Prica o jednoj dubrovackoj obitelji, od pocetka do kraja proslog stoljeca, ispricana "u rikverc"
ima li ko preporuciti kakvu dobru knjigu?
Moderator: Chloe
- Kaiser
Dvori od oraha, Miljenko Jergovic
Prica o jednoj dubrovackoj obitelji, od pocetka do kraja proslog stoljeca, ispricana "u rikverc"
Knjiga dobila nagradu zagrebackog Jutarnjeg lista i Drustva pisaca BIH. Iako ima oko 650 str procita se za 3-4 dana
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Trejsi Sevalije - Pali Andjeli

- Soul_Sista
"Alkemicar" Paolo Choelo
- manijak1
Ispravi to prezime 
- Soul_Sista
-
Gazz
Budjenje; Put ljubavi - isti autor, ali zaboravila sam kako se zove, Del neki...
Djeca Summerhilla ( ne znam da li je tacan naziv potpuno ) - autora opet ne znam
i jos jedna...ah da ... Umijece ljubavi by Erich Fromm, toga se sjecam
p.s. imam jednu mahanu ili ti manu, a to je da ne pamtim nazive djela i autora
obicno pamtim poruke koje stivo nosi
ovo su extra knjige, pa ko zna potpune informacije, neka javi ili cu ja postirati kad dodjem kuci 
Djeca Summerhilla ( ne znam da li je tacan naziv potpuno ) - autora opet ne znam
i jos jedna...ah da ... Umijece ljubavi by Erich Fromm, toga se sjecam
p.s. imam jednu mahanu ili ti manu, a to je da ne pamtim nazive djela i autora
- horns&drums
Aleksandar S. Nil - Slobodna djeca Samerhila, pitaj mene ljubaviGazz wrote:Djeca Summerhilla ( ne znam da li je tacan naziv potpuno ) - autora opet ne znam
Ako te zanimaju nove metode u psihologiji i odgovju, lijecenju psihickih problema eto ti odlicnog stiva. Nije pisana kao udzbenik nego kao hm, kao dokumentarac sa radnjom
Soul, pise se Coelho
-
Gazz
tnx sweetyhorns&drums wrote: Aleksandar S. Nil - Slobodna djeca Samerhila, pitaj mene ljubavi![]()
![]()
Ako te zanimaju nove metode u psihologiji i odgovju, lijecenju psihickih problema eto ti odlicnog stiva. Nije pisana kao udzbenik nego kao hm, kao dokumentarac sa radnjom
p.s. to je moj fah
- horns&drums
Psiholog?
Oh my god...
Nego Gazza, imas li knjigu "Emocionalna inteligencija"
Ako imas...bio bih zahvalan...eto... sav sam se zacrvenio od stida
Oh my god...
Nego Gazza, imas li knjigu "Emocionalna inteligencija"
Ako imas...bio bih zahvalan...eto... sav sam se zacrvenio od stida
- horns&drums
Super, primas li u drustvo (kasnije stan i krevet i đeca) jednog psihologa amatera + istoricara oops povjesnicara da budemo multikulti
?
Tu knjigu (E.I.) sam davno procitao, neke '96 godine ali na brzaka, a sada bih malo detaljnije. Ma bit' cu dobar, majke mi
Dobar sam ja inace, samo malo nestasan

