Dokumenti Predsjedništva Bosne i Hercegovine 1991. - 1994.

seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kub lajkan wrote:
black wrote:chini mi se da ce vrijeme promjeniti.. :oops:
Vazduh treperi kao da nebo gori...
...sprema se oluja.
horiznot

Post by horiznot »

_BosanaC wrote:Niko ne kaze da Hrvoje Sarinic nije zlocinac.

Medjutim, jel' to dovoljno da se automatski njegova tvrdnja da je Alija nudio Njofri Hercegovinu smatra neistinitom?

Posto, ruku na srce, nije ni jedini koji vazi o tome...
Ma daj bolan Bosanac bar si ti pametam momak .Gledaj ovako spadam u najvece kriticare A.I.Najvece , mrzim Aliju .Ali zato volim istinu.Ne mrzim Hrvatsku .Dapace , ali mi je istina draza.Hrvoje Sarinic je lazov i ratni zlocinac koji se sada pere kada glavnih vinvnika nema.Nema Slobe sa kojim je Sarinic popio hiljadu i jedan viski pricajuci kako Bosnu treba podijeliti i muslaime pobiti.
Gledaj ovo oko Hrecegovine.Tudjman je to odbio ali ne ovako kako kaze Sarinic ." Mi samo sada za cjelovitu " :lol: :lol: cuj Sranjo za cjelovitu , nego zato sto mu je bilo malo , samo zapadna Hercegovina .Tu nije bilo Bugojna , Mostara , Jajca , Travnika , Gornjeg Vakufa na kojem su skrsene dvije Brigade Janka Bobetaka , Ante Rose i Praljka .Vitez , Busovaca ....Kiseljak ....sve su dijelovi je Sranjo htio sebi , zato je odbijena poniuda oko Hercegovine .Dalje uzmi jednu hipoteticku situaciju.Da je neko Sranji Tudjamnu 92 rekao " Imas vojsku , oruzje i imas zeleno svijetlo od MZ i Amerike da uzmes Bosne koiko ti drago." Sta mislis koiko bi Tudjamn uzeo.
On je za cjelovitu " :lol: Uzeo bi sve , cak bi trazio i Zemun da mu Djapic ne bi plakao.Seselj i Slobo pogotovo .A da si istu recenicu i mogucnost dao Aliji.
Ha .Pa i Alija bi valjda uzeo cijelu Bosnu , pa to njegova drzava .( E sad kako bi je on kao antikomunista i islamista uredio to je druga prica ) On je rodjen u Bosanskom Samcu zasto bi on svoj grad dao Srbima a Hrvtaima Hercegovinu na cistu miru.Tudjamn je stranac sta on uopce ima pregovarati bilo sta oko Bosanske teritorije.Da skratim , Alija je bolan bio prisiljen na ustupke.Okruzen sa vojskama Tudjamna i Milosevica koji su naourazani do zuba i MZ koja ne samo da indiferentna nego konstantno ide na ruku cetnicima . Alija nenaurozan , vojska bez cipela , bez hrane zemlja hermetcki zattvorena ostavljena na milost i nemilost jednog naciste i fasiste kakv je bio Franjo Tudjamn on je morao praviti ustupke i ponude da bi spasio makar nesto zemlje i naroda.
boucheron

Post by boucheron »

ejub wrote:Nemogu da vjerujem da pojedinci konstantno pokrecu iste teme sa zeljom da ocrne sve sto je nase, od presjednika Alije,Armije,vjere ......
Valjda konacno shvate da im to nece proci ,da vecina postuje ono sto je presjednik uradio za drzavu BiH ,ma sta oni i slicni o njemu pisali i govorili.
Kucni odgoj bi trebao biti dovoljan da shvate da je ruzno pricati i kritikovati onoga koji se nemoze braniti ili demantovati sve ove gluposti.
A sto ne mozes vjerovati. Sto je to Alija ucinio za nas.Samo reci jednu pozitivnu stvar, da znamo.Samo nemoj mahalske retorike, rekla-kazala.. Uvijek kada postoji kakav dokaz protiv nekoga, u Bosni to ne znaci nista, jer nema pravnoga oblika da sprovede taj zakon(chelo I i chelo II, Delimustafici,komadant Oric...). Nisam ja protiv Alije, daleko od toga. Cak sam se i borio za njega i njegove podanike, kada smo papali maslo i hladni caj za dorucak na -10, ali mora se jednom reci da taj covjek nije imao politickoga slifa da vodi ovu zemlju. Vecina neka postuje sto je on uradio za ovu zemlju, i ovih 12 godina u Bosni se moze kvalifikovati kao veliki neuspjeh Alije i njegove klike.Ganici, Silajdzici,... sve projereni politicari :) su doveli ovu zemlju na rub propasti.. Da ne bih duzio, koliko su Bosanski politicari sposobni, pokazala je nedavno donesena odluka o neplacanjue odstete Srbije poslije svega sto se desilo. Cak se i postavlja pitanje, da li je bio genocid u Srebrenici?Treba pitati jadne ljude koji su izgubili sve, sta oni misle o njemu, i sta je ucinio da sprijeci pokolj. To je pocetak i kraj price o nasim politicarima koji samo cekaju da se nako smiliju na nas. Toga vise nema i ta vremena su davno prosla. Moras da imas jak lobi koji ce gurati tvoje planove i toga nemamo i nismo nikada ni imali.
horiznot

Post by horiznot »

Fair Life wrote:
horiznot wrote:
Fair Life wrote::lol:
" Ako cemo tjerati mak na konac BiH je izvrsila agresiju na Hrvatsku " :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo su rijeci Slobodana Praljka prije tri mjeseca izrecene u Haskoj sudnici ( nicim izazvane jer se sudi njemu licno ) gdje se kroz predmete sudjenja neumitno dokazuje umjesanost Hrvatske u agresiji na BiH a taj sukob karakterise kao medjunarodni i medjudrzavni.Pa posto nisam ovih dana cuo nesto za Praljka da pitam da nije slucajno otisao malo na odmor u Australiju
pa nam se malo javlja . :-D :D
Kakve ovaj tvoj "mak i konac" imaju veze s temom.

Da li si ti vec procitao svih 219 stranica ??

Haj' citaj pa se javi za dvije hefte.

PS.... Ti nisi u stanju ispravno'prepisati' svoj nick a ovdje... "mak na konac".

