Ocito ti imas iskustva... Daj nam cijene termina, iz prve rukeHierarchia wrote:crna_pantera wrote:Uh, opasna, ne zavidim ti ni maloFakat je tesko zivjeti u zajednici. Ja nisam, i zahvaljujem se Bogu, sto nisam morala, makar na pocetku, a sta ce kasnije biti, ne znam. Znam samo, da bih prihvatila (iako nerado
) bilo njegove ili svoje roditelje, bracu ili sestre, ako bi im bila potrebna pomoc. Najolje rijesenje je sto vingo rece, dedi kakvu garsonijeru naci, ako ikako moze sam i ako financije to dopustaju.
Ejs, a sta je shrink?![]()
Neko ko bi ovdje imao puuuuno posla.A bome i zaradio.
Njegov otac s nama!?
Moderator: anex
- zena21
-
opasna_emancipovana
amrino,ti si jedina realna..to je naravno kompliment.
pozdrav svima
pozdrav svima
-
mamica papucarka
i ja isto predlazem garsonjeru, odvojen sprat ili nesto slicno... Nekakvu kombinaciju koja bi omogucavala da vi kao bracni par imate prostor za sebe, a i tatica za sebe. A ako kuhate za vas dvoje, lako je i za treceg.
-
opasna_emancipovana
da ga ubijem!? ja nigdje nisam ni spomenula da mi je taj covjek mrzak..ako jesam reci..prleitihi wrote:osjetljiva si na spominjanje svog oca..ali nisi osjetljiva na "slučaj" sa ocem svog momka....da ga ubiješ?..(ko je čitao Đurasovu knjigu o Kindžetu i Musemiji..zna na šta mislim!)
mozda i jesam malo ( ili malo vise, kao ko hoce ) sebicna jer imam tek 23 godine i imam snove...zar je toliko lose zeliti ostvariti svoje snove...
da je i jednom njegov otac osjetio nesto od mene negativno, ne bi me toliko volio...
svasta stvarno..
-
mamica papucarka
ne psujVingo wrote:Yebo li me Tito glupi ....opasna_emancipovana wrote:amrino,ti si jedina realna..to je naravno kompliment.
pozdrav svima![]()
-
opasna_emancipovana
da ga ubijem!? ja nigdje nisam ni spomenula da mi je taj covjek mrzak..ako jesam reci..prleitihi wrote:osjetljiva si na spominjanje svog oca..ali nisi osjetljiva na "slučaj" sa ocem svog momka....da ga ubiješ?..(ko je čitao Đurasovu knjigu o Kindžetu i Musemiji..zna na šta mislim!)
mozda i jesam malo ( ili malo vise, kao ko hoce ) sebicna jer imam tek 23 godine i imam snove...zar je toliko lose zeliti ostvariti svoje snove...
da je i jednom njegov otac osjetio nesto od mene negativno, ne bi me toliko volio...
svasta stvarno..
-
Hierarchia
zena21 wrote:Ocito ti imas iskustva... Daj nam cijene termina, iz prve rukeHierarchia wrote:crna_pantera wrote:Uh, opasna, ne zavidim ti ni maloFakat je tesko zivjeti u zajednici. Ja nisam, i zahvaljujem se Bogu, sto nisam morala, makar na pocetku, a sta ce kasnije biti, ne znam. Znam samo, da bih prihvatila (iako nerado
) bilo njegove ili svoje roditelje, bracu ili sestre, ako bi im bila potrebna pomoc. Najolje rijesenje je sto vingo rece, dedi kakvu garsonijeru naci, ako ikako moze sam i ako financije to dopustaju.
Ejs, a sta je shrink?![]()
Neko ko bi ovdje imao puuuuno posla.A bome i zaradio.
-
Hierarchia
Forum je NVO sektor, uvijek bio i ostat ce.crna_pantera wrote:AhaHierachia wrote:Neko ko bi ovdje imao puuuuno posla.A bome i zaradio.
Znaci mi (forumasi) ovdje volonterski oliti dzaba radimo?
![]()
Deder da se kakva forumska kasa uredi, pa da makar na kafu nekad odemo
![]()
-
mamica papucarka
opasna_emancipovana wrote:da ga ubijem!? ja nigdje nisam ni spomenula da mi je taj covjek mrzak..ako jesam reci..prleitihi wrote:osjetljiva si na spominjanje svog oca..ali nisi osjetljiva na "slučaj" sa ocem svog momka....da ga ubiješ?..(ko je čitao Đurasovu knjigu o Kindžetu i Musemiji..zna na šta mislim!)
svasta stvarno..
-
opasna_emancipovana
eh vidis..to je zanimljivo pitanje...seka wrote:je l´ buduci svekar dolazi zato sto si ti tu ili bi dosao kod sina i da ti nisi tu?
to se i ja pitam..zasto je bas sad odlucio doci! mene poprilicno zna..zna kako sam hitra, pedantna, znam nesto i skuhat ( jer cesto znamo otici kod njega na selo i odnijeti mu nesto )...
