Razlog za sramotno spor proces uspostave vlasti u vecem entitetu, jeste sukob dva HDZ-a.nineac wrote:Jesul ono izbori bili u oktobru?
Jel ono vlada se sastaje "VEC" 22 marta?
E pa dragi forumasi koji ste glasali za SDA i SBiH a koji ovdje se zalite, trazili ste, i niste nista bolje zasluzili.
Zao mi je nas koji smo glasali za druge stranke (nemislim samo na SDP, da neode tema opet u tom pravcu).
kod nas ljudi misle da su izbori zajebancija, e pa eto malo se zapitajte sta radite kada glasate!
Politicari pojedu 64 odsto naseg novca godishnje!!!
-
Jastreb35
-
Jastreb35
Jedan od razloga zbog kojih SDA jos uvijek ima znacajan broj pristalica je i kilava kritika od strane politickih neistomisljenika. Ili se otvoreno podmece, kao u gore navedenom primjeru, ili ih se poredi sa realizatorima genocida. Kada se SDA bude kritikovalo za propuste SDA, vise ce se pristalica iste okrenuti alternativama.stochar wrote:opet 'drugi' krivi... blago tebi...Jastreb35 wrote:Razlog za sramotno spor proces uspostave vlasti u vecem entitetu, jeste sukob dva HDZ-a.nineac wrote:Jesul ono izbori bili u oktobru?
Jel ono vlada se sastaje "VEC" 22 marta?
E pa dragi forumasi koji ste glasali za SDA i SBiH a koji ovdje se zalite, trazili ste, i niste nista bolje zasluzili.
Zao mi je nas koji smo glasali za druge stranke (nemislim samo na SDP, da neode tema opet u tom pravcu).
kod nas ljudi misle da su izbori zajebancija, e pa eto malo se zapitajte sta radite kada glasate!
-
PetiKorpus
Kakve promjene?stochar wrote:prijatelju, nije poenta na jedno zlo odgovarati drugim zlo,. pristalice SDA ce uvijek biti pristalice SDA i njima ce uvije biti bitnije da im je direktor meho pa makar im sve pokr'o.Jastreb35 wrote:Jedan od razloga zbog kojih SDA jos uvijek ima znacajan broj pristalica je i kilava kritika od strane politickih neistomisljenika. Ili se otvoreno podmece, kao u gore navedenom primjeru, ili ih se poredi sa realizatorima genocida. Kada se SDA bude kritikovalo za propuste SDA, vise ce se pristalica iste okrenuti alternativama.stochar wrote: opet 'drugi' krivi... blago tebi...
fazon je u 45 posto ljudi, lendohana (ne pika bolesne i nesposobne, naravno) kojima je bilo mrsko otici i glasati na izborima. eh, u toj bezlichnoj masi je problem, ja vishe cijenim pristalice dodika, tihica i silajdzica nego masu nesposobnjakovica kojima je vrhunac aktivizma logovati se na forum i kenjati o moralnosti, identitetu, idealima, originalnosti, zastiti nacionalnih prava, pravima pasa, machaka i drugih hajvana... bolje je imati i pogresan stav nego imati nikakav stav,
a u situaciji gdje vecina nema stav, vladaju grupacije aktivnih nacionalista koji se medjusobno vrlo dobro razumiju.
nije moja tetka dovela ove likove na vlast, nego su ih doveli oni koji svake godine iznova i iznova glasaju za njih, dok 'pametni' gledaju, kukaju i pitaju: 'sta je uradio pokret Dosta!', sta je uradio ovaj sta je uradio onaj, a ne d'o bog da neko njih pita sta su ONI uradili.
pokret Dosta! (jeste da je ovo offtopic, al' kad ga se vec pomenulo) uopste nije bio tu da donese rjesenje (jer nije u izvrsnoj vlasti niti tamo namjerava biti), vec je trebao biti inicijalna kapisla koja ce ljude pokrenuti na razmisljanje i akciju (ili u okviru pokreta il' mimo njega). to uopste nije trebala biti jedina opcija, 'konkurs' je bio otvoren za sve, ali, niko se nije pojavio.
imala je ekipa iz 'prigovora savjesti' zanimljiv slogan: jednog dana ce biti zakazan rat, i niko se nece pojaviti. eh, pokret Dosta! je svake subote u 12 zakazivao promjene, ali, nazalost, niko se nije pojavio!
znam ja nas, jebo ti nas!