Bjaaaaaaazi
Zar je to tvoj argument .To sto su dva slova zaminjena ne znaci ne znanje , to je lapsus linque ili tip feler :razz: :razz: :razz: i tako se branis od optuzbi da ovdje pokusasavas nesto da dokazes a ne znas sta .Ili nemas hrabrosti da nam kazes sta ovim zelis reci ? Sta hoces reci ? Da je Alija trebao ici u savez sa Hrvatima ? Pa isao je , sa njima je napravio savez i dao im podrsku oko otcjepljena i zaustavio Bosance da ne idu u JNA.I sta se desilo .Licemjer Sranjo Tudjaman sa ostalim licemjerima ukljuvujuci i SDP i HSLS ( Zdravko tomac , Budisa , HDZ da ne spominjem ) napada Bosnu u duetu sa Milosevicem i Karadjicem.Da je napravio deal sa Kadijecivcem i Adzicem mozda mu ga ovi ne bi suknuli iza ledja. :P :P :P :P :P
horiznot

Post by horiznot »

Fair Life wrote:
ejub wrote:Nemogu da vjerujem da pojedinci konstantno pokrecu iste teme sa zeljom da ocrne sve sto je nase, od presjednika Alije,Armije,vjere ......
Valjda konacno shvate da im to nece proci ,da vecina postuje ono sto je presjednik uradio za drzavu BiH ,ma sta oni i slicni o njemu pisali i govorili.
Kucni odgoj bi trebao biti dovoljan da shvate da je ruzno pricati i kritikovati onoga koji se nemoze braniti ili demantovati sve ove gluposti.
To su dokumentiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... kamena glavo, dokumenti.

A to... sto su dokumenti onakvi kakvi jesu, trebalo se misliti od 1991. do 1994. godine.

Citaj i uci, jer o svemu tome ti si beeeeeeeeee.

Na shishanje !!

Sad vidjeh i ovu zamjerku...

... pa se pitam da li je i Milosevic mrtav? I on se jadan ne moze braniti od optuzbi delegata sa ovog foruma.

Bjaaaaaaaazi !!
Kada je tebi toliko stalo do dokumentacije zasto si pobrisao svih svojih 8000 postova ????? Zasto ???? Da cejemo , dokumentarac ......
mrki62

Post by mrki62 »

Avax_ wrote:Sad su svi pametni, sad svi sve znaju... :roll:

Dusmani nas nisu uspjeli poraziti u ratu kad nismo imali nista, !
Tako je , kad se nije imalo ništa a kad se je imalo najviše Aljo potpisuje kapitulaciju i omogućava RS ( Srbima ) . A ono što Srbi nisu mogli očistiti u ratu - Aljo im pomaže na način seljenja svoje raje u treće zemlje ( poslije 1995 godina ) !!!!!!!!!!!!!!!

Ma za koga si ti , koga to ti žališ i braniš ??????????? Narod ili samo jednog čovjeka ????????????????
horiznot

Post by horiznot »

boucheron wrote:
A sto ne mozes vjerovati. Sto je to Alija ucinio za nas.Samo reci jednu pozitivnu stvar, da znamo.Samo nemoj mahalske retorike, rekla-kazala.. Uvijek kada postoji kakav dokaz protiv nekoga, u Bosni to ne znaci nista, jer nema pravnoga oblika da sprovede taj zakon(chelo I i chelo II, Delimustafici,komadant Oric...). Nisam ja protiv Alije, daleko od toga. Cak sam se i borio za njega i njegove podanike, kada smo papali maslo i hladni caj za dorucak na -10, ali mora se jednom reci da taj covjek nije imao politickoga slifa da vodi ovu zemlju. Vecina neka postuje sto je on uradio za ovu zemlju, i ovih 12 godina u Bosni se moze kvalifikovati kao veliki neuspjeh Alije i njegove klike.Ganici, Silajdzici,... sve projereni politicari :) su doveli ovu zemlju na rub propasti.. Da ne bih duzio, koliko su Bosanski politicari sposobni, pokazala je nedavno donesena odluka o neplacanjue odstete Srbije poslije svega sto se desilo. Cak se i postavlja pitanje, da li je bio genocid u Srebrenici?Treba pitati jadne ljude koji su izgubili sve, sta oni misle o njemu, i sta je ucinio da sprijeci pokolj. To je pocetak i kraj price o nasim politicarima koji samo cekaju da se nako smiliju na nas. Toga vise nema i ta vremena su davno prosla. Moras da imas jak lobi koji ce gurati tvoje planove i toga nemamo i nismo nikada ni imali.
To pitanje cak ni Mladic nije nikad postavio.Ovom recenicom si se diskvalificirao za bilo kakvu diskusiju.
boucheron

Post by boucheron »

horiznot wrote:
boucheron wrote:
To pitanje cak ni Mladic nije nikad postavio.Ovom recenicom si se diskvalificirao za bilo kakvu diskusiju.
Hvala na ukazanom povjerenju.Imam jos jedan joker i mislim da tebe nazovem da mi ti objasnis par nekih stvari. Samo jos ako ti nije frka da mi kazes, iz kojega romana si ti pobjegao, jer fabula zvuci pravo zanimljiva? Ako nisi razumio,ne postavljam Ja pitanje. Ja znam sta je bilo, ali postoji jos velika grupa ljudi koji zeli da umanji genocid koji je napravljen na tim prostorima.
Last edited by boucheron on 15/03/2007 15:29, edited 1 time in total.
mrki62

Post by mrki62 »

horiznot wrote:
Zar je to tvoj argument .To sto su dva slova zaminjena ne znaci ne znanje , to je lapsus linque ili tip feler :razz: :razz: :razz: i tako se branis od optuzbi da ovdje pokusasavas nesto da dokazes a ne znas sta .Ili nemas hrabrosti da nam kazes sta ovim zelis reci ? Sta hoces reci ? Da je Alija trebao ici u savez sa Hrvatima ? Pa isao je , sa njima je napravio savez i dao im podrsku oko otcjepljena i zaustavio Bosance da ne idu u JNA.I sta se desilo .Licemjer Sranjo Tudjaman sa ostalim licemjerima ukljuvujuci i SDP i HSLS ( Zdravko tomac , Budisa , HDZ da ne spominjem ) napada Bosnu u duetu sa Milosevicem i Karadjicem.Da je napravio deal sa Kadijecivcem i Adzicem mozda mu ga ovi ne bi suknuli iza ledja. :P :P :P :P :P
Hajmo se malo igrati logike 8-)
Kad već spominješ Hrvatsku i Tuđmana na taj način - kao oni su krivi ,... ok , i za mene su - samo hajmo se pitati odgovornosti Alije u svemu tome !!!!!!!!!!!
Jesul Hrvati ( Bosanski ) na prvim parlamentarnim izborima dali najviše glasova Stjepanu Kljujiću ?????????
Ja tvrdim da jesu !!!!!!!!!
Jel njegova politika smetala Tuđmanu - tvdim da jeste !!!!!
Uz čiju pomoć on njega skida i postavlja Matu Bobana ???????????
De se malo potrudi , de malo razmisli !!!!!!
Ako je Kljujić apsolutni pobjednik na području BiH , šta se Aljo ima sastajati sa Matom Bobanom i Hercegovačkom klikom ; Prljićem & compani ?????????
Što je Aliji smetao Paragin HOS u kojem je bilo ogromno Muslimana i to je proglasio neregularnom vojskom a nije mu smetala Tuđmanova HVO - kojoj je izravno Tuđman sa Šuškom komandovao .
Kad je Aljo proglasio HVO agresorskom vojskom ,... ili što ovi vrli današnji političari ne iznesu malo umazanog veša i u vezi toga ???????
Dragi moj - nije zlato sve što sja !
horiznot

Post by horiznot »

Reina wrote:
Fair Life wrote: Cuuj...

