Golf 2 - najčešći kvarovi i mane

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shadow

Post by shadow »

whow wrote:
Better Man wrote:Imam dvojku devedesteto godište i moj tata je prvi vlasnik. Za ovih nepunih sedamnaest godina nikad se ništa nije pokvarilo, izuzev što se mijenja potrošna roba. Lično mislim da je ne samo golf 2, već inaće golf kao marka prevaziđen. U skoroj budučnosti planiram da uzmem novog Clia, a golf ostaje svakako starcima. Danas samo budala može dati par hiljada na golfa dvojku, jer budimo realni ne vrijedi te pare i što neko spomenu u Njemačkoj plaćaju da ih presuju na otpadu, ali ima glupi Bosanac koji će kupiti taj otpad od Golfa dvojke! Kupi čovjek dvojku i kaže dobra je 90 godište, prešla 120 hiljada, a ne zna budala da je vlasnik vratio sat, ili ga nije ni vratio, već je prešao milion i 120 hiljada kilometara sa dvojkom! Ovi što dilaju polovna auta kupi u Njemačkoj za 2000 Km dvojku i ovdje je proda za 5000 do 7000 km glupom Bosancu, koji sav sretan misli da je osvojio svijet, jer ima Golfa dvojku, a ne zna da je ispao najveća budala!
Buraz ti se ovdje pravo isprosipa:
1.0) Golf prevaziden kao marka- eminentni strucnjaci auto industrije smatraju da je upravo Golf V lider u svome segmentu sto potvrduju brojni uporedni testovi te misljenja strucnjaka u Europi i Americi kao i status Auta Godine u mnogim europskim drzavama te status najprodavanijeg auta u europi dvije godine redom. Ti se evo nasao da tvrdis kako je eto Golf prevazidzen.
1.1) Clio pripada sub compact clasi dok Golf pripada compact clasi - Clio je doduse mnogo jeftiniji od Golfa sto je mnogima odlucujuci agrument.
1.2) Tvrdis da ti se Golf nikada nije pokvario za 17 godina da bi poslije rekao kako nije vrijedan novaca koje ljudi placaju. Ovo je veoma kontradiktorna tvrdnja, zamisli samo koliku si lovu ustedio na popravkama.
1.3) Tvrdis kako su Bosanci glupi nazalost ponovo prosudujes po sebi .
1.4) Glede Klia nemam iskustva sa ovim autom ali mislim da nije bez razloga da se ovaj automobil ne prodaje na sjeverno americkom trzistu.[/]

Nije razlog samo u kvaliteti, imaju i francuzi dobrih auta, vjeruj da se ovdje vise radi o politici. Nece ameri pustiti da francuz udje na ovo trziste vise nikad, eto zivi bili pa vidjeli.
Slazem se sa ostalim tackama :-D
nineac

Post by nineac »

