RADIO I TV EMISIJE O KULTURI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Edit

Post by Edit »

DATA wrote: DIJETE DRAGO GANUT SAM TVOJIM RIJEÈIMA ,VIKANJE ILI NE "Caps Lock
ON "JE MOJ STIL ,ZATO ÈU VIKATI DO KADA JA TO ®ELIM, A TI AKO IMA© NEKIH MENTALNIH PROBLEMA PREDLA®EM TI OVAKO OTVORENO DA SE VIDIMO JA I TI" FACE 2 FACE" ...DA TI PRU®IM TO ZADOVOLJSTVO DA ME RASPALI©"NARAVNO PO VILICI", A NE GUZI....PEDER_U VELIKI .
NADAM SE DA IMA© CAPSE I NA MUDIMA, PA STISNI IH DA SE VIDIMO..
PONUDA JE OZBILJNA 100%.... MO®DA POSTANE© STVARNO KAO " Sarajevski Marlboro" KOJEG VI©E NEMA , i napokon da ne vrijeðam "STARE" foruma¹e ,prestajem VIKATI ,
:kravata:
wow .... kako kulturno ophodjenje...
sta ocekivati od onih koji se ne brinu za emisije o - kulturi...?
Last edited by Edit on 15/03/2007 16:30, edited 1 time in total.
Edit

Post by Edit »

InfraRedRidinghood wrote:Ti ba¹ neæe¹ da prihvati¹ èinjenicu da nas dvije nismo ista liga, ha? :shock: Pravi si mazohista, majke mi :shock: Jesam, najpametnija sam, ¹ta æe¹ sad? :D :D :D I kakav ti je to kont, svrstat æemo i Znanje-imanje u emisije o kulturi, kad veæ nemamo ni¹ta bolje? :roll: :roll: :roll:
Cime opravdavas tu aroganciju ? :?
sanda29

Post by sanda29 »

Edit wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Ti baš nećeš da prihvatiš činjenicu da nas dvije nismo ista liga, ha? :shock: Pravi si mazohista, majke mi :shock: Jesam, najpametnija sam, šta ćeš sad? :D :D :D I kakav ti je to kont, svrstat ćemo i Znanje-imanje u emisije o kulturi, kad već nemamo ništa bolje? :roll: :roll: :roll:
Cime opravdavas tu aroganciju ? :?
virtualizmom :D
Faust

Post by Faust »

Kult ura je loša emisija (@amrino: ovim ne govorim da sam najbolji!) zato što se više bavi nekakvim "džet setom" (što bi Avaz kaz'o) nego bilo kojim kulturnim događajem. Ako se i nekim čudom dotakne kulture, onda je to neka "maestralna predstava", "još jedan veliki uspjeh naše kinematografije" "prvak u NPS-u", dakle papagajsko ponavljanje hvalospjeva svemu onome što ima zahvaliti sudbini da je nastalao u Bosni i da se njime bave kulturnjaci s krovnog Javnog servisa. Dakle, Kult ura rijetko kad vidi kulturu.
Sedmica je jedina elektronska "kulturna" emisija u kojoj se može čuti kritika. Jasno je da ih Slobodna Bosna često podstiče na priloge, kao da sami ne znaju istraživati, ali je to još uvijek urađeno u nekom entuzijazmu i nije ih baš briga koliko djece će ove godine usvojiti koja "Hol(l)y glumica". Maja Begtašagić makar nije svršavala pred licem onog pjevača one grupe iz Britanije što nekad održa koncert u nas, kao što je to radila Maja Čengić.
Je li i Eurosong spada u Kult uru, ili je to samo tezga dotične voditeljke?
Edit

Post by Edit »

Ne, nego to je zato sto si ti poznata i uspjesna 8-) , a mi svi ostali nepoznati i isfrustrirani :P
sulesavic

Post by sulesavic »

Faust wrote:Kult ura je lo¹a emisija (@amrino: ovim ne govorim da sam najbolji!) zato ¹to se vi¹e bavi nekakvim "d¾et setom" (¹to bi Avaz kaz'o) nego bilo kojim kulturnim dogaðajem. Ako se i nekim èudom dotakne kulture, onda je to neka "maestralna predstava", "jo¹ jedan veliki uspjeh na¹e kinematografije" "prvak u NPS-u", dakle papagajsko ponavljanje hvalospjeva svemu onome ¹to ima zahvaliti sudbini da je nastalao u Bosni i da se njime bave kulturnjaci s krovnog Javnog servisa. Dakle, Kult ura rijetko kad vidi kulturu.
Sedmica je jedina elektronska "kulturna" emisija u kojoj se mo¾e èuti kritika. Jasno je da ih Slobodna Bosna èesto podstièe na priloge, kao da sami ne znaju istra¾ivati, ali je to jo¹ uvijek uraðeno u nekom entuzijazmu i nije ih ba¹ briga koliko djece æe ove godine usvojiti koja "Hol(l)y glumica". Maja Begta¹agiæ makar nije svr¹avala pred licem onog pjevaèa one grupe iz Britanije ¹to nekad odr¾a koncert u nas, kao ¹to je to radila Maja Èengiæ.
Je li i Eurosong spada u Kult uru, ili je to samo tezga dotiène voditeljke?
Taèno je da mi je ne¹to smrdilo u KultUri, samo se nisam umio izraziti...
ne-dam-na-sebe

