Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

nosty

Post by nosty »

karanana wrote:zato necu nikad da imam psa. zive samo 13-14 godina i umru, a ja sam osjetljiv na ove stvari, dosta mi je sto se moram oprastati od svojih najmilijih ljudi polako. ako ikad budem imao ljubimca bit ce to papiga ili kornjaca koja ce me nadziviti pa nek oni tuguju za mnom.
ja otkako znam za sebe imam ljubimce u kuci i to su vecinom bile papige koje ne zive vise od 10 god. i to je plafon. Govorim o vrstama koje sam ja imala, ne znam koje su to papige koje ce te nadzivjeti...

:( :( :( :( :( :( :(

i stvarno ne znam sta ce biti sa mnom ako dozivim da ugledam svog prdolina (pudlu) kako mi ugiba na rukama :(
zlatiborka

Post by zlatiborka »

I meni je prije 2 godine umro macak. Imao je oko 18 godina, kako su rekli veterinari i nisu ga mogli spasiti. Bio mi je najbolji prijatelj. Njegovo ime koristim kao PASSWORD na kompjuteru u kancelariji.

Sjecam ga se cesto, ponekad i sanjam. Imam i dosta njegovih slika, ne znam ko mi ga moze zamijeniti, jer je bio poseban.

Mislim da cu skoro nabaviti sasvim malu macu da imam zivo bice s kim mogu razgovarati i druziti se. Mene je moj Micun uvijek razumio i znao sta mislim, a i ja sam njega razumjela.

Odavno sam prestala vjerovati u ljude, malo ih je koji me nisu preveslali u zivotu.

STO VISE LJUDI UPOZNAJEM, ZIVOTINJE SU MI SVE DRAZE!

Svidja mi se ova recenica, prepisala sam je iz Mircerkinog b-loga.

Mislila sam da sam caknuta sto volim zivotinje i sto pricam sa njima, ali eto vidim da nas ima jos takvih.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

:(
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

joj hvala svima na utješnim riječima i svemu ostalome, u pregovorima sam za novog psa... ali nekako znam i jasno mi je da moje mrcine nema više, ni onog njegovog otpuhivanja ... ma ni mase nekih stvari... ali znam bilo nam je super i uživao sam ... i opet ponavljam hvala mu na svakoj sekundi i nek zna a znam da zna..... on je jedan i jedini....
Kao naravno i svi drugi ljubimci koje Vi imate ili ste ih imali... i onaj osjećaj da bez obzira što su hajvani znaju tačno šta se govori u kući ili pred njima i tačno znaju kako sa kim da se postave....

I definitivno je tačno.... kakvih sam se ljudi nagledao..... fuj...jer istinita je ona ko ne voli životinje ne voli ni ljude.....

Živili i hvala fakat...
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Hajvani znaju nerijetko biti bolji od insana, i to puuuno bolji... :-)

:( :( :(
Cober

#31 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by Cober »

Žao mi je zbog tvog prijatelja, neopisiv je osjećaj tuge na rukama izgubiti takvog prijatelja, ne može te utješiti, ali, njemu je značilo sve što si prihvatio njegovu starost i do zadnjeg trena bio i ostao njim... i hvala ti za to on to zna.

Smijem li predložiti, kada spominješ da si u pregovorima za novog psa, da ne trguješ njima i ne daješ novac za to, nego da usvojiš nekog napuštenog gladnog drugara sa ulice ili iz SOS-a... Ovako češ još jedan život spasiti od surove smrti, a to je najdragocjeniji način za uzvračanje sve ljubavi što ti je ona dobra "mrcina" pružila.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

moj bebac je vec na pragu desete godine..vjeruj mi,da svaki dan,sve vise razmisljam o tome :( ..ja znam da to neko ne moze shvatiti ali volim ga svim svojim srcem i bicem....
samo kada pomsilim na to,mogla bi plakati satima..ali kao sto neko rece,budi sretan i sa osmjehom se sjecaj svakog dana koji ste proveli skupa..pruzio si mu ljubav,srecu,sigurnost..bio je voljen i sretan ..a to je bitno...

svaki dan kada dodjem u stan,i samo kad ga vidim kako trci prema meni,ma da se ne znam ni ja sta lose desilo na poslu ..izmami mi osmijeh na lice....pamti samo lijepe trenutke..volio si ga,volio te je..to je za njega bio savrsen zivot.....

