DiaSpora Nasa Nasusna

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Pearl

Post by Pearl »

Lucy01 wrote:
felichi wrote:zar ova tema sa dijasporom nije potrosena jos prosle godine...
Nestalo domace robe za pljuvanje, sad uvoze :D :D
jooojjjj, mos' misliti ako se neko zove Zlaja ili Haris, a dijasporas je... :shock: :shock:
Maksim

Post by Maksim »

Ima ovdje i puno istine. Prije dvije godine se jedan lik koji zivi u Austriji kurcio po Brci, jednom selu kod Brckog u diskoteci "Falko" pa je dobio po nosu. Mislio je isto tako da ga njegov polovni BMW sa stranim tablicama cini vrjednijim od drugih. I ja sam dijasporac (ako to mi uopce imamo) i znam da je nazalost mnogo toga tocno sto navodi menmen......

Treba i pomenuti da mnogi od tih dijasporaca koji dignu nosinu dolje hrmbaci mjesecima od ujutro do navece da bi mogli doci dolje gdje je sve duplo jeftinije. Ovdje se novac ne bere sa grane. Koliko je njih koji imaju najnovije mobline i kupuje kojekakva polovna sportska vozila a zive u stanovima od 45 kvadrata i pola plate daju za cinc kako se ovdje lijepo kaze.

Ali nisu svi takvi, druze menmen, raja se ovdje ubija radeci da bi zaradili te kamere i sandale pa dodju dolje i obuku ih jebiga, jer su ih zaradili a to ne mora na prvi pogled biti kurcenje :)
Sogan

#28 Re: DiaSpora Nasa Nasusna

Post by Sogan »

menmen wrote:mart pri kraju. vrijeme sve bolje i bolje. jos koji dan i navalice diaspora da kurci po gradu koji su branili i odbranili oni koji ni za cigare nemaju.

moj komsija (bivsi) sad je u ŠveTskoj (T -?), dodje na odmor, izadje iz auta i kaze zeni:"majku im jebem, otkud im auta ....?"

najsretniji bi bili da ih mi molimo za koru kruha kad se pojave u bermudama i sandalama, sa kamerama u rukama i gomilom domacih guzouvlakaca oko sebe, pa da nam onda oni objasne kako je to "kod nas u ŠveTskoj ...."

Predlazem da u svim radnjama, piljarama, robnim kucama, trafikama itd. sve bude dvostruko skuplje za te izdajnike i pizde, a kad nas na ulici zaustave da pitaju za neku adresu - poslati ih obavezno na sehidsko mezarje.
Menko komso jesi to ti???
pitt

Post by pitt »

sogane, opet si nam imidz pokvario kod lokalnih domorodaca :D:D:D
trica-fr

#30 Re: DiaSpora Nasa Nasusna

Post by trica-fr »

menmen wrote:mart pri kraju. vrijeme sve bolje i bolje. jos koji dan i navalice diaspora da kurci po gradu koji su branili i odbranili oni koji ni za cigare nemaju.

moj komsija (bivsi) sad je u ŠveTskoj (T -?), dodje na odmor, izadje iz auta i kaze zeni:"majku im jebem, otkud im auta ....?"

najsretniji bi bili da ih mi molimo za koru kruha kad se pojave u bermudama i sandalama, sa kamerama u rukama i gomilom domacih guzouvlakaca oko sebe, pa da nam onda oni objasne kako je to "kod nas u ŠveTskoj ...."

Predlazem da u svim radnjama, piljarama, robnim kucama, trafikama itd. sve bude dvostruko skuplje za te izdajnike i pizde, a kad nas na ulici zaustave da pitaju za neku adresu - poslati ih obavezno na sehidsko mezarje.
ma i on je garant dijasporac, samo voli da provocira
bonsai

Post by bonsai »

Član od: 28 jan 2003

Mjesto: saraj'vo
* BiH troši 64% svog bruto društvenog proizvoda na političare i birokrate, u poređenju sa 43% koliko troši Slovenija ili 31% u Albaniji:
* BiH u prosjeku troši duplo više na odbranu nego Velika Britanija, Francuska, ili čak i susjedne zemlje na Balkanu;
* Trenutnim tempom će biti potrebno 100 godina da se izgradi 500 kilometara duga dionica autoputa na relaciji Ploče – Budimpešta;
* Federacija BiH troši samo 0,3% svog budžeta na obrazovanje; 92,000 mladih ljudi iz BiH je napustilo zemlju od 1991. godine, i 70% visokoobrazovanog kadra je učinilo isto.
(ohr.int)

A sad udri po diaspori!
talijan

#32 Re: DiaSpora Nasa Nasusna

Post by talijan »

Sogan wrote:

Menko komso jesi to ti???
:D :D :D :D :D :D :D :D :D ukocih se od sege...
DONY

Post by DONY »

bonsai wrote:Član od: 28 jan 2003

Mjesto: saraj'vo
* BiH troši 64% svog bruto društvenog proizvoda na političare i birokrate, u poređenju sa 43% koliko troši Slovenija ili 31% u Albaniji:
* BiH u prosjeku troši duplo više na odbranu nego Velika Britanija, Francuska, ili čak i susjedne zemlje na Balkanu;
* Trenutnim tempom će biti potrebno 100 godina da se izgradi 500 kilometara duga dionica autoputa na relaciji Ploče – Budimpešta;
* Federacija BiH troši samo 0,3% svog budžeta na obrazovanje; 92,000 mladih ljudi iz BiH je napustilo zemlju od 1991. godine, i 70% visokoobrazovanog kadra je učinilo isto.
(ohr.int.

A sad udri po diaspori!
:lol:

a jos kada dobijemo ministra za dijasporu,tek tada smo na.ebali..... :lol:
Post Reply