(Nemoj iskaljivati nepotreban bijes u krivom smjeru, jer - blago receno, ne izgleda lijepo kad neko ko se, eto bori za bolje - a Ti se takvim valjda zelis predstaviti, odmah u startu iskritizira sve oko sebe. )
Jesam, napisao sam to sto sam napisao, opet cu, jer sve sto sam rekao je PODRSKA POKRETU DOSTA, sta treba, da kazem - eto postoji pokret DOSTA i za pet mjeseci procvjetace zlatni escajg na drvecu. NECE.
Vrlo bitno je pitanje: za koga glasati, a vec sam napisao nesto o tome. Evo, da budem precizan: od preko osamdeset stranaka (nesto preko cetrdeset koje su bile na izborima 2006) ima li neka stranka koja je ISKRENA? SPOSOBNA? STRUCNA?
Ima dobrih pojedinaca u strankama, ali stranke su kolektiviteti, gdje ima i zdravog i nezdravog tkiva, nazalost MNOGO VISE NEZDRAVOG.
USA je eto, nekakva demokratska zemlja. TAMO I U SVIM zapadnim zemljama su bili protesti zbog ovoga ili onoga (MNOGO BROJNIJI od bilo kog protesta ikada u BiH) i - STA SE POSTIGLO?
Pokret DOSTA, uz svo moje postovanje (cijenim da je pokret izuzetan, jos uvijek zdrav, ali, bez ikakve dileme, ako zeli politicku tezinu MORA UCI U PARLAMENT. M O R A.
Moze mi ko god zeli reci milione razloga zasto Pokret DOSTA ne zeli ili nece da postane stranka, ali to je samo bespotrebno iscrpljivanje.
Pokret DOSTA se mora i treba dodatno "NAORUZATI" EKSPERTIMA (pravim ekspertima, koji nisu eksperti koji su skole zavrsili po stranackoj liniji), profilirati kao stranka, uci u parlament, dobiti VECU POLITICKU TEZINU, na sve nacine pokusati izbjeci sva podmetanja od postojecih politickih stranaka, kojih bi sigurno bilo. Narod bi tada imao za koga da glasa.
-
PetiKorpus
Nije samo kafica u pitanju. U pitanju su orasi. Po dzepovima.stochar wrote:prijatelju, mislim da se mi odlichno razumijemo, samo sto imamo razlichite interpretacije istog problema (i ja uopste nisam kritikovao tebe).
kazes:
postiglo se to da su ljudi iskazali stav, pokazali su da nisu paramecijusi i da imaju sta reci, i da to smiju reci. pokazalo se kakvo je misljenje tog naroda i na osnovu toga ce se graditi predstojece kampanje. svugdje se u obzir uzima glas naroda i javno mnjenje, a kod nas toga, prijatelju, nema! kazes protesti nisu nista promijenili? varas se, jesu. spanija je povukla trupe, javno mnijenje pritisce italiju da povuce trupe, veliki je pritisak na britansku vladu a sve veci i na americki kongres (u koji su usli demokrati) koji je dobio vlast na proteklim izborima a zahvaljujuci podrsci antiratni raspolozenog mnijenja. zar to nije mega-pomak? jeste. puno veci nego da nisu nista ucinili po tom pitanju.USA je eto, nekakva demokratska zemlja. TAMO I U SVIM zapadnim zemljama su bili protesti zbog ovoga ili onoga (MNOGO BROJNIJI od bilo kog protesta ikada u BiH) i - STA SE POSTIGLO?
