BeHa Zajednica u Houston, TX.

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
u.prolazu

Post by u.prolazu »

@ u.prolazu & Adisio: hvala na odgovoru i za link! Zvuci mi dobro. Primljena sam na specijalizaciju tamo, i selim se u vas komsiluk iduce godine! Biti u blizini svog naroda je ipak olaksavajuca okolnost.
Ako ti bude trebala ikakva pomoc kad se preselish samo javi ;)
AenemA

Post by AenemA »

Ma okanite se BH zajednica u dijaspori, sve je to trulo do bola.
nineac

Post by nineac »

I ja sam slicnog misljenja. Ja imam dosta prijatelja iz BiH jos s kojima sam u kontaktu diljem amerike, tako da nesto se nefuram na ta neka udruzenja.
Aorta

Post by Aorta »

AenemA wrote:Ma okanite se BH zajednica u dijaspori, sve je to trulo do bola.
Objection! Nije svaka ista, Enema.

@ u.prolazu: Vazi. Hvala.

@ Tuzlachina: nisam znala da nas ima i u Austinu. Alright! :)
dino_va..djevojcica

Post by dino_va..djevojcica »

BimmerX wrote:
nash wrote:
BimmerX wrote: -Nineac, ja sam ti u Nashville-u,....slabo care, slaba ti ne nafaka ovdje, neki su pokusavali otvarati nase kafice, al' nije uspijevalo.....
Zato ameri imaju dobre izlaske jer ipak ovo je grad muzike (kakve-takve)
Ja skoknem do kentucky-a do Bowlen greena nekada bude nase muze itd...

Nineac ti si u Alabami jel'......???
Nashville je fina carsija. Tu sam svaki dan. Izlazim s rajom. BimmerX gdje ti izlazis?
-Ah... onako znas nashville, ima par finih mjesta, graham station, nashv.. bar, bivsa red iguana (ne znam sada kako se vabi) ma ima ih.....
Nego sada je sezona bajkera pa ja sa motorom cesto na brodveju kod exxon benziske :D :D navrati nekad..!!!!

vidjela sam te jednom tu :D

ma dodjite u north carolinu, ja imam privatnu zajednicu..jes da je mala, ima jednog clana /mene/ al sam zato glavna :D i planiram je prosiriti ako ikad ponovo u wal martu cujem nekog da prica nash..

ja nikog ne znam ovdje ljudi, zivim tu 13mj. al' zato nemam ni problema :-D
nineac

Post by nineac »

dino_va..djevojcica wrote:
BimmerX wrote:
nash wrote: Nashville je fina carsija. Tu sam svaki dan. Izlazim s rajom. BimmerX gdje ti izlazis?
-Ah... onako znas nashville, ima par finih mjesta, graham station, nashv.. bar, bivsa red iguana (ne znam sada kako se vabi) ma ima ih.....
Nego sada je sezona bajkera pa ja sa motorom cesto na brodveju kod exxon benziske :D :D navrati nekad..!!!!

ma dodjite u north carolinu, ja imam privatnu zajednicu..jes da je mala, ima jednog clana /mene/ al sam zato glavna :D i planiram je prosiriti ako ikad ponovo u wal martu cujem nekog da prica nash..

Vjeruj mi tako je i najbolje!
dino_va..djevojcica

nineac wrote:
BimmerX wrote: -Ah... onako znas nashville, ima par finih mjesta, graham station, nashv.. bar, bivsa red iguana (ne znam sada kako se vabi) ma ima ih.....

Vjeruj mi tako je i najbolje!
svi tako kazu.. a sve u coporima .. ja sama :sad:
nineac

Post by nineac »

Ma i ja sam sam, ima par bosanaca, sve studenti, i jedan oficir na usavrasavanju pa je to malo drugacije, ali ono svi su puni obaveza, pa je to jednom sedmicno kafica.
Lakse se covjek navikne!
Jesil ti na fax-u?
BimmerX

Post by BimmerX »

BimmerX wrote:
nash wrote: Nashville je fina carsija. Tu sam svaki dan. Izlazim s rajom. BimmerX gdje ti izlazis?

:-D :) Znam...
-Nego hoceli biti nafake da opet navratis, i jeli ti ona prijateljica i sad ovdje, il' se vratila !!?
dino_va..djevojcica

BimmerX wrote:
BimmerX wrote: -Ah... onako znas nashville, ima par finih mjesta, graham station, nashv.. bar, bivsa red iguana (ne znam sada kako se vabi) ma ima ih.....

