Koji je najljepsi grad u BiH?
- fantom slobode
Bosna je puna lijepih gradova, svaki ima neku svoju dusu.Ja bih izdvojio za mene najljepse, iako naravno, nisam uspio sve da ih vidim:
Tu je taj Mostar, koji je pravo cudo okruzen kamenom(naravno radi se o starom dijelu grada), Naravno , tu je Sarajevo, Stolac (pun raznih istorijskih spomenika), Jajce, Trebinje (ne znam sta su u medjuvremenu srusili, cuo sam da su unistili begovu kucu (ako je tacno)), Travnik(vezirski grad), sve u svemu svaki je lijep na svoj nacin.I u svakom se moze u necemu uzivati.Imamo srecu da nam je drzava lijepa, jos da je hoce malo ocistiti od plasticnih kesa i plasticnih flasa, kako bi tek onda izgledala.
Tu je taj Mostar, koji je pravo cudo okruzen kamenom(naravno radi se o starom dijelu grada), Naravno , tu je Sarajevo, Stolac (pun raznih istorijskih spomenika), Jajce, Trebinje (ne znam sta su u medjuvremenu srusili, cuo sam da su unistili begovu kucu (ako je tacno)), Travnik(vezirski grad), sve u svemu svaki je lijep na svoj nacin.I u svakom se moze u necemu uzivati.Imamo srecu da nam je drzava lijepa, jos da je hoce malo ocistiti od plasticnih kesa i plasticnih flasa, kako bi tek onda izgledala.
-
nekoja
#28 Ipak je Doboj najljepsi
Kako sam zapoceo ovu temu, tako i da je zavrsim
Doboj je srce sjeverne Bosne, na rijekama Bosni, Spreci i Usori, pod tvrdavom "Doboy" - sa svim svojim prirodnim ljepotama, kulturnim centrima i onim najvaznijim - Svojim duhom i rajom, koja ga svakodnevno ispunjava. Volim sve gradove BiH, al samo je jedan u srcu mome... 
- GandalfSivi
Po meni je Sarajevo najljepse, ali odmah iza su Mostar, Jajce i Pocitelj. Normalno za sva cetiri grada pricam o staroj gradskoj jezgri.
- dark side of the moon
#30 Re: Ipak je Doboj najljepsi
Gdje ba to? Mozda je Doboj bio lijep prije rata ali sada je ruglo od grada a i raja koja se u njemu krece vecinom su seljacine sišle sa Ozrena!nekoja wrote:Kako sam zapoceo ovu temu, tako i da je zavrsimDoboj je srce sjeverne Bosne, na rijekama Bosni, Spreci i Usori, pod tvrdavom "Doboy" - sa svim svojim prirodnim ljepotama, kulturnim centrima i onim najvaznijim - Svojim duhom i rajom, koja ga svakodnevno ispunjava. Volim sve gradove BiH, al samo je jedan u srcu mome...
Ne mozete raspravljati o najljepsim gradovima u BiH ako niste bili u Gracanici
-
dmr
PodapisujemGdje ba to? Mozda je Doboj bio lijep prije rata ali sada je ruglo od grada a i raja koja se u njemu krece vecinom su seljacine sišle sa Ozrena!
Ne mozete raspravljati o najljepsim gradovima u BiH ako niste bili u Gracanici Very Happy
- Corto Maltese
Kad ja kao Sarajlija kažem Mostar, onda je Mostar!bonsai wrote:Evo i nevido da je uspjelo, hvala punoJoj vidi ovo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Bosanac_21
Nista ne fali, al' gdje ces porediti Miljacku s Unom.bonsai wrote:A sta fali Miljacki?ines.c wrote:BIHAC I SARAJEVO
Sarajevo zbog bascarsije
Bihac zbog une

- Bosanac_21
Banja Luka

Vrbas i stari grad

Vrbas i stari grad

- Abu FEED el-Castro
Čajniče (zbog instituta za informatiku i telekomunikacije) i Vareš (zbog...hmm ma nije bitno) - definitivno.

- Bosanac_21
...... idemo jos kroz BiH
Mostar

Jajce
...Jajce grade, Plive valovite,
nase Bosne divne brijegovite ...

Mostar

Jajce
...Jajce grade, Plive valovite,
nase Bosne divne brijegovite ...

- Abu FEED el-Castro
Bosanac_21 wrote:Banja Luka
Vrbas i stari grad
Fakat ta BL nije (bila) loša, samo steta sto nam je uzese dusmani...
Na ovu moju izjavu mozete se bunit kolko hocete i mlatit praznu demagošku slamu o jedinstvenoj, multietničkoj, nedjeljivoj (patetično za realne već odavno) itd, ali je to na, moju i vasu zalost - tako
Goodbye Banjaluka
- KotromanichII
evo koji je najljpsi gradic

samo suti i gledaj, ne treba nikakav komentar

samo suti i gledaj, ne treba nikakav komentar
- Bosanac_21
Bosanska Krupa i rijeka Una, jedna jedina

Bihac

Bihac

-
Maksim
Bosanska Krupa je sto se tice prirode prelijepo mjesto, no urbano ne posjeduje nista. Ovdje pored Beca ima selo Fischamend koje je mnogo urbanije pa mozda i vece od Bosanske Krupe pa se tretira kao selo.
Ponovno pitanje, zasto je ova tema u forumu sjeveroistocne Bosne?
Ponovno pitanje, zasto je ova tema u forumu sjeveroistocne Bosne?
- new_jazzWa
Zato,Maksime,da bi mi rekli da je Brcko najljepse..Ali se to ne mora govoriti... Nego, nalijepi neku slicicu,ja ne znam