shadow wrote:
whow wrote:
Better Man wrote:Imam dvojku devedesteto godište i moj tata je prvi vlasnik. Za ovih nepunih sedamnaest godina nikad se ništa nije pokvarilo, izuzev što se mijenja potrošna roba. Lično mislim da je ne samo golf 2, već inaće golf kao marka prevaziđen. U skoroj budučnosti planiram da uzmem novog Clia, a golf ostaje svakako starcima. Danas samo budala može dati par hiljada na golfa dvojku, jer budimo realni ne vrijedi te pare i što neko spomenu u Njemačkoj plaćaju da ih presuju na otpadu, ali ima glupi Bosanac koji će kupiti taj otpad od Golfa dvojke! Kupi čovjek dvojku i kaže dobra je 90 godište, prešla 120 hiljada, a ne zna budala da je vlasnik vratio sat, ili ga nije ni vratio, već je prešao milion i 120 hiljada kilometara sa dvojkom! Ovi što dilaju polovna auta kupi u Njemačkoj za 2000 Km dvojku i ovdje je proda za 5000 do 7000 km glupom Bosancu, koji sav sretan misli da je osvojio svijet, jer ima Golfa dvojku, a ne zna da je ispao najveća budala!
Buraz ti se ovdje pravo isprosipa:
1.0) Golf prevaziden kao marka- eminentni strucnjaci auto industrije smatraju da je upravo Golf V lider u svome segmentu sto potvrduju brojni uporedni testovi te misljenja strucnjaka u Europi i Americi kao i status Auta Godine u mnogim europskim drzavama te status najprodavanijeg auta u europi dvije godine redom. Ti se evo nasao da tvrdis kako je eto Golf prevazidzen.
1.1) Clio pripada sub compact clasi dok Golf pripada compact clasi - Clio je doduse mnogo jeftiniji od Golfa sto je mnogima odlucujuci agrument.
1.2) Tvrdis da ti se Golf nikada nije pokvario za 17 godina da bi poslije rekao kako nije vrijedan novaca koje ljudi placaju. Ovo je veoma kontradiktorna tvrdnja, zamisli samo koliku si lovu ustedio na popravkama.
1.3) Tvrdis kako su Bosanci glupi nazalost ponovo prosudujes po sebi .
1.4) Glede Klia nemam iskustva sa ovim autom ali mislim da nije bez razloga da se ovaj automobil ne prodaje na sjeverno americkom trzistu.[/]

Nije razlog samo u kvaliteti, imaju i francuzi dobrih auta, vjeruj da se ovdje vise radi o politici. Nece ameri pustiti da francuz udje na ovo trziste vise nikad, eto zivi bili pa vidjeli.
Slazem se sa ostalim tackama :-D[/quote

Jesil siguran shadow u to?
ja nebi bas tako govorio!
renault/Nissan ove godine ce preteci Ford na trecem mjestu po prodaji automobila, a renault je vec bio prisutan kro MACK u americi. Renault mozda nece prodati Clio ili Megane u americi, ali ce kroz nissan njegovi motori naci svoje mjesto ovdje.
viva Globalisation!
shadow

Post by shadow »

jedino kroz korporaciju i pod tudjom zastavom i mogu uci, reno se vise nikad kao reno ovdje nece prodavati
nineac

Post by nineac »

Pa nece sigurno u sljedecih 10 godina, medjutim Ghosn je izuzetno agresivan, tako da danas nista nemozemo iskljuciti.
Nije problem renou prodaja, nasao bi reno puno kupaca u americi, ali je problem servisna mreza, jer Nissan i reno se jos uvjek nepoklapaju toliko.
Zasto ja mislim da bi reno nekad u buducnosti mogao uci, jer renaultu je trn u oku VW i oni ce ici na to da preteknu VW, a trziste SAd se postavlja kao logican izbor.
Qler

Post by Qler »

cudo niko nije rekao steke :D svake zime pred redovni servis kupis jos jedno 4-5 pari steka :D jer ako malo zaledi ostane u ruci :D

nego haj nek' mi neko objasni kako mi je pametnije dati 5k KM za golfa 2 91-92 "ko curica" ili 7k KM za Toyota Corolla '99 extra ocuvana a o opremi da ne govorim...
LeKo

Post by LeKo »

Qler -u iskren da budem meni je ta Corolla prejeftina da bi bila pravo dobra, a niko pametan ti nece reci uzmi GII, a ostavi Corollu ipak 7-8 godina je razlike, a ostalo da ne spominjemo.
whow

Post by whow »

Qler wrote:cudo niko nije rekao steke :D svake zime pred redovni servis kupis jos jedno 4-5 pari steka :D jer ako malo zaledi ostane u ruci :D

nego haj nek' mi neko objasni kako mi je pametnije dati 5k KM za golfa 2 91-92 "ko curica" ili 7k KM za Toyota Corolla '99 extra ocuvana a o opremi da ne govorim...
Naravno da je pametnije kupiti tu Corollu ako je u pristojnom stanju,( Brena je Brena ali dvaput je dvaput) mada da budem iskren ti brojevi mi nekako ne stimaju. Ja bih se upitao zasto je ta Corolla tako jeftina mozda je bila krhana i slicno.
Better Man