Alija ti je petokolonas !!
Citas li ti onaj gore citat... kako se uvlacio u guzu Veljku Kadijevicu. Tamburas o njegovim zaslugama za odbranu BiH. Ostavi odrasle na miru, a ti se lijepo idi igraj.

Koliko si imao godina 1991.??
citat:
. wrote: iako se moze ciniti, kada neko gleda sa strane, da ovaj manijakalni pristup u podmetanju iliti promovisanju terorizma ili bilo cega u domenu spekulacija od par pojedinaca iz bijelog svijeta, predstavlja lijecenje licnih frustracija ipak meni se cini da to nije tako.

...Fair Life, zna sta radi, jer radi to predano i svjesno, na samo dvije teme:

1. "Terorizam u BiH"

2. Alija Izetbegovic, ratni zlocinac.

Sve ostalo je umotavanje ove dvije teme u celofan. Prica o mucenistvu, ogorcenosti, je suplja ko svicarski sir, jer na svakoj temi se pojavi ili Dedin sin, ili Dedo ili terorizam.

Identicne dvije teme su neumorno, dosljedno i predano obradjivali i svi cetnicki i ustaski fanatici: Franjo Tudjman, Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic, Vojislav Seselja, a nakon toga i masinerija koja stoji iza njih, potom emigracija u Australiji, Chikagu ili Torontu, ali ove dvije teme su uvijek ostale nepromijenjene: Podmetanje terorizma u BiH, kao pokusaj banaliziranja genocida i strasni Alija Izetbegovic, koji je zubima jeo srpsku nejac, a Islamskom deklaracijom pokoravao evropu...

Pametnom dovoljno.......

:lol: ma kakva kisa sunce sija i sve probeharalo pravo proljece :-)
Ja kao zestoki protivnik Alije i SDA potpisujem ovo sto je napisala ova djevojka.Taj Fair Life je prodao pricu da je on bio u logoru ( cak i da jeste nije jedini , hiljade ljudi je proslo logore pa ne pisu o tome na forumu ) da bi poslije toga pustao ovdje neke u najamnju ruku cudne balone .Njegove nebuloze kako amnestira fasisticki rezim Franje Tudjamna i negira umjesanost Hrvatske u bosanskoj kataklizmi spadaju u samo dno ljudskog bescasca .Ti postovi i te teme su izbrasani sa ovog foruma.
horiznot

Post by horiznot »

mrki62 wrote:
horiznot wrote:
Kad već spominješ Hrvatsku i Tuđmana na taj način - kao oni su krivi ,... ok , i za mene su - samo hajmo se pitati odgovornosti Alije u svemu tome !!!!!!!!!!!
Jesul Hrvati ( Bosanski ) na prvim parlamentarnim izborima dali najviše glasova Stjepanu Kljujiću ?????????
Ako je Kljujić apsolutni pobjednik na području BiH , šta se Aljo ima sastajati sa Matom Bobanom i Hercegovačkom klikom ; Prljićem & compani ?????????
Što je Aliji smetao Paragin HOS u kojem je bilo ogromno Muslimana i to je proglasio neregularnom vojskom a nije mu smetala Tuđmanova HVO - kojoj je izravno Tuđman sa Šuškom komandovao .
Kad je Aljo proglasio HVO agresorskom vojskom ,... ili što ovi vrli današnji političari ne iznesu malo umazanog veša i u vezi toga ???????
Ma nemoj milom te da mi pricas ovakve stvari.Generali HOS-a Kraljevic , Prkacin su bili i generali Armije BiH .Alija je njih tretirao kao I Armiju .Stjepana Kljica je smjenio Tudjamn zato sto je bio za cjelovitu Bosnu i zato je bio protiv rata sa Bosancima.Smjenjen je u Hercegovini udarom .Klasican udar , tebe vise nema sad je Mate Boban.Pa to je bilo na tv , cak se niko nije ni stidio ni libio tog cina.Tri su predsjednika HDZ-a smjenjena dok nije dosao" pravi ".Perinovic , Brkic , Kljiic . Nemoj mi molim te pricati nista.Procitaj haske presude.Uzmi samo desetak brojeva Feral Tribuna iz tog vremena.Sve ce biti jasno.Pitaj samo ove hrvtske intelektualce da ti malo objasne ulogu i Alije i Tudjamna i HDZ-a i toh stvari.Banac , Cicak , Matvjeveic , Pusic , Drakulic , Culic , Bilandzic , Stojic , Lovrenovic , Ivancic , Supek ( nazalost mrtav ) .......
Ako njima ne vjerujes onda za tebe i tvoju "istinu "nema spasa
mrki62

Post by mrki62 »

horiznot wrote:
mrki62 wrote:
horiznot wrote:
Ma nemoj milom te da mi pricas ovakve stvari.Generali HOS-a Kraljevic , Prkacin su bili i generali Armije BiH .Alija je njih tretirao kao I Armiju .Stjepana Kljica je smjenio Tudjamn zato sto je bio za cjelovitu Bosnu i zato je bio protiv rata sa Bosancima.Smjenjen je u Hercegovini udarom .Klasican udar , tebe vise nema sad je Mate Boban.Pa to je bilo na tv , cak se niko nije ni stidio ni libio tog cina.Tri su predsjednika HDZ-a smjenjena dok nije dosao" pravi ".Perinovic , Brkic , Kljiic . Nemoj mi molim te pricati nista.Procitaj haske presude.Uzmi samo desetak brojeva Feral Tribuna iz tog vremena.Sve ce biti jasno.Pitaj samo ove hrvtske intelektualce da ti malo objasne ulogu i Alije i Tudjamna i HDZ-a i toh stvari.Banac , Cicak , Matvjeveic , Pusic , Drakulic , Culic , Bilandzic , Stojic , Lovrenovic , Ivancic , Supek ( nazalost mrtav ) .......
Ako njima ne vjerujes onda za tebe i tvoju "istinu "nema spasa
Samo ti čitaj i obrazuj se a ne zaboravi da je u javnosti jedno a istina drugo .
Blaž Kraljević je toliko dobar da su ga ubili Tuđmanovci. A ti uporno braniš Aliju koji je kao bio dobar a NIKAD se nije sastao sa Kraljevićem ( pokojnim ) , Paragom a Prkačin ( Ante ) je jedan obični šalabajzer a ne general . General je samo po tituli - jer je kao takav nekome trebao .
Poznajem mnogo njegovih " suboraca " i mnogo šta mi je jasno pa i to šta sad radi u Sl. Brodu !!!!!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

Ne mogu se nacuditi svim ovim forumashima (prepoznace se oni, nadam se) koji ispisase ovolike ode idiotizmu koji priznaje "samo njihovu istinu" i drze se nje k'o pijan plota.