:( :( :(
uvjek dobar gost

U pregovorima sam sam sa sobom što se tiče prihvatilišta za pse i kontao sam tamo prvo otići jer i moj stari pas je bio mješanac i to sjajan...

A sa Pitarkom se slažem taj povratak kući i uveseljavanje... i igra i sve to skupa..... ima ona glupa reklama... nee stvari se ne mogu kupiti novcem... a za sve ostalo.....

Fakat nekim ljudima to nije jasno... ali ne krivim ih kad nisu nikad ni probali da razumiju...ostati će uskraćeni za jedno neprocjenjivo iskustvo....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sta god da odlucis neces se pokajat, u to sam siguran a vjerujem da si i ti.

Prijatelj je imao psa pet i pol godina, ubije ga auto koje mu je srecom profulalo oca dok je pas bio pored noge na povodcu... Naravno, nadobudni vozac golfa dvice, bez vozacke, koji je picio ko hurija...

Elem, nejse... Ne sjecam se da je ikada i za kim/cim zaplakao (i sam sam takav)... Tada jeste.

Jedino sto je meni u tom trenutku palo na pamet jeste otici i nabaviti mu drugo stene. Izabrao sam pravu malu musku pufnicu, imao je tada 60 dana... Donesem im ga kuci, onako uplakanim... Kao da je sunce prosijalo :)

Naravno, stari prijatelj ce uvjek imati mjesto u njihovim srcima i uspomenama, i najbitnije je sto novog ljubimca ne porede sa starim, nego mu pruzaju sve sto su pruzali i starom, a psi, srecom, ne traze puno: traze samo ljubav.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

uvjek dobar gost wrote:U pregovorima sam sam sa sobom što se tiče prihvatilišta za pse i kontao sam tamo prvo otići jer i moj stari pas je bio mješanac i to sjajan...

A sa Pitarkom se slažem taj povratak kući i uveseljavanje... i igra i sve to skupa..... ima ona glupa reklama... nee stvari se ne mogu kupiti novcem... a za sve ostalo.....

Fakat nekim ljudima to nije jasno... ali ne krivim ih kad nisu nikad ni probali da razumiju...ostati će uskraćeni za jedno neprocjenjivo iskustvo....
vjeruj mi nije neka utjeha ali najbolje rjesenje bi bilo da sto prije uzmes malo kuche..u tvom srcu ce uvijek biti posebno mjesta za tvoju ljubav..ali dozvoli da ti ostatak srca ispuni jedna nova,mala ,slatka beba... :)
i mislim da bi idealno bilo da uzmes nekog iz prihvatilista,ja sam ih vidjela,tako su divni,slatki ko med,razigrani...tebi treba ljubavi kao i nekom od tih malih medica
sretno :)
uvjek dobar gost

U moj život je ušao jedan mali i nadasve sladak pas... star tri mjeseca....
Zaista je presladak, nekako pomješana su mi osjećanja bila kad su nam ga poklonili... sreća i tuga....a onda opet tuga pa sreća....
Sve u svemu sad mi je bolje, a u mom srcu ima prostora za jednog malog psića, a moja mrcina zauzima veliki dio mozga, srca i organa kojeg nikad našli nisu, taj organ se dušom zove...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:U moj život je ušao jedan mali i nadasve sladak pas... star tri mjeseca....
Zaista je presladak, nekako pomješana su mi osjećanja bila kad su nam ga poklonili... sreća i tuga....a onda opet tuga pa sreća....
Sve u svemu sad mi je bolje, a u mom srcu ima prostora za jednog malog psića, a moja mrcina zauzima veliki dio mozga, srca i organa kojeg nikad našli nisu, taj organ se dušom zove...
Slike, slike, slike :D
bonsai

Post by bonsai »

Zelim ti puuuuuno srece , ljubavi i dugo ,dugo prijateljstvo sa tvojim novim psicem.Kako se zove i kako izgleda(ako moze slika) Velika pusa za novu bebu!
uvjek dobar gost

Sliku dok skinem, mali šnaucer je ima tri mjeseca i sad za sad je lud skroz, blento pravi... upravo nešto idealno za nadomjestiti velikog druga i člana familije...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:Sliku dok skinem, mali šnaucer je ima tri mjeseca i sad za sad je lud skroz, blento pravi... upravo nešto idealno za nadomjestiti velikog druga i člana familije...
Patuljasti?