Post by Better Man »

jedno je kad si ti prvi vlasnik golfa, a drugo je kad istog tog uvezeš iz Njemačke, gdje ga ljudi maksimalno iskoriste i samo za 1 godinu pređu 100 hiljada kilometara. Kad kažem da je prevaziđen, kažem zato što su i drugi napredovali i prave jednako kvalitetna auta, ako ne i bolja od golfa! Dvojka je bila u svoje vrijeme nešto specijalno i njeni nasljednici trojka, četvorka i9 petica nisu na razini kvalitete dvojke. Kažeš da je petica u mnogim zemljama proglašavana autom godine, trebao si spomenuti i da je Clio proglašen autom godine u Evropi za 2006 godinu, dok je za ovu to Opel Corsa nova!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

whow wrote:...eminentni strucnjaci auto industrije smatraju da je upravo Golf V lider u svome segmentu sto potvrduju brojni uporedni testovi te misljenja strucnjaka u Europi i Americi...
Nije tačno Whow. Otpočetka je većina stručnjaka i novinara u Evropi tvrdila da je čak i Mazda 3 bolje auto od Golfa V (kad se u obzir uzme i cijena), a otkad se aktuelna Astra pojavila nisam naišao ni na jedan usporedni test na kojem ju je Golf pobijedio, osim u Auto Bildu. Ali čak ni oni nisu dugo izdržali, pa su Astri priznali pobjedu.
Evo ti i dokaz:

http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_seite=7

Imam jedan broj Auto Blica u kojem je usporedba pet osnovnih kompaktnih dizelaša u kojoj je Golf u konkurenciji Astre, C4, Focusa i Corolle završio na zadnjem mjestu (prvi je btw. bio Focus).
dr.iver

Post by dr.iver »

@vwhow

E pravo si eminentan. Ocjenjujes auto po tome da li se prodaje ili ne na sjeverno americkom trzistu :lol:
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

ado-šampion wrote:
whow wrote:...eminentni strucnjaci auto industrije smatraju da je upravo Golf V lider u svome segmentu sto potvrduju brojni uporedni testovi te misljenja strucnjaka u Europi i Americi...
Nije tačno Whow. Otpočetka je većina stručnjaka i novinara u Evropi tvrdila da je čak i Mazda 3 bolje auto od Golfa V (kad se u obzir uzme i cijena), a otkad se aktuelna Astra pojavila nisam naišao ni na jedan usporedni test na kojem ju je Golf pobijedio, osim u Auto Bildu. Ali čak ni oni nisu dugo izdržali, pa su Astri priznali pobjedu.
Evo ti i dokaz:

Imam jedan broj Auto Blica u kojem je usporedba pet osnovnih kompaktnih dizelaša u kojoj je Golf u konkurenciji Astre, C4, Focusa i Corolle završio na zadnjem mjestu (prvi je btw. bio Focus).
Jeste, Astra je pobijedila ali ipak treba reci da je pobijedu odnijela za 0,45% dakle minimalna pobjeda tako da je teško reći bolja je ili nije, ipak bi kupac morao pogledati bodove po kategorijama pa odluciti sta mu je vaznije komfor, troškovi, ponašanje u vožnji, .... pa onda odlučiti jer je po nekim pojedinim kategorijama razlika u bodovima i veća nego razlika u ukupnom skoru.
whow

Post by whow »

dr.iver wrote:@vwhow

E pravo si eminentan. Ocjenjujes auto po tome da li se prodaje ili ne na sjeverno americkom trzistu :lol:
@ Dr. Iver - a vi postovani gospodine svoju " eminentnost" valjda potvrdujete perfixsom dr.. Naravno pri tome niste u stanju procitati/ razumjeti moj post jer da ste to i ucinili onda bih valjda uocio da ja eminentnim nazivam ljude koji to jesu dakle koji se profesionalno bave auto industrijom i za to imaju formalna zvanja, kao recimo tvoje zvanje dr. dr.kadzija.
nineac

