Razvede se, nadje neku "nasu" u SWE, smunta je, ona dodje, "odvede" ga gore, vjenca se, dobije papire, pa se opet razvede, te dodje po svoju ljubav....
Zar nije jednostavno
tempora wrote:Sreca tvoja pa tamo gdje odes neces biti Musliman._BosanaC wrote:Ja imam i kucu, i posao, i vliku platu, i zivotnog clana... Za volanom i fudbalom, vjerovao ili ne, nikada nisam ni imao neku zelju. To ima hanumaJaguar84 wrote:Tamo je malo teze u odnosu na zemlju kengura npr....Bosanac i ja razmisaljam slicno zadnja 3 mjeseca ne mogu vise fakat..ovdje nema posla kuce stana zivotnog elana ni volana da vozim...ovdje mi je neugodno ali kod njih cu da prosim!
Ali imam takodje i pogresno ime, pogresno mjesto rodjenja, prebivalista, u pogresan vakat... I pun mi je vise toga.Bit ces samo stranac-a to se ipak oprasta.
Ama, covjek je vec ozenjen( i to "nasom")tempora wrote:Import-tj zenidba.I Belgija je po tom pitanju "blaza" do ostale evropske zemlje.Jaguar84 wrote:A kako izganjati odlazak u SWE?Kazem da je kod kengura puno lakse i ja bih volio da sam blizi kuci ali .....tetakk wrote:Ako vec idete neka vam na prvom mjestu kao opcija bude SWE zbog mogucnosti, a niste ni daleko ako se predomislite.
Da ti nisi.... Dodik
Zasto bi onda tvoja patetika bila legitimna?_BosanaC wrote:tempora wrote:Sreca tvoja pa tamo gdje odes neces biti Musliman._BosanaC wrote: Ja imam i kucu, i posao, i vliku platu, i zivotnog clana... Za volanom i fudbalom, vjerovao ili ne, nikada nisam ni imao neku zelju. To ima hanuma
Ali imam takodje i pogresno ime, pogresno mjesto rodjenja, prebivalista, u pogresan vakat... I pun mi je vise toga.Bit ces samo stranac-a to se ipak oprasta.
![]()
Sorry, ali patetike mi je pun qrac u zivotu. Ako je se ko nazivio onda sam to ja.
Pa onda ti imas vise, tj ono o cemu mnogo ljudi sanja.Jaguar84 wrote:eh...ja vec imam zenu i ne bi je mijenjao.......u moru sponzorusa i cajki i satro manekenki,tatinih kcerki ja nadoh nju isad da to zajebem!Necu!
Ako je veæ do¹lo do toga da se mora iæi, treba ¹to dalje...Jaguar84 wrote:A kako izganjati odlazak u SWE?Kazem da je kod kengura puno lakse i ja bih volio da sam blizi kuci ali .....tetakk wrote:Ako vec idete neka vam na prvom mjestu kao opcija bude SWE zbog mogucnosti, a niste ni daleko ako se predomislite.
Da ti nisi.... Dodik
Ako vec nisi pronasao, na ovoj CIC stranici imas test koji ti otprilike pokazuje kakve su ti sanse da te ovdje prime. Tu takodje mozes provjeriti i svoje znanje jezika.AA CA wrote:BosanaC,
da ti ne bude dosadno evo jos par linkova:
http://www.cic.gc.ca
http://www.choose-canada.com
http://nemaproblema.net/canada.htm
Sad ce vam trebati aparat za kafu.![]()
U svakom slucaju sretno i ako sta skontas javi![]()
![]()
Izvini ali ne kontam bas previse ljude ovo za pogresno ime. Ni moje ime (barem prvo) nije vecinsko, i ja fakat nikad nisam imao nikakav problem zbog toga (ako ne racunas par izolovanih incidenata sa nekim kretenima, ali sam vise problema imao sa navijacima Reala u Sarajevu). Svi uvijek kukaju, a niko mi ne moze objasniti koje to probleme imaju? Pa hajde, otvori ti nama dusu malo..._BosanaC wrote:Ja imam i kucu, i posao, i vliku platu, i zivotnog clana... Za volanom i fudbalom, vjerovao ili ne, nikada nisam ni imao neku zelju. To ima hanumaJaguar84 wrote:Tamo je malo teze u odnosu na zemlju kengura npr....Bosanac i ja razmisaljam slicno zadnja 3 mjeseca ne mogu vise fakat..ovdje nema posla kuce stana zivotnog elana ni volana da vozim...ovdje mi je neugodno ali kod njih cu da prosim!pirmin wrote:Kanada,USA,Australija i slicne vukojebine...zasto svako ko zapadne u krizu razmislja o tim destinacijama?
