"ako su odricanje od promiskuiteta i rahatluka vama najgore sto se moze desiti, onda se zaista ne razumijemo
a svako ima mogucnost izbora...
Moderator: anex
naravno da ovaj virus nije garancija raka,ovde je otkriveno preko 100pod tipova ovog virusa i mislim 2,3 od njih su ti koji su uzročnici raka,tu imaju 3 faze i ova treća faza je kritična.problem je što kod nas vrlo malo žena uopšte ide kod ginekologa,idu uglavnom kada se radi o trudnoćiVasa Kisa wrote:dobro pearl, moraš znati da taj virus nije garancija raka kod žene...čovjek ti je fino objasnio da se uz kontrolu s ovim može normalno bitisati samo što on čovjeka uvelike ograničava u nekim stvarima kao što su promiskuitet, rahatluk......jbg, sekiram se drama, neke me stvari utješe, neke sjebu i tako u krug...ugl. taj virus je rašireniji nego imate pojma ljudi...
IMPORTANT INFORMATION ABOUT GARDASIL
GARDASIL may not fully protect everyone and does not prevent all types of cervical cancer, so it is important to continue regular cervical cancer screenings.
Anyone who is allergic to the ingredients of GARDASIL should not receive the vaccine. GARDASIL is not for women who are pregnant.
GARDASIL will not treat these diseases and will not protect against diseases caused by other types of HPV.
GARDASIL is given as 3 injections over 6 months and can cause pain, swelling, itching, and redness at the injection site, fever, nausea, and dizziness. Only a doctor or healthcare professional can decide if GARDASIL is right for you or your daughter. Ask about GARDASIL today
ja znam jednu sto nece moci imat dijece nikako radi toga. Curi je 25 godina i sjebala se kad je saznala. Sto je najtuznije, virus joj je prenio dugogodisnji momak koji ju je prevario sa nekakvom.nebojeplavo wrote:Jedna moja prijateljica ceka na operaciju grlica maternice![]()
Eto kako je to sve bezopasno
Uzas ba.....zato ovdje insistiraju na toj vakcini kod curica od 6 razreda pa navise.nebojeplavo wrote:Kod moje prijateljice je tek u pocetnoj fazi, tako da ce aBd moci roditi, samo joj moraju podvezati grlic ili tako nesto u trudnoci![]()
Prije toga je imala spontani pobacaj i izgleda da je to bio uzrok
svaka sexualno aktivna osoba je potencijalni dobitnik raznih bakterija,virusa,spolnih bolesti i slično.osobito žene trebaju ići u tim slučajevima redovno kod ginekologa jer ja sam dobio od neke ženske osobe(ne znam koje)a zapravo ta osoba nije išla na redovne preglede jer u tom slučaju bi znala i trebala obavjestiti nekog sa kim je naumila imati odnos da ima taj i taj virusnebojeplavo wrote:Jedna moja prijateljica ceka na operaciju grlica maternice![]()
a zasto bi samo zena isla na te preglede?noviprimitivac wrote:svaka sexualno aktivna osoba je potencijalni dobitnik raznih bakterija,virusa,spolnih bolesti i slično.osobito žene trebaju ići u tim slučajevima redovno kod ginekologa jer ja sam dobio od neke ženske osobe(ne znam koje)a zapravo ta osoba nije išla na redovne preglede jer u tom slučaju bi znala i trebala obavjestiti nekog sa kim je naumila imati odnos da ima taj i taj virusnebojeplavo wrote:Jedna moja prijateljica ceka na operaciju grlica maternice![]()
Pearl je, pod broj jedan, zenska osoba, sto se moglo zakljuciti iz njenog prethodnog posta. Drugo, iritira nacin na koji ti i ovaj Mostarac govorite o tom virusu koji, teretizirali mi do prekosutra ili ne, pogadja ZENU. Dakle, ti imas poteskoce sa tim kondilomima i uglavnom se tu zavrsava pogubnost virusa po tvoj organizam. Kod zene se javlja rak (dokazano je da je velika vecina karcinoma na reproduktivnim organima uzrokovao HPV).noviprimitivac wrote:na prvu donosiš zakjljučak a nisi dobro ni pročitao(ili nisi htio) ali evo napisat ću ti par stvari.ja sam sa svojom djevojkom spavao dok nisam ni znao da imam pomenuti virus(na taj način sam ga i ja dobio).on se prenosi isključivo sexualnim putem i kod ovog virusa kondom skoro i da ne pomaže jer se prenosi "dodirom" kad se desi oštećenje sluznice,krvarenje ili slično.žena ili muškarac kad dobiju ovaj virus ne treba da paniče,treba da idu redovnu doktoru i da imaju normalan sexualni odnos,da prave i radjaju djecu jer to je tako to će ti na kraju krajeva reći svaki doktor.najbitnije je pobijediti virus na taj način da ojačaš imunitet i žena da ide na redovne ljekarske preglede.naravno da sam spreman da živim sa ovim,a ona kako ti napisa što je pristala da spava sa mnom da je neodgovorna je ustavri pokazatelj da joj je stalo do mene i meni do nje jer ovo se svakom može desiti(možda i ti imaš ako si sexualno aktivan) i ako bi to bio razlog da te neko ostavi mislim da tome nije stalo do tebePearl wrote: malo mi je to neodgovorno... a ona jos gora ako je na to tvoje pristala.. jer kako malo strucniji od nas kazu, to je opasnije za zenu.. nadam se da si spreman da zivis sa posljedicama tog "dosadnog" a po tebi neopasnog virusa po zivot zene...