kazes da imamo vise od 40 stranaka i pored toga predlazes da Dosta! udje u parlament? koji ce nam qratz josh jedna stranka? ovoj drzavi ne treba stranaka, ovoj drzavi treba kriticki raspolozheno javno mnjenje koje ce adekvatno znati nagraditi dobar i kazniti los potez izabrane vlasti (da l' na izborima dal' na protestima). pokret dosta! radi to sto radi, ali ne moze sam i ne moze sve, vec se mora ukljuciti ogroman broj ljudi na svim frontovima (intelektualci, radnici kroz sindikate, studenti...) i pokrenuti stvari s mrtve tachke. a ne, scvi se zakucali i seru po pokretu dosta! jer nije uchinio dovoljno. a ne da je ucinio dovoljno, vec je ucinio i previse u ovako inertnoj sredini. ucinio je prvi korak a drugi korak su rebali uciniti SVI. nisu, jebi ga, propustice podnevnu kaficu...
zamjeras mi da sam iskritizirao sve oko sebe. jesam, i malo sam iskritizirao koliko zasluzuju! malo!
'mi smo jedna obichna hipnotisana gomila!', i dok ne izadjemo iz kolektivne hipnoze, ne prestanemo se nadati da ce nas spasiti Dosta!, visoki predstavnik, medjunarodna zajednica, superman, betman ili bilo koji super junak, i dok se sami ne pocnemo boriti za sebe, crno nam se pise.
znam ja nas, jebo ti nas!!!
Nemojmo glorificirati narod u smislu da je jedino sto ne valja (kod naroda) to sto ne izlazi na izbore.
Napisao sam, jer tako mislim, da su politicari (uglavnom) takvi kakav je i narod.
Evo, hipoteticki, zamisli nekog iskrenog i postenog covjeka koji bi usao kao strucnjak u (neku) stranku. Prvo bi mu se ponudile neke beneficije, koje bi ga "kidnapovale" od postenja i iskrenosti. Zatim bi covjek (zato sto isto i ostali rade) ISKORISTIO ONO STO MOZE. Na primjer, sluzbeno auto, sluzbene vecere u restoranima, .... Usao je u "krug", ako ne uradi onako kao sto rade ostali, njega nema. Sada je to tako. Primjera na hiljade.
Ljudi su roba koja se lako kvari.
Moram Ti na nesto skrenuti paznju. Vjerujem da si to nenamjerno propustio reci.
U Spaniji je TEK PROMJENOM vladajuce stranke (PARLAMENT) doslo do promjena u relacijama vezanim za Irak. Slicno je i u Italiji. To nisu zemlje podijeljene na dva entiteta (iako i u Spaniji Baskija i Katalonija, a u Italiji Lombardija imaju neke svoje zelje), pa politicki plusevi u jednom entitetu predstavljaju minuse u drugom.
Ali, Spanija, kao i Italija su ipak nisu mi. Nisu nam ni slicni. Nije im se desio rat koji je zakljucen vrlo neurednim i neprirodnim sporazumom. Mi u BiH nosimo teret koji ni u kom slucaju nije lagan.
A, sto se naroda tice, bila emisija na FTV (Blagojevic), gdje je pitanje bilo "Da li biste kupili diplomu?".
Skoro pola glasova - POZITIVAN odgovor.
Strasno.
Da je ovakvo pitanje bilo na BBC-u, na RAI-u, na ZDF-u, .... ne mogu ni da zamislim.
Narod ima pune dzepove oraha!
-
Hendrix
Demokratija je ionako diktatura većine , na našu žalost većina kod nas su idioti i naivni ljudi koje je lako izmanipulisati , nema tu šta da se priča puno.
Svima je san da dođu na državni budžet , zato se niko realno toliko i ne buni protiv ovoliko administracije kad se sanja kad tad da se uleti u nju.
