to bi bilo extra, podržati igrače maksimalno oni su tu najmanje krivi, igraju, bore se evo i pobijedili su i drago mi je radi njih, ali burazeru kad sam vidio muniba i ona njegova kriva usta kako priča o kazni od UEFE odmah mi se zgadi i pobijeda i sve.stochar wrote:e o tome ti govorim. zabrane i tjeranje ljudi na bilo shta mozhe samo izazvati kontraefekat. treba dobro ljudima objasniti shta se zheli postici bojkotom, i onda to i uraditi ako ce neshto pomoci. lichno, mislim da bojkot odlaska, uz podrshku igrachima, mozhe biti koristan.kerot wrote:jebo bolan kvačice, ja to od rodjenja neznam, a to se slažem i znam za bojkot manijaka bio sam na stadionu ali na drugoj (istočnoj strani ), samo definitivno treba nešto napravit, ali burazeru ovo je sve šuplja njima se ne može ništa jednostavno drže sve, samo se djaba ložimo vidiš i sam da je sve uzalud. jednostavno ne treba ići na utakmice a ko hoće bujrum neka ide.
naprimjer: doci pred stadion, i navijati. da na tekmu udje samo grupica ljudi koja ce unijeti transparente podrshke igrachima i transparente na kojima pishe da je NS BiH mafijashki.
Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentacije!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kerot
- spreca
Hantraga wrote:Nema druge metode osim finansijske...RIZVA wrote:Dobro ne moramo se sad mi izmedzu sebe prepucavati i nabijati jedne druge na kite, treba ici i pruzati podrsku igracima a za bagru iz saveza vjerovatno ima i drugih metoda da se maknu
Oni su postavljeni na celo saveza kroz regionalne i opstinske saveze, to je isprepletena mreza ljudi i nista ih nemoze skinuti osim kazni koje ce placati UEFA...
Treba praviti proteste (bez materijalnih steta i povrijedjenih), tako sto ce ih UEFA kazniti novcano ili ce suspendovati nase stadione...
Onda nek igraju pred praznim tribinama....
Mozda ce onda USRANOVIC odluciti da se takve utakmice igraju negdje u Kalesiji, pa svi ovi koji zele da gledaju njegovu reprezentaciju, mogu se popeti na obliznja drveca i navijati za njega...
Ne treba dozvoliti da bagra iz Saveza iskoristi pobjedu u Norveskoj da bi zamazala javnosti oci...
Zasto bas u Kalesiji?
-
parmezan
Kada je posle onog belaja u Posušju odlučeno da horde bojkotuju utakmice, a na kraju to nije uspjelo, meni je prijatelj pričao kako u Zagrebu BBB upravo napravi štit oko stadiona kada je bojkot i ne dozvoljavaju ikome da prođe. Čak i batine od policije ne mijenjaju ništa. sad, nisam siguran koliko je tačno. Možda ovdje ima upućenijih u dešavanja oko HAŠKA Građanskog 
- Hantraga
Zar u Kalesiji nije stadion otvorenog tipa, gdje je okolo drvece, da se narod moze popeti da gleda...Ukoiliko tribine moraju biti prazne...spreca wrote:Hantraga wrote:Nema druge metode osim finansijske...RIZVA wrote:Dobro ne moramo se sad mi izmedzu sebe prepucavati i nabijati jedne druge na kite, treba ici i pruzati podrsku igracima a za bagru iz saveza vjerovatno ima i drugih metoda da se maknu
Oni su postavljeni na celo saveza kroz regionalne i opstinske saveze, to je isprepletena mreza ljudi i nista ih nemoze skinuti osim kazni koje ce placati UEFA...
Treba praviti proteste (bez materijalnih steta i povrijedjenih), tako sto ce ih UEFA kazniti novcano ili ce suspendovati nase stadione...
Onda nek igraju pred praznim tribinama....
Mozda ce onda USRANOVIC odluciti da se takve utakmice igraju negdje u Kalesiji, pa svi ovi koji zele da gledaju njegovu reprezentaciju, mogu se popeti na obliznja drveca i navijati za njega...
