijatelju da ce mu i plata biti ista takva,stipendije su hvatanje jeftine radne snage i onda te drzi 4 god da radish u totalnom neznanju si sta te ceka al kad dodje do toga kasno je
eeeee
sarajka37

Post by sarajka37 »

uozo wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote: potpisani ugovori su dobri za pokretanje sa nule...doci ce i bolje vrijeme...cijena radne snage na trzistu se odredjuje na osnovu ponude-potraznje...padom nezaposlenosti plate ce da rastu svima a ne samo zaposlenim u EI...nisam zainteresovan za radno mjesto u EI jer zivim daleko od SA tako da bi imo prevelike putne troskove... :lol:
zahvaljujem ali meni ne godi sarajevska klima :lol:

ma godice ti bolan,samo dodji ,evo svakim danom je sve bolje i bolje,samo treab biti optimista hehehehehe
ejub

Post by ejub »

e prijatelj mi ima malo vise informacija (mama mu tamo radi u nekom djelu i ima 1400 km),a prosjek im je oko 1100 km
Ako ona laze .......

ejub wrote:e prijatelj mi ima malo vise informacija (mama mu tamo radi u nekom djelu i ima 1400 km),a prosjek im je oko 1100 km
Ako ona laze .......
ne laze...EI je procvjeto zadnjih godina...plate su i redovne i dobre... 8-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:e prijatelj mi ima malo vise informacija (mama mu tamo radi u nekom djelu i ima 1400 km),a prosjek im je oko 1100 km
Ako ona laze .......
Znam i ja takvih...

Samo fakat ne znam sta ljudi vise ocekuju. Koliko god bila losa situacija ipak treba podvuci crtu ispod nekih stvari. Ne svidja se nekome EI? Zasto je onda trazio stipendiju od njih? Jer je ocekivao da ce mu neko davati bilo sta dok studira a on ce sutra otici raditi za drugog? Nema sanse... Iako je taj sistem stipendiranja dugo iza rata bio prisutan.

Ko hoce da vidi kako je inzinjeru kod Indijaca bujrum mu Zeljezara Zenica pa neka ide malo tamo.
saki

Post by saki »

Drugi u svijetu bio... Mozda po broju zaposlenih, prvi je garant bio neki sovjetski gigant :-)
DONY

#49 Re: energoinvest

Post by DONY »

sarajka37 wrote:nadam se da ce kupiti sve:))...i ovaj trenutni menadzment da ce u buducnosti odgovarati za sve kriminalne radnje,ni priblizno kompanija kakva je nekad bila
posto vidim da si dobro informisana,ponesto znam i ja ,posto je to moja bivsa firma... :) ,ali prije davne '92..... :(
medjutim,vezano za kriminalne radnje.....puno se shushka....imas li ti kakvih informacija.....jer je ocito da se rukovodstvo brzo obogatilo..... :-) :? ,a da firma muku muci kako skupiti pare za plate radnika svaki mjesec...koliko je istine u tome.... :-) :-)
sarajka37

Post by sarajka37 »

da ovi nasi su puno bolji ,naravno!Necija mama ima 1400km a necija 600km,razumijesh li ti o cemu se radi,nemaju utvrdjen pravilnik ni o cemu,stimulacije dijele kako se kome cefne i to je to,ma ljudi nemate pojma
Post Reply