Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cikavelja wrote:Jedan dobar komad paljene zice (najbolje one bigerske ) utrpa je u onaj hepek sa konektorima i voila, eto resetovanog servisa.
Vela bas. Javi koji ti je model bmw, godina i to. Dal je OBD1 ili OBD2 komp ako znas? Najbolje ti je da sam zamjenes ulje, svjecice, kablove, filtere (zracne, uljne, za gorivo). Nakon toga sam sebi resetujes komp jer znas i sam kako je, npr u mene se za ulje pali svako 3-4 hiljade milja, a za servis svako 8 (na svako drugo mjenjanje ulja). Tako da ja ovo sam sebi radim jer ne isplati se za svaki servis davat 500 do 600 dolara (nekad i vise) , pa eto javi mi na pm koji je bmw, godina i model i to da vidim mogu li ti pomoc da ovo sam sredis.
Ma ne moras ni resetovati kada promijenis ulje dok god vodis sam za sebe evidenciju.
Pocne ti ici brojac u minus, pa sta....
Servis se ne mora uraditi kod ovlastenog prodavaca ako je istekla garancija. Mjenjanjati ulje u Bosni umjesto u DE se generalno ne isplati, ako neznas sta ti sipaju. Kod ATU ili Pitstop zamjena ulja na E87 ili E90 kosta 180 eura, zajedno sa uljnim i zracnim filterom. Sam BMW-ov zracni filter je 60 eura plus 30 eura za ruke. Znaci ulje (Castrol Edge Turbo Diesel 5W - 30) sa zamjenom je oko 90 Eura. To nije puno, jer da bi doso do zracnog filtera treba dosta toga odserafati. Laufleistung je 35.000km ili dvije godine. Tko vozi BMW trebao bi to moci platiti. U BMW-servisu za to se placa 270Eura, tako su barem meni rekli. Za zamjenu grijaca kod ATU su mi trazili 280 Eura i da oni ugrade grijace koje imaju na lageru..., to im nisam dao. Kupio sam najbolje grijace preko Ebay-a od BERU za 50 Eura i ugradio ih u Bosni za 70km. To je vec bila usteda, a neko i je i kod nas zaradio nesto