Astrologija

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

_sa_

Post by _sa_ »

registrovan wrote:
Mrtva skorpija, dobra skorpija 8-)
ovo je diskriminacija :D
amalka

Post by amalka »

registrovan wrote:
Mrtva skorpija, dobra skorpija 8-)
:x Ziva skorpija, ubitacna skorpija :x :D
Lace

Post by Lace »

sta ovo najvise skorpija..i ja sam a coek mi bik...fino prijanjamo :D
Zhaba

Post by Zhaba »

Lace wrote:sta ovo najvise skorpija..i ja sam a coek mi bik...fino prijanjamo :D
i ja sam bik a mali mi skorpija :D
kiwi

Post by kiwi »

Ja sam vodolija :D , a decko mi je rak... kazu da to dvoje ne ide skupa, ali eto mi se nekako vec godinama ne damo, prkosimo horoskopu :D
meni je astrologija interesantna, prihvatljiv mi je onaj dio koji govori o nekim opstim osobinama znakova, a (ne)slaganje sa nekim znakovima na to se ne obazirem :D
amalka

Post by amalka »

On ovan, ja skorpija :) Ne znam karakteristike, pa mi je lakse :D :D
amarella

#32 Re: Astrologija

Post by amarella »

divlja ruza wrote: Da li je tacno da se neki Znakovi u Horoskopu posebno slazu i neki neslazu ?

Ja sam rodjena u Znaku " Djevica " i dosada sam se najbolje slagala sa Osobama koji su u Znaku " Skorpion " rodjeni .... da li ima to neko Znacenje ...Stvarno me zanimaju vasa Iskustva ... puno pozdrava ....
Evo još jedne Škorpije...Na osonovu iskustva mogu potvrditi da itekako ima veze horoskop, bar u mom slučaju... Recimo nikad ne bi mogla biti s nekom Ribom jer su nekako previse fine, mirne, letargične... dok recimo najbolje se slazem s Bikovima, i Ovnovima, jer su jako tvrdoglavi, imaju svoj stav, koji tesko da mozes promijeniti.. ono ako kazu da je nesto crno, nema sanse da ih ubjedis da priznaju da je to bijelo, iako znaju da si upravu... sto mi upravo i odgovara... da nije sve cile-mile...:D
u obzir mogu doci i Rakovi... Blizanci nikako... nekako su mi malo dvolicni... nek mi ne zamjere Bilizanci :D... Lavovi ni pod razno... vole da dominiraju, pa to ne fukcioniše...
e sad... nikad nikog ne pitam e sta si ti u horoskopu pa da na osnovu toga sudim... nego nekad kasnije ono dodje i to na red... i onda samo potvrdim ono sto sam prethodno mislila...
Zhaba

#33 Re: Astrologija

Post by Zhaba »

amarella wrote:
divlja ruza wrote: Da li je tacno da se neki Znakovi u Horoskopu posebno slazu i neki neslazu ?

Ja sam rodjena u Znaku " Djevica " i dosada sam se najbolje slagala sa Osobama koji su u Znaku " Skorpion " rodjeni .... da li ima to neko Znacenje ...Stvarno me zanimaju vasa Iskustva ... puno pozdrava ....
Evo još jedne Škorpije...Na osonovu iskustva mogu potvrditi da itekako ima veze horoskop, bar u mom slučaju... Recimo nikad ne bi mogla biti s nekom Ribom jer su nekako previse fine, mirne, letargične... dok recimo najbolje se slazem s Bikovima, i Ovnovima, jer su jako tvrdoglavi, imaju svoj stav, koji tesko da mozes promijeniti.. ono ako kazu da je nesto crno, nema sanse da ih ubjedis da priznaju da je to bijelo, iako znaju da si upravu... sto mi upravo i odgovara... da nije sve cile-mile...:Du obzir mogu doci i Rakovi... Blizanci nikako... nekako su mi malo dvolicni... nek mi ne zamjere Bilizanci :D... Lavovi ni pod razno... vole da dominiraju, pa to ne fukcioniše...
e sad... nikad nikog ne pitam e sta si ti u horoskopu pa da na osnovu toga sudim... nego nekad kasnije ono dodje i to na red... i onda samo potvrdim ono sto sam prethodno mislila...
to sad cujem/citam drugi put :D :D ali moram reci da me i samo skorpioni mogu donekle smiriti 8-)
divlja ruza

