ONASA i engleski

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

axell

Post by axell »

Hajde onda strucnjaci, evo Vam jos jedan primjer. Kako bi preveli onda Dom zdravlja? :D
Ivy

Post by Ivy »

axell wrote:Hajde onda strucnjaci, evo Vam jos jedan primjer. Kako bi preveli onda Dom zdravlja? :D
Buduci da u anglo-saxonskom svijetu ne postoji koncept doma zdravlja tako nema ni prevoda za njega. Najblize tome bi dosla bolnica iliti hospital, ospedale etc.
Klodovik

Post by Klodovik »

health centre, medical centre
makondo

Post by makondo »

"The seventh anniversary of Brcko District and the tenth anniversary of international supervision in this city will be marked tomorrow with the occasional events."

Svi ste se nakacili na Dom kulture, a meni ovi dogadjaji zvuce malo strasnije. Ne studiram engleski i ne znam da li sam u pravu. ;-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

makondo wrote:"The seventh anniversary of Brcko District and the tenth anniversary of international supervision in this city will be marked tomorrow with the occasional events."

Svi ste se nakacili na Dom kulture, a meni ovi dogadjaji zvuce malo strasnije. Ne studiram engleski i ne znam da li sam u pravu. ;-)
to bi bilo prigodnim / prikladnim dogadjajima...

prilika prigoda - occasion

occasional - povremeni

TITO DRAGI!

Sto se doma zdravlja tice, ja sam 20 minuta opisivala i ambulantu i dom zdravlja amerikancima i njihovom konceptu je najblizi OUTPATIENT CLINIC...

dodjes, bocnu te i odes....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

I da, dajte da organizujemo humanitarnu akciju da ONASI kupimo Bujasove rjecnike, jer ove OBOD CELJE dzepne sto koriste mozemo samo spaliti....

jeblo ih uzimanje prve rijeci od ponudjenih 5!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

mIRCerka wrote:I da, dajte da organizujemo humanitarnu akciju da ONASI kupimo Bujasove rjecnike, jer ove OBOD CELJE dzepne sto koriste mozemo samo spaliti....

jeblo ih uzimanje prve rijeci od ponudjenih 5!
ma ... greske su do prevoda ... i znanja ... nema rjecnika koji tu pomaze
lady_bug

Post by lady_bug »

mIRCerka, koji rjecnik koristi od mirsine nevzete malog drug? kontam isti da uzmemo ONASI :lol: :lol: :lol:
karanana

Post by karanana »

Neka odu na krstaricu pa nek pomogne oko prevoda. Btw. kad budete imali vremena otidjite na krstaricu i kliknite na srpsko-engleski recnik i ukucajte rijec "problem" i vidite koji ce prvi izbor prevoda te rijeci na engleski biti.
lady_bug

Post by lady_bug »

karanana wrote:Neka odu na krstaricu pa nek pomogne oko prevoda. Btw. kad budete imali vremena otidjite na krstaricu i kliknite na srpsko-engleski recnik i ukucajte rijec "problem" i vidite koji ce prvi izbor prevoda te rijeci na engleski biti.
pa vala si nam mogao i reci da se ne peglamo po krstarici :D
karanana

Post by karanana »

lady_bug wrote:
karanana wrote:Neka odu na krstaricu pa nek pomogne oko prevoda. Btw. kad budete imali vremena otidjite na krstaricu i kliknite na srpsko-engleski recnik i ukucajte rijec "problem" i vidite koji ce prvi izbor prevoda te rijeci na engleski biti.
Znam, znam, ima puno pop-upa i onih dosadnih velikih smajlica koji se deru helooooouuuu, ali hocu da te iznenadim s prevodom.
lady_bug

Post by lady_bug »

karanana wrote:
lady_bug wrote:
Znam, znam, ima puno pop-upa i onih dosadnih velikih smajlica koji se deru helooooouuuu, ali hocu da te iznenadim s prevodom.
:lol: :lol: :lol: vidjela sam :lol: :lol: :lol: necu nista reci, neka se i drugi iznenade.
ninja-san

Post by ninja-san »

Pogledajte i prijevod na krstarici rijeci npr "srce" i "sunce".
karanana

Post by karanana »

ninja-san wrote:Pogledajte i prijevod na krstarici rijeci npr "srce" i "sunce".
hahahaha, bowel, hahahaha
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Dakle, kao svakodnevni korisnik Onasinog English servicea :D mogu reci da cultural dome i nije smijesno u poredjenju sa drugim rjesenjima. Fena nije nista manje smijesna. Svaki dan prokunem jer moram sve citati red po red, rijec po rijec... Nekad ne znam sta je pisac htio reci, pa pogadjam. Mislim, ako vec uzimaju pare, mogu vala naci kako treba ljude, nije da nema. Ili bar nek se stari usavrse. Evo, ja dajem casove :D :D ako me ne pretekne Nevzetin mali.
vjeverica.nada

Post by vjeverica.nada »

BugsBunny wrote:Dakle, kao svakodnevni korisnik Onasinog English servicea :D mogu reci da cultural dome i nije smijesno u poredjenju sa drugim rjesenjima. Fena nije nista manje smijesna. Svaki dan prokunem jer moram sve citati red po red, rijec po rijec... Nekad ne znam sta je pisac htio reci, pa pogadjam. Mislim, ako vec uzimaju pare, mogu vala naci kako treba ljude, nije da nema. Ili bar nek se stari usavrse. Evo, ja dajem casove :D :D ako me ne pretekne Nevzetin mali.
Upravo. Sve ovo uopste nema veze sa silnim komentarima o greskama koje se mogu potkrasti ljudima koji prevode cija je to struka. Tekstovi koje ove agencije salju na engleskom jeziku su kasa nepovezanih podataka u kojima je cesto izazov shvatiti uopste o cemu je rijec.
Ne znam kako da shvatim tok misli osobe koja je juce napisala Association for regional development of South East BiH "NERDA".... ako se u tekstu nasiroko razglaba o dogadjaju koji se tice Tuzle i ako se zna da je NERDA (NORTHEAST REGIONAL DEVELOPMENT ASSOCIATION)....
Post Reply