:-D :) Znam...
-Nego hoceli biti nafake da opet navratis, i jeli ti ona prijateljica i sad ovdje, il' se vratila !!?
ma eto prijateljice tu za sad/ a udaje se u bowling green pa cu doci na vjencanje na ljeto..

nineac: ja sam na programu kulturne razmjene idem u skolu ovdje a i fax cu upisati jos malcice...
zlata

Post by zlata »

Lucy01 wrote:
repeater wrote:
tech10 wrote:U Atlanti je velika zajednica, ali da li je zdrava to ne znam. :-D
i prolazim ja tako kroz atlantu na 75ici. umoran od puta. upalim radio, i prvo sto cujem je "put putuje latifaga." odmah sam zavolio taj grad. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: eh i ovo da cujem
Joj sto se ismija! Zamisli iznenadjenja! :lol: Tako sam ja diljem svijeta...dozivljavala svakakvih iznenadjenja! :-)
danas

Post by danas »

zlata wrote:
Lucy01 wrote:
repeater wrote: i prolazim ja tako kroz atlantu na 75ici. umoran od puta. upalim radio, i prvo sto cujem je "put putuje latifaga." odmah sam zavolio taj grad. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: eh i ovo da cujem
Joj sto se ismija! Zamisli iznenadjenja! :lol: Tako sam ja diljem svijeta...dozivljavala svakakvih iznenadjenja! :-)
ja sam u atlanti ovo dozivjela :D idem ja nekim njihovim ko biva napucanim mall-om, a ispred mene par :D i zena govori covjeku na nasem -- joj uvukle mi se gace u gu*icu, a ne mogu ih sad namjestit... ja ono... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nineac

Post by nineac »

danas wrote:
zlata wrote:
Lucy01 wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: eh i ovo da cujem
ja sam u atlanti ovo dozivjela :D idem ja nekim njihovim ko biva napucanim mall-om, a ispred mene par :D i zena govori covjeku na nasem -- joj uvukle mi se gace u gu*icu, a ne mogu ih sad namjestit... ja ono... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Joj ja kod tebe dozivljaja boze sacuvaj :lol:
BimmerX

Post by BimmerX »

danas wrote:
zlata wrote:
Lucy01 wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: eh i ovo da cujem
Aaa golemo, :lol: sta vi necete po toj atlanti dozivjeti, ah valjda populacija stanovnistva 'vaka: Niggeri, bosanci,......

pa ostali..... :-) :-)
adisio

Post by adisio »

Moja dva jarana hodali Mallom (prodajnim centrom) i prodje nekakva dobra plavusa visoka, i oni se iza nje nacalili pratili je i sve govorili na bosanskom joj kako bi je .... sta bi joj radio... ja bi joj ovo... ja bi joj ono.... i cura nakon nekih 10 minuta okrenu se i kaze pa dosta je vise prostaci jedni... oni zinuli :shock:
danas

Post by danas »

adisio wrote:Moja dva jarana hodali Mallom (prodajnim centrom) i prodje nekakva dobra plavusa visoka, i oni se iza nje nacalili pratili je i sve govorili na bosanskom joj kako bi je .... sta bi joj radio... ja bi joj ovo... ja bi joj ono.... i cura nakon nekih 10 minuta okrenu se i kaze pa dosta je vise prostaci jedni... oni zinuli :shock:
meni se to desilo u kramer-u u DC-u :lol: :lol: :lol: :lol:

uzas :roll: :D
rundajz

Post by rundajz »

adisio wrote:Nasa zajednica u Houstonu nije losa mislim da smo u zadnje vrijeme se dosta bolje organizovali... ali opet zavisi sta te najvise zanima. Rasprostranjenost i velicina grada nedozvoljava da naprimjer svi Bosanci budu u jednom dijelu grada tako da to nemozes ocekivati. Al sto se tice npr vjere organizovani smo dobro imamo svoju Bosnjacku Kulturnu Zajednicu u cijem je sastavu Dzemat, onda imamo nasu dzamiju i naseg Aziza Efendiju, tako da mozes Dzumu odklanjat s nasim ljudima, ramazanom imamo organizovane zajednicke iftare, za Bajram uvjek neko prikladno obiljezavanje itd.
Nedavno je otvorena i Cevapdzinica, i mogu ti reci da su cevapi za svaku pohvalu, imamo jedan nas kafic, u koji u zadnje vrijeme sve vise stranci dolazi, onda taj isti gazda je i otvorio i Pizzeriju. Imamo fudbalski klub koji se takmici u dvoranskom fudbalu i gazi sve pred sobom i... to je to ja mislim.

