uhh..citam ovaj rat sto se danas vodio i pitam se, pitam se...
Sta je ovom narodu?
Evo, rizikovacu da i mene neke Sande29 proglase frustriranim, virtuelnim, marginalnim, rizikovacu da mi kazu da nemam svog zivota (ma sta se pod tim podazumijevalo), da ocajavam sto nisam opstepoznat, time sto cu ovim putem iskazati svoje misljenje i reci da mi je Sedmica mnogo bolja od plitke Kult Ure...
Po cemu ovi neki likovi odredjuju necije zivote? Po broju postova, broju rijeci, broju slova? Dobu dana kad neko pise komentar na forumu?Po stepenima Celzijusa? Sad bi kao Faust trebao biti sjeban sto neka Sanda ode vani u zivot na 17 stepeni celzijusa, a on kao ne moze?
Sanda, mozda Faust uziva na 30 stepeni? Mozda na 0 stepeni? Mozda radi i ne moze izaci...mozda ga je iznevjerio prijetelj pa nije danas otisao na kafu s njim..a onaj drugi i treci prijatelj je zauzet? Ili mu se danas nije izlazilo u taj zivot koji ti podrazumijevas?...pa ce, mozda, sutra?..mozda je vidio vise tog tvog zivota nego ti, pa mu vise ne odgovara? Mozda i nije, mozda ce tek okusit...a mozda vam se i stavovi o zivotu i uzivanju u zivotu razlikuju...nekom je kafa na bascarsiji vrhunac drustvenog zivota, a nekom je nesto sasvim drugo...
Toliko je toga mnogog i kompleksnog u zivotu svakog od nas forumasa koje ne poznajemo licno, da se stvarno zgrozim na takve povrsne i jadne komentare, pa sam morao odreagovat, makar me proglasila svakakvim tipom, nedrustvenim i tako dalje zato sto, gluho bilo, nemam drugog posla u ova gluha doba neg da pisem nekom o necemu...
Jedino u sto sam siguran je to da je i samoca bolji prijatelj od drustvenog idiotluka i konstrukcija takve vrste...
Jadni Ahmet Sabo, danas da zivi proglasili bi ga papkom zato sto bla bla bla
U ovoj jadnoj zemlji, gdje se nazalost vodi diskusija samo o dvije emisije o kulturi jer nema drugih, ljudi se proglasavaju frustriranim, ljubomornim, zato sto imaju svoj stav prema stvarima koje ih okruzuju tj.zato sto su u stanju da prepoznaju prave vrijednosti.
Nisu oni krivi sto je tih pravih stvari malo, pa onda izgleda da pljuju po svemu...mada je i to relativno...Znam po sebi da ima mnogo dobrih stvari, samo se one ne namecu, ne nude nam se preko npr. Tv ekrana, ne nude se kao javna stvar i normalno je da cu okrenut glavu od navale onog sto nema vrijednost, a sto mi se tako usrdno namece...