Post by divlja ruza »

Pozdrav ....
Moj Aszedent je Ovan , Polozaj Mjeseca je u Ovan , Venus u Djevica, Mars u Skorpija, Neptun u Skorpija....
Ja npr. se bas ne slazem sa Osobama koje su rodjene u Znaku : Blizanci , Strijelci , Vodolije
Sta me jos interesuje
U vezama : Sa kojim Znakovima ste se slagali , sa kojima ne .... Bilo bi zanimljivo da napisete koji ste Vi znak ....
van Basten

Post by van Basten »

ne znam baš koliko horoskop daje vjernu sliku svemu... možda neki širi parametri kao ovaj u postu prije mog, al sami znak...
Eto, ja sam riba djevojka mi je ovan, teoretski ni u istom kafiću ne bismo mogli sjediti zajedno al eto mi se super slažemo.
A imam još primjera "nespojivih kombinacija" iz moje okoline koje ferceraju fino već godinama...
ovan/jarac
ovan/bik
blizanac/riba
škorpija/vodolija... eto to mi pade na pamet na brzinu
Zhaba

Post by Zhaba »

van Basten wrote:ne znam baš koliko horoskop daje vjernu sliku svemu... možda neki širi parametri kao ovaj u postu prije mog, al sami znak...
Eto, ja sam riba djevojka mi je ovan, teoretski ni u istom kafiću ne bismo mogli sjediti zajedno al eto mi se super slažemo.
A imam još primjera "nespojivih kombinacija" iz moje okoline koje ferceraju fino već godinama...
ovan/jarac
ovan/bik
blizanac/riba
odakle ti da ovan/bik ne mogu???
_sa_

Post by _sa_ »

ma te kombinacije ne pogadjaju
van Basten

Post by van Basten »

Zhaba wrote:
van Basten wrote:ne znam baš koliko horoskop daje vjernu sliku svemu... možda neki širi parametri kao ovaj u postu prije mog, al sami znak...
ovan/jarac
ovan/bik
blizanac/riba
od stručnjaka, tj "stručnjaka" koji dijele znakove na vodene, vatrene, zemljane i vazdušne. Po toj podjeli ovan je vatra a bik zemlja a vatra i zemlja kao ne idu zajedno
Zhaba

Post by Zhaba »

van Basten wrote:
Zhaba wrote:
ovan/jarac
ovan/bik
blizanac/riba
od stručnjaka, tj "stručnjaka" koji dijele znakove na vodene, vatrene, zemljane i vazdušne. Po toj podjeli ovan je vatra a bik zemlja a vatra i zemlja kao ne idu zajedno
a svasta ja s nijma mogu dobro a sta se tice vatreni znakova strijelci i bikovi ne mogu nikako :oops:
Last edited by Zhaba on 28/02/2007 15:21, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

amalka wrote:On ovan, ja skorpija :) Ne znam karakteristike, pa mi je lakse :D :D
uf...mnogo praskava relacija...been there ...done that...nekoliko puta :D
divlja ruza

Post by divlja ruza »

Iz mog iskustva :
Djevica - Blizanci .... 22 god. braka razvod
Skorpija- Strijelac....17 god. braka .... razvod
Waga -Waga .... 13 god. braka ....razvod
Skorpija-Waga...16 god. veza... rastanak
Skorpija- Rak...5 god. veza ... u fazi razlaza
Djevica- Riba ....25 god. braka .... obadvoje nesretni .. ali i dalje zive skupa
Djevica - Rak ... 55 god. braka .... vise dobro nego lose ... kasno za razvod
Riba- Jarac ... 25 god. braka .. razvod ...
Djevica - Skorpija .... 15 god. braka .... sretni od prvog dana ..

