nuno wrote:Sigurno se mnogi smiju kad vide kako zlata opisuje zene pod velom,a onda opet pade mi na pamet posto joj je nik zlata sigurno je tj.vjerovatno muslimanka i onda padne mi u ocima i protiv moje volje,jer vidim da blati sestru po vjeri.
kad je moja kolegica otisla u vehabije, njena mati pravo cericu, i gle sta on rece: "mi njih ne smatramo bracom muslimanima".
a ti ako ne vidis razliku izmedju nas i njih, pa hajd se umi, protrljaj oci i pogledaj ponovo.
- gdje si vidio da nasi muslimani prave ovakve ispade? sjeti se jednog ispada muslimana na crkvu u SA tipa kojeg radi barcic na dzamije.
- gdje si vidio da jedan nas imam bude osudjivan za mlacenje zene?
- gdje si cuo normalnog imama da ti kaze da imas pravo da tuces majku/zenu/sestru/kcerku ako se ne ponasaju "po propisu"?
- gdje si cuo da ne treba klanjat sunnet i sunsunnet osim ako nisi u stvarnoj zurbi?
- gdje si cuo da ne treba slusati muziku?
- gdje si cuo da treba doci na rijeku u po rata gdje se djeca brckaju i bicevima ih istuci?
- gdje si cuo da sve novotarije iz vjere treba izbacit (ukljucujuci neke vrlo prakticne stvari)?
- da kazem i to da je muslimanu zabranjeno sijat razdor, tuci ikoga, na silu tjerati bilo koga na bilo sta (ukljucujuci i vjeru), da kazem i to da je islam vjera
prirode i umjerenosti pa ti smjesti njih u tu sliku ako mozes.
moj je ton mozda nabijen tenzijama, ali reci cu ti i ovo. dzamija na ali-pasinom je poznata po njima. kao normalan islamski vjernik otidji tamo pa kad te pogledaju .... osjetit ces razliku izmedju sebe i njih.