Da ti kazem... bez obzira da li bi bio "na slatkim mukama" ili ne, moj je stav da bi u tom slucaju morao odgovorati pred zakonom za oduzimanje zivota, kako ne bismo dosli u situaciju gdje svako pocne djelovati preventivno...Sarafcina wrote: .. a moj prioritet bi uvijek bio da me pas ne ugrize...a ako to ukljucuje i ubijanje cuke... steta po cuku .
poslije bih mozda razmisljao da li je to ok...jesam li trebao ili ne... , ali to su slatke muke u odnosu na kontanje da li ce ti ruka ostati citava ili da li je cuko bio bolestan...
sudac u akciji!
Moderator: anex
-
Edit
-
visby
Uvijek vi imate objasnjenje.Edit wrote:Nista licno.visby wrote:Hajde nek te ja ne zabrinjavam. Mi anonimni inace nemamo dusu.Ne zabrinjava mene kada jedan "visby", recimo, dakle anonimni nick na forumu, zakljuci da treba pokokat sve dzukele i sl.
A sto se duse tice... hmmm... ako si se slozio sa postupkom zbog kojeg je tema otvorena... onda je nisi bas dovoljno... razradio
-
Leonid Breznjev
Ma hajd ba sve to, jasno je neko ga podrzava neko ne i tako ce uvijek i biti! Ali jedna druga cinjenica mene brine, ne vezano za povod frajer jednostavno vadi pistolj i paaliii! Rokaj stari, jebaji ga ne smeeeta! Divlji zapad!! Hoce li i zbog javne upotrebe vatrenog oruzija odgovarati ili je to na nasim prostorima fakat ko vode se napit'?
A cuke mi je fakat zao iako ih stvarno ima i opasnih i ne odgojenih!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Hrvatska je to... naravno da hoce odgovarati....Arslan wrote:Ma hajd ba sve to, jasno je neko ga podrzava neko ne i tako ce uvijek i biti! Ali jedna druga cinjenica mene brine, ne vezano za povod frajer jednostavno vadi pistolj i paaliii! Rokaj stari, jebaji ga ne smeeeta! Divlji zapad!! Hoce li i zbog javne upotrebe vatrenog oruzija odgovarati ili je to na nasim prostorima fakat ko vode se napit'?
juce gledam crnogorsku skupstinu...dok se nasi ni 200 dana nakon izbora ne mogu sastaviti i fitelje raspodijeliti, crnogorci se zadeverali kome pripada koja elektrana i koji agregat....daju 1.5 milijardu eura za razvoj poljoprivrede...a ima ih ukupno ko nas u Kantonu Sarajevo....
dobre vijesti su da su kod nas ona trojica policajaca sto su pretukli onog momka optuzeni....
doci cemo i mi u fazu kad ce radi incidenata poput ovog u hrvatskoj neko fakat odrapiti u zatvoru..za jedno 20 godina..
-
medda
Ja logike...
Zabranjeno je pustiti psa a legalno nositi oruzje...koji paradoks, hebo te mis!
Ja iz iskustva znam da odredjene kulture nisu navikle zivjeti sa psima. Mozda jesu sa nekim drugim zivotinjama kojih se ja bojim.
Posto imam psa i kad setam jos nijednom nisam srela Marokanca ili njihovu djecu da se nisu prepali mog kokera
Ovo sam isto dozivjela u BiH i Cro mada u manjem broju. Dok holandska djeca uvijek trce prema njemu i zele da ga maze. Ne zelim da kazem da su jedni bolji ili gori vec jednostavno razliciti. Tako da sad znam ako mi nailaze Marokanci da psa pritegnem na uzicu do sebe da dzaba ljudi ne dozivljavaju sokove.
U BiH ga nikad ne pustam bas iz istih razloga kao ova tema. Naice neki idiot udariti ga, sutnuti ili iz straha ili jednostavno jer mrzi zivotinje i sve oko sebe i eto ti belaja. Nisam jednom vidjela i spasavala stenad i macice od ludjaka.
Zabranjeno je pustiti psa a legalno nositi oruzje...koji paradoks, hebo te mis!
Ja iz iskustva znam da odredjene kulture nisu navikle zivjeti sa psima. Mozda jesu sa nekim drugim zivotinjama kojih se ja bojim.
Posto imam psa i kad setam jos nijednom nisam srela Marokanca ili njihovu djecu da se nisu prepali mog kokera
U BiH ga nikad ne pustam bas iz istih razloga kao ova tema. Naice neki idiot udariti ga, sutnuti ili iz straha ili jednostavno jer mrzi zivotinje i sve oko sebe i eto ti belaja. Nisam jednom vidjela i spasavala stenad i macice od ludjaka.