Tu knjigu (E.I.) sam davno procitao, neke '96 godine ali na brzaka, a sada bih malo detaljnije. Ma bit' cu dobar, majke mi
Dobar sam ja inace, samo malo nestasan
- manijak1
Soul
počeću da pišem ovoga ljeta knjigu Te Amo
samo da uskladim kompoziciju dešavanja
a još malo i ponijeću Ludluma ( težak je
za plaže ali ......sve za ushićenja
- kad je najuzbudljivije skočim u remo da se osvijestim pa nastavim da razlažem konzularne operacije ) u hladu pored oka topla dva
lafo
čitam Korzikansko pismo
i uređujem sudbinu planete pod paskom instrumentala dok vjetar dere palmino lišće
.
P.S. Gazz i ja sam fin
kao da sam iz Danske 
P.S. Gazz i ja sam fin
-
stavrogin
- Soul_Sista
manijak1 wrote:Soulpočeću da pišem ovoga ljeta knjigu Te Amo
samo da uskladim kompoziciju dešavanja
a još malo i ponijeću Ludluma ( težak je
za plaže ali ......sve za ushićenja
- kad je najuzbudljivije skočim u remo da se osvijestim pa nastavim da razlažem konzularne operacije ) u hladu pored oka topla dva
![]()
lafo
![]()
čitam Korzikansko pismo
i uređujem sudbinu planete pod paskom instrumentala dok vjetar dere palmino lišće
.
P.S. Gazz i ja sam finkao da sam iz Danske
-
Gazz
Ja sam dipl. na pedagogiji, ali pazili smo se i s psiholozima sto jest-jestmicika wrote:manijak mogu li biti glavna junakinja u toj tvojoj knjizi?kako joj samo naslov zvuci dobro![]()
![]()
Gazz,moja dobra prijateljica je diplomirala psihologiju prosle godine.zove se Alma Skopljak.Mozda je znas.
-
Gazz
horns&drums wrote:Super, primas li u drustvo (kasnije stan i krevet i đeca) jednog psihologa amatera + istoricara oops povjesnicara da budemo multikulti![]()
?
oduvijek mi je bila zelja da u mom drustvu (kasnije u stanu i krevetu, pa i o đeci mozemo razmislit')
horns&drums wrote:Dobar sam ja inace, samo malo nestasan![]()
i sama sam ti takva
a sad ozbiljno... sto se tice knjige, mogla bih je nabaviti kad bih se malo potrudila
-
Miss_Archer
Puno sam knjiga procitala, s tim da mi je knjizevnost dio profesije. Ali, od svih, jedna je ostala u potpuno posebnoj kategoriji: East of Eden (mislim da je kod nas preveden naslov kao Povratak u Idn, ali nisam sigurna 100%) od John Steinbeck-a. Citanje i dozivljavanje ove knjige je bilo jedno potpuno neocekivano, novo, organsko isustvo za mene, i sa sigurnoscu mogu reci da je zasluzena Nobelova Nagrada koju je autor dobio.
Takodje bih preporucila druga Steinbeck-ova djela, ukljucujuci ostale knjige i price.
Takodje bih preporucila druga Steinbeck-ova djela, ukljucujuci ostale knjige i price.
-
Gazz
Miss_Archer wrote:Puno sam knjiga procitala, s tim da mi je knjizevnost dio profesije. Ali, od svih, jedna je ostala u potpuno posebnoj kategoriji: East of Eden (mislim da je kod nas preveden naslov kao Povratak u Idn, ali nisam sigurna 100%) od John Steinbeck-a. Citanje i dozivljavanje ove knjige je bilo jedno potpuno neocekivano, novo, organsko isustvo za mene, i sa sigurnoscu mogu reci da je zasluzena Nobelova Nagrada koju je autor dobio.
je li po toj knjizi snimljena istoimena serija
-
Miss_Archer
Znam da je bila neka serija identicnog ili slicnog imena davno, kad sam bila dijete. Ne vjerujem da se radi o samoj tematici knjige, vec, ako se dobro sjecam, radilo je se o nekoj modernijoj, porodicnoj stvari.
Ali, takodje znam da ima i film, kojeg i sama zelim da gledam, snimljen '50-ih, sa James Dean-om u ulozi Cal-a. Cula sam da je dobar.

Ali, takodje znam da ima i film, kojeg i sama zelim da gledam, snimljen '50-ih, sa James Dean-om u ulozi Cal-a. Cula sam da je dobar.
- horns&drums
Pa raspitaj se, daj mi broj ko ima ili mjesto gdje je ima. Bez srkleta, naravno, kada ti se planete poklope. Ni meni se ne zuri bas, imam za citati jos mjesec danaGazz wrote:a sad ozbiljno... sto se tice knjige, mogla bih je nabaviti kad bih se malo potrudilaa jel' bas moram
![]()
A sad ozbiljno : udaj se protiv mene