Post by nineac »

whow wrote:
dr.iver wrote:@vwhow

@ Dr. Iver - a vi postovani gospodine svoju " eminentnost" valjda potvrdujete perfixsom dr.. Naravno pri tome niste u stanju procitati/ razumjeti moj post jer da ste to i ucinili onda bih valjda uocio da ja eminentnim nazivam ljude koji to jesu dakle koji se profesionalno bave auto industrijom i za to imaju formalna zvanja, kao recimo tvoje zvanje dr. dr.kadzija.
Whow sta god ti mislio Golf V je imao problema u startu koji nisu bas za zanemariti za razliku od Astre.
Astra je startala uspjesno bez velikih problema (osim djeciji bolesti vezanih za svaki novi model). medjutim perjanica Golfa V, 2.0tdi motor je imao ogromnih problema jer je znao trositi i 1l ulja na 1.000km, a na hard testu auto kluba motor je crko nakon 78.000km!
Kada se uvodila nova Skoda Octavia taj motor je dbio nove djelove, prventsveno karike, te su se pokazale OK, medjutim steta je vec bila nanesena.
U taj motor VW je ulozio 500miliona eura, a vec ga izbacuje jer nemoze zadovoljiti nove euro norme te se mora preci na Common-Rail umjesto PD sistema.
Ja sam odusevljen vucom tog motora, ali zbog istorije kakvu ima nikad nece steci status koji je imao 1.9tdi kojeg je nasljedio.
Tako whow te price kako je golf neprikosnoven i slicne budalastine nemogu jednostavno opstati. Previse je dobre konkurencije na trzistu. Ford je davno pretekao golf u razvoju ovjesa a diesel motori su izuzetno dobri.
Ja samo cekam da vidim kako ce se novi mondeo pokazai, a na dobrom putu je da ugorozi passat svojim sposobnostima.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Mir mir mir...niko nije kriv...hajd sad vrachajte se temi :) .
nineac

Post by nineac »

Bobia bolan stavi katanac, cim se golf spomene gotovo je.
Proce jos bosne dok se neke stvari ne rajasne.
Mislim da ovdje niko nece da kaze kako je golf lose auto, ili kako J Golf II los, one je BIO super, ali de malo da se okrenemo buducnosti ili nam je politika pocela diktirati smjerove i kod kupovine auta.
Ako ovako nastavimo mogli bi i o konjskim zapregama uskoro raspravljati :lol:
dr.iver

Post by dr.iver »

vwhow wrote:
a to su naravno novinari auto bilda :lol: :lol:
c'mon...vrijeme slijepila je proslo, hajdemo se vratiti u realnost.
Golf V je dobro auto, ali najbolje - NE, tako da tu eminenciju fino macku o rep...
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

1Stvar kod golfa dvojke da je UŽASNO , PREUŽASNO RUŽAN , još gore što je još ružniji iz nutra ono je čisit primjer kak auto ne treba da izgleda iz vana i iznutra, strasno , grozota .Jedino još gore od ovog gore nabrojanog je NEUDOBNOST sigurno najneudobnije auto svih vremena , jednom prilikom 97 sam vozio kumu i ženu na more sa dvojkom td , bihać zadar je jedno 2ipo sata , pa to nije normalno kao da sam i oro i kopao,pogotovo meni koji sam starom morao ostaviti sieru ghia verziju i vozizit onu skalameriju .
N e kvari se vele pa tamo se nema šta ni pokvariti :D , pa bolje bi bilo da su na zaprežna kola stavili motor efekat bi bio isti ne bi se kvarilo ali bi zaprega bila udobnija.
:D :D :D a u nemožeš gledat u retrovizor jer sve se strese ,huči buči isto kombajn , ne znam žao mi je sirotinje koja je ousđena na ww matletiranje ,za mene je vožnaj predstavlja i određenu dozu užittka . :D
whow

Post by whow »