Ne treba dozvoliti da bagra iz Saveza iskoristi pobjedu u Norveskoj da bi zamazala javnosti oci...
Zasto bas u Kalesiji?
-
grep
#32 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
hrasno38 wrote:Izvini zivota ti u kojem vremenu ti zivis???? Cuj zabraniti!!!!!!!!!!!! E hajde zabrani mi da odem na utakmicu protiv Turske i da svim glasom navijam za Bosnu i Hercegovinu!!!!!! To bih bas volio vidjeti.kerot wrote:Bez obzira na pobjedu protiv Norveške, predlažem da na svim domaćim utakmicama se ne dozvoli ulazak navijača na stadion i neka igraju pred praznim stadionom, jedino tako će ova bagra otići, SAMO NEDOSTATAK PARA IH MOŽE OTJERAT.
Ovo je dobro kad forumas koji dnevno kuca 100 komentara kaze
haj meni zabrani. Izvini Celo nismo te prepoznali!
-
PITARKA_SA
mi i neka organizacija...komicno..nismo u stanju da se slozimo oko sitnih stvari a ne nekog drasticnog postupka kao sto je recimo bojkot ili protesti .
ovdje ocito neki ljudi ne shvacaju u cemu je sustina i korijen problema..misle da vise vole drzavu ako odu na utakmicu ,plate kartu,i masu zastavam..i time cine veliku uslugu bandi iz saveza
strasni smo,svi onako kolektivno..
kakvi mi i bojkot
ovdje ocito neki ljudi ne shvacaju u cemu je sustina i korijen problema..misle da vise vole drzavu ako odu na utakmicu ,plate kartu,i masu zastavam..i time cine veliku uslugu bandi iz saveza
kakvi mi i bojkot
-
Kulin_Ban_1189
sponzori/partrneri NS BiH su:
1. Avaz
2.Eronet
3.Modriča
4.Sarajevo osiguranje
5.Legea
6.Volksbank
7.Lutrija BiH
8.ABS banka
9.Centrotrans Eurolines
pa bujrum šaljite im mailove da prestanu biti sponzori ovih lopova (znam da možda neće imati nekog velikog efekta ali ja ću pokušati)
"Hajmo ih rušit mater im yebem................."
1. Avaz
2.Eronet
3.Modriča
4.Sarajevo osiguranje
5.Legea
6.Volksbank
7.Lutrija BiH
8.ABS banka
9.Centrotrans Eurolines
pa bujrum šaljite im mailove da prestanu biti sponzori ovih lopova (znam da možda neće imati nekog velikog efekta ali ja ću pokušati)
-
mostarac
za tebe znamo da ne shvatasPITARKA_SA wrote:mi i neka organizacija...komicno..nismo u stanju da se slozimo oko sitnih stvari a ne nekog drasticnog postupka kao sto je recimo bojkot ili protesti .
kakvi mi i bojkot
-
Goran_35
Dok je 5 (petPITARKA_SA wrote:mi i neka organizacija...komicno..nismo u stanju da se slozimo oko sitnih stvari a ne nekog drasticnog postupka kao sto je recimo bojkot ili protesti .
kakvi mi i bojkot
Super je i savez i drzava,ne fali nam nista.Bune su za "seljake" i sirotinju mi smo gospoda ,hej imamo markicu u dzepu
Tesko drustvu u kojem je glavni ideal valuta u vidu Eurica i Markica...
- Krigla_Sa
#38 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
ako se ne varam visegodisnji generalni sponzor im je fabrika duhana sarajevo.
pa bujrum
pa bujrum
-
Dino007
#39 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
I ti mislis da si time dobronajeran!!!!!?hrasno38 wrote:Izvini zivota ti u kojem vremenu ti zivis???? Cuj zabraniti!!!!!!!!!!!! E hajde zabrani mi da odem na utakmicu protiv Turske i da svim glasom navijam za Bosnu i Hercegovinu!!!!!! To bih bas volio vidjeti.kerot wrote:Bez obzira na pobjedu protiv Norveške, predlažem da na svim domaćim utakmicama se ne dozvoli ulazak navijača na stadion i neka igraju pred praznim stadionom, jedino tako će ova bagra otići, SAMO NEDOSTATAK PARA IH MOŽE OTJERAT.