-
Edit
Visby, ko zna, mozda ces i ti nekad u zivotu steci pasjeg prijatelja, i zavoljeti ga kao clana porodice.
Nikad ne reci nikad... znam puno bivsih mrzitelja pasa koji su u nekom trenutku dozvolili sebi da pse poblize upoznaju i - zaljubili se
Nikad ne reci nikad... znam puno bivsih mrzitelja pasa koji su u nekom trenutku dozvolili sebi da pse poblize upoznaju i - zaljubili se
-
Spring
sta bolan visby supljiras .....hoces da kazes ako covjek ubije covjeka da ne odgovara....ili ako ubije zivotinju da ne odgovara.....evo ti primjera sudije koliko ne odgovara ...doduse kod nas u bosni vaze neki drugi nepoznati "zakoni" .....i
imam psa crnog velikog "zajebanog" labradora ....pravo je zajeban al nikad ga ne vodim na povodcu i nikad ne cistim iza njega....ne vezem ga jer i sebe i mene brani od drugih lutalica pasa a i ljudi lajavaca ...ako te strah a ti se vuci drugom stranom ulice ...nas tebe nije nimalo strah.....a ne cistim zato sto u sa ima vise ljudi koji dizu nogu uz drvo ili cuce u zbunju nego zivotinja.....al moram priznati da jedva cekam da zavlada red i zakon i da se svi pridrzavamo istoga a do tada zivjela anarhija i psi bez povodaca.....
jos nesto ....nikad mi nece biti jasno kako se mnogi nisu bojali krave ili vola ili konja a crkaju od straha kad vide nekog kokera ili macku....pateticno i smijesno.......
imam psa crnog velikog "zajebanog" labradora ....pravo je zajeban al nikad ga ne vodim na povodcu i nikad ne cistim iza njega....ne vezem ga jer i sebe i mene brani od drugih lutalica pasa a i ljudi lajavaca ...ako te strah a ti se vuci drugom stranom ulice ...nas tebe nije nimalo strah.....a ne cistim zato sto u sa ima vise ljudi koji dizu nogu uz drvo ili cuce u zbunju nego zivotinja.....al moram priznati da jedva cekam da zavlada red i zakon i da se svi pridrzavamo istoga a do tada zivjela anarhija i psi bez povodaca.....
jos nesto ....nikad mi nece biti jasno kako se mnogi nisu bojali krave ili vola ili konja a crkaju od straha kad vide nekog kokera ili macku....pateticno i smijesno.......
-
Svemirski_Jebach
e kad je zakon...ima da ga vodis na povodcu jer je to pravilo, boli nekog drugog jel i volis njega il ne..,dosta ljudi ne zeli da mu tudji pas trckara oko nogu i to je njihovo pravo.Spring wrote:sta bolan visby supljiras .....hoces da kazes ako covjek ubije covjeka da ne odgovara....ili ako ubije zivotinju da ne odgovara.....evo ti primjera sudije koliko ne odgovara ...doduse kod nas u bosni vaze neki drugi nepoznati "zakoni" .....i
Ako mene pas napadne na ulici, normalno je da bi ga upucao ako bi imao oruzje a ako ne...opalio bi ga makar nogom.
-
visby
A logike ti. Evo da ti kazem, djeca i ZIVOTINJE nisu isto.mIRCerka wrote:i tako ces ti jednog dana sa svojim djetetom otici u Interx, pa ces ti misliti da je tvoje dijete preslatko kad fura sa kolicima i udara ljude u marketu, i onda ce doci jedan frustrirani cica i djetetu ti svezat samarcinu i onda cemo svi to da pravdamo jer je i nama dosta roditelja nevaspitane djece....visby wrote:Ispravno od sudije. Sit sam ja tih vlasnika dzukela.
jebga visby, nesto ne valja ta logika...
sudija bi isto tako mogao pucati da rani nekog biciklistu...jer mu smeta....
a sto se tice povodaca i brnjica, oni fakat i onog mopsa moraju voditi svezanog...takav im zakon...
-
Danko_Bananko
A bas ti je usporedba ono....bezze do bolai tako ces ti jednog dana sa svojim djetetom otici u Interx, pa ces ti misliti da je tvoje dijete preslatko kad fura sa kolicima i udara ljude u marketu, i onda ce doci jedan frustrirani cica i djetetu ti svezat samarcinu i onda cemo svi to da pravdamo jer je i nama dosta roditelja nevaspitane djece....
Situacija sa djetetom koje fura kolica i udari ljude u marketu...i pas bez uzice i brnjice koji prilazi tvom djetetu...
