outkast wrote:test01 wrote:jedno pitanje za znalce: koliko ponavljanja i serija radite sa tegovima za npr. bicepse ili neku drugu grupu misica.
Za svaku grupu misica predlazem 2 vjezbe po 3-4 serije (npr osnovna vjezba 4 serije ne racunajuci 2 serije zagrijavanja sa malom tezinom i onda jos 3 serije neke druge, zamjenske vjezbe). Uzecu primjer pectoralisa (grudnih misica). Osnovna vjezba je bench press za koju predlazem 2 serije zagrijavanja sa npr tezinom za 20kg laksom od one sa kojom mozes uraditi 7-8 ponavljanja. Onda 4 serije sa maximalnom tezinom ili postepeno povecavanje. Onda vjezba broj 2 za tu misicnu grupu, 3-4 serije (npr. potisak na kosoj klupi).
Isto predlazem i za druge misicne grupe, znaci osnovna vjezba pa sporedna, a sporednu mijenjaj svaki trening (broj ponavljanja u jednoj seriji zavisi od toga ste se zeli postici, snaga, masa ili definicija) Za snagu ide 4-6 ponavljanja, masu 6-8, a definicija 8-12.
zaboravio si napomenuti za tezinu - mozes ti ovaj broj ponavljanja uraditi sa 5 kg, i nista neces postici

uopsteno ti je ovako - ako si mrsav i hoces masu, radis manji broj ponavljanja sa vecom tezinom, a ako vec imas mase i hoces da definises misice - smanji tezinu ali radi veci broj ponavljanja.
ja evo idem nekih mjesec i po...ali to mi je cini mi se 5. ili 6. put da pocinjem

uvijek mi se jaaako tesko nakaniti da odem, ali cim dodjem tamo druga prica

osjecaj kad si mrtav umoran, istusiras se i bacis u krevet - neprocjenjivo
i d2, i ja sam imao slicne predrasude ali su stvarno pogresne

jos ja na ilidzi

covjek bi rekao bog zna kakvi krkani se tu skupljaju, ali naprotiv