OSOBA TJEDNA (Opet i opet.... zasluzio je)
- chuchumbamayumbe
Nije Zeljko dobar BA, kako ne skontate vec jednom?!?!
Nje u talu sa vodecim seronjama, ne moze ga Reis efendija, ne moze ga Uzoriti, o 4S da i ne govorim.
Zeljko je pravi covjek, na pravom mjestu u pogresno vrijeme!
Glasao sam za njega i opet bih, ali dok su ovo vladajuci kriminalci i seronje na vlasti, slabo Zeljko sta moze da ucini. Pogotovo znajuci kakvu (ne)moc ima troglava rotirajuca azdaja!
Nje u talu sa vodecim seronjama, ne moze ga Reis efendija, ne moze ga Uzoriti, o 4S da i ne govorim.
Glasao sam za njega i opet bih, ali dok su ovo vladajuci kriminalci i seronje na vlasti, slabo Zeljko sta moze da ucini. Pogotovo znajuci kakvu (ne)moc ima troglava rotirajuca azdaja!
- uvjek dobar gost
KO je i što je znam.... i poštujem ga...
No moram reći svoj lični stav.... ja sam više očekivao od Željka... očekivao sam da bude glasniji u nekim situacijama... očekivao sam da progovori o problemima u školstvu i obrazovanju uopšte... tu mislim na sistem dvije škole pod jednim krovom... poslije toga samo se bojim da ga ajkule ne pokvare i da i on ne postane neki klonirani političar....
A pored i mimo toga skidam čovjeku kapu....
No moram reći svoj lični stav.... ja sam više očekivao od Željka... očekivao sam da bude glasniji u nekim situacijama... očekivao sam da progovori o problemima u školstvu i obrazovanju uopšte... tu mislim na sistem dvije škole pod jednim krovom... poslije toga samo se bojim da ga ajkule ne pokvare i da i on ne postane neki klonirani političar....
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Zeljko je legenda jedina mana je sto je previse u javnosti sa lepim. Nadam se da ce u skorijoj buducnosti preuzeti i celo stranke.
-
freak_with_a_laptop
uvjek dobar gost wrote:KO je i što je znam.... i poštujem ga...
da ti se pridruzim
bez obzira sto postujem tog covjeka kao poslanika koji zastupa vitalne interese nase drzave, postujem takodjer njegov stav o uredjivanju odnosa izmedju nacionalnih i etnickih grupa u drzavi - ipak se upitam ponekad ... kakvu on ulogu glumi, koga on zastupa? Je li on zaista poslanik jednog, svog, naroda ili je neka vrsta selfulfilling-prophecy politicara? Postoji znacajna diskrepancija izmedju slike Hrvata kakvu on crta, i slike Hrvata kakvu u 'praksi' dozivljavamo.
Bojim se, da ce ga i dalje pratiti 'sindrom Sejdo Bajramovic' i bojim se, da njegov glas nije dovoljno prodoran, da bi nadglasao horde iz Herceg-Bosne.
- spreca
freak_with_a_laptop wrote:uvjek dobar gost wrote:KO je i što je znam.... i poštujem ga...
da ti se pridruzim![]()
bez obzira sto postujem tog covjeka kao poslanika koji zastupa vitalne interese nase drzave, postujem takodjer njegov stav o uredjivanju odnosa izmedju nacionalnih i etnickih grupa u drzavi - ipak se upitam ponekad ... kakvu on ulogu glumi, koga on zastupa? Je li on zaista poslanik jednog, svog, naroda ili je neka vrsta selfulfilling-prophecy politicara? Postoji znacajna diskrepancija izmedju slike Hrvata kakvu on crta, i slike Hrvata kakvu u 'praksi' dozivljavamo.
Bojim se, da ce ga i dalje pratiti 'sindrom Sejdo Bajramovic' i bojim se, da njegov glas nije dovoljno prodoran, da bi nadglasao horde iz Herceg-Bosne.
Uz pomoc Bih patriota moze da nadjaca bilo koga u ovoj nasoj zagadjenoj politici ako se to uopste moze nazvati politikom
-
Sarajlija_84
Ma to je jedna ljudina nas Zeljko, nemam rijeci.
Nije primitivac kao ovi:
http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... Itemid=175
http://www.crolinks.com/cromusic/u/ustaseju.htm
Tuzno, ali nasa realnost je da su patriote i ljudine kao nas Zeljko izuzetak. Procitajte molim vas ove linkove.
Nije primitivac kao ovi:
http://--- NO LINKS ---/index.php?option ... Itemid=175
http://www.crolinks.com/cromusic/u/ustaseju.htm
Tuzno, ali nasa realnost je da su patriote i ljudine kao nas Zeljko izuzetak. Procitajte molim vas ove linkove.
- Bonnie-Clydova mala
I ja djelim tvoj skepticizam Chu. Zeljko je lik koji se definitivno od pocetka nezavisnosti BiH izdvaja jedini zaista na politickoj sceni i ciji kvalitet prepoznaju pravi bosanci, mi koji nismo obojeni niti jednom nacionalnom bojom.chuchumbamayumbe wrote:Nije Zeljko dobar BA, kako ne skontate vec jednom?!?!