posjeti houstonraja.info
Bio sam skoro, i mogu samo reci da onaj covjek jos treba da uci kako se prave cevapi...
forUMASH

Post by forUMASH »

danas wrote:
adisio wrote:Moja dva jarana hodali Mallom (prodajnim centrom) i prodje nekakva dobra plavusa visoka, i oni se iza nje nacalili pratili je i sve govorili na bosanskom joj kako bi je .... sta bi joj radio... ja bi joj ovo... ja bi joj ono.... i cura nakon nekih 10 minuta okrenu se i kaze pa dosta je vise prostaci jedni... oni zinuli :shock:

....znaci i ti volis "baliti" za plavusama.... :D :D :D
danas

Post by danas »

forUMASH wrote:
danas wrote:

....znaci i ti volis "baliti" za plavusama.... :D :D :D

aha, jest' to :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:P
adisio

Post by adisio »

Evo snimak sa jedne od utakmica FC Bosnae Houston
http://www.youtube.com/watch?v=3g6Iu4ARzqA
zlata

Post by zlata »

adisio wrote:Evo snimak sa jedne od utakmica FC Bosnae Houston
http://www.youtube.com/watch?v=3g6Iu4ARzqA
Daj brate nesto zabavnije. Ja rekoh...haj'da viim teferic, harmonika, cevapi....a vi zaglav'li "between four walls" i loptu ganjate! :-)
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

:shock:
e hajde sad svi iz hjustona da mi se jave :D , prije nego zaboravim nas jezik, covjece ja sam ovdje godinu dana i vise, par ljudi znam, doduse jednom me put nanio u tu kafanu, Evropa bijase, al brate mnogo arapa, pa se ne vratih drugi put...
adisio

Post by adisio »

lupiga_ocati wrote::shock:
e hajde sad svi iz hjustona da mi se jave :D , prije nego zaboravim nas jezik, covjece ja sam ovdje godinu dana i vise, par ljudi znam, doduse jednom me put nanio u tu kafanu, Evropa bijase, al brate mnogo arapa, pa se ne vratih drugi put...
Ok prvo u Evropu treba znati kad da odes, jer je gazda gotov rastjerao sve nase.

Najbolje ti je otici ovako subotom il nedjeljom po danu na kaficu tad ih najvise ima... a ponekad se i navece iskupi raje.

Imas na Westheimer i Wilcrest tamo restoran zove se Cafe Pita... tu imas Cevape, Pita itd itd.. vazda imas nase raje... kad god BiH igra imas uzivo prenos.

Onda Subota navece obavezno u bar na W. Gray zove se Byzantio... Grcki je al vazda nase raje bude najvise.
Aorta

Post by Aorta »

adisio wrote:
lupiga_ocati wrote::shock:
Ok prvo u Evropu treba znati kad da odes, jer je gazda gotov rastjerao sve nase.

Najbolje ti je otici ovako subotom il nedjeljom po danu na kaficu tad ih najvise ima... a ponekad se i navece iskupi raje.

Imas na Westheimer i Wilcrest tamo restoran zove se Cafe Pita... tu imas Cevape, Pita itd itd.. vazda imas nase raje... kad god BiH igra imas uzivo prenos.

Onda Subota navece obavezno u bar na W. Gray zove se Byzantio... Grcki je al vazda nase raje bude najvise.
Helpful info. Thx. Svratit cu i ja za koji mjesec aBd. :) Pogledala sam stranicu houstonraja.info -- aktivni ste, to mi se svidja. Strong work sa dzamijom.

P.S. Go FK Bosnae! City Champs, baby!
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

[quote="adisio"][quote="lupiga_ocati"]:shock:
e hajde sad svi iz hjustona da mi se jave :D , prije nego zaboravim nas jezik, covjece ja sam ovdje godinu dana i vise, par ljudi znam, doduse jednom me put nanio u tu kafanu, Evropa bijase, al brate mnogo arapa, pa se ne vratih drugi put...[/quote]

Onda Subota navece obavezno u bar na W. Gray zove se Byzantio... Grcki je al vazda nase raje bude najvise.[/quote]

e hvala, za evropu znam, i bila prije skoro godinu, rekose mi neki da ima stalno belaja, a i kad god dodjem, iako nije cesto, ne naletim ni na koga

u pitu znam cesce otici, i momak koji radi tamo mi je rekao za bizantiju, tu cu da naletim.
pa hajde da se nadjemo na piti jednom :-D ili cevapima :-D
Post Reply