BISCANIN2 wrote:1Stvar kod golfa dvojke da je UŽASNO , PREUŽASNO RUŽAN , još gore što je još ružniji iz nutra ono je čisit primjer kak auto ne treba da izgleda iz vana i iznutra, strasno , grozota .Jedino još gore od ovog gore nabrojanog je NEUDOBNOST sigurno najneudobnije auto svih vremena , jednom prilikom 97 sam vozio kumu i ženu na more sa dvojkom td , bihać zadar je jedno 2ipo sata , pa to nije normalno kao da sam i oro i kopao,pogotovo meni koji sam starom morao ostaviti sieru ghia verziju i vozizit onu skalameriju .
N e kvari se vele pa tamo se nema šta ni pokvariti :D , pa bolje bi bilo da su na zaprežna kola stavili motor efekat bi bio isti ne bi se kvarilo ali bi zaprega bila udobnija.
:D :D :D a u nemožeš gledat u retrovizor jer sve se strese ,huči buči isto kombajn , ne znam žao mi je sirotinje koja je ousđena na ww matletiranje ,za mene je vožnaj predstavlja i određenu dozu užittka . :D

Evo i nasmijah se :-) . Jos malo pa ce i Yugo 45 biti bolji of Golfa II . Haj zivio .
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Nije fazon u tome fazon , yugo je yugo i kog vozi zna da je sepet i makar šuti , ne očeukje puno od njega i ne hvali ga mad je i jugo limizuna za dvojku dizela,
ali ovi jadnici sto piče dvojku i pri tom je masno plate mislie da je mercedes banana za njih jer eto oni voze golfa :D , tih mi je žao a tih ti je u bosni kun purac.
:D A šta ćeš .
Čovječe jaro mi kupio prije dvije god 4 golfa iscalo 18 hiljda da o registracije promjenio ulje filtere i remenje za 8 glava , i možeš mislit poslije 3 mjeseca otišla getriba ća , i moj ti jaro za jos dvi ipo milje rikama pa na popravak.
Bože sačuvaj .
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Dirty Harry wrote:
ado-šampion wrote:
Evo ti i dokaz:

Jeste, Astra je pobijedila ali ipak treba reci da je pobijedu odnijela za 0,45% dakle minimalna pobjeda tako da je teško reći bolja je ili nije, ipak bi kupac morao pogledati bodove po kategorijama pa odluciti sta mu je vaznije komfor, troškovi, ponašanje u vožnji, .... pa onda odlučiti jer je po nekim pojedinim kategorijama razlika u bodovima i veća nego razlika u ukupnom skoru.
Nema veze, ipak je pobijedila. Ali to nije ni važno, važno je da je razlika između prvog i posljednjeg nekih 20-ak bodova, što dokazuje da u ovoj klasi više nema lidera i da su gotovo sva auta podjednako dobra i da će pri izboru bilo kojeg od njih presuditi vlastite preference i ukus kupca. Ovdje se npr. izgled uošte nije ocjenjivao, logično jer je to većinom subjektivno, a što se toga tiče izgled 307-ice naspram Golfovog je meni puno vrijedniji od onih 15-ak bodova više za Golfa.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ma na tom testu trebala je Oktavija pobjediti..pogledajte kako su je zbog cijene spustili :-) .
whow

Post by whow »

Kao prvo treba znati da je compact clasa najbrojnija po pitanju zastupljnosti vozila. Sama kompact clasa ima nekoliko segmenata te se u najvisi segment ubrajaju vozila tipa Golf, Honda Civic , Mazda 3 ,itd. Obzirom da se na listi kompact klase nalazi preko 50 vozila onda je jasno zasto Golfa nazivam liderom u clasi. Pri tome treba imati u vidu da je pojam "lider " relativan dakle ne radi se o apsolutnom primatu jednog vozila nad ostalima obzirom da se radi o izrazito dinamicnoj kategoriji koja se mjenja bukvalno svaki dan. Po mome misljenju prednost Astre nad Golfom je iskljucivo u cijeni sve ostalo je na strani Golfa , naravno ovo je moje subjektivno misljenje i prihvatam da se pojedini nece sloziti sa ovom ocjenom.
Dženo

Post by Dženo »