Primjetila sam da su njegove pristalice mladi i obrazovani bosanci (ah takva sam i ja
- chuchumbamayumbe
Hvala ti na komplimentu, to mi ni moja supruga nije odavno rekla!Bonnie-Clydova mala wrote:I ja djelim tvoj skepticizam Chu. Zeljko je lik koji se definitivno od pocetka nezavisnosti BiH izdvaja jedini zaista na politickoj sceni i ciji kvalitet prepoznaju pravi bosanci, mi koji nismo obojeni niti jednom nacionalnom bojom.chuchumbamayumbe wrote:Nije Zeljko dobar BA, kako ne skontate vec jednom?!?!
Primjetila sam da su njegove pristalice mladi i obrazovani bosanci (ah takva sam i ja). No bez sale, mislim da upravo ova kriticna masa, koliko god da nas je, treba ovoj drzavi...
Ipak, tries kuka nije malo!
-
Simplay
Zeljko je dokazano visoko iznad nacionalizma.
Ono sto je opasno, to je poredenje Zeljka sa Titom.
Balkanski narodi predugo pate od potrebe za "vodjom", koji u demokratskom drustvu nije potreban.
Sergej i Zeljko su dva pozitivna primjera istaknutih bosanaca.
Sergej je izgorio, iako je njegov posao bio laksi nego posao koji Zeljko treba da napravi... Ipak, Zeljko je politicar i mnogo je "pametniji" od Sergeja.
Sta ce biti sa Zeljkom, ostaje da se vidi.
Sve dok je medijski relativno neeksponiran, Zeljko u nasim ocima ostaje ovakav kakav jeste. Kad se mediji "umjesaju", Zeljko ce ostati ovakav kakav jeste, ali ne i u nasim ocima...
Zeljko - definitivno pozitivac!
Ono sto je opasno, to je poredenje Zeljka sa Titom.
Balkanski narodi predugo pate od potrebe za "vodjom", koji u demokratskom drustvu nije potreban.
Sergej i Zeljko su dva pozitivna primjera istaknutih bosanaca.
Sergej je izgorio, iako je njegov posao bio laksi nego posao koji Zeljko treba da napravi... Ipak, Zeljko je politicar i mnogo je "pametniji" od Sergeja.
Sta ce biti sa Zeljkom, ostaje da se vidi.
Sve dok je medijski relativno neeksponiran, Zeljko u nasim ocima ostaje ovakav kakav jeste. Kad se mediji "umjesaju", Zeljko ce ostati ovakav kakav jeste, ali ne i u nasim ocima...
Zeljko - definitivno pozitivac!
- Pasiflora
Fair Life wrote:[img] [size=100][b]URADIO SAM ONO ŠTO JE DUŽNOST SVAKOG GRAĐANINA BOSNE I HERCEGOVINE[/b][/size] wrote:Nakon što mu je javljeno da je Jasminka Ibrahimović rodila zdravo dijete, član Predsjedništva BiH Željko Komšić za medije je izjavio da je presretan što je mogao pomoći jednoj porodici. Prijatelji mu, nastavio je Komšić, u šali govore da je, nakon ovog događaja, postao jedini član Predsjedništva BiH koji je ikada uradio nešto korisno za običnog, malog čovjeka. Komšić, ipak, misli drugačije: “Vjerujem da bi svako drugi da je bio na mom mjestu u prošlu nedjelju uradio isto“.
Upravo zbog toga što ne želi da se od ovog događaja „pravi velika drama i sapunica“, odbio je ponovo razgovarati sa novinarima o tome kako je postao kum djetetu iz sela Šija kod Tešnja.
Ne bi svatko uradio ono sto je uradio Komsic - ja sam skoro poginula na cesti (pored Jablanice) kada je naisla Coviceva kolona. Sekunda je falila da me ubiju - DOSLOVNO!!!! Tako da je slucajno naisao Covic, a bogami i Lepi - cisto sumnjam da bi zastali da vide u kakvom problemu je covjek.
Sto se Komsica tice: glasam za njega kao jedinog predsjednika BIH. Nadam se da ce za njegova mandata biti promijenjen Ustav i da cemo napokon dobiti jednog predsjednika - ako je moguce u liku Zeljka Komsica!!!!
- Bonnie-Clydova mala
Šta ti je, 30 kuka-čitavo životno iskustvochuchumbamayumbe wrote:Hvala ti na komplimentu, to mi ni moja supruga nije odavno rekla!Bonnie-Clydova mala wrote:I ja djelim tvoj skepticizam Chu. Zeljko je lik koji se definitivno od pocetka nezavisnosti BiH izdvaja jedini zaista na politickoj sceni i ciji kvalitet prepoznaju pravi bosanci, mi koji nismo obojeni niti jednom nacionalnom bojom.chuchumbamayumbe wrote:Nije Zeljko dobar BA, kako ne skontate vec jednom?!?!
Primjetila sam da su njegove pristalice mladi i obrazovani bosanci (ah takva sam i ja). No bez sale, mislim da upravo ova kriticna masa, koliko god da nas je, treba ovoj drzavi...
![]()
![]()
![]()
Ipak, tries kuka nije malo!