Post by ne-dam-na-sebe »

cvrc wrote:
strujnik wrote:Hm ... sto se tice Radio/TV emisija, radio slabo slusam, a za TV moze se pohvaliti magazin KULT Ura na BHT1 i Sedmica na FTV. Pogotovo predzadnja "Sedmica" koja je govorila o cenzuri i RAK-u.
Neko je spomenuo film "Nafaka". Nisam film gledao, ali od onih koji su ga pogledali kazu da je film truba. A citao sam u MAX-u povelik tekst o filmu, ljudi sve pozitivno napisali o njemu, mislio sam da ce dobiti Oskara. Ali to je vec drugi oblik novinasrtva.
Sedmica je OK, samo iritira onaj nadobudni kroatizirani baletan kojemu niko i ništa nije po mjeri. Od njega još ne bi pozitivne kritike.
KultUra je solidna emisija mada previse zabavnjikavo izgleda, što nije loša varijanta za prikovati mladu raju ali teško da će zainteresovati starije. DonCaffe ili kako se zove onaj pokušaj na Hayatu... žali bože trošiti riječi na to.
Kristijan Ivelic nadobudni kroatizirani baletan?
sanda29

Post by sanda29 »

Edit wrote:Ne, nego to je zato sto si ti poznata i uspjesna 8-) , a mi svi ostali nepoznati i isfrustrirani :P
ne poznata i uspjesna, rekoh li ti - V I R T U A L N A ;-)
sulesavic

Post by sulesavic »

ne-dam-na-sebe wrote:
cvrc wrote:
strujnik wrote:Hm ... sto se tice Radio/TV emisija, radio slabo slusam, a za TV moze se pohvaliti magazin KULT Ura na BHT1 i Sedmica na FTV. Pogotovo predzadnja "Sedmica" koja je govorila o cenzuri i RAK-u.
Neko je spomenuo film "Nafaka". Nisam film gledao, ali od onih koji su ga pogledali kazu da je film truba. A citao sam u MAX-u povelik tekst o filmu, ljudi sve pozitivno napisali o njemu, mislio sam da ce dobiti Oskara. Ali to je vec drugi oblik novinasrtva.
Sedmica je OK, samo iritira onaj nadobudni kroatizirani baletan kojemu niko i ni¹ta nije po mjeri. Od njega jo¹ ne bi pozitivne kritike.
KultUra je solidna emisija mada previse zabavnjikavo izgleda, ¹to nije lo¹a varijanta za prikovati mladu raju ali te¹ko da æe zainteresovati starije. DonCaffe ili kako se zove onaj poku¹aj na Hayatu... ¾ali bo¾e tro¹iti rijeèi na to.
Kristijan Ivelic nadobudni kroatizirani baletan?
Malo je cvrcnuo...
sanda29

Post by sanda29 »

InfraRedRidinghood wrote:Jao, Fauste, kakav narciosidan post :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jes' to i ti nepoznat i tužan zbog toga kao i ja?? :lol: :lol: :lol: :lol:
nije faust nepoznat :D samo tuzan ponekad :sad:
Faust

Post by Faust »

InfraRedRidinghood wrote:Jao, Fauste, kakav narcisoidan post :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jes' to i ti nepoznat i tužan zbog toga kao i ja?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Razumijemo se... :D :D :D
Faust

Post by Faust »

sanda29 wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Jao, Fauste, kakav narciosidan post :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jes' to i ti nepoznat i tužan zbog toga kao i ja?? :lol: :lol: :lol: :lol:
???? Nisam shvatio. Može pojašnjenje?
sanda29

Post by sanda29 »

Faust wrote:
sanda29 wrote:
more sutra, zatvaramo comp, vani 17 stupnjeva, caruje zivot, odoh ja, veseli moj faust :D
sanda29

Post by sanda29 »

InfraRedRidinghood wrote:Ne shvataš ti ironiju moj Fauste, apsolutno nije do toga što Sandi baš ne leži takav vid komunikacije :D :D
vidi sad :? ona zna sta meni lezi :? pusti bona fausta, mene je molio za objasnjenje :D
sanda29

Post by sanda29 »

InfraRedRidinghood wrote:Napravi si vjenčić od tratinčica Sanda, da ne budeš u koliziji sa cjelokupnom situacijom u zemlji :-) :-) :-)
kakvih sad tratincica :roll: i kolizija :shock: ne kontam ja tebe :D doduse, mislim da kontam te nagone ze konfrontacijom :D :D
Faust