-
Hierarchia
Naprotiv, mislim da bas jesmo. Javi mi se.zena21 wrote:Nismo se bas najbolje razumjeli, ali nema veze
-
prleitihi
nisi malo...opasna_emancipovana wrote:da ga ubijem!? ja nigdje nisam ni spomenula da mi je taj covjek mrzak..ako jesam reci..prleitihi wrote:osjetljiva si na spominjanje svog oca..ali nisi osjetljiva na "slučaj" sa ocem svog momka....da ga ubiješ?..(ko je čitao Đurasovu knjigu o Kindžetu i Musemiji..zna na šta mislim!)
svasta stvarno..
- zena21
Mislila sam da nam ti preporucis SVOG shrinka i da nam javis cijene, pa da vidimo da li mi DOMACICE mozemo to sebi uopste priustitiHierarchia wrote:Naprotiv, mislim da bas jesmo. Javi mi se.zena21 wrote:Nismo se bas najbolje razumjeli, ali nema veze
Znas nisu svi u povoljnoj situaciji, pogotovo mi DOMACICE
- Baghira
E, pa ti slijedeci put odnesi sta presoljeno, izgorjelo, neskuhano, more bit' bit ne da revidira odlukuopasna_emancipovana wrote:eh vidis..to je zanimljivo pitanje...seka wrote:je l´ buduci svekar dolazi zato sto si ti tu ili bi dosao kod sina i da ti nisi tu?
to se i ja pitam..zasto je bas sad odlucio doci! mene poprilicno zna..zna kako sam hitra, pedantna, znam nesto i skuhat ( jer cesto znamo otici kod njega na selo i odnijeti mu nesto )...
Arhijo, za sta stoji skracenica NVO?
-
zmijaIzmaj
u razmisljanju kako jednog dana rijesiti "problem" zajednice, (nasi roditelji svakako ne idu u mladost) skontala samVingo wrote:Bolje izdvoji pare za neki garsonjerak za dedu.
kakav shrink? kakva zajednica?
A koliko moralista ovdje zivi u zajednici?
eto, nesto mislim da je dobro rjesenje
-
mamica papucarka
podapisujemzmijaIzmaj wrote:u razmisljanju kako jednog dana rijesiti "problem" zajednice, (nasi roditelji svakako ne idu u mladost) skontala samVingo wrote:Bolje izdvoji pare za neki garsonjerak za dedu.
A koliko moralista ovdje zivi u zajednici?![]()
da bi mozda moglo biti dobro rjesenj za sve, naci neki mali stan u blizini naseg, u zgradi, naseg (nekog naseg buduceg
) stana, da mozes svaki dan obilaziti svoje, otvoriti im vrata, donijeti rucak, pospremiti
![]()
da se osjecaju da imaju nekog ko se brine za njih i ko im pravi drustvo, a da ipak (iz tih sebicnih razloga
![]()
) ja imam svoju komociju, svoju zajednicu itd.
-
amrino
Ma da najprirodnije ako ikako moze- da sve stare ljude posaljemo na Pluton- da nam ne smetaju...Vingo wrote:Ta zajednica je neprirodna, ma sta moralisti koji jos zive s mamom i tatom mislili o tome. Ima 1001 nacin da se pomogne starim roditeljima, a da ti pri tom ne moras stavljati jastuk na lice i zakljucavati sobu dok se seksas.
Hoces da kazes da ces ti svoje roditelje kada ostare i ne mognu se brinuti za sebe poslati u staracki dom- pa ih posjecivati jednom godisnje?
...jer ipak- vristati dok se sexas je mnogo vaznije od roditelja koji su te odgojili i cijeli svoj zivot posvetili tebi...
-
amrino
To je idealna opcija- ko je u mogucnosti...ali vecina ljudi ne moze priustiti ni jedan stan a kamo li dva...zmijaIzmaj wrote:u razmisljanju kako jednog dana rijesiti "problem" zajednice, (nasi roditelji svakako ne idu u mladost) skontala samVingo wrote:Bolje izdvoji pare za neki garsonjerak za dedu.
A koliko moralista ovdje zivi u zajednici?![]()
da bi mozda moglo biti dobro rjesenj za sve, naci neki mali stan u blizini naseg, u zgradi, naseg (nekog naseg buduceg
) stana, da mozes svaki dan obilaziti svoje, otvoriti im vrata, donijeti rucak, pospremiti
![]()
da se osjecaju da imaju nekog ko se brine za njih i ko im pravi drustvo, a da ipak (iz tih sebicnih razloga
![]()
) ja imam svoju komociju, svoju zajednicu itd.
-
Hierarchia
Imam popust za tu kategoriju. Vrlo povoljno...zena21 wrote:Mislila sam da nam ti preporucis SVOG shrinka i da nam javis cijene, pa da vidimo da li mi DOMACICE mozemo to sebi uopste priustitiHierarchia wrote:Naprotiv, mislim da bas jesmo. Javi mi se.zena21 wrote:Nismo se bas najbolje razumjeli, ali nema veze
Znas nisu svi u povoljnoj situaciji, pogotovo mi DOMACICE