Sta fali nasoj bivsoj pretstonici Becu-daleko si /blizu si tacno onoliko koliko hoces da budes u odnosu na mahalu i njene zakone.
![]()
Ali imam takodje i pogresno ime, pogresno mjesto rodjenja, prebivalista, u pogresan vakat... I pun mi je vise toga.
Ne znam ko te zove ali ta lutrija je potpuno besplatna.Skyfox wrote:Ja sam se prijavio nekad za tu lutriju i vec dvije godine me zovu, fazon je sto trebam uplatiti neki iznos da zavrsim registraciju, a to mi sumnjivo... Nakon 2 godine me prosla volja da idem bilo gdjeSvemirski_Jebach wrote:igraj lutriju za imigraciju u USA...mozda ti se posreci, znam momka kome jeste i odmah zeleni kurton i to...
Nikada nije kasnio za novi pocetak.Zelim ti puno srece, jer ti je ona potrebnija no ista drugo._BosanaC wrote:Jeben vakat dodje... Vakat poceti kuciti se, iako se kucim vec zadnjih sedam godina, ali dok jos nisam uletio u investiciju poput stana i ko zna kakvih dugorocnih kredita. U stvari - nasao sam se u pat poziciji. U samo dva dana razocarah se u ono u sta se godinama kunem, tacnije citav zivot, i ovo kratko vrijeme koje palamudim narodu ovdje po forumu. Mislio sam da su neke stvari do mentaliteta, da je kriv narod, da se desavaju drugima, ali samo u zadnjih 48 sati dozivih (opet) neke gadosti, skupa s hanumom, koje sam mislio da nikad vise necu... Jbg... U ovom podneblju je normalno kada se zensko dijete uda za Irskog protestanta, ali nije normalno kada se uda za nekog iz iste avlije ko je druge vjere. Dzaba sto uopste nisam u tim religioznim folovima, ni luk jeo ni lukom miriso, al' nane i carsija znaju bolje. Cim se zoves tako i tako moras biti to i to. Elem, skontasmo nabiti se nogom u guzicu dok jos i djeca nisu dosla pa se sve dodatno zakomplikovalo.
A sa mojim pozivom i znanjem, da ne zvucim prepotentno, nikad me ni ovdje nije bilo strah za posao i egzistenciju, pa ne sumnjam da necu imati tih problema ni tamo negdje, gdje god to bilo. S druge strane, nikad nije kasno jos nesto upisati i zavrsiti tu gdje se covjek nadje...
Lutrija je 50 dolara i moze se igrati jednom u odredjeno vrijeme(jel' pola godine ili godina, ne znam)davis.ba wrote:Ne znam ko te zove ali ta lutrija je potpuno besplatna.Skyfox wrote:Ja sam se prijavio nekad za tu lutriju i vec dvije godine me zovu, fazon je sto trebam uplatiti neki iznos da zavrsim registraciju, a to mi sumnjivo... Nakon 2 godine me prosla volja da idem bilo gdjeSvemirski_Jebach wrote:igraj lutriju za imigraciju u USA...mozda ti se posreci, znam momka kome jeste i odmah zeleni kurton i to...
Kakve su šanse za druge države i neke druge prilike ne znam, ali ova lutrija je sigurno među boljim opcijama.
jah muskih sponzorusaGandalfSivi wrote:Ja sam nasao ovu jednu odavde, pa me ona povela kuci sa sobom...
sa srecom!_BosanaC wrote:Jeben vakat dodje... Vakat poceti kuciti se, iako se kucim vec zadnjih sedam godina, ali dok jos nisam uletio u investiciju poput stana i ko zna kakvih dugorocnih kredita. U stvari - nasao sam se u pat poziciji. U samo dva dana razocarah se u ono u sta se godinama kunem, tacnije citav zivot, i ovo kratko vrijeme koje palamudim narodu ovdje po forumu. Mislio sam da su neke stvari do mentaliteta, da je kriv narod, da se desavaju drugima, ali samo u zadnjih 48 sati dozivih (opet) neke gadosti, skupa s hanumom, koje sam mislio da nikad vise necu... Jbg... U ovom podneblju je normalno kada se zensko dijete uda za Irskog protestanta, ali nije normalno kada se uda za nekog iz iste avlije ko je druge vjere. Dzaba sto uopste nisam u tim religioznim folovima, ni luk jeo ni lukom miriso, al' nane i carsija znaju bolje. Cim se zoves tako i tako moras biti to i to. Elem, skontasmo nabiti se nogom u guzicu dok jos i djeca nisu dosla pa se sve dodatno zakomplikovalo.