Primjer gluposti , moj otac mora da napravi ugovor sam sa sobom o zakupu prostora jer su tako gospoda knjiški crvi "poreznici" skontali da je najbolje da mu lovu uzmu za porez.Ovoga ima hiljade primjera nelogičnih i glupih pravila, nepotrebnih taksi,papira....ali narodu je dobro, fala Bogu.
Svima je san da dođu na državni budžet , zato se niko realno toliko i ne buni protiv ovoliko administracije kad se sanja kad tad da se uleti u nju.
Primjer gluposti , moj otac mora da napravi ugovor sam sa sobom o zakupu prostora jer su tako gospoda knjiški crvi "poreznici" skontali da je najbolje da mu lovu uzmu za porez.Ovoga ima hiljade primjera nelogičnih i glupih pravila, nepotrebnih taksi,papira....ali narodu je dobro, fala Bogu.
-
xon_sa
Problem sporog formiranja vlasti je uzrokovan medjustranackim odnosima, u konkretnom slucaju dva HDZ-a. Pomalo je naivno misliti da bi u slucaju da je recimo SDP, po broju glasova koje je dobio na izborima, relevantnija stranka nego sto jeste, da bi bilo nesto drugacije. Bio je i SDP na vlasti pa su i oni svaljivali sve ono sto nije valjalo u njihovo vrijeme na druge.
Mnogi ovdje kao kritikuju one koji su glasali za nacionalne stranke i onda kao svaljuju krivicu za sve zivo na recimo SDA ili SBIH, a kao idealnu alternativu nude SDP. Jos su gori oni koji pravdaju izborni neuspjeh SDP-a time sto je bio mali odziv biraca. Statisticki gledano, moze se sa velikom sigurnoscu tvrditi da bi i u slucaju da je odziv biraca na izborima bio 99% da bi rezultati bili gotovo isti. Nisu ovi nezadovoljnici koji nisu htjeli glasati iskljucivo biracko tijelo SDP-a kako mnogi ovdje pokusavaju da to predstave.
Da narod zna dobro prepoznati one za koje misle da ce ih dobro predstavljati i pored toga sto su eto glasali za nacionalne partije, govori i primjer glasova koje je dobio Zeljko Komsic u odnosu na stranku iz koje dolazi. Nije istina da nacionalne stranke imaju fiksno glasacko tijelo, isto kao sto to nije istina za glasacko tijelo SDP-a, fluktuacija postoji, ali stranke moraju da shvate da nije dovoljno na listu staviti manekenku ili sportistu da bi se dobili izbori, valja naci osobu visokih moralnih vrijednosti, koja ima sta ponuditi glasacima i koja se moze pohvaliti svojom sposobnoscu i pored politicke orijentacije. Takva osoba moze dobiti glas i od glasaca koji inace glasaju za druge stranke.
Mnogi ovdje kao kritikuju one koji su glasali za nacionalne stranke i onda kao svaljuju krivicu za sve zivo na recimo SDA ili SBIH, a kao idealnu alternativu nude SDP. Jos su gori oni koji pravdaju izborni neuspjeh SDP-a time sto je bio mali odziv biraca. Statisticki gledano, moze se sa velikom sigurnoscu tvrditi da bi i u slucaju da je odziv biraca na izborima bio 99% da bi rezultati bili gotovo isti. Nisu ovi nezadovoljnici koji nisu htjeli glasati iskljucivo biracko tijelo SDP-a kako mnogi ovdje pokusavaju da to predstave.
