Autocesta Banja Luka-Split prolazit će kroz kuprešku visorav

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

neki

Post by neki »

Jedina trasa u BIH na kojoj je ekonomski isplativo graditi autoput je Sarajevo-Zenica-Doboj. Samo na njoj dnevni promet zadovoljava potrebe gradnje punog profila autoputa
Neelix

Post by Neelix »

mIRCerka wrote:
Stari wrote:
I na kraju krajeva ....a cime sam te to zbunio....ako nije odvec indiskretno pitanje.
zbunio si me pitanjem o TV stanici a ja se sva zadala u niskogradnju :D
nisam jos rucala, pa mi sve bijelo pred ocima...

nego, ja sam nedavno prvi put u zivotu za Banjaluku isla preko Skender Vakufa i Knezeva.... cesta prati liniju brda, i ja, koja stoicki podnosim i 30 sati u busu do sjevera njemacke, pozelenim od muke, pa se moralo i povracati malo....

a cesta dovoljno siroka da se mimoidju dva golfa....

I fakat, vise me zivo boli ahilova peta ko ce graditi, samo da za mog zivota bude neka cesta kako treba....

sto se autoputa tice, nije istina da stari M17 samo presvuku....obrade ga, prosire, zastite.... fakat studiozno shvataju svoj posao.... u 5 godina 20 km puta... svaka cast :zzzz:
:lol: ja sam prije par mj isao tom cestom :lol: nisam povracao, ali umalo :shock: fakat je...nema 20 metara ravnine :roll:

btw ne znam na koju si cestu mislila kad si govorila o 120km i 3 sata, ali ako si mislila na sa-doboj, nisi u pravu sekunde :-) ja do maglaja za sat i po stignem, a uopste ne vozim brzo :)
mojsije

Post by mojsije »

mIRCerka wrote:
Kakva crna ZG Split cesta, dosli fino Grci, ispricase se sa Mesicem sve u 16, rekoshe mu kako podrzavaju ulazak CRO u EU bla bla bla, i onda popricase i o gradnji JADRANSKO JONSKE CESTE kojoj nije poenta ni primat ici pored obale, vec spojiti GRCKU sa Italijom :D Kopnenim putem.
poanta je da cesta ide trasom kojom nema snijega
mojsije

Post by mojsije »

neznam u kakvim zabludama žive pojedini bosanci da će hrvatska financirati neku autocestu kroz BiH.
Pa sjetite se da je prvi nacrt autoceste ZG Split trebao ići kroz Bihać-Livno ... pa čim je javnost čula za to odustalo se .
U hrvatskoj vlasti ima svakakvih kretena ali tolikih da financiraju neku autocestu banja luka -kupres split sigurno nema
Zavatoni

Post by Zavatoni »

mojsije wrote: poanta je da cesta ide trasom kojom nema snijega
Zbog toga potez od Sarajeva do Mostara mora ici kroz Konjic i Jablanicu, bez obzira koliko ce to kostati KM/km autoputa.
A bilo je nekih filozofija tipa kroz Trnovo, pa preko Dejcica, Rakitnice i Rujista sici u Mostar. A sve preko 1000m :-) :-) :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mojsije wrote:
mIRCerka wrote:
Kakva crna ZG Split cesta, dosli fino Grci, ispricase se sa Mesicem sve u 16, rekoshe mu kako podrzavaju ulazak CRO u EU bla bla bla, i onda popricase i o gradnji JADRANSKO JONSKE CESTE kojoj nije poenta ni primat ici pored obale, vec spojiti GRCKU sa Italijom :D Kopnenim putem.
mojsije...ja ne gledam u kasike i navedoh sta je bilo na TVu!i meni je logicnije da put ide tamo gdje je ravno, suho i bez snijega...
ali spomenuh ono sto je su prikazali na TV.
Kontas li me sad?
Stari

Post by Stari »

Ma ...jah....samo zapetljavati ...uvrchati...zavrchati...mutiti i tako do u nedogled. Narode nemojte se paliti k'o hepo kocka i kupovati maglu koja se pojeftino prodaje. Evo Mirtzie je prenijela vijest sa televizije...i sta sad s tim? Ohanite malo ....kud ste se odmah nadigli?

