Ukinuli su DSF, to sam primjetio, i jos neke ali nisam bas skuzio koje, kad ionako gledam uglavnom zivotinjski kanal i ove Diskoveri i Nacionalnu.
ELOB kablovska tv - POZIV NA BOJKOT
Moderator: anex
- Abu FEED el-Castro
- Edmond
Da li su ovi programi dostupni i na kablovskoj ili samo na digitalnoj ?Neelix wrote:ma sta vam jeubacili su viasat explorer i viasat history, te tv1000, koliko sam vidio juce, kratko sam ih gledao doduse, nisu losi uopste. dosao je i FOX crime, raj za one koji vole forenzicare i slicne stvari. sve sa prevodom. na DTV sad ima i Eurosport, i Eurosport 2, i Sport klub.... ne znam sta rondate koji kurac
jes da nema HRT2 al boze moj...
- DobroJutroKolumbo
jesu ako platis 24 KM...jesu li oni zdravi???Edmond wrote:Da li su ovi programi dostupni i na kablovskoj ili samo na digitalnoj ?Neelix wrote:ma sta vam jeubacili su viasat explorer i viasat history, te tv1000, koliko sam vidio juce, kratko sam ih gledao doduse, nisu losi uopste. dosao je i FOX crime, raj za one koji vole forenzicare i slicne stvari. sve sa prevodom. na DTV sad ima i Eurosport, i Eurosport 2, i Sport klub.... ne znam sta rondate koji kurac
jes da nema HRT2 al boze moj...
-
Hendrix
Ne znam šta se bunite oko ovih naši kabel operatera , ljudima daju ono što hoće , ja imam BHCabel net i sve žive turbofolk kanale , imam Hallmark koji je nenormalna limunada od kanala, Animal Planet , BBC Prime i neki Zone Reality ili slično ,ostalo je domaće ili free sat kanali.
Ali ne lezi vraže na Skystar kartici je trenutačno dostupno više nenormalno dobrih paketa , tipa D+ ili Premiere , preko 50 vrhunskih kanala,za 0 KM.
Kablovska mi je jedino za internet trebala služit , nažalost još uvijek ga nemam.
Ali ne lezi vraže na Skystar kartici je trenutačno dostupno više nenormalno dobrih paketa , tipa D+ ili Premiere , preko 50 vrhunskih kanala,za 0 KM.
Kablovska mi je jedino za internet trebala služit , nažalost još uvijek ga nemam.
-
Romanopisac
BK je srpski kanal,a ne nas i nije na bosanskom nego na srpskom jeziku.ranija wrote:Bogati kako mogu gledati TV BK preko satelitske antene, ja nikako da uhvatim niti jedan kanal na nasim jezicima
Znaci Semiha uvela zabranu za satelitske antene? Hajde da i ona nesto pametno uvede. Eto bar po tom je Sarajevo sad prosjecan zapadno-europski grad.
-
miki22
Kad ti se kaže sve ama baš sve, izuzetak jedino par paketa koji se telefonski naručuju i gledaju, Hrt1.2.plus sve moguće. Osobno ga nemam ali kod prijatelja sam vidio strah me uhvatio, čovječe samo da prešaltaš sa prvog do zadnjeg kanala, trebalo bi ti barem 20h.Celicna_saka wrote:ima li hrt2 taj dreambox?
-
ek
Ja sve je to tako ali samo što ti kodovi za kanale traju dan dva i to ako Bog da inače se izgubi šifra dok si rekao keks a ti taman gledaš film, seriju, utakmicu ili nešto slično kad ono crn ekran
E zato treba dobra kablovska gdje ti neće uništiti merak na pola ali nažalost u nas je kablovska tek u povojima.
Vidio sam u Sloveniji kablovska TV i internet idu preko kabla za struju pa je sve mnogo bolje, imaš konkurenciju možeš birati koju ćeš kablovsku ili ISP, a ovde nema konkurencije, iako drukčije govore, možeš samo na jednu kablovsku jer su oni postavili kablove i tačka.
Ali u nas iako sam čuo da preko elektro privrede je to moguće ostvariti ništa od toga jer koliko čuh to bi moglo da ne daj Bože smanji cijenu BHTelecoma
E zato treba dobra kablovska gdje ti neće uništiti merak na pola ali nažalost u nas je kablovska tek u povojima.
Vidio sam u Sloveniji kablovska TV i internet idu preko kabla za struju pa je sve mnogo bolje, imaš konkurenciju možeš birati koju ćeš kablovsku ili ISP, a ovde nema konkurencije, iako drukčije govore, možeš samo na jednu kablovsku jer su oni postavili kablove i tačka.