Time samo Usranovicu dokazujes da je on u pravu!!!
Ljudi progledajte jednom!!! Jedino bojkotom svega sto je vezano za reprezentaciju mozda njih moze otjerati, a KADA ODU onda cemo se mi svi vratiti, zajedno sa igracima koji zrtvuju svoje karijere da bi nesto dokazali a vi im svi ovako vracate, mislite da je igracima potpisnicima sada lako!? I oni imaju samo ovu repku i za nju zele igrati ali nece, ne zato sto ne vole Bosnu kako to mnogi sada hoce prikazati, nego naprotiv, vole je i hoce da ova zemlja dobije mogucnost da se bez bande organizuje i da pokusa da nade svoje mjesto na fudbalskom nebu u svijetu i evropi!!!!
Ljudi nemojte biti slijepi, progledajte i vidite da se svi bore za svoje igrace, podnose se ostavke i za manje stvari nego je ovo kod nas, samo oni ne, oni su u pravu, svi drugi pojma nemaju, pa dokle vise!!!
Vrijedniji je Hasan, Sergej... od njih svih, a da ne govorimo da je to cijela jedna generacija!!!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
O kojem ti Hasanu pricas?????????????? Da nije onaj Hasan Salihamidzic koji je izdao svoje suigrace nebrojeno puta. Njega i Barbareza je sramotno staviti i na papiru da stoje jedan do drugoga a ne u stvarnom zivotu.Dino007 wrote:I ti mislis da si time dobronajeran!!!!!?hrasno38 wrote:Izvini zivota ti u kojem vremenu ti zivis???? Cuj zabraniti!!!!!!!!!!!! E hajde zabrani mi da odem na utakmicu protiv Turske i da svim glasom navijam za Bosnu i Hercegovinu!!!!!! To bih bas volio vidjeti.kerot wrote:Bez obzira na pobjedu protiv Norveške, predlažem da na svim domaćim utakmicama se ne dozvoli ulazak navijača na stadion i neka igraju pred praznim stadionom, jedino tako će ova bagra otići, SAMO NEDOSTATAK PARA IH MOŽE OTJERAT.
Ljudi progledajte jednom!!! Jedino bojkotom svega sto je vezano za reprezentaciju mozda njih moze otjerati, a KADA ODU onda cemo se mi svi vratiti, zajedno sa igracima koji zrtvuju svoje karijere da bi nesto dokazali a vi im svi ovako vracate, mislite da je igracima potpisnicima sada lako!? I oni imaju samo ovu repku i za nju zele igrati ali nece, ne zato sto ne vole Bosnu kako to mnogi sada hoce prikazati, nego naprotiv, vole je i hoce da ova zemlja dobije mogucnost da se bez bande organizuje i da pokusa da nade svoje mjesto na fudbalskom nebu u svijetu i evropi!!!!
Ljudi nemojte biti slijepi, progledajte i vidite da se svi bore za svoje igrace, podnose se ostavke i za manje stvari nego je ovo kod nas, samo oni ne, oni su u pravu, svi drugi pojma nemaju, pa dokle vise!!!
Vrijedniji je Hasan, Sergej... od njih svih, a da ne govorimo da je to cijela jedna generacija!!!
-
kerot
#41 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
BARBAREZ JE ŽIVA LEGENDA, a za Hasana si u pravu mada možda je on ustvari prvi skonto o čemu se tu radi pa igrao samo reda radi, to vjerovatno samo on zna, ali mene tu nervira što konačno neko od njih, Hasan, Bolić... koji su neovisni o ovim majmunima ovdje, ne kaže ne valja to i to javno, nego svi nešto okolo pričaju a niko konkretno.hrasno38 wrote:O kojem ti Hasanu pricas?????????????? Da nije onaj Hasan Salihamidzic koji je izdao svoje suigrace nebrojeno puta. Njega i Barbareza je sramotno staviti i na papiru da stoje jedan do drugoga a ne u stvarnom zivotu.Dino007 wrote:I ti mislis da si time dobronajeran!!!!!?hrasno38 wrote: Izvini zivota ti u kojem vremenu ti zivis???? Cuj zabraniti!!!!!!!!!!!! E hajde zabrani mi da odem na utakmicu protiv Turske i da svim glasom navijam za Bosnu i Hercegovinu!!!!!! To bih bas volio vidjeti.