Dokumentaciju koju sam stavio na upload nisam pisao, nisam bio zapisnicar sjednica... pa je naknadno krivotvorio, jednostavno ono sto je vec bilo na internetu stavio sam kao post na SA-X forum.

Oni cije su izgovorene rijeci usle u zapisnik trebali su znati da ce njihove izgovorene gluposti na sjednicama Predsjednistva, kad tad doprijeti do usiju onih kojima su gache krojili... i voditi racuna o tome.

Ali... nije dovoljno da njihove rijeci dopru do samo usiju, vec do svijesti stanovnika BiH. Eeeee... to nece biti moguce dok je god ovih koiji udaraju u talambase kad god se pojavi papir koji bi doveo u pitanje njihov "razum".

Imam dojam da su najzesci branioci oni koji su u vrijeme 1991.-1994. imali desetak godina starosti, dakle, nemaju pojma o tome sta se i kako pricalo i radilo u tom periodu.

U to vrijeme... sam vec imao cetrdesetak godina. Sta sam htio reci s ovim... ?

Jako dobro se sjecam 'istine' iz tog perioda i njihovih predsjednickih proseravanja sa govornice po ustrasenom narodu...

Sad sam... samo uspio naci napisano sve ono sto sam od ranije znao.

Zelio sam tu istinu podijeliti s vama.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Imam dojam da su najzesci branioci oni koji su u vrijeme 1991.-1994. imali desetak godina starosti, dakle, nemaju pojma o tome sta se i kako pricalo i radilo u tom periodu.
Jako dobro se sjecam 'istine' iz tog perioda i njihovih predsjednickih proseravanja sa govornice po ustrasenom narodu...
Da je tvoje objasnjenje blizu istine, samo bi tinejdzeri i dvadesetogodisnjaci glasali za SDA. Medjutim, to ocigledno nije slucaj. Oni koji podrzavaju Izetbegovica, to rade jer vjeruju da nije mogao postici vise. Ti ga kritikujes jer smatras da je mogao postici vise. Sljedeci (civilizovan) korak bi bio uvazavanje cinjenice da se dva casna covjeka mogu razici u tumacenju tadasnjih dogadjaja. Razliku u shvatanju tumaciti nezreloscu neistomisljenika nije fer.
Maraschino

Post by Maraschino »

Fair Life wrote:Ne mogu se nacuditi svim ovim forumashima (prepoznace se oni, nadam se) koji ispisase ovolike ode idiotizmu koji priznaje "samo njihovu istinu" i drze se nje k'o pijan plota.

Dokumentaciju koju sam stavio na upload nisam pisao, nisam bio zapisnicar sjednica... pa je naknadno krivotvorio, jednostavno ono sto je vec bilo na internetu stavio sam kao post na SA-X forum.

Oni cije su izgovorene rijeci usle u zapisnik trebali su znati da ce njihove izgovorene gluposti na sjednicama Predsjednistva, kad tad doprijeti do usiju onih kojima su gache krojili... i voditi racuna o tome.

Ali... nije dovoljno da njihove rijeci dopru do samo usiju, vec do svijesti stanovnika BiH. Eeeee... to nece biti moguce dok je god ovih koiji udaraju u talambase kad god se pojavi papir koji bi doveo u pitanje njihov "razum".

Kao mi to nismo znali.Znao si to i ti(pa cak i ocekivao takav rasplet) ali na zalost ispalo je mnogo drugacije.
Koji je to predsjednik uz konsultacije druga dva,mogao ista bolje manevrijati izmedju cekica i nakovnja.Udaraju sa svih strana...logicno je i to sto je mozda i ponudio podjelu u tom trenutku jer mi smo u Tuzli bili totalno blokirani,Bihac takodje kao i mnoga druga mjesta.
Gdje je tu Sranjina velicina da prijateljskoj zemlji pomogne a ne smisljati kako je unistiti.
Nisi ti Fair dosanjao taj san niti ces ga dosanjati,ne predajemo se mi tako lako.
Kakav god bio Alija,bio je posteniji (ne iskvaren,naivan)spram ostalih taldzija.
Fair Life

Post by Fair Life »

Jastreb35 wrote:
Da je tvoje objasnjenje blizu istine, samo bi tinejdzeri i dvadesetogodisnjaci glasali za SDA. Medjutim, to ocigledno nije slucaj. Oni koji podrzavaju Izetbegovica, to rade jer vjeruju da nije mogao postici vise. Ti ga kritikujes jer smatras da je mogao postici vise. Sljedeci (civilizovan) korak bi bio uvazavanje cinjenice da se dva casna covjeka mogu razici u tumacenju tadasnjih dogadjaja. Razliku u shvatanju tumaciti nezreloscu neistomisljenika nije fer.
Gdje si sad iskopao SDA ??

Da li sam gdje spomenuo SDA ?? Nisam. Prica je o Predsjednistvu BiH u periodu 1991.-1994. ...

Eh... ali ako ti mislis da je u tom vremenskom periodu Predsjednistvo BiH bilo pod direknim uticajem SDA... onda si u pravu, a ja grijesim.

Vjerovatno si u pravu, s obzirom na tvoju uobicajeno dobru informiranost... na samom izvoru.
horiznot

Post by horiznot »

Fair Life wrote: Ne mogu se nacuditi svim ovim forumashima (prepoznace se oni, nadam se) koji ispisase ovolike ode idiotizmu koji priznaje "samo njihovu istinu" i drze se nje k'o pijan plota.

HORIZNOT :KOJIM FORUMASIMA ? KOJE IDIOTIZME ? TEMA JE TEK OTVORENA JEDVA DA SE JAVILO 5 LJUDI . KOJU ISTINU ? KO SE CEGA DRZI KAO PIJAN PLOTA.

HORIZNOT :LAZES KAO I UVIJEK DO SADA.OVO SI TI KRIVOTVORIO .OVO JE TVOJ RUKOPIS.OVO SAMO LICI NA TEBE .KO JE TOMO SIMIC ? KO JE OVO SVE PRIPREMIO.OVO NISU NIKAKVI DOKUMENTI NEGO NAJOBICNIJA PRLJASTIVNA KOJA NEMA VEZE S MOZGOM.POSLIJE SVAKE CITIRANE RECENICE SLIJEDI KOMENTAR KOJI PERE REPUBLUKU HRVATSKU OD AGRESIJE I GENOCIDA.SVAKA RIJEC SVAKI CITAT IMA I KOMENTAR KOJI NAVODI OBICNOG COVJEKA NA POMISAO KAKO SU MUSLIMANI GLUPI I KAKO NISU ZNALI RALIKOVATI AGRESORA ( SRBE ) OD PRIJATELJA( HRVATA ) . OVO STIVO NIKAD NIJE POSTOJALO NA INTERNETU TO JE NESTO NOVO.OSIM PAR CITATA ISTRGNUTIH IZ KONTEKSTA OVDJE SE SAMO BRANI I PERE REPUBLIKA HRVATSKA KOJA JE ZABILA NOZ U LEDJA DO KOSTI I NAPALA KRVOLOCNO BOSNU I HERCEGOVINU DO TE MJERE DA PAMET STANE.OVKAV ATACHMENT U OVAKVOM OBLIKU NIKAD NIJE POSTOJAO NA INTERNETU .POTPUNO NESTO NOVO.NAPRAVLJENO U PRIVATNOM ARANZMANU I ISKLJUCIVO ZA MAZANJE OCIJU BOSANSKIM MUSLIMANIMA.SVE RECENICE LICE NA NENADA IVANKOVICA POD BR 1 , ZDRAVKA TOMCA , HRVOJA SARINICA MATU GRANICA , ZVONIMIRA LEROTICA .......OVO JE NARUCENO I SMISLJENO SAMO SA JEDNIM CILJEM , DA SE OPERE REPUBLIKA HRVATSKA I DESETINE I STOTINE NJENIH POLITICARA I AKADEMIKA I NOVINARA I GENERALA KOJI SU UCESTVOVALI U RAZARANJU BOSNE I UNISTENJU BOSANSKIH MUSLIMANA. KLUPOKO SE ODMOTAVA . NACIN NA KOJI SAM ODMOTAO OVO SMECE NA KOJEMU BI POZAVIDIO I GEBELES I SMILJKO SAGOLJ I OBRAD KOSOVAC JE NEKAKO CUDAN.NISAM KOMPJUTERS ALI GDJE JE SLUZBENA STRANICA OVOG ATTACHMENTA .NA SAMOM POCETKU , ODMAGH U PRVOJ RECENICI SE SUGERIRA KAKO HRVATSKA NIJE NAPALA BOSNU NEGO JE CAK BOSNA SUROVALA SA KADIJEVICEM . KAKVE TO IMA VEZE SA SJEDNICAMA PREDSJEDNISTVA.JA SAM OCEKIVAO SAMO I SKLJUCIVO STENOGRAME SA PREDSJEDNISTVA.A NE PAMFLETE IZ HRVATSKOG SLOVA I VECERNJAKA GDJE DON ANTO BAKOVIC PORUCUJE KAKO JE HRVTSKA HRANILA I BRANILA MUSLIMANE A ONI NEZAHVALNI HOCE DA SE BRANE U MOSTARU.KAKVE VEZE IMAJU TOBOZNJI ZAPISNICI SA KONSTATACIJOM AUTORA " TOMO SIMIC " DA SU SE U BOSNI NA NEKIM DIJELOVIMA DESILI NESRETNI SUKOBI IZMEDJU MUSLIMANA I HRVATA.MA GENIJALNO NEMA STA TOMO

HORIZNOT : MA NEMOJ , KOJE GLUPOSTI I OD KOGA ........KADA SI TAKO RAD DA POSTAVLJAS ZAPISNIKE SA SJEDNICA STO ONDA NE POSTAVIS TRANSKRIPTE IZ BANSKIH DVORA KOJE JE OBJAVIO FERAL : EVO PO SJECANJU " SRANJO TUDJMAN " : ZASTO VISE NE UZMETE TAJ GORNJI VAKUF , KAKO JE MOGUCE DA DVIJE BRIGADE NE MOGU UZETI TAKO MALO MJESTO , HOCU GORNJI VAKUF " OPET F.T. MEDJU NAMA RECENO , NEKI LJUDI IZ MZ OCEKUJU DA BRZO ZAVRSIMO SA MUSLIMANIMA , STO SE TOLIKO MUCITE " ZATIM F.T.
U NEUMU JE HRVATSKI SUVERENITET , PONAVLJAM HRVATSKI SUVERENITET , SAMO SMO OTAVILI JEDAN HOTEL MUSLIMANIMA DA ALIJA I DRUSTVO MOGU NOGE " ZATIM PITA TUDJMAN BOBANA " KO JE SRUSIO STARI MOST , CIJELI SVIJET GOVORI KAKO SU HRVATI SRUSILI SPOMENIK NULTE KATEGORIJE "
SVI SUTE ....A BOBAN DOBACI " GOSPODINE PREDSJEDNICE TAJ DAN JE PADALA JAKA KISA " ..... I ITD I TSL , PA STO NAM VEC NISI PRIUSTIO TE STENOGRAME KOJI SU LIJEPO OVJERENI I KOJI SU SVI UREDNO SNIMLJENI OD TVOG VRHOVNIKA TUDJMANA KOJI JE MISLIO DA CE MU SVIJET DATI NOBELOVU NAGRADU AKO POBIJE MUSLIMANE PA JE SEBE KRIVOUSTI DIKTATOR SNIMAO .TAKODJE NA PANTOVCAKU SU IMALI DOVOLJNO STRUJE I BATERIJA I MOKROFINI SU DOBRO RADILI ZA RAZLIKU OD SARAJEVA GDJE JE BILO TEHNICKIH PROBLEMA OKO OVOG TVOG URADKA KAKO NAVODI TZV TOMO SIMIC.

HORIZNOT : MA JASTA ZASTO VJEROVATI HAGU KOJI JE DOKAZAO NA DESET MJESTA UMJESANOST I AGRESIJU HRVATSKE KADA IMAMO TEBE , PARDON TVOG DVOJNIKA TOMU SIMICA .

HORIZNOT : DOJAM TE VARA.JA SAM PERIOD O KOJEM TI GOVORIS PROVEO U UNIFORMI HRVTSKE VOJSKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HORIZNOT : HTIO SI RECI DA LJUDI KOJI SU RODJENI POSLIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA NEMAJU PRAVO RECI DA JE NJEMACKA ZAPOCELA RAT JER NISU U TOM TRENUTKU BILI NITI U NJEMACKOJ NITI U POLJSKOJ A NISU BILI VALA NI RODJENI KAO STO REKOSMO , JELTE .

HORIZNOT : SVA SRECA PA NISI JEDINI , EVO JA SE TAKODJE SJECAM KADA JE SIME DJODAN 1989 REKAO DA SRBI IMAJU COSKASTE GLAVE.TAKODJE SE SJECAM DA JE TE GODINE TUDJMAN REKAO DA JE BOSNA KOMUNISTICKA IZMISLJOTINA .DA MUSLIMANI NE POSTOJE .DA JE TO U STVARI HRVATSKA ......I DA CE BITI PRIPOJENA MATICI HRVATSKOJ .....TADA ALIJA NIJE NI POSTOJAO NITI JE IKO ZNAO ZA NJEGA .

HORIZNOT : MA NEMOJ MOLIM TE I TO BAS U OVAKVOJ FORMI KAO DA SI SAM PREDANO RADIO NA OVOME REMEK DJELU U ZADNJIH 6 MJESECI DOK TE NIJE BILO NA FORUMU.TRUD TI JE BIO UZALUD .

MA BOGATI .NA TAKAV NACIN KAO STO SI PODIJELIO ISTINU PRIJE GODINU I PO -DVIJE KADA SI HRVATSKU PROGLASI MARIJOM DJEVICOM KOJA NIKAD NIJE NIJE IZGUBILA NEVINOST U BOSNI NEGO JE HRANILA I BRINULA SE O NEZAHVALNIM MUSLIMANIMA.TAKVA ISTINA NAM NE TREBA JER MI TAKVU ISTINU U BOSNI ZOVEMO DRUKCIJE .LAZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TAKO STO CES ALIJI DODATI SVE ONO STO SI TUDJMANU ODVADIO .HVALA U NAJMANJU RUKU NIJE FER :P :P :P :P :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
EVO I TEBI OSMIJEH TVOG KRIVOUSTOG VRHOVNIKA KOJEG TOLIKO BRANIS A ON JE NAPRAVIO U BOSNI TAKVU KATASTROFU I TAKAV GENOCID I URBICID KAKV JE RIJETKO VIDJEN U ISTORIJI COVJECANSTVA. :-? :-? :-? :-? :-? I JOS NESTO . VRS JE IMALA U SVOJIM REDOVIMA JEDNU BRIGADU SASTAVLJENU OD MUSLIMANA " MESA SELIMOVIC ' SE ZVALA TA SRAMNA BRIGADA ALI NIKAD NIJE BILA RAZORUZANA I UHAPSENA.COVJEK KOJEG TI BRANIS SRTANJO TUDJMAN I NJEGOV REZIM SU POHAPSLI SVE MUSLIMANE U HVO KOJI SU CUVALI NJEGOVU GUZICU I GINULI ZA NJEGA.ZA SAMOSTALNOST REPUBLIKE HRVATSKE ZIVOTE JE POLOZILO 700 BOISANSKIH MUSLIMANA O KOJIMA NIGDJE NEMA NI RIJECI.FAIR LIFE , SRAM TE BILO , TI SI NAJGORI COVJEK NA SVIJETU .TI SI GORI OD SRANJE TUDJMANA JER ONAKO KAKO GA TI BRANIS TAJ ZLOTVOR I LUCIFER NIKAD SEBE NE BI BRANIO .
Last edited by horiznot on 16/03/2007 03:55, edited 1 time in total.
horiznot

Post by horiznot »

SAMO BI MOLIO FORUMASE DA MALO PAZLJIVIJE PROCITAJU GORNJI POST JER SAM NEKAKO IZMJESAO SVOJE RIJECI I RIJECI OVOG FANTOMA IZ AUSTRALIJE .
JOS CU I POJEROVATI DA JE MATI BOBANU NAPRAVLJENA PLASTICNA OPERACIJA I DA JE SKLONJEN U AUSTRALIJU , KAKO SE GOVORKALO PA NAS SADA TAJ VAMPIR IZ GRUDA POSJJECUJE NA FORUMU POD IMENO FAIR LIFE . :x :x
Fair Life

Post by Fair Life »

Tebi su "horiZnot" magarece ushi premale... bekane.

I nauci se... kad izgubis zivce da, u svom primitivizmu, ne vristis velikim slovima.
horiznot wrote:
Fair Life wrote:...

HORIZNOT :LAZES KAO I UVIJEK DO SADA.OVO SI TI KRIVOTVORIO .OVO JE TVOJ RUKOPIS.OVO SAMO LICI NA TEBE .KO JE TOMO SIMIC ? KO JE OVO SVE PRIPREMIO.OVO NISU NIKAKVI DOKUMENTI NEGO NAJOBICNIJA PRLJASTIVNA KOJA NEMA VEZE S MOZGOM.POSLIJE SVAKE CITIRANE RECENICE SLIJEDI KOMENTAR KOJI PERE REPUBLUKU HRVATSKU OD AGRESIJE I GENOCIDA.SVAKA RIJEC SVAKI CITAT IMA I KOMENTAR KOJI NAVODI OBICNOG COVJEKA NA POMISAO KAKO SU MUSLIMANI GLUPI I KAKO NISU ZNALI RALIKOVATI AGRESORA ( SRBE ) OD PRIJATELJA( HRVATA ) . OVO STIVO NIKAD NIJE POSTOJALO NA INTERNETU TO JE NESTO NOVO.OSIM PAR CITATA ISTRGNUTIH IZ KONTEKSTA OVDJE SE SAMO BRANI I PERE REPUBLIKA HRVATSKA KOJA JE ZABILA NOZ U LEDJA DO KOSTI I NAPALA KRVOLOCNO BOSNU I HERCEGOVINU DO TE MJERE DA PAMET STANE. OVKAV ATACHMENT U OVAKVOM OBLIKU NIKAD NIJE POSTOJAO NA INTERNETU .POTPUNO NESTO NOVO.NAPRAVLJENO U PRIVATNOM ARANZMANU
...
http://www.nsf-journal.hr/issues/v7_n1- ... umenti.pdf

Ovaj link koji sam postavio je iz razloga da i drugi vide koliki si ti... bekan i kolika je tezina tvojih zapjenjenih lupetanja.

Idi na piramidu... proljece je 'ante portas".
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

Ko ti je " nas" bolan. Bjaaaaazi!
gradjani svijeta

Ejupe, ako te dobro shvatam Alija=Armija=vjera???? Cuuuj....Otkad to???
gradjani svijeta

Sprema se oluja...hehe
gradjani svijeta

[quote="horiznot"][quote="Fair Life"]
[b]Ne mogu se nacuditi svim ovim forumashima (prepoznace se oni, nadam se) koji ispisase ovolike ode idiotizmu koji priznaje "samo njihovu istinu" i drze se nje k'o pijan plota. [/b]

HORIZNOT :KOJIM FORUMASIMA ? KOJE IDIOTIZME ? TEMA JE TEK OTVORENA JEDVA DA SE JAVILO 5 LJUDI . KOJU ISTINU ? KO SE CEGA DRZI KAO PIJAN PLOTA.

D[b]okumentaciju koju sam stavio na upload nisam pisao, nisam bio zapisnicar sjednica... pa je naknadno krivotvorio, jednostavno ono sto je vec bilo na internetu stavio sam kao post na SA-X forum.[/b]

HORIZNOT :LAZES KAO I UVIJEK DO SADA.OVO SI TI KRIVOTVORIO .OVO JE TVOJ RUKOPIS.OVO SAMO LICI NA TEBE .KO JE TOMO SIMIC ? KO JE OVO SVE PRIPREMIO.OVO NISU NIKAKVI DOKUMENTI NEGO NAJOBICNIJA PRLJASTIVNA KOJA NEMA VEZE S MOZGOM.POSLIJE SVAKE CITIRANE RECENICE SLIJEDI KOMENTAR KOJI PERE REPUBLUKU HRVATSKU OD AGRESIJE I GENOCIDA.SVAKA RIJEC SVAKI CITAT IMA I KOMENTAR KOJI NAVODI OBICNOG COVJEKA NA POMISAO KAKO SU MUSLIMANI GLUPI I KAKO NISU ZNALI RALIKOVATI AGRESORA ( SRBE ) OD PRIJATELJA( HRVATA ) . OVO STIVO NIKAD NIJE POSTOJALO NA INTERNETU TO JE NESTO NOVO.OSIM PAR CITATA ISTRGNUTIH IZ KONTEKSTA OVDJE SE SAMO BRANI I PERE REPUBLIKA HRVATSKA KOJA JE ZABILA NOZ U LEDJA DO KOSTI I NAPALA KRVOLOCNO BOSNU I HERCEGOVINU DO TE MJERE DA PAMET STANE.OVKAV ATACHMENT U OVAKVOM OBLIKU NIKAD NIJE POSTOJAO NA INTERNETU .POTPUNO NESTO NOVO.NAPRAVLJENO U PRIVATNOM ARANZMANU I ISKLJUCIVO ZA MAZANJE OCIJU BOSANSKIM MUSLIMANIMA.SVE RECENICE LICE NA NENADA IVANKOVICA POD BR 1 , ZDRAVKA TOMCA , HRVOJA SARINICA MATU GRANICA , ZVONIMIRA LEROTICA .......OVO JE NARUCENO I SMISLJENO SAMO SA JEDNIM CILJEM , DA SE OPERE REPUBLIKA HRVATSKA I DESETINE I STOTINE NJENIH POLITICARA I AKADEMIKA I NOVINARA I GENERALA KOJI SU UCESTVOVALI U RAZARANJU BOSNE I UNISTENJU BOSANSKIH MUSLIMANA. KLUPOKO SE ODMOTAVA . NACIN NA KOJI SAM ODMOTAO OVO SMECE NA KOJEMU BI POZAVIDIO I GEBELES I SMILJKO SAGOLJ I OBRAD KOSOVAC JE NEKAKO CUDAN.NISAM KOMPJUTERS ALI GDJE JE SLUZBENA STRANICA OVOG ATTACHMENTA .NA SAMOM POCETKU , ODMAGH U PRVOJ RECENICI SE SUGERIRA KAKO HRVATSKA NIJE NAPALA BOSNU NEGO JE CAK BOSNA SUROVALA SA KADIJEVICEM . KAKVE TO IMA VEZE SA SJEDNICAMA PREDSJEDNISTVA.JA SAM OCEKIVAO SAMO I SKLJUCIVO STENOGRAME SA PREDSJEDNISTVA.A NE PAMFLETE IZ HRVATSKOG SLOVA I VECERNJAKA GDJE DON ANTO BAKOVIC PORUCUJE KAKO JE HRVTSKA HRANILA I BRANILA MUSLIMANE A ONI NEZAHVALNI HOCE DA SE BRANE U MOSTARU.KAKVE VEZE IMAJU TOBOZNJI ZAPISNICI SA KONSTATACIJOM AUTORA " TOMO SIMIC " DA SU SE U BOSNI NA NEKIM DIJELOVIMA DESILI NESRETNI SUKOBI IZMEDJU MUSLIMANA I HRVATA.MA GENIJALNO NEMA STA TOMO

[b]Oni cije su izgovorene rijeci usle u zapisnik trebali su znati da ce njihove izgovorene gluposti na sjednicama Predsjednistva, kad tad doprijeti do usiju onih kojima su gache krojili... i voditi racuna o tome.[/b]

HORIZNOT : MA NEMOJ , KOJE GLUPOSTI I OD KOGA ........KADA SI TAKO RAD DA POSTAVLJAS ZAPISNIKE SA SJEDNICA STO ONDA NE POSTAVIS TRANSKRIPTE IZ BANSKIH DVORA KOJE JE OBJAVIO FERAL : EVO PO SJECANJU " SRANJO TUDJMAN " : ZASTO VISE NE UZMETE TAJ GORNJI VAKUF , KAKO JE MOGUCE DA DVIJE BRIGADE NE MOGU UZETI TAKO MALO MJESTO , HOCU GORNJI VAKUF " OPET F.T. MEDJU NAMA RECENO , NEKI LJUDI IZ MZ OCEKUJU DA BRZO ZAVRSIMO SA MUSLIMANIMA , STO SE TOLIKO MUCITE " ZATIM F.T.
U NEUMU JE HRVATSKI SUVERENITET , PONAVLJAM HRVATSKI SUVERENITET , SAMO SMO OTAVILI JEDAN HOTEL MUSLIMANIMA DA ALIJA I DRUSTVO MOGU NOGE " ZATIM PITA TUDJMAN BOBANA " KO JE SRUSIO STARI MOST , CIJELI SVIJET GOVORI KAKO SU HRVATI SRUSILI SPOMENIK NULTE KATEGORIJE "
SVI SUTE ....A BOBAN DOBACI " GOSPODINE PREDSJEDNICE TAJ DAN JE PADALA JAKA KISA " ..... I ITD I TSL , PA STO NAM VEC NISI PRIUSTIO TE STENOGRAME KOJI SU LIJEPO OVJERENI I KOJI SU SVI UREDNO SNIMLJENI OD TVOG VRHOVNIKA TUDJMANA KOJI JE MISLIO DA CE MU SVIJET DATI NOBELOVU NAGRADU AKO POBIJE MUSLIMANE PA JE SEBE KRIVOUSTI DIKTATOR SNIMAO .TAKODJE NA PANTOVCAKU SU IMALI DOVOLJNO STRUJE I BATERIJA I MOKROFINI SU DOBRO RADILI ZA RAZLIKU OD SARAJEVA GDJE JE BILO TEHNICKIH PROBLEMA OKO OVOG TVOG URADKA KAKO NAVODI TZV TOMO SIMIC.
[b]
Ali... nije dovoljno da njihove rijeci dopru do samo usiju, vec do svijesti stanovnika BiH. Eeeee... to nece biti moguce dok je god ovih koiji udaraju u talambase kad god se pojavi papir koji bi doveo u pitanje njihov "razum".[/b]

HORIZNOT : MA JASTA ZASTO VJEROVATI HAGU KOJI JE DOKAZAO NA DESET MJESTA UMJESANOST I AGRESIJU HRVATSKE KADA IMAMO TEBE , PARDON TVOG DVOJNIKA TOMU SIMICA .
[b]Imam dojam da su najzesci branioci oni koji su u vrijeme 1991.-1994. imali desetak godina starosti, dakle, nemaju pojma o tome sta se i kako pricalo i radilo u tom periodu.[/b]

HORIZNOT : DOJAM TE VARA.JA SAM PERIOD O KOJEM TI GOVORIS PROVEO U UNIFORMI HRVTSKE VOJSKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[b]U to vrijeme... sam vec imao cetrdesetak godina. Sta sam htio reci s ovim... [/b]?

HORIZNOT : HTIO SI RECI DA LJUDI KOJI SU RODJENI POSLIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA NEMAJU PRAVO RECI DA JE NJEMACKA ZAPOCELA RAT JER NISU U TOM TRENUTKU BILI NITI U NJEMACKOJ NITI U POLJSKOJ A NISU BILI VALA NI RODJENI KAO STO REKOSMO , JELTE .

[b] Jako dobro se sjecam 'istine' iz tog perioda i njihovih predsjednickih proseravanja sa govornice po ustrasenom narodu...[/b]

HORIZNOT : SVA SRECA PA NISI JEDINI , EVO JA SE TAKODJE SJECAM KADA JE SIME DJODAN 1989 REKAO DA SRBI IMAJU COSKASTE GLAVE.TAKODJE SE SJECAM DA JE TE GODINE TUDJMAN REKAO DA JE BOSNA KOMUNISTICKA IZMISLJOTINA .DA MUSLIMANI NE POSTOJE .DA JE TO U STVARI HRVATSKA ......I DA CE BITI PRIPOJENA MATICI HRVATSKOJ .....TADA ALIJA NIJE NI POSTOJAO NITI JE IKO ZNAO ZA NJEGA .

[b]Sad sam... samo uspio naci napisano sve ono sto sam od ranije znao.[/b]

HORIZNOT : MA NEMOJ MOLIM TE I TO BAS U OVAKVOJ FORMI KAO DA SI SAM PREDANO RADIO NA OVOME REMEK DJELU U ZADNJIH 6 MJESECI DOK TE NIJE BILO NA FORUMU.TRUD TI JE BIO UZALUD .
[b]Zelio sam tu istinu podijeliti s vama.[/b][/quote]

MA BOGATI .NA TAKAV NACIN KAO STO SI PODIJELIO ISTINU PRIJE GODINU I PO -DVIJE KADA SI HRVATSKU PROGLASI MARIJOM DJEVICOM KOJA NIKAD NIJE NIJE IZGUBILA NEVINOST U BOSNI NEGO JE HRANILA I BRINULA SE O NEZAHVALNIM MUSLIMANIMA.TAKVA ISTINA NAM NE TREBA JER MI TAKVU ISTINU U BOSNI ZOVEMO DRUKCIJE .LAZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TAKO STO CES ALIJI DODATI SVE ONO STO SI TUDJMANU ODVADIO .HVALA U NAJMANJU RUKU NIJE FER :P :P :P :P :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
EVO I TEBI OSMIJEH TVOG KRIVOUSTOG VRHOVNIKA KOJEG TOLIKO BRANIS A ON JE NAPRAVIO U BOSNI TAKVU KATASTROFU I TAKAV GENOCID I URBICID KAKV JE RIJETKO VIDJEN U ISTORIJI COVJECANSTVA. :-? :-? :-? :-? :-? I JOS NESTO . VRS JE IMALA U SVOJIM REDOVIMA JEDNU BRIGADU SASTAVLJENU OD MUSLIMANA " MESA SELIMOVIC ' SE ZVALA TA SRAMNA BRIGADA ALI NIKAD NIJE BILA RAZORUZANA I UHAPSENA.COVJEK KOJEG TI BRANIS SRTANJO TUDJMAN I NJEGOV REZIM SU POHAPSLI SVE MUSLIMANE U HVO KOJI SU CUVALI NJEGOVU GUZICU I GINULI ZA NJEGA.ZA SAMOSTALNOST REPUBLIKE HRVATSKE ZIVOTE JE POLOZILO 700 BOISANSKIH MUSLIMANA O KOJIMA NIGDJE NEMA NI RIJECI.FAIR LIFE , SRAM TE BILO , TI SI NAJGORI COVJEK NA SVIJETU .TI SI GORI OD SRANJE TUDJMANA JER ONAKO KAKO GA TI BRANIS TAJ ZLOTVOR I LUCIFER NIKAD SEBE NE BI BRANIO .[/quote]

KEMO SINE, IDI U RADNJU...
ejub

Post by ejub »

gradjani svijeta wrote:Ejupe, ako te dobro shvatam Alija=Armija=vjera???? Cuuuj....Otkad to???

E malo me pogresno shvataš.
Mislio sam reci da pojedinci konstantno otvaraju teme u raznim oblicima gdje se samo napada Alija .Armija .............

A POJEDINCI SU STVARNO ZA PROMATRANJA,OZBILJNOG,OD STRUCNIH OSOBA IZ MEDICINE
Fair Life

Post by Fair Life »

ejub wrote:
gradjani svijeta wrote:Ejupe, ako te dobro shvatam Alija=Armija=vjera???? Cuuuj....Otkad to???
E malo me pogresno shvataš.
Mislio sam reci da pojedinci konstantno otvaraju teme u raznim oblicima gdje se samo napada Alija .Armija .............

A POJEDINCI SU STVARNO ZA PROMATRANJA,OZBILJNOG,OD STRUCNIH OSOBA IZ MEDICINE
Image

Image
Post Reply