Post by Faust »

sanda29 wrote:
Faust wrote:
sanda29 wrote: nije faust nepoznat :D samo tuzan ponekad :sad:
more sutra, zatvaramo comp, vani 17 stupnjeva, caruje zivot, odoh ja, veseli moj faust :D
ok, najveselija sanda29.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 14:30, edited 1 time in total.
Faust

Post by Faust »

Nancy Drew wrote: Nekad daaaavno, prije 10000 god, bila je neka Dika Bektić na Hayatu i radila vrlo dobru emisiju o kulturi. Nekad davno :roll: prije ovih......
Gledao sam i to. :D :D meni je to bila podosadna emisija. Kadgod sam bacio pogled, vidio sam švenk kamerom po nekakvim eksponatima i monotoni glas.
:zzzz: :zzzz:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 14:28, edited 1 time in total.
Faust

Post by Faust »

Nancy Drew wrote:
Faust wrote:
Nancy Drew wrote: Nekad daaaavno, prije 10000 god, bila je neka Dika Bektić na Hayatu i radila vrlo dobru emisiju o kulturi. Nekad davno :roll: prije ovih......
Gledao sam i to. :D :D meni je to bila podosadna emisija. Kadgod sam bacio pogled, vidio sam švenk kamerom po nekakvim eksponatima i monotoni glas.
:zzzz: :zzzz:
sporanerska da ali jedina u to vrijeme :roll: ....bio je tu i drhturavi Novalija (ili Novalić ?)na FTV, šta li je s njim ....
Jasta, Paleta se emisija zvala. :lol: :lol: :lol:
Zaboravih na tu emisiju... jos ponekad nesto uradi, ali u Livnu je sad mislim ili sam ga pomiješao s nekim... :-) :-)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 14:29, edited 1 time in total.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Gromovi i munje, propustam RAT UZIVO, a da me niko nije cak ni obavijestio.

:shock: :shock: :shock:

Image

A, vidim i hippies su se prijavili. Lijepo je znati da su jos medju nama.

Image 8-)
rikardoreis

Post by rikardoreis »

uhh..citam ovaj rat sto se danas vodio i pitam se, pitam se...

Sta je ovom narodu?

Evo, rizikovacu da i mene neke Sande29 proglase frustriranim, virtuelnim, marginalnim, rizikovacu da mi kazu da nemam svog zivota (ma sta se pod tim podazumijevalo), da ocajavam sto nisam opstepoznat, time sto cu ovim putem iskazati svoje misljenje i reci da mi je Sedmica mnogo bolja od plitke Kult Ure...

Po cemu ovi neki likovi odredjuju necije zivote? Po broju postova, broju rijeci, broju slova? Dobu dana kad neko pise komentar na forumu?Po stepenima Celzijusa? Sad bi kao Faust trebao biti sjeban sto neka Sanda ode vani u zivot na 17 stepeni celzijusa, a on kao ne moze?
Sanda, mozda Faust uziva na 30 stepeni? Mozda na 0 stepeni? Mozda radi i ne moze izaci...mozda ga je iznevjerio prijetelj pa nije danas otisao na kafu s njim..a onaj drugi i treci prijatelj je zauzet? Ili mu se danas nije izlazilo u taj zivot koji ti podrazumijevas?...pa ce, mozda, sutra?..mozda je vidio vise tog tvog zivota nego ti, pa mu vise ne odgovara? Mozda i nije, mozda ce tek okusit...a mozda vam se i stavovi o zivotu i uzivanju u zivotu razlikuju...nekom je kafa na bascarsiji vrhunac drustvenog zivota, a nekom je nesto sasvim drugo...
Toliko je toga mnogog i kompleksnog u zivotu svakog od nas forumasa koje ne poznajemo licno, da se stvarno zgrozim na takve povrsne i jadne komentare, pa sam morao odreagovat, makar me proglasila svakakvim tipom, nedrustvenim i tako dalje zato sto, gluho bilo, nemam drugog posla u ova gluha doba neg da pisem nekom o necemu...
Jedino u sto sam siguran je to da je i samoca bolji prijatelj od drustvenog idiotluka i konstrukcija takve vrste...
Jadni Ahmet Sabo, danas da zivi proglasili bi ga papkom zato sto bla bla bla :D

U ovoj jadnoj zemlji, gdje se nazalost vodi diskusija samo o dvije emisije o kulturi jer nema drugih, ljudi se proglasavaju frustriranim, ljubomornim, zato sto imaju svoj stav prema stvarima koje ih okruzuju tj.zato sto su u stanju da prepoznaju prave vrijednosti.
Nisu oni krivi sto je tih pravih stvari malo, pa onda izgleda da pljuju po svemu...mada je i to relativno...Znam po sebi da ima mnogo dobrih stvari, samo se one ne namecu, ne nude nam se preko npr. Tv ekrana, ne nude se kao javna stvar i normalno je da cu okrenut glavu od navale onog sto nema vrijednost, a sto mi se tako usrdno namece...
Faust

Post by Faust »

Svaka čast za post. Ako te kad sretnem poklanjam ti Embargo i druge priče Jose Saramaga. :-D :-D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

:)

moze!
Post Reply