Koji god je - preslatki su i ludi ko struja :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

tugu pretoci u ljubav.
sve najbolje ti zelim od srca
:kiss:
Cober

#42 Re:

Post by Cober »

uvjek dobar gost wrote:U moj život je ušao jedan mali i nadasve sladak pas... star tri mjeseca....
Hej gost, šta bi sa malenim?

Pozdrav, Cober
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#43 Re: Re:

Post by mIRCerka »

Cober wrote:
Hej gost, šta bi sa malenim?

Pozdrav, Cober
maleni ima bundicu, ali nema cizmice, a ako sam gosta dobro upratila, maleni ima i drustvo ;) a sladak je, u dzep ga mozes sakrit ;)
lord-executioner

#44 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by lord-executioner »

Moja mrcina je stara tek godinu , ali znam da ce jednom doci dan kad cu i ja pisati ovakav post... :( ne daj se... :(
Cholina_Lokica

#45 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by Cholina_Lokica »

joj se sHebah, mom vricku 14 i pol godina... on jeste sto se zdravlja tice extra, nema nikakvih problema, i dalje skace, trci, divlja isl. ali opet... znam da nece do vijeka...
Cober

#46 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by Cober »

Ne pretjerujte sa pesimizmom, pa niko od nas neće živjeti vječno, imam ja i jedno sada veliko štene nađeno gladno na smeću prve ratne zime 1992/93 pa računajte.. Sada ima 17 godina, starost ko starost, Lili sa macama sada pravi društvo mami i sestri :-)

Image
Image
mIRCerka

#47 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by mIRCerka »

Cober wrote:Ne pretjerujte sa pesimizmom, pa niko od nas neće živjeti vječno, imam ja i jedno sada veliko štene nađeno gladno na smeću prve ratne zime 1992/93 pa računajte.. Sada ima 17 godina, starost ko starost, Lili sa macama sada pravi društvo mami i sestri :-)

Image
Image
joj majko mila, ne znam koga bih prvo ugnjavila, nju ili macice :D

Ja sam u Kaknju vidjela nesto sto nisam uspjela slikati:
Kokoske, macke i pas zajedno jedu Whiskas krekere za mace :D iz iste contre :D
Cober

#48 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by Cober »

Ma to je uobičajeno, kakav gazda takav pas, ili konj ili maca. Zajedničko i prijateljsko druženje psa i mačke ili drugih bića nije nimalo neuobičajeno niti čudno kako se generalno misli, u osnovi je odnos čovjeka, vlasnika psa prema drugim bićima onaj koji se prenosi na psa, pa je ili agresivan ili druželjubiv i normalan.

Pozdrav, Cober
mIRCerka

#49 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by mIRCerka »

Cober wrote:Ma to je uobičajeno, kakav gazda takav pas, ili konj ili maca. Zajedničko i prijateljsko druženje psa i mačke ili drugih bića nije nimalo neuobičajeno niti čudno kako se generalno misli, u osnovi je odnos čovjeka, vlasnika psa prema drugim bićima onaj koji se prenosi na psa, pa je ili agresivan ili druželjubiv i normalan.

Pozdrav, Cober
Kad smo vec kod pasa, jedan zgodni krasni trogodisnji vucjak trazi djevojku
http://www.market.ba/oglas/246979

Image
vid ga rodijo ga ja :D
Soul_Sista

#50 Re: Moj pas je otišao...., a sa njim i jedan dio mene...

Post by Soul_Sista »

Cober wrote:Ne pretjerujte sa pesimizmom, pa niko od nas neće živjeti vječno, imam ja i jedno sada veliko štene nađeno gladno na smeću prve ratne zime 1992/93 pa računajte.. Sada ima 17 godina, starost ko starost, Lili sa macama sada pravi društvo mami i sestri :-)

Image
Image
..joooooooj jest im fino :) :) :)
Post Reply