BOJKOT DO KRAJA JE JEDINO RJEŠENJE!!!
- DaysleepeR
Staviti u kopije navedene centrale, pritisak izvana cec pomoci a centrale ce se zabrinuti za image svojih podruznica.Kulin_Ban_1189 wrote:sponzori/partrneri NS BiH su:
1. Avaz
2.Eronet
3.Modriča
4.Sarajevo osiguranje
5.Legea
6.Volksbank + cc centrala u Beču
7.Lutrija BiH
8.ABS banka + cc novi vlasnik Erste bank Beč
9.Centrotrans Eurolines + cc Eurolines
Svaka cast na spisku.
-
Dino007
#43 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
Pa valjda je sada jasno svima da je Hasan bio u pravu cijelo vrijeme, samo sto je trebao reagovati ranije, a ne samo odlaziti pognute glave!!!kerot wrote:BARBAREZ JE ŽIVA LEGENDA, a za Hasana si u pravu mada možda je on ustvari prvi skonto o čemu se tu radi pa igrao samo reda radi, to vjerovatno samo on zna, ali mene tu nervira što konačno neko od njih, Hasan, Bolić... koji su neovisni o ovim majmunima ovdje, ne kaže ne valja to i to javno, nego svi nešto okolo pričaju a niko konkretno.hrasno38 wrote:O kojem ti Hasanu pricas?????????????? Da nije onaj Hasan Salihamidzic koji je izdao svoje suigrace nebrojeno puta. Njega i Barbareza je sramotno staviti i na papiru da stoje jedan do drugoga a ne u stvarnom zivotu.Dino007 wrote: I ti mislis da si time dobronajeran!!!!!?
A ljudi su progovorili, kako nisu? Jeli Bolic ih prozvao za kofer para i za mnoge druge stvari i sta se promijenilo? Nista? Te donere ako bojkot ne otjera onda preostaje samo puska!!!
Mislim da jos uvijek mnogi nisu svejni s kakvom bandom mi imamo posla!!!!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#44 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
E vidis polako nadolazimo i sa ovim se slazem 100%. Najlakse je reci ja bojkotujem ali reci nam razloge ako si dzek. Imas se pravo buniti ali bojkotovati svoju reprezentaciju a ne saopstiti razloge tog bojkota moras priznati da je previse kukavicki.kerot wrote:BARBAREZ JE ŽIVA LEGENDA, a za Hasana si u pravu mada možda je on ustvari prvi skonto o čemu se tu radi pa igrao samo reda radi, to vjerovatno samo on zna, ali mene tu nervira što konačno neko od njih, Hasan, Bolić... koji su neovisni o ovim majmunima ovdje, ne kaže ne valja to i to javno, nego svi nešto okolo pričaju a niko konkretno.hrasno38 wrote:O kojem ti Hasanu pricas?????????????? Da nije onaj Hasan Salihamidzic koji je izdao svoje suigrace nebrojeno puta. Njega i Barbareza je sramotno staviti i na papiru da stoje jedan do drugoga a ne u stvarnom zivotu.Dino007 wrote: I ti mislis da si time dobronajeran!!!!!?