Treba nastaviti izgradnju puta prema Zenici i biti uporan ...evo neki vele da ce se na jesen krenuti sa dionicom od Viskog prema Kaknju...a odatle do Zenice vise i nema bas tako puno. Istina bice gadno napraviti petlju tamo gdje se odvaja cesta za Travnik ...a i prolaz autoputa kroz samu Zenicu. No bitno je da se nastavi graditi....i treba napokon prestati ocekivati spektakularne rezultate...to nicemu ne vodi osim u nova razocaranja , frustracije, u nova psovanja majki , supruga, tetki i tome slicno.... ako Dodik napravi autoput ...od Gradiske do Splita ...super...pa i to je u Bosni i Hercegovini....a ako ne ....nista posebno, idemo dalje.

Mene bi jedino stvarno radovalo da nekom padne na pamet ideja da malo bolje poveze dva najveca grada u samoj federaciji naime Sarajevo i Tuzlu....ne, nisam ni Tuzlak nit Sarajlija...ali je to naprosto nesto sto bode oci kad covjek pogleda na kartu BiH. Bilo bi potrebno izgraditi jedno 40-tak kilometara zelj. pruge ... (da, da od Varesa do Banovica)... nesto sto ne bi bilo ni priblizno skupo.... ni tesko za izvesti u poredjenju sa ovim mega projektima, koji se u vidu magle prodaju ljudima. A o efektima boljeg povezivanja Tuzle sa Sarajevom ...ne usudjujem se ni mastati...toliko toga dobrog bi to donijelo.
mojsije

Post by mojsije »

mIRCerka wrote:
mojsije wrote:
mIRCerka wrote:
mojsije...ja ne gledam u kasike i navedoh sta je bilo na TVu!i meni je logicnije da put ide tamo gdje je ravno, suho i bez snijega...
ali spomenuh ono sto je su prikazali na TV.
Kontas li me sad?
kontaš li ti da se je hrvatska zadužila vani da bi sebi napravila cestu , a sigurno se neće zaduživati da bi pravila cestu u drugoj državi , a dali bih ima pokriće za međunarodno zaduživanju to vi znate bolje od mene.
Neće se hrvatska zaduživati da bi milorad dodig naplaćivao cestarinu
kontaš
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mojsije wrote: kontaš li ti da se je hrvatska zadužila vani da bi sebi napravila cestu , a sigurno se neće zaduživati da bi pravila cestu u drugoj državi , a dali bih ima pokriće za međunarodno zaduživanju to vi znate bolje od mene.
Neće se hrvatska zaduživati da bi milorad dodig naplaćivao cestarinu
kontaš
Ja kontam da cu ja i narednih 20 godina da se truckam nekim puteljcima umjesto cestom, a ti malo spusti loptu i prati dnevnike u svojoj zemlji :D

Kako je krenulo, BOSMAL ce nama yavrsiti autoput...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

mojsije wrote:
mIRCerka wrote:
...al` zato ima bure :D.Malo...malo pa zatvorena A1 :-) .
spreca

Post by spreca »

Mile je ponovno nama forumasima dao posla odnosno temu da se malo "svadamo"osim politicke patke ovde nema nista drugo s obzirom da je vec predlago treci entitet i da je njemu zao sto hrvati nemaju svoju "drzavu" u BiH kao sto on ima(ali ima moj ku*ac)pa ako bas nista drugo onda rjesio da im napravi autoput koji bi se mogao graditi mozda za 50 godina a mozda ni tada,osim miletovih trikova ovdje nema nista mislim da bi bilo postenije da rijesi problem nane Fate O. nego da mlati praznu slamu.Iskreno vam kazem da srbe u BiH pocinjem zaliti bez obzira sta je bilo prije 15 godina jer toliko him je toga obecao i kad jednom uvide da od toga nejma nista i kad shvate koliko su prevareni ...tuga ,a ovi nasi pederi u FBih nista takvog i ne obecavaju tako da nista i ne ocekujemo jebo im p*s mater.
Hendrix

Post by Hendrix »

Samo vi Miloradove budalaštine slušajte , povezaće on Beograd i B.Luku autoputem sa 6 traka , po jedna da bude za svaki narod pa da lepo se vozimo.
Nikakvog autoputa tamo biti neće , eventualno brza cesta ili magistrala , puni profil autoputa je budalaština.
amrica

Post by amrica »

autoput bl tz sa mo - ma
Najbolja i najisplativija varijanta
Neelix

Post by Neelix »

Stari wrote:
....
Treba nastaviti izgradnju puta prema Zenici i biti uporan ...evo neki vele da ce se na jesen krenuti sa dionicom od Viskog prema Kaknju...a odatle do Zenice vise i nema bas tako puno.

....
izgradnja od visokog prema kaknju se vec zahuktala. isao sam tim putem prosli vikend, od visokog do kaknja se ide obilaznicom :)
Post Reply