Da narod zna dobro prepoznati one za koje misle da ce ih dobro predstavljati i pored toga sto su eto glasali za nacionalne partije, govori i primjer glasova koje je dobio Zeljko Komsic u odnosu na stranku iz koje dolazi. Nije istina da nacionalne stranke imaju fiksno glasacko tijelo, isto kao sto to nije istina za glasacko tijelo SDP-a, fluktuacija postoji, ali stranke moraju da shvate da nije dovoljno na listu staviti manekenku ili sportistu da bi se dobili izbori, valja naci osobu visokih moralnih vrijednosti, koja ima sta ponuditi glasacima i koja se moze pohvaliti svojom sposobnoscu i pored politicke orijentacije. Takva osoba moze dobiti glas i od glasaca koji inace glasaju za druge stranke.
-
bonsai
Dok vi punite ,po ko zna koji put stranice na istim temama i sa istim entuzijazmom pred vasim kompjuterom,ocekujuci da se stanje promjeni samo od sebe,rukovodstvo drzave jede 64/budzeta( ne radeci nista)a na kraju ce pojesti i vas.Nema, vec odavno vremena za praznu pricu ili pravite revoluciju ili bjezite odatle.
-
_BosanaC
Evo pici emisija na Radio 202, pa da pozdravim i voditelja koji po svoj prilici procita pola foruma
I svoj V-3
Elem... Opet svi palamude... Javice se dvadeset dusa, istresti dusu u eter, platiti telefonske racune... Krivi su Srbi, krivi su mladi... Kriva je cak i dijaspora sto salje ljudima pare pa nisu gladni koliko bi mogli biti...
Ali bitno je da nikada MI nismo krivi. Ne, krivi su SVI drugi
I svoj V-3
Elem... Opet svi palamude... Javice se dvadeset dusa, istresti dusu u eter, platiti telefonske racune... Krivi su Srbi, krivi su mladi... Kriva je cak i dijaspora sto salje ljudima pare pa nisu gladni koliko bi mogli biti...
-
PetiKorpus
Imamo mi previse problema._BosanaC wrote:Evo pici emisija na Radio 202, pa da pozdravim i voditelja koji po svoj prilici procita pola foruma![]()
I svoj V-3![]()
Mala bara, a puno krokodila.
U jednom mjesecu neki "studenti" na svom fakultetu poloze po 14 ispita (?!). Kakva je to pamet?!?!
Za dva mjeseca neki "manageri" zarade milione maraka (?!?!). Kakva je to sposobnost?!
Gradovi, okolina gradova, rijeke, izletista su primjer kako se veliki broj ljudi odnosi prema okolini. Sve puno smeca.
Lavovski dio nasih problema lezi u nama samima.
-
PetiKorpus
U stara vremena Rimljani su, prije odlaska u bitke, posjecivali forume!stochar wrote:bonsai wrote:Dok vi punite ,po ko zna koji put stranice na istim temama i sa istim entuzijazmom pred vasim kompjuterom,ocekujuci da se stanje promjeni samo od sebe,rukovodstvo drzave jede 64/budzeta( ne radeci nista)a na kraju ce pojesti i vas.Nema, vec odavno vremena za praznu pricu ili pravite revoluciju ili bjezite odatle.
-
FFK as Lucy01
People don’t drink the sand because they’re thirsty. They drink the sand because they don’t know the difference.
(Ljudi ne piju pjesak zato sto su zednu. Piju ga zato sto ne znaju razliku izmedju vode i pjeska.)
Iz filma The American president
Mislim da se u ovih par filmskih recenica moze sazeti istorijski odnos naroda i vlade (vjerovatno bilo kojeg naroda i bilo koje vlade). Mijenjanje vlasti nije samo skinuti onoga ko je trenutno tu i za koga mislimo da je uzrok svih nasih problema i postavimo nekog drugog, za koga mislimo da ce te probleme rijesiti...
Svaki narod ima vladu kakvu zasluzuje, a znajuci Bosanski mentalitet, nama je jos i dobro...
(Ljudi ne piju pjesak zato sto su zednu. Piju ga zato sto ne znaju razliku izmedju vode i pjeska.)