-
kerot
#45 Re: Zabraniti ulazak navijača na domaće utakmice reprezentac
komšija ako tebi nakon svega treba saopštavat razloge, e jebi ga onda. Zar ti nije dovoljan razlog to što u savezu sjede ljudi koji svi zajedno imaju 10 utakmica u nogama i to revijalnih, zar ti nisu dovoljan razlog za bojkot izjave tih ljudi, za Marakanu okrivljuje BHF i ostale navijače u Moldaviji dolazi u hotel u kojem smo bili smješteni pijan ko majka i prijeti navijačima pričom smirite se nemate vi pojma s kim imate posla itd itd, trebalo bi mi 10 dana da navodim razloge, prijatelju dok god oni vode savez nema nama napretka pa taman Ronaldinjo igrao za BIH.hrasno38 wrote:E vidis polako nadolazimo i sa ovim se slazem 100%. Najlakse je reci ja bojkotujem ali reci nam razloge ako si dzek. Imas se pravo buniti ali bojkotovati svoju reprezentaciju a ne saopstiti razloge tog bojkota moras priznati da je previse kukavicki.kerot wrote:BARBAREZ JE ŽIVA LEGENDA, a za Hasana si u pravu mada možda je on ustvari prvi skonto o čemu se tu radi pa igrao samo reda radi, to vjerovatno samo on zna, ali mene tu nervira što konačno neko od njih, Hasan, Bolić... koji su neovisni o ovim majmunima ovdje, ne kaže ne valja to i to javno, nego svi nešto okolo pričaju a niko konkretno.hrasno38 wrote: O kojem ti Hasanu pricas?????????????? Da nije onaj Hasan Salihamidzic koji je izdao svoje suigrace nebrojeno puta. Njega i Barbareza je sramotno staviti i na papiru da stoje jedan do drugoga a ne u stvarnom zivotu.
-
navijac-xy
Novi dan – nova nafaka, kaže jedna narodna izreka. Upravo tako treba da počne i ova sedmica. Utisci se nakon subotnje večeri na Uleval stadionu polako rezimiraju, ali zasigurno subotnja utakmica još dugo neće pasti u zaborav. Nema ni razloga da padne u zaborav, jer mnogo je razloga za to.
BH Fanatikosi su u subotu učinili ono, za čim žudi, u suštini, ogroman broj naših ljudi. Jednostavno rečeno, oni su izrazili prvi pravi građanski neposluh jednog Bosanca i Hercegovca u posljednjih nekoliko godina. Istina je i da je taj neposluh u evropskim fudbalskim udžbenicima definisan kao huliganizam. Međutim, onaj ko nije bio nikad član neke navijačke fan grupe i ne zna da navijaču, da bi izrazio svoj revolt, ostaju četiri opcije.
Prva je negativno skandiranje protiv čelnika, druga poruke putem transparenata, treća nanošenje finansijske štete upravi kluba (u ovom slučaju Savezu) bacanjem baklji i dimnih bombi u teren i červrta, najradikalnija, neredi na utakmicama i oko stadiona, sa mnogo povrijeđenih. Ova četvrta je u biti istinski huliganizam i niko, ama baš niko, ne može je odobravati.
Fanatikosi su u subotu uradili sve što treba da uradi jedna navijačka grupa. Možda su za nijansu pretjerali, ali priznajmo sebi, ko u onom trenutku nije pomislio da UEFA nakon svake one ubačene baklje, kao kaznu iz fudbala, za čitav život, izbaci po jednog čelnika Saveza. Jedino se bojim da koliko ih se „nakotilo“ u Savezu prekid bi trajao 2 dana.
Vratimo se na ime iz naslova priče. Zašto Ahmed Pašalić treba da ode? Razloga je mnogo, ali krenimo redom. Njegovo ime je u samom startu inicijalna kapisla za sve nerede i sve negativne konotacije oko saveza. Jednostavno rečeno, čovjek je i previše u javnosti isprljan da kada bi sada , u nekom svom trenutku pozitivnog alter ega, odlučio otići u penziju i lijepo živjeti u nekom mirnom gradiću na sjeveru Finske, nikomu ne bi vjerovao. Samim tim, postavlja se pitanje zašto bi svim njegovim potezima u budućnosti vjerovali i građani BiH.