Ma preslatko
Last edited by Danko_Bananko on 16/03/2007 22:45, edited 1 time in total.
-
Danko_Bananko
Naravno....Svemirski_Jebach wrote:e kad je zakon...ima da ga vodis na povodcu jer je to pravilo, boli nekog drugog jel i volis njega il ne..,dosta ljudi ne zeli da mu tudji pas trckara oko nogu i to je njihovo pravo.Spring wrote:sta bolan visby supljiras .....hoces da kazes ako covjek ubije covjeka da ne odgovara....ili ako ubije zivotinju da ne odgovara.....evo ti primjera sudije koliko ne odgovara ...doduse kod nas u bosni vaze neki drugi nepoznati "zakoni" .....i
Ako mene pas napadne na ulici, normalno je da bi ga upucao ako bi imao oruzje a ako ne...opalio bi ga makar nogom.
Pa da se hiljadu zivotinjskih dusebriznika digne na noge, i pjeni....
Zaboli mene sto bi se neciji pas volio proigrati, i sto ga njegov vlasnik smatra bezopasnim...
Mozda ovo sto je ovaj lik uradio i jeste ekstremno, vjerujem da bi opasnost otklonilo i pucanje u zrak, ili sl., ali u takvom trenutku covjek sigurno nije razmisljao ko da igra saha..
Ne nosam pistolj sa sobom, ali kad bi se nasao u slicnoj situaciji, i procijenio da mojoj kcerkici prijeti opasnost od tog psa, ma ja bih ga izgrizao zubima...
Sve ostalo je suplja
- BSn
mIRCerka wrote:i tako ces ti jednog dana sa svojim djetetom otici u Interx, pa ces ti misliti da je tvoje dijete preslatko kad fura sa kolicima i udara ljude u marketu, i onda ce doci jedan frustrirani cica i djetetu ti svezat samarcinu i onda cemo svi to da pravdamo jer je i nama dosta roditelja nevaspitane djece....visby wrote:Ispravno od sudije. Sit sam ja tih vlasnika dzukela.
jebga visby, nesto ne valja ta logika...
sudija bi isto tako mogao pucati da rani nekog biciklistu...jer mu smeta....
a sto se tice povodaca i brnjica, oni fakat i onog mopsa moraju voditi svezanog...takav im zakon...
Uporedjivati ljude sa psima.........
Ali proucavali su naucnici i to, sta ces to je poremecaj kod vlasnika ljubimaca, naljute se cak i kada im kazes da oni POSJEDUJU te ziovtinje!
Ali nije to tema danasnje emisije!
Dakako da sve pse treba drzati na udici i sa brnjicom!
Da nam je drustvo uredjeno, kao sto nije, ne bi bilo mangupa koji bi setkali dzukele bez brnjice, a ni onih sto bi pustali te iste dzukele da trce po parku i prepadaju ostale!
Mislim, ja licno nemam nista protiv pasa, osima sto imam fobiju (ne od onih malih, ali sve sto je vece od pola metra.......)!
Ne mogu reci ni "Svaka cast sudiji", jer nije njegovo da ubija nikoga, pa cak ni neduznu zivotinju, sto u ovome slucaju smatram cistim primjerom izivljavanja nad zivotinjama!
Medjutim, HR drustvo je koliko-toliko uredjeno (barem u poredjenju sa nasim), pa je to fino mogao prijaviti drotovima ili kome vec, pa neka ga nadlezni "udare" po dzepu i oduzmu mu zivotinju!
Pozdrav!
-
Danko_Bananko
Ma HR drustvo jeste malo bolje uredjeno od naseg, ali sudac ce se provuci poprilicno lahko, vjeruj ti starom hrvatuMedjutim, HR drustvo je koliko-toliko uredjeno (barem u poredjenju sa nasim), pa je to fino mogao prijaviti drotovima ili kome vec, pa neka ga nadlezni "udare" po dzepu i oduzmu mu zivotinju!
Mozemo mi baliti zbog neke hrvatske uznapredovanosti, ali Balkan je to druze, sudije i sl. raja se vazda provuku
Covjece, pas ide prema njegovom djetetu, covjek se u tom trenutku uspanici, i ne razmislja o policiji niti sudkom gonjenju, vec vadi pistolj i puca..
Kao sto rekoh, ekstremno jeste, i bilo je i drugih opcija sigurno, ali covjek je u tom trenutku sigurno bio u stanju manje uracunljivosti, jer je procijenio da mu djetetu prijeti opasnost.
Ko ne bi bio neuracunljiv da se nadje pod utjecajem takve procjene, on nije normalan covjek.
Halo baa, dijete rodjeno !
Mozda je taj pas ono bas nevinasce totalno, ali za mene je njegov vlasnik 300 puta veci krivac za ovaj slucaj od suca, i ako mu je bas prijetio nakon ovoga, kao sto sudac kaze, e trebao je onda njega ohladit.
Pa nek kaki onda koliko hoce, kreten jedan
- BSn
Napokon normalan komentar!SaraLe wrote:I sama imam psa, kojeg uvijek vodim na povodcu i uvijek kad je napolju ima brnjicu![]()
Ali kad bi bila majka i vidjela da neki pas pusten i bez brnjice trci prema mom djetetu pucala bi u tog psa bez razmisljanja
Svaka cast!
Last edited by BSn on 16/03/2007 22:56, edited 1 time in total.
- aNTropocentrio
PS: Incident se, koliko sam ja čuo, desio izvan naseljenog mjesta.Građanski Streljački klub " Rijeka"
Verdieva 11/3
Phone 051 213-576, 051 355-621
Web site -
Location Rijeka
Age 1995
Osnovan 1995
Predsjednik Velimir Radošević
Telefon predsjednika 091 514 8218
Tajnik Slaven Samardžija
-------------------------------------------------------------
Eto kako naši suci vježbaju gađanje.
-
medda
Ovdje se samo puca!
Samo da napomenem da se radi o labradoru. Jednoj od najpametnijih i najmiroljubivijih pasmina. To su psi koji se dresiraju za slijepce i njuskala po granicnim prelazima.
Ocjenjuje se kao porodicni pas koji nece napasti ni kad mu se dodje na njegovu teritoriju. Zbog toga se nikad ne koristi kao cuvar.
Ali, kao sto vec rekoh, kod nas su koker i pitt bull isto. Naravno da bih i ja se ukocila kad bi mi doga trcala u susret ali labrador...kam on...
Ako vam pas prilazi i mase repom znajte 1000% da vam nece nista. Ako vas ujede, ujedite vi mene. Psi nisu kao ljudi da prilaze s` osmjehom a zabadaju noz u ledja.
Nikad ne pravite prvi kontakt sa psom sa otvorenim dlanom. To je kad krenes da ga pomazis po glavi. Okrenite nadlanicu , ili kako se vec zove...(kao dama kad joj se ljubi ruka) da vas onjusi.
Tako se pas nece osjetiti u opasnosti.
Samo da napomenem da se radi o labradoru. Jednoj od najpametnijih i najmiroljubivijih pasmina. To su psi koji se dresiraju za slijepce i njuskala po granicnim prelazima.
Ocjenjuje se kao porodicni pas koji nece napasti ni kad mu se dodje na njegovu teritoriju. Zbog toga se nikad ne koristi kao cuvar.
Ali, kao sto vec rekoh, kod nas su koker i pitt bull isto. Naravno da bih i ja se ukocila kad bi mi doga trcala u susret ali labrador...kam on...
Ako vam pas prilazi i mase repom znajte 1000% da vam nece nista. Ako vas ujede, ujedite vi mene. Psi nisu kao ljudi da prilaze s` osmjehom a zabadaju noz u ledja.
Nikad ne pravite prvi kontakt sa psom sa otvorenim dlanom. To je kad krenes da ga pomazis po glavi. Okrenite nadlanicu , ili kako se vec zove...(kao dama kad joj se ljubi ruka) da vas onjusi.
-
Spring
suvisno je govoriti o tome sta bi covjek uradio da se nade u prisustvu neprijateljski raspolozenog psa pogotvo ako mu je dijete tu...,,,,,zamisli ovaj slucaj ....djeca se igraju ispred haustorora na grbavici..izmedu ostalog i moje dijete sa njima sa nasim labom.........cujem lavez u haustoru i izlazim kad moj king lezi na nekom tipu a u cosku komsijino dijete od 6 godina....lik ispod i ne dise....ma to ti je sok i za mene jer nikad nisam vidio da tako reaguje ...reko pobjesnio i prvo zovnem malog sebi a onda skinem psa sa lika.....ovaj usta,popravi mantil,nista ne rece i izade ko da nista nije bilo ...nisam imo vremena ni da pitam jel te ujeo...uzmem malog gledati da njega nije ujeo kad vidim na jaknici ljepljivu fleku.....kontam pseca pljuvacka.....kasnije sa njegovim ocem prolazim kroz pricu kad skontamo to PEDOFIL.....gegao se na djetetu dok je malac plakao od straha...... i tu ulijece moj kralj.....ma da sam znao pustio bi da ga pojede za veceru.....i da svog laba drzim na povodcu dok se ovakvi setaju slobodni .....NIKAD....
-
Spring
Temperament
True Labrador Retriever temperament is as much a hallmark of the breed as the "otter" tail. The ideal disposition is one of a kindly, outgoing, tractable nature; eager to please and non-aggressive towards man or animal. The Labrador has much that appeals to people; his gentle ways, intelligence and adaptability make him an ideal dog. Aggressiveness towards humans or other animals, or any evidence of shyness in an adult should be severely penalized.
http://en.wikipedia.org/wiki/Labrador_Retriever
e ovo je gosn sudija upucao....da Bog da mu copr sudio....[/url]
True Labrador Retriever temperament is as much a hallmark of the breed as the "otter" tail. The ideal disposition is one of a kindly, outgoing, tractable nature; eager to please and non-aggressive towards man or animal. The Labrador has much that appeals to people; his gentle ways, intelligence and adaptability make him an ideal dog. Aggressiveness towards humans or other animals, or any evidence of shyness in an adult should be severely penalized.
http://en.wikipedia.org/wiki/Labrador_Retriever
e ovo je gosn sudija upucao....da Bog da mu copr sudio....[/url]
-
Edit
E kad bi psi mogli pricati... koliko bi puta ljudima bilo zao sto su ih pogresno razumjeli...Spring wrote: ......cujem lavez u haustoru i izlazim kad moj king lezi na nekom tipu a u cosku komsijino dijete od 6 godina....lik ispod i ne dise....ma to ti je sok i za mene jer nikad nisam vidio da tako reaguje ...reko pobjesnio i prvo zovnem malog sebi a onda skinem psa sa lika.....ovaj usta,popravi mantil,nista ne rece i izade ko da nista nije bilo ...nisam imo vremena ni da pitam jel te ujeo...uzmem malog gledati da njega nije ujeo kad vidim na jaknici ljepljivu fleku.....kontam pseca pljuvacka.....kasnije sa njegovim ocem prolazim kroz pricu kad skontamo to PEDOFIL.....gegao se na djetetu dok je malac plakao od straha...... i tu ulijece moj kralj.....ma da sam znao pustio bi da ga pojede za veceru.....i da svog laba drzim na povodcu dok se ovakvi setaju slobodni .....NIKAD....
.
- seljak_cojek
I sad bih ja koga psi ne zanimaju uopšte trebao googlati i iščitavati vikipediju samo da bi vi vašeg labradora ili šta već mogli šetati bez uzice i brnjice. Ne pada mi na pamet. A vama ostavljam za pravo da svog psa volite, brinete se o njemu, igrate se s njim (ovo je bez sarkazma).medda wrote:Ovdje se samo puca!![]()
Nikad ne pravite prvi kontakt sa psom sa otvorenim dlanom. To je kad krenes da ga pomazis po glavi. Okrenite nadlanicu , ili kako se vec zove...(kao dama kad joj se ljubi ruka) da vas onjusi.![]()
-
PITARKA_SA
vidis,da moje dijete napdane pas ,sigurno bi sve uradila da ga spasim..ali o kakvom napadu pricamo?
vi uporno hocete ovdje,da od ljudi koji vole zivotinje napravite neke debile,ljude bez srca prema drugim ljudima,djeci...sta je vama?
ocigledno je da se ne razumijete ni u rase i to sto vam je neko napisao da je pas bio mladi labrador..nista nikome ne znaci..izvini drasticna je razlika izmedju labradora i pitbula....znam ja da to Vi ne kontate,jer vjerovali ili ne svaki pas,ima svoj karatket,svoju sobnost..
cuj kaze,briga mene sta je tvoj pas htjeo,necu se ja mucit da skontam,pa odlicno,onda cemo za par godina hodat svi sa pistoljima,ti meni upucaj psa ja tebe odma i vozdra zurim
kakvi pacijenti,fuj
vi uporno hocete ovdje,da od ljudi koji vole zivotinje napravite neke debile,ljude bez srca prema drugim ljudima,djeci...sta je vama?
ocigledno je da se ne razumijete ni u rase i to sto vam je neko napisao da je pas bio mladi labrador..nista nikome ne znaci..izvini drasticna je razlika izmedju labradora i pitbula....znam ja da to Vi ne kontate,jer vjerovali ili ne svaki pas,ima svoj karatket,svoju sobnost..
cuj kaze,briga mene sta je tvoj pas htjeo,necu se ja mucit da skontam,pa odlicno,onda cemo za par godina hodat svi sa pistoljima,ti meni upucaj psa ja tebe odma i vozdra zurim
kakvi pacijenti,fuj