Ma kakav Golf. Po tehnici i udobnosti, a boga mi i po dizajnu zadnji auto. Ovdje papci znaju samo za Golf. Sinonim za auto im jeGolf A-II. :? Baš je seljački auto. Samo ima još nešto. Golf u Njemačkoj uvijek pobjeđuje jer je to domači auto. Oni ne vole bilo šta nenjemačko. Opel im je bio svetinja dok ga nije preuzeo GM. Sada mrze opel više od svega. Ma i oni su kompleksaši. Na svaki njihov auto ja ču nači bolji u istoj klasi. Polo-smetlje ko i Golf. Od njega je bolji Punto po svemu. Čak je i veći, kao da nisu ista klasa. Dobra je i Korsa. Golf - pih. Svi su bolji. Još kad Fiat Bravu Porede sa Golfom. Bravo je možda ista klasa (ali je širi i udobniji), ali Brava i Marea nisu ta kompaktna klasa. Oni su u klasi Passata, koji je opet uzak i neudoban di bola. Jedino mi nije ružna verzija Passata od 96 - 2000. Ali je opet papanski, taxi, pijačarski auto. Phaeton-ne znam čemu uopšte služi. Narodni auto, a visoka klasa. Bi li iko volio da jede u narodnoj kuhinji? Ja boga mi ne bi. A ZNATE LI DA JE GOLF A - 1 IZ 1974 USTVARI ORIGINALNO TRABANT. TO JE BILA ŠPIJUNAŽA. PREBJEGLI INŽINJERI SA ISTOKA NA ZAPAD. ZATO I JEST ONAKAV NIKAKAV BIO. RUSKI DIZAJN. Kad je VW imao išta originalno? Nikad. Prvi Passat je bio AUDI 80 sa kosim stražnjim krajem (Giugiaro), pa se poslije tehnički odvojio sa uzdužno postavljenim motorima. Sad tu opet ima dosta AUDIa jer su motori opet poprijeko postavljeni. To se zove globalizacija. Prvi pravi Audi 60 je bio po karoseriji TRABANT sa Mercedesovim motorom(1965). Tomblovi mu bili na poluosovinama, ko kod Spačeka. Toliko o Audiu I NJEGOVOJ ORIGINALNOSTI. Šta je sa K-70? Pa kupili propali NSU i u nasljeđe dobili teškog pijanca. Čak im je i BUBU konstruisao Ferdinand Porsche. Bijednici su to u tehnici, vjerujte mi. Kad budu imali tehniku i motore ko Italijani (Fiat, Lancia, Alfa Romeo) nek se jave. :lol: :lol: :lol: 8)
nineac

Post by nineac »

Dženo wrote:Ma kakav Golf. Po tehnici i udobnosti, a boga mi i po dizajnu zadnji auto. Ovdje papci znaju samo za Golf. Sinonim za auto im jeGolf A-II. :? Baš je seljački auto. Samo ima još nešto. Golf u Njemačkoj uvijek pobjeđuje jer je to domači auto. Oni ne vole bilo šta nenjemačko. Opel im je bio svetinja dok ga nije preuzeo GM. Sada mrze opel više od svega. Ma i oni su kompleksaši. Na svaki njihov auto ja ču nači bolji u istoj klasi. Polo-smetlje ko i Golf. Od njega je bolji Punto po svemu. Čak je i veći, kao da nisu ista klasa. Dobra je i Korsa. Golf - pih. Svi su bolji. Još kad Fiat Bravu Porede sa Golfom. Bravo je možda ista klasa (ali je širi i udobniji), ali Brava i Marea nisu ta kompaktna klasa. Oni su u klasi Passata, koji je opet uzak i neudoban di bola. Jedino mi nije ružna verzija Passata od 96 - 2000. Ali je opet papanski, taxi, pijačarski auto. Phaeton-ne znam čemu uopšte služi. Narodni auto, a visoka klasa. Bi li iko volio da jede u narodnoj kuhinji? Ja boga mi ne bi. A ZNATE LI DA JE GOLF A - 1 IZ 1974 USTVARI ORIGINALNO TRABANT. TO JE BILA ŠPIJUNAŽA. PREBJEGLI INŽINJERI SA ISTOKA NA ZAPAD. ZATO I JEST ONAKAV NIKAKAV BIO. RUSKI DIZAJN. Kad je VW imao išta originalno? Nikad. Prvi Passat je bio AUDI 80 sa kosim stražnjim krajem (Giugiaro), pa se poslije tehnički odvojio sa uzdužno postavljenim motorima. Sad tu opet ima dosta AUDIa jer su motori opet poprijeko postavljeni. To se zove globalizacija. Prvi pravi Audi 60 je bio po karoseriji TRABANT sa Mercedesovim motorom(1965). Tomblovi mu bili na poluosovinama, ko kod Spačeka. Toliko o Audiu I NJEGOVOJ ORIGINALNOSTI. Šta je sa K-70? Pa kupili propali NSU i u nasljeđe dobili teškog pijanca. Čak im je i BUBU konstruisao Ferdinand Porsche. Bijednici su to u tehnici, vjerujte mi. Kad budu imali tehniku i motore ko Italijani (Fiat, Lancia, Alfa Romeo) nek se jave. :lol: :lol: :lol: 8)
:sax:
whow

Post by whow »

Dženo wrote:Ma kakav Golf. Po tehnici i udobnosti, a boga mi i po dizajnu zadnji auto. Ovdje papci znaju samo za Golf. Sinonim za auto im jeGolf A-II. :? Baš je seljački auto. Samo ima još nešto. Golf u Njemačkoj uvijek pobjeđuje jer je to domači auto. Oni ne vole bilo šta nenjemačko. Opel im je bio svetinja dok ga nije preuzeo GM. Sada mrze opel više od svega. Ma i oni su kompleksaši. Na svaki njihov auto ja ču nači bolji u istoj klasi. Polo-smetlje ko i Golf. Od njega je bolji Punto po svemu. Čak je i veći, kao da nisu ista klasa. Dobra je i Korsa. Golf - pih. Svi su bolji. Još kad Fiat Bravu Porede sa Golfom. Bravo je možda ista klasa (ali je širi i udobniji), ali Brava i Marea nisu ta kompaktna klasa. Oni su u klasi Passata, koji je opet uzak i neudoban di bola. Jedino mi nije ružna verzija Passata od 96 - 2000. Ali je opet papanski, taxi, pijačarski auto. Phaeton-ne znam čemu uopšte služi. Narodni auto, a visoka klasa. Bi li iko volio da jede u narodnoj kuhinji? Ja boga mi ne bi. A ZNATE LI DA JE GOLF A - 1 IZ 1974 USTVARI ORIGINALNO TRABANT. TO JE BILA ŠPIJUNAŽA. PREBJEGLI INŽINJERI SA ISTOKA NA ZAPAD. ZATO I JEST ONAKAV NIKAKAV BIO. RUSKI DIZAJN. Kad je VW imao išta originalno? Nikad. Prvi Passat je bio AUDI 80 sa kosim stražnjim krajem (Giugiaro), pa se poslije tehnički odvojio sa uzdužno postavljenim motorima. Sad tu opet ima dosta AUDIa jer su motori opet poprijeko postavljeni. To se zove globalizacija. Prvi pravi Audi 60 je bio po karoseriji TRABANT sa Mercedesovim motorom(1965). Tomblovi mu bili na poluosovinama, ko kod Spačeka. Toliko o Audiu I NJEGOVOJ ORIGINALNOSTI. Šta je sa K-70? Pa kupili propali NSU i u nasljeđe dobili teškog pijanca. Čak im je i BUBU konstruisao Ferdinand Porsche. Bijednici su to u tehnici, vjerujte mi. Kad budu imali tehniku i motore ko Italijani (Fiat, Lancia, Alfa Romeo) nek se jave. :lol: :lol: :lol: 8)
Ja Dzene , ti bogami kao da te nekada Golf udario na pjesackom pa se onako pravo naljutio na VW.Hajd' zivio.
Post Reply