Ahmed Pašalić je i osnovni kamen spoticanja na relaciji „pobunjeni“ igrači – novi selektor. Javno su i Papac i npr. Bajramović istakli da nemaju ništa protiv Muzurovića i da bi rado opet zaigrali, ali problem je u vrhu saveza. Ako mene pitate ili mi dopuštate da sugerišem, prosto rečeno, ljudi su upravu. Subotnja utakmica u Oslu je pokazala da Muzurović ima dosta solidnu grupu igrača, koji su prije svega pokazali da su spremni ostaviti srce na terenu. Njima ako se pridodaju Hasagić, Spahić, Papac, Bajramović i Bešlija, koji i po godinama spadaju u ovu selekciju, a u nekom ludo pozitivnom scenariju i naš najbolji igrač Hasan Salihamidžić, to bi onda bila respektabilna selekcija.
Ako je Ahmedu Pašaliću ikada u interesu bila Bosna i Hercegovina, sada ima priliku da to i pokaže. Ako ga već Izvršni odbor NS BiH ne želi smijeniti, a obzirom na strukturu ljudi koja tu sjedi i ne čudi, onda bar treba i javno i funkcijom neka se makne od A reprezentacije. Zašto se ne bi imenovala funkcija direktora A reprezentacije, a recimo na mjesto direktora imenovao odmah sada Elvir Bolić. Uostalom legendarni Bola, koliko god je kopao živce brojnim navijačima svojom nemoći zadnjih godina, istinski je zaslužio to mjesto.
Uostalom kako neko može biti direktor svih reprezentativnih selekcija. Pa taj čovjek ili je nevjerovatni genije i kapacitet ili zaista ništa ne radi. Sumnjam da je toliki kapacitet da ga ne bi dosada u svoje redove doveo neki klub. Prije par dana „veliki tata“ Roman Abramović, bivšoj ženi kod razvoda, ostavi par milijardi eura. Zar sumnjamo da bi „škrtario“ i kod našeg Ahmeda. Možda treba neko od navijača da uputi pismo Abramoviću i skrene pažnju na „našeg wonderkida“.
Ukoliko ne odstupi sa svog položaja i ne makne se od A reprezentacije, neredi i nezadovoljstvo ljudi će se i dalje produbljivati, što u jednoj ovakvoj zemlji nikad nije dobro. Fanatikosi su u subotu pokazali kako se u jednoj civiliziranoj zemlji može izraziti neposluh. Zar Pašalić, Jelić, Ušanović i ostala bratija treba čekati da im se desi bh tumačenje građanskog neposluha. To bi po naški predstavljalo neko novo „osvajanje Bastilje“, samo što bi se ovaj put na giljotini našli Pašalić i kompanija. Socijalno ugroženom, društveno minimiziranom i od strane naših političara poniženom narodu, čelništvo Saveza poslužilo bi kao ispušni ventil za svo nagomilano nezadovljstvo, od nezaposlenosti do presude za Srebrenicu. U tom trenutku fudbal više ne bi bio bitan. Zar sve to treba da se desi, pa da Ahmed Pašalić ode sa funkcije !!!!
: http://helpbhsport.blogger.ba/
BH Fanatikosi su u subotu učinili ono, za čim žudi, u suštini, ogroman broj naših ljudi. Jednostavno rečeno, oni su izrazili prvi pravi građanski neposluh jednog Bosanca i Hercegovca u posljednjih nekoliko godina. Istina je i da je taj neposluh u evropskim fudbalskim udžbenicima definisan kao huliganizam. Međutim, onaj ko nije bio nikad član neke navijačke fan grupe i ne zna da navijaču, da bi izrazio svoj revolt, ostaju četiri opcije.
Prva je negativno skandiranje protiv čelnika, druga poruke putem transparenata, treća nanošenje finansijske štete upravi kluba (u ovom slučaju Savezu) bacanjem baklji i dimnih bombi u teren i červrta, najradikalnija, neredi na utakmicama i oko stadiona, sa mnogo povrijeđenih. Ova četvrta je u biti istinski huliganizam i niko, ama baš niko, ne može je odobravati.