Iz filma The American president
Mislim da se u ovih par filmskih recenica moze sazeti istorijski odnos naroda i vlade (vjerovatno bilo kojeg naroda i bilo koje vlade). Mijenjanje vlasti nije samo skinuti onoga ko je trenutno tu i za koga mislimo da je uzrok svih nasih problema i postavimo nekog drugog, za koga mislimo da ce te probleme rijesiti...
Svaki narod ima vladu kakvu zasluzuje, a znajuci Bosanski mentalitet, nama je jos i dobro...
-
FFK as Lucy01
Nisam mislila u tom kontekstu....vise kao da se ne smijemo ni zaliti na vladu i njihov odnos prema drzavi, jer ni ne zasluzujemo bolju...stochar wrote:sut' dobro je, samo nek' ne puca...Lucy01 wrote:znajuci Bosanski mentalitet, nama je jos i dobro...
BTW, Visoki predstavnik suspendovao je odluku o formiranju Vlade FBiH...
-
brdo
NABOLJE JE DA SVI UZMEMO SVOJE AVLIJE I DA OD NJIH NAPRAVIMO OPCINE ,TAKO BI IMALI SVI SVOJE BUDJETE ,PLACALI BIH SEBI POREZE A ONE KO JE.. STO SU SADA NA VLASTI .A BOGAMI JOS MALO PA CE MIJENJATI VELICINU BROJEVA ODJECE JER IM JE OVA POSTALA POTIJESNA.A NAROD KAKO SE PATIO NEK SE I DALJE PATI UGLAVNOM NJIMA JE SUPER SAMO NEKA SE PRICA 67%- 77% -20% ITD.

- jeza u ledja
Ja cu dati glas stranci koja u prvi plan stavi smanjenje administracije i novca koji ide za istu.
Prvo, ako vec moramo imati FBiH radi Hrvata, ona ne mora imati institucije tipa predjednik, potpredjednik, pa ni premijer, a vala ni vladu, ministarstva i ostale kurce. Sta ce nam to? Nek budu kantoni pod direktnom nadleznoscu drzave BiH. Kantoni, sta ce njima tek guverneri, premireri, kurci palci? I to ukidati. Sve sto ostane treba drasticno smanjiti platu. Izvrsne organe smanjiti da ne budu tripartitni. Mogu misliti koliko samo predsjednistvo BiH potrosi novaca. Zamjenike, podsekretare, sve sto je na naci-osnovi samo kao ikebana ukinuti. Novac usmjeriti na obrazovanje, (usput vecina drzava pored aministracije najvise novaca od taksi trosi na vojsku, ali ipak ne ovoliko kao mi). Itd itd...Eh za takvu stranku cu glasati.
I jos nesto, na lokalnom nivou, u gradu, glasacu za stranku koja nam obeca mnogo vece subvencije za gradski prijevoz. GRAS je drzavna firma, tj. gradska/kantonalna, stoga grad/kanton i treba da se brine o njoj. Novce od prihoda dati njima, a oni nek nama smanje izuzetno i bezobrazno skupe karte. Ko nam obeca dnevnu kartu za maximum 50 pfeniga, za njega cu glasati.
Prvo, ako vec moramo imati FBiH radi Hrvata, ona ne mora imati institucije tipa predjednik, potpredjednik, pa ni premijer, a vala ni vladu, ministarstva i ostale kurce. Sta ce nam to? Nek budu kantoni pod direktnom nadleznoscu drzave BiH. Kantoni, sta ce njima tek guverneri, premireri, kurci palci? I to ukidati. Sve sto ostane treba drasticno smanjiti platu. Izvrsne organe smanjiti da ne budu tripartitni. Mogu misliti koliko samo predsjednistvo BiH potrosi novaca. Zamjenike, podsekretare, sve sto je na naci-osnovi samo kao ikebana ukinuti. Novac usmjeriti na obrazovanje, (usput vecina drzava pored aministracije najvise novaca od taksi trosi na vojsku, ali ipak ne ovoliko kao mi). Itd itd...Eh za takvu stranku cu glasati.