Ali u nas iako sam čuo da preko elektro privrede je to moguće ostvariti ništa od toga jer koliko čuh to bi moglo da ne daj Bože smanji cijenu BHTelecoma
-
Hendrix
Filmovi i serije se repriziraju a trenutačna situacija je da se kodovi pojave za sat najviše tako da uopšte ne osjetiš gubitak kodova , Premiere rade na istim kodovima već mjesecima.
To preko struje bi bilo dobro ali kao što se zna tu ima mnogo talova u igri.
To preko struje bi bilo dobro ali kao što se zna tu ima mnogo talova u igri.
-
miki22
E kolega koliko znam taj princip mijenjana kodova nema uticaj na dreambox, on rad na principu sharinga, malo prosurfaj forume o dreamboxu, sigurno ima najviše stranica na svijetu od svih digitalnih prijemnika. Satelitski forum net.ek wrote:Ja sve je to tako ali samo što ti kodovi za kanale traju dan dva i to ako Bog da inače se izgubi šifra dok si rekao keks a ti taman gledaš film, seriju, utakmicu ili nešto slično kad ono crn ekran
-
Danko_Bananko
Sad ste me napalili pravo na ovaj Dreambox.
Gdje se ovo moze kupiti u Sarajevu ?
Citam na ovom linku o nekakvom nastimavanju i sl., je li se to mora raditi ili je samo " ako hoces" tj. ima li ikakvih kerefeka koje se moraju uraditi prije samog prikljucivanja ili je samo "prikljuci, sjedi i gledaj"
Gdje se ovo moze kupiti u Sarajevu ?
Citam na ovom linku o nekakvom nastimavanju i sl., je li se to mora raditi ili je samo " ako hoces" tj. ima li ikakvih kerefeka koje se moraju uraditi prije samog prikljucivanja ili je samo "prikljuci, sjedi i gledaj"
- Neelix
cijena samog prikljucka je 1KM a tih tristo platis iznajmljivanje risivera unaprijed. U slucaju da odlucis raskinuti ugovor, te pare ti vrate minus broj mjeseci koji si DTV koristio puta cijena mjesecnog najma, koja je mense cini 3KM.in33sa wrote:Usput, pucaju reklamu "sta mozes kupiti za marku?" i reklamiraju prikljucak na DTV za jednu konvertibilnu marku.
Prije par dana zovnm Elob i pitam koliko je prikljucak na DTV, kaze 300 i nesto KM.
- shuriken
primitivci su ukinuli jedini kanal na francuskom.
sigurno su uveli jos jedan sa narodnjacima, nakon Dragana Mirkovic kanala
mozda je Ceca Raznjatovic Arkan pokrenula svoj, ha?
sta da se radi? drzava bi trebala omoguciti konkurenciju medju providerima, ovo sto je sada se zove monopol, sta radi konkurencijsko vijece?
nadam se da ce kompletna bagra iz kablovskog biznisa propast uvodjenjem novih tehnologija za 5 godina
sigurno su uveli jos jedan sa narodnjacima, nakon Dragana Mirkovic kanala
mozda je Ceca Raznjatovic Arkan pokrenula svoj, ha?
sta da se radi? drzava bi trebala omoguciti konkurenciju medju providerima, ovo sto je sada se zove monopol, sta radi konkurencijsko vijece?
nadam se da ce kompletna bagra iz kablovskog biznisa propast uvodjenjem novih tehnologija za 5 godina
- and
gdje će ljudi staviti tanjire od digitalne kablovske?da li važi za tv i radio stanice?gdje će ljudi staviti antene?da li je zakonom zabranjeno posjedovanje antene?in33sa wrote:Fora sa satelitskim antenama je sljedeca, Gradsko vijece je nedavno usvojilo odluku po kojoj se sve antene moraju skloniti sa krovova i fasada stambenih zgrada u Sarajevu.
Prc milojka, sad hoces neces moras imati kablovski prikljucak.
Neki dan vrla nam gradonacelnica na BHT veli da ce u pocetku inspektori upozoravati gradjane da sklone satelitske tanjure i ostale antene sa krovova kuca i zidova fasada, a da ce u dogledno vrijeme poceti naplacivati kazne za one koji ne poslusaju naredbu Gradskog vijeca.
Nesto kao 50 KM i vise.
-
jalija s bistrika
Ako imate nekog u hrvatskoj kupite digi tv evo što nudi: Programi koje možete pratiti putem Digi TV-a:
Osnovni paket, za 45 kn
Nova
RTL televizija
Z1
OTV
Discovery Channel
Animal Planet
Discovery Civilisation
Discovery Science
Discovery Travel & Living
Viasat Explorer
Viasat History
Zone Reality
Zone Romantica
National Geographic
NG Wild
Hallmark
TV 1000
Eurosport
Sport klub Croatia
MTV Adria
VH1
Croatian Music Channel
MusicMax/MusicMaxAdult***
DM Sat
Mezzo TV
Fashion TV
Jetix
Cartoon Network
Minimax
CNN
Private Spice*
Playboy**
Travel
A1
OBN
* Vrijeme emitiranja programa: 23:00-05:00
** Vrijeme emitiranja programa: 23:00-04:00
*** Vrijeme emitiranja programa: od 24:00
Dodatni paketi:
1. HBO, za 35 kn
2. Paket Extra2*,
za 6 kn
MTV1 (Mađarski TV1)
MTV2 (Mađarski TV2)
RTL Klub
DUNA TV
ATV
HIR TV
VIASAT 3
4 Story TV
Cool TV
Film+
Minimax Hu
*svi su programi na mađarskom jeziku
pa bujrum?
Osnovni paket, za 45 kn
Nova
RTL televizija
Z1
OTV
Discovery Channel
Animal Planet
Discovery Civilisation
Discovery Science
Discovery Travel & Living
Viasat Explorer
Viasat History
Zone Reality
Zone Romantica
National Geographic
NG Wild
Hallmark
TV 1000
Eurosport
Sport klub Croatia
MTV Adria
VH1
Croatian Music Channel
MusicMax/MusicMaxAdult***
DM Sat
Mezzo TV
Fashion TV
Jetix
Cartoon Network
Minimax
CNN
Private Spice*
Playboy**
Travel
A1
OBN
* Vrijeme emitiranja programa: 23:00-05:00
** Vrijeme emitiranja programa: 23:00-04:00
*** Vrijeme emitiranja programa: od 24:00
Dodatni paketi:
1. HBO, za 35 kn
2. Paket Extra2*,
za 6 kn
MTV1 (Mađarski TV1)
MTV2 (Mađarski TV2)
RTL Klub
DUNA TV
ATV
HIR TV
VIASAT 3
4 Story TV
Cool TV
Film+
Minimax Hu
*svi su programi na mađarskom jeziku
pa bujrum?
-
jalija s bistrika
Razlika je velika utoliko što imaš bolji kvalitet slike i tona i što te niko ne j.be za tvoje vlastite pare. A o Elobu nemoj molimte da KOMENTARIŠEM jer dosta toga sam i napisao i argumentovao tako da nebi više o tim bezobraznim neznalicama.
-
skojotovski
snijeg pao, slika mrzne.... pa, mamu vam, rijesite to vise!
-
jalija s bistrika
Paša moj ovo gore nije prog. šema kablovske u hrvatskoj nego DIGI TV-a. a u prog.šemi kablovske imaju naš OBN,HAYAT I FTV.
- TheWatcher
moj savjet svima : uzmite adsl internet preko bihneta jer ce telecom uskoro imati Mak Adsl Tv po uzoru na Hrvatsku i imace mnogo vise kanala i bice mnogo povoljniji od kablovske tv
p.s.
jedva cekam da im hebu mater kablovsku bezobraznu ... sve kanale sto valjaju su stavili na digitalnu tv ... stoka seljacka

p.s.
jedva cekam da im hebu mater kablovsku bezobraznu ... sve kanale sto valjaju su stavili na digitalnu tv ... stoka seljacka
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Gradonacelnicu stvarno treba otjerati sa te funkcije, ... nema ona, a ni to njeno Gradsko vijece pojma sa zivotom. Postoji europska konvencija, koju je sigurno i BiH potpisala, (nije to tesko provjeriti) koja kaze da niko, bas niko ne moze gradjaninu uskratiti pravo na informaciju. Konvencija je jasno "obradila" i taj dio o antenama. Znam iz iskustva ljudi kojima su opstine trazile da se antene skinu ili evt. postave na neko drugo mjesto. Bilo je dovoljno da se opstinskim sluzbenicima samo kaze o kojoj je Konvenciji rijec i zatvori im se vrata pred nosom. Nikada vise nisu dosli.in33sa wrote:Fora sa satelitskim antenama je sljedeca, Gradsko vijece je nedavno usvojilo odluku po kojoj se sve antene moraju skloniti sa krovova i fasada stambenih zgrada u Sarajevu.
Prc milojka, sad hoces neces moras imati kablovski prikljucak.
Neki dan vrla nam gradonacelnica na BHT veli da ce u pocetku inspektori upozoravati gradjane da sklone satelitske tanjure i ostale antene sa krovova kuca i zidova fasada, a da ce u dogledno vrijeme poceti naplacivati kazne za one koji ne poslusaju naredbu Gradskog vijeca.
Nesto kao 50 KM i vise.