A sa mojim pozivom i znanjem, da ne zvucim prepotentno, nikad me ni ovdje nije bilo strah za posao i egzistenciju, pa ne sumnjam da necu imati tih problema ni tamo negdje, gdje god to bilo. S druge strane, nikad nije kasno jos nesto upisati i zavrsiti tu gdje se covjek nadje...
sapunica pravatetakk wrote:Jaguar
Razvede se, nadje neku "nasu" u SWE, smunta je, ona dodje, "odvede" ga gore, vjenca se, dobije papire, pa se opet razvede, te dodje po svoju ljubav....
Zar nije jednostavno
Apropos ovoga gornjeg, gdje god da odes - mani se naseg svijeta... Da hoces zivjeti sa nasim svijetom, ne bi ni isao iz Bosne, zar ne?Vozdra_123 wrote:sa srecom!_BosanaC wrote:Jeben vakat dodje... Vakat poceti kuciti se, iako se kucim vec zadnjih sedam godina, ali dok jos nisam uletio u investiciju poput stana i ko zna kakvih dugorocnih kredita. U stvari - nasao sam se u pat poziciji. U samo dva dana razocarah se u ono u sta se godinama kunem, tacnije citav zivot, i ovo kratko vrijeme koje palamudim narodu ovdje po forumu. Mislio sam da su neke stvari do mentaliteta, da je kriv narod, da se desavaju drugima, ali samo u zadnjih 48 sati dozivih (opet) neke gadosti, skupa s hanumom, koje sam mislio da nikad vise necu... Jbg... U ovom podneblju je normalno kada se zensko dijete uda za Irskog protestanta, ali nije normalno kada se uda za nekog iz iste avlije ko je druge vjere. Dzaba sto uopste nisam u tim religioznim folovima, ni luk jeo ni lukom miriso, al' nane i carsija znaju bolje. Cim se zoves tako i tako moras biti to i to. Elem, skontasmo nabiti se nogom u guzicu dok jos i djeca nisu dosla pa se sve dodatno zakomplikovalo.
A sa mojim pozivom i znanjem, da ne zvucim prepotentno, nikad me ni ovdje nije bilo strah za posao i egzistenciju, pa ne sumnjam da necu imati tih problema ni tamo negdje, gdje god to bilo. S druge strane, nikad nije kasno jos nesto upisati i zavrsiti tu gdje se covjek nadje...![]()
sta si po zvanju?
samo da dodam... ako odes u kanadu.. nemoj misliti da je sve naj naj sto se tice "medju etnickih" odnosa.... vrlo lako se moze desiti da se ti uklopis a da ti hanuma postane outsider... nazalost...
upravo tako komsiniceShoshana wrote:Apropos ovoga gornjeg, gdje god da odes - mani se naseg svijeta... Da hoces zivjeti sa nasim svijetom, ne bi ni isao iz Bosne, zar ne?Vozdra_123 wrote:sa srecom!_BosanaC wrote:Jeben vakat dodje... Vakat poceti kuciti se, iako se kucim vec zadnjih sedam godina, ali dok jos nisam uletio u investiciju poput stana i ko zna kakvih dugorocnih kredita. U stvari - nasao sam se u pat poziciji. U samo dva dana razocarah se u ono u sta se godinama kunem, tacnije citav zivot, i ovo kratko vrijeme koje palamudim narodu ovdje po forumu. Mislio sam da su neke stvari do mentaliteta, da je kriv narod, da se desavaju drugima, ali samo u zadnjih 48 sati dozivih (opet) neke gadosti, skupa s hanumom, koje sam mislio da nikad vise necu... Jbg... U ovom podneblju je normalno kada se zensko dijete uda za Irskog protestanta, ali nije normalno kada se uda za nekog iz iste avlije ko je druge vjere. Dzaba sto uopste nisam u tim religioznim folovima, ni luk jeo ni lukom miriso, al' nane i carsija znaju bolje. Cim se zoves tako i tako moras biti to i to. Elem, skontasmo nabiti se nogom u guzicu dok jos i djeca nisu dosla pa se sve dodatno zakomplikovalo.
A sa mojim pozivom i znanjem, da ne zvucim prepotentno, nikad me ni ovdje nije bilo strah za posao i egzistenciju, pa ne sumnjam da necu imati tih problema ni tamo negdje, gdje god to bilo. S druge strane, nikad nije kasno jos nesto upisati i zavrsiti tu gdje se covjek nadje...![]()
sta si po zvanju?
samo da dodam... ako odes u kanadu.. nemoj misliti da je sve naj naj sto se tice "medju etnickih" odnosa.... vrlo lako se moze desiti da se ti uklopis a da ti hanuma postane outsider... nazalost...
Da me ko ne napadne, pri tome ne mislim da ne trebas imati prijatelja Bosanaca... Ali jedno je imati par prijatelja Bosanaca, a drugo je zivjeti i druziti se po Bosanskim klubovima.