Smijem li ja sad, slijedom tvoje logike, zakljuciti da je svaka polugola Mostarka je u opasnosti od HVP-a.znash kakve su nashe klinke, josh sad kad je ovo prooljeche vech banulo u grad...na zhivim sam mukama, sve polugolo kraj mene, a ja u karantenu...
upravo o tome se radi,samo apstinencija od sexa je jedini način da se ne dobije ovaj ili druga sexualna oboljenja e sad koliko je to realno,normalno na današnjem vaktu???Svemirski_Jebach wrote:jebo te...fakat covjek ne razmislja dovoljno (mada bi neki rekli nikad nije dovoljno dobro), ali ako se vec kondomom ne moze sprijeciti prenosenje virusa (ne znam je li moze, nisam kompetentan nego pitam) onda stvarno - sta uraditi - ako vec se ne mozemo zastititi, ni kondomom.
apstinencija?
Spolni odnos je jedan od najčešćih i neizbježnih oblika dodira među ljudima pa rizik od spolno prenosive HPV infekcije nije moguće potpuno ukloniti.Svemirski_Jebach wrote:jebo te...fakat covjek ne razmislja dovoljno (mada bi neki rekli nikad nije dovoljno dobro), ali ako se vec kondomom ne moze sprijeciti prenosenje virusa (ne znam je li moze, nisam kompetentan nego pitam) onda stvarno - sta uraditi - ako vec se ne mozemo zastititi, ni kondomom.
apstinencija?
Nisam reagovala na tvoj slucaj, naprotiv. Suosjecam s tobom, znam da se i meni to moze desiti. Ali ja cu ciniti sve da smanjim taj rizik, higijenom, seksualnim odnosom samo sa svojim muzem, izbjegavanjem nekih rizicnih situacija.... Reagovala sam samo na tvoj komentar o tome kako je crnjak sto eto neces vise moci povaliti toliko cura koje se izazovno setaju okolo. Zato sam u sali rekla da se ozenis. Ne bih ni reagovala, ustvari, da se niste okomili na Pearl.Vasa Kisa wrote:a nema druge...golemo ova hijerarhija pade po meni ko da sam se ja bogami htio s ovim zarazit i kao da imam namjeru da širim ovo...drama majke mi
ne znam na koja dva mlada gospodina milsiš??šta si htjela ovde reći??Hierarchia wrote:Spolni odnos je jedan od najčešćih i neizbježnih oblika dodira među ljudima pa rizik od spolno prenosive HPV infekcije nije moguće potpuno ukloniti.Svemirski_Jebach wrote:jebo te...fakat covjek ne razmislja dovoljno (mada bi neki rekli nikad nije dovoljno dobro), ali ako se vec kondomom ne moze sprijeciti prenosenje virusa (ne znam je li moze, nisam kompetentan nego pitam) onda stvarno - sta uraditi - ako vec se ne mozemo zastititi, ni kondomom.
apstinencija?
Ipak, najuspješniji način sprečavanja infekcije je dugotrajna, uzajamno monogamna veza partnera koji nisu inficirani. Međutim, dok za žene postoje pouzdani dijagnostički testovi za otkrivanje infekcije HPV virusom, takvi testovi za muškarce ne postoje. Rizik od genitalne HPV infekcije moguće je smanjiti smanjenjem broja spolnih partnera. Učinak upotrebe kondoma na sprečavanje HPV infekcije nije poznat, ali se smatra da zaštita nije potpuna jer se HPV nalazi i u područjima koja nisu pokrivena kondomom.
...Sto dva mlada gospodina ocigledno ne kane uciniti. Dok god je golisavih djevojaka na ulici.
hvala HiaHierarchia wrote:Ne bih ni reagovala, ustvari, da se niste okomili na Pearl.
Ovo je jos gore - jer osoba s takvim stavom kaze - ja sam imun na HIV (ne moze mi unistiti zivot), a ostali koje cu zaraziti nisu, ipak oni me vole. To je cisti egoizam. HPV virus u razvijenom stadiju uzrokuje pobacaj, komplikacije u trudnoci i rak kod vecine zena koje ga nose. Svaka zena koja nosi HPV virus kad tad dobije mutaciju celija (rak) maternice. Kraj.Pearl wrote:hvala HiaHierarchia wrote:Ne bih ni reagovala, ustvari, da se niste okomili na Pearl.ja kontam jel samo do mene sto smatram da to nije bas tako bezazleno kako oni predstavljaju
![]()
to mi je isto kao da neko kaze: pa dobro, nosilac sam HIV virusa, ali ga skupim lijekovima drzim pod kontrolom, a moja zena/cura je odlucila da imamo odnose bez kondoma jer me voli.. dovoljno je da ide na kontrole, pa da i nju prebacimo na lijekove ako dobije virus.. i HIV se ne prenosi strikno sexualnim putem, pa ga moze od mene dobiti i ako se posijecem a ona dotakne tu krv..