I jos nesto, na lokalnom nivou, u gradu, glasacu za stranku koja nam obeca mnogo vece subvencije za gradski prijevoz. GRAS je drzavna firma, tj. gradska/kantonalna, stoga grad/kanton i treba da se brine o njoj. Novce od prihoda dati njima, a oni nek nama smanje izuzetno i bezobrazno skupe karte. Ko nam obeca dnevnu kartu za maximum 50 pfeniga, za njega cu glasati.
-
Vertigo
Ispravka samog seberegistrovan wrote:...fale ti jos i opstine/opcine i mnoge drzavne i paradrzavne institucije. Samo opstina Centar Sarajevo, ima budzet od nekih 20 miliona maraka
Izvor web sajt opstine.
..a pogledajte kako se samo hfale cifrom
http://www.centar.ba/Budzet2006.html
- jeza u ledja
saki wrote:Prvo bi Sarajevo moglo krenuti sa ukidanjem svih ti opstina.
-
saki
A sto da ne. Opstina centar, Novi Grad, Ilidza, Stari grad... ne znam koliko ih ima. Na federalnom nivou ne bi izazvalo nikakvo talasanje a posluzilo bi kao primjer. To mi je uvijek bilo cudno u vezi Sarajeva.jeza u ledja wrote:saki wrote:Prvo bi Sarajevo moglo krenuti sa ukidanjem svih ti opstina.
-
PetiKorpus
Neko je pomenuo filmove.
Sjecam se u "Pelican Brief"-u, "Manchurian Candidate"-u i "Syriana"-i velikog broja politickih, korporativnih, organizovanokriminalnih situacija u kojima se korupcijom, mitom, politickim uticajem, beskrupuloznim potezima objasnjava svijet u kojem se nalazimo.
Jasno da ovo nisu svi filmovi koji imaju za temu politicki kriminal, ali su (moje subjektivno misljenje) medju boljima.
Sjecam se u "Pelican Brief"-u, "Manchurian Candidate"-u i "Syriana"-i velikog broja politickih, korporativnih, organizovanokriminalnih situacija u kojima se korupcijom, mitom, politickim uticajem, beskrupuloznim potezima objasnjava svijet u kojem se nalazimo.
Jasno da ovo nisu svi filmovi koji imaju za temu politicki kriminal, ali su (moje subjektivno misljenje) medju boljima.
-
PetiKorpus
Pronadjite Drvar (RS) i Kupres (RS), pogledajte koliko stanovnika imaju, pa izvedite zakljucak (navodim SAMO dva primjera).registrovan wrote:...pa nije to bas bezveze, do nekih 70tih godina opstina centar i opstina stari grad bili su jedna opstina.jeza u ledja wrote:saki wrote:Prvo bi Sarajevo moglo krenuti sa ukidanjem svih ti opstina.
-
Vertigo
Ok, ali druga dva primjer bi mogli biti opstina Novi grad i Tuzla, pozitivni primjeri.PetiKorpus wrote:Pronadjite Drvar (RS) i Kupres (RS), pogledajte koliko stanovnika imaju, pa izvedite zakljucak (navodim SAMO dva primjera).registrovan wrote:...pa nije to bas bezveze, do nekih 70tih godina opstina centar i opstina stari grad bili su jedna opstina.jeza u ledja wrote:
-
saki
Znamo zasto postoje te paralelne opstine i to je skroz druga prica u odnosu na sarajevske opstine.PetiKorpus wrote:Pronadjite Drvar (RS) i Kupres (RS), pogledajte koliko stanovnika imaju, pa izvedite zakljucak (navodim SAMO dva primjera).registrovan wrote:...pa nije to bas bezveze, do nekih 70tih godina opstina centar i opstina stari grad bili su jedna opstina.jeza u ledja wrote: