Vlada RS: 40 miliona KM za Bošnjake i Hrvate

horiznot

Post by horiznot »

hej_ti wrote:
nokia6170 wrote: Zasto se odluke Ustavnog suda BiH i Doma za ljudska prava provode i moraju provoditi, dok se odluke i zakljucci ostalih organizacija koje se bave ljudskim pravima ne provode. Odgovor je vrlo jednostavan. Krivicnim zakonom Bosne i Hercegovine iz 2003. godine je jasno receno da neizvrsavanje odluka Ustavnog suda BiH i Doma za ljudska prava predstavljaju krivicno djelo prema clanu 239 i povlaci zatvorsku kaznu do 5 godina osobama koje ne izvrsavaju odluke.
A zasto onda Federacija ne ispostuje odluku Doma za ljudska prava BiH u vezi penzija?

http://www.glassrpske.com/latn/?page=&kat=&vijest=19670

Federalni Fond MIO/PIO duguje Srpskoj 165 miliona maraka
Novosti - 12 Mar 2007 11:00:00

Fond PIO Republike Srpske samo za period od 1. januara do 31. marta 2005. potražuje 21 milion i 614 hiljada maraka. Tužba pokrenuta 14. aprila 2005. godine i do danas dugovanja federalnog Fonda porasla na oko 165 miliona maraka

FEDERACIJA BiH će, po svemu sudeći, još dugo izbjegavati plaćanje svojih obaveza, bar kada su u pitanju penzioneri iz Republike Srpske, koji su na njenoj današnjoj teritoriji stekli pravo na penziju.

Ni poslije posljednjeg ročišta, koje je održano 27. februara ove godine, ne nazire se kraj maratonskom sudskom procesu, koji se u Opštinskom sudu u Mostaru vodi po tužbi Fonda Penzijsko-invlidskog osiguranja Srpske protiv Federalnog Fonda mirovinsko-invalidskog osiguranja.

Prema riječima portparola Fonda PIO Srpske, Tihomira Joksimovića, na pomenutom ročištu, koje je održano nakon nekoliko odgađanja, zbog nedostatka nalaza, koje je trebalo da izvještači sudski vještak Vahida Humo, nije postignuto ništa značajno.

- Saslušan je direktor Fonda MIO Federacije BiH Nadir Kovačević i novo ročište je zakazano za 15. maj, kada je predviđeno svjedočenje predstavnika Fonda PIO Srpske, Brane Simanića - kazao je Joksimović.

On je podsjetio da Fond PIO Srpske, zbog nepoštovanja odluka Doma za ljudska prava i Komisije za ljudska prava BiH o isplati penzija u mjestu gdje su i zarađene, traži da Fond MIO preuzme 38 hiljada penzionera iz Srpske koji su do 30. aprila 1992. godine, stekli pravo na penziju na današnjoj teritoriji Federacije BiH.

Fond PIO Republike Srpske samo za period od 1. januara do 31. marta 2005. potražuje 21 milion i 614 hiljada maraka.

Treba, dodao je, uzeti u obzir činjenicu da je tužba pokrenuta 14. aprila 2005. godine, i da su, do danas, dugovanja federalnog Fonda porasla na oko 165 miliona maraka.

U republičkom Fondu PIO ne žele da prejudiciraju ishod sudskog procesa, ali upozoravaju na praksu zemalja u okruženju, da se penzija isplaćuje u mjestu gdje je i zarađena.

M. RADETIĆ

ISPLATE I PRIHODI

Fond penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske očekuje da broj penzionera u ovoj godini poraste na 203 hiljade i 500.

Za isplate penzija na godišnjem nivou Fond mora obezbijediti 577.399.000 maraka, od čega 72 odsto ili 415.869.000 maraka od izvornih prihoda, odnosno, doprinosa, a 150.030.000 ili 26 odsto, iz namjenskih sredstava budžeta Srpske
:lol: :lol: :lol: :lol: Kada napravite hiljadu srusenih dzamija kada platite prodicama kojima ste ubili sto hiljada ljudi , kada platite stetu za milion onih koje ste istjerali , kada platite stetu Sarajevu , Olovu , Bihacu ......za razaranja , kada vratite tvornice koje ste demontirali , kada obestite hiljade silovanih djevojaka , kada se poklonite zrtvama genocida , kada izvadite kosti iz stotina masovnih grobnica , kada ukinete genocidnu tvorevinu tzv rs koj vi tako lijepo tepate sa jednom rjecju " s....a " , kada srusite crkvu koju ste napravili na zemlji Fate Orlovic , kada uhvatite Karadjica i Mladica i stotine i hiljade drugih zlocinaca .......kada .........e cak ni tada necete dobiti nikakve pare jer vi zakone i sudske presude uzimate za ozbiljno jedino onda kada vama idu u prilog. :P :P
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

zoom66 wrote:i tako nam je bio u kratkoj posjeti popularni fantom u verziji hej_ti...:D:D:D
:lol: :lol: :lol:
horiznot

Post by horiznot »

zoom66 wrote:i tako nam je bio u kratkoj posjeti popularni fantom u verziji hej_ti...:D:D:D
Kako je to socno sastavljeno kao da je tzv rs drzava Italija koja trazi pare od Njemcke za radnike koji su kosti ostavili u njemackim rudnicima.Jos treba da ih placam zato sto si mi genocid napravili. :x :x
uozo

Post by uozo »

Svemirski_Jebach wrote:
Ovo se zove u nasem narodu "Uvlaciguzica"!
Ne ti zoomke! :lol:
Svemirski_Jebach

uozo wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
jel ovo uvlacenje? :roll: :roll: :D

ja sam svoju kaznu odradio - tri smjene u banovicima
uozo

Post by uozo »

Svemirski_Jebach wrote:
uozo wrote:
Svemirski_Jebach wrote: :lol: :lol: :lol:
jel ovo uvlacenje? :roll: :roll: :D

ja sam svoju kaznu odradio - tri smjene u banovicima
Ja sam se rodio u Banovicima! :shock:
Litve! Neki Litvanci bili tu da naprave rudnik i otada se citava naselja zovu Litve! Lijepo malo rudarsko mjesto koje je malo zaboravljeno, da nema Zoomketa koji salje narod tamo! :-D
Svaka cast Zoomi da se ljudi sjetise da imaju i Banovici! :D
Kosmosko! Nemam nista licno protiv tebe! Cak si mi ponekad i simpatican ali stvarno trebas da se ponekad zapitas sto niko s tobom pivu ne pije na ovom forumu! Nit pivu nit kafu?
:roll:
Jebiga!
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

40 miliona KM za ostanak Srebrenice u RS.

Prvi put.

Drugi put.

....

Treci put.

(Je li prodato?)

Zasto se Dodik "sjetio" da Srebrenica treba pomoc, tek sada, kad je doslo do ovoga do cega je doslo?
prleitihi

Post by prleitihi »

zasto su se politicari iz federacije sjetili da baš sada sastanče po srebrenici?
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

prleitihi wrote:zasto su se politicari iz federacije sjetili da baš sada sastanče po srebrenici?
Ako nisi procitao (svi mediji su pisali o tome), bili su pozvani od strane lokalnih politicara.

Bili su pozvani i politicari iz RS, ali nijedan se nije pojavio.
prleitihi

Post by prleitihi »

a lokalni politčari su malkić & co?.. :roll:
uozo

Post by uozo »

prleitihi wrote:a lokalni politčari su malkić & co?.. :roll:
Nemoj puno cackat o Malkicima! Iskreno, Nesib je bio jednostavno kralj kraljeva! :roll: Ostali mogu mozda i da se slepaju uz njegovo ime ali je Nesib jedan od onih koje smo zaboravili! :roll:
NI slike nidje ne mogu da mu nadjem! :roll:
Last edited by uozo on 16/03/2007 06:03, edited 1 time in total.
prleitihi

Post by prleitihi »

Image
Svemirski_Jebach

prleitihi wrote:Image
to nije malkic...to je hasan nuhanovic..covjek legenda!
prleitihi

Post by prleitihi »

ja sam sve nešto kont'o da je ovo taj nesib..do mene je..a znam da nije malkić..onoga ne možeš fuliti! :oops:
uozo

Post by uozo »

Rahmetli komso Nesib je narodni heroj! Pogino na Nisickoj!
Post Reply