Fanatikosi su u subotu uradili sve što treba da uradi jedna navijačka grupa. Možda su za nijansu pretjerali, ali priznajmo sebi, ko u onom trenutku nije pomislio da UEFA nakon svake one ubačene baklje, kao kaznu iz fudbala, za čitav život, izbaci po jednog čelnika Saveza. Jedino se bojim da koliko ih se „nakotilo“ u Savezu prekid bi trajao 2 dana.
Vratimo se na ime iz naslova priče. Zašto Ahmed Pašalić treba da ode? Razloga je mnogo, ali krenimo redom. Njegovo ime je u samom startu inicijalna kapisla za sve nerede i sve negativne konotacije oko saveza. Jednostavno rečeno, čovjek je i previše u javnosti isprljan da kada bi sada , u nekom svom trenutku pozitivnog alter ega, odlučio otići u penziju i lijepo živjeti u nekom mirnom gradiću na sjeveru Finske, nikomu ne bi vjerovao. Samim tim, postavlja se pitanje zašto bi svim njegovim potezima u budućnosti vjerovali i građani BiH.
Ahmed Pašalić je i osnovni kamen spoticanja na relaciji „pobunjeni“ igrači – novi selektor. Javno su i Papac i npr. Bajramović istakli da nemaju ništa protiv Muzurovića i da bi rado opet zaigrali, ali problem je u vrhu saveza. Ako mene pitate ili mi dopuštate da sugerišem, prosto rečeno, ljudi su upravu. Subotnja utakmica u Oslu je pokazala da Muzurović ima dosta solidnu grupu igrača, koji su prije svega pokazali da su spremni ostaviti srce na terenu. Njima ako se pridodaju Hasagić, Spahić, Papac, Bajramović i Bešlija, koji i po godinama spadaju u ovu selekciju, a u nekom ludo pozitivnom scenariju i naš najbolji igrač Hasan Salihamidžić, to bi onda bila respektabilna selekcija.
Ako je Ahmedu Pašaliću ikada u interesu bila Bosna i Hercegovina, sada ima priliku da to i pokaže. Ako ga već Izvršni odbor NS BiH ne želi smijeniti, a obzirom na strukturu ljudi koja tu sjedi i ne čudi, onda bar treba i javno i funkcijom neka se makne od A reprezentacije. Zašto se ne bi imenovala funkcija direktora A reprezentacije, a recimo na mjesto direktora imenovao odmah sada Elvir Bolić. Uostalom legendarni Bola, koliko god je kopao živce brojnim navijačima svojom nemoći zadnjih godina, istinski je zaslužio to mjesto.
Uostalom kako neko može biti direktor svih reprezentativnih selekcija. Pa taj čovjek ili je nevjerovatni genije i kapacitet ili zaista ništa ne radi. Sumnjam da je toliki kapacitet da ga ne bi dosada u svoje redove doveo neki klub. Prije par dana „veliki tata“ Roman Abramović, bivšoj ženi kod razvoda, ostavi par milijardi eura. Zar sumnjamo da bi „škrtario“ i kod našeg Ahmeda. Možda treba neko od navijača da uputi pismo Abramoviću i skrene pažnju na „našeg wonderkida“.
Ukoliko ne odstupi sa svog položaja i ne makne se od A reprezentacije, neredi i nezadovoljstvo ljudi će se i dalje produbljivati, što u jednoj ovakvoj zemlji nikad nije dobro. Fanatikosi su u subotu pokazali kako se u jednoj civiliziranoj zemlji može izraziti neposluh. Zar Pašalić, Jelić, Ušanović i ostala bratija treba čekati da im se desi bh tumačenje građanskog neposluha. To bi po naški predstavljalo neko novo „osvajanje Bastilje“, samo što bi se ovaj put na giljotini našli Pašalić i kompanija. Socijalno ugroženom, društveno minimiziranom i od strane naših političara poniženom narodu, čelništvo Saveza poslužilo bi kao ispušni ventil za svo nagomilano nezadovljstvo, od nezaposlenosti do presude za Srebrenicu. U tom trenutku fudbal više ne bi bio bitan. Zar sve to treba da se desi, pa da Ahmed Pašalić ode sa funkcije !!!!
: http://helpbhsport.blogger.ba/