eto samo nekoliko primjera iz moje blize okoline....
miranda_

Post by miranda_ »

divlja ruza wrote:Pozdrav ....
Moj Aszedent je Ovan , Polozaj Mjeseca je u Ovan , Venus u Djevica, Mars u Skorpija, Neptun u Skorpija....
Ja npr. se bas ne slazem sa Osobama koje su rodjene u Znaku : Blizanci , Strijelci , Vodolije
Sta me jos interesuje
U vezama : Sa kojim Znakovima ste se slagali , sa kojima ne .... Bilo bi zanimljivo da napisete koji ste Vi znak ....

a gdje si provjerila u kojem ti je znaku koja planeta? ja smao znam da sam ovan,podznak djevica,a da mi je mjesec u vodoliji..i da..ova djevica kao podznak me uzasno nervira..jer sma inace tipicni ovan,aa skorpije su mi nekako najzanimljivije,iako su jako jako sebicne
DATA

#43 Re: Astrologija

Post by DATA »

bug wrote:
divlja ruza wrote:Sasvim slucajno sam otkrila ovaj Forum , prilikom citanja raznih tema koje su ovdje zastupljene , cini mi se da odgovori nisu bas ozbiljni ali eto da pokusam da nadjem istomisljenike i istomisljenice , koje se interesuju za temu astrologija i horoskopi....
Da li je tacno da se neki Znakovi u Horoskopu posebno slazu i neki neslazu ?

blizanac, u podznaku lav :D trebala bih se propisno odbijati od zidove :D al' nemam taj visak energije
kacile me vage, uglavnom nedovoljno interesantne :D
srz dohvatio :D jedan blizanac sa podznakom lava...
dakle duplikat :D

KOJI TE ZNAK NAJVIŠE NERVIRA???? :x
njonjica

Post by njonjica »

amalka wrote:On ovan, ja skorpija :) Ne znam karakteristike, pa mi je lakse :D :D
:-) :-) :-) :-)
Vama NIKAD nije dosadno :lol:
njonjica

Post by njonjica »

kiwi wrote:Ja sam vodolija :D , a decko mi je rak... kazu da to dvoje ne ide skupa, ali eto mi se nekako vec godinama ne damo, prkosimo horoskopu :D
meni je astrologija interesantna, prihvatljiv mi je onaj dio koji govori o nekim opstim osobinama znakova, a (ne)slaganje sa nekim znakovima na to se ne obazirem :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ne prkosite vi horoskopu; jednostavno u oba vasa horoskopa postoje elementi koji nadjacavaju medjusobni uticaj suncevih znakova!
(Ne)slaganje partnera se moze sa sigurnoscu utvrditi JEDINO pazljivim poredjenjem natalnih horoskopa, i nikako drugacije.
Postoje osnovne smjernice o slaganju kvaliteta i elemenata u astrologiji, ali to nisu jedini niti najvazniji faktori za uslovljavanje (ne)ljubavi.....

:lol: :lol: :lol: :lol:
Evo me, k'o vidovita Dzemila sa svim saradnicimaImage
njonjica

Post by njonjica »

van Basten wrote:
Zhaba wrote:
ovan/jarac
ovan/bik
blizanac/riba
Po toj nekoj teoriji vatra przi zemlju ili zemlja zatrpava vatru.
Nego, ne lezi vraze, oboje su rogati :lol: :lol: :lol:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

divlja ruza wrote:Iz mog iskustva :
Djevica- Riba ....25 god. braka .... obadvoje nesretni .. ali i dalje zive skupa

jebote kod tebe sve razlaz :-)

moji starci rak/skorpija 30+ u braku

ja blizanac bjezim od rakova :-)
njonjica

Post by njonjica »

WirelessGirl wrote:
njonjica wrote: Medjutim mislim da je ne treba shvatati fatalisticki (tipa:ustanem, pogledam efemeride i onda se umijem), to onda iskljucuje slobodnu volju covjeka i vodi u pretjerivanje...
Istina. Ali svako pretjerivanje ne valja! :D

Meni su Jarčevi posebna vrsta (muškarci)...ono volim ih-mrzim ih u 2 sekunde! Ali ovo "volim ih" je zbog Venere u Jarcu :roll: :razz:
Poznajem lika koji takodjer ima veneru u jarcu na ASC, inace je po rodjenju strelac....da vas upoznam? :D
njonjica

Post by njonjica »

zmijaIzmaj wrote:Current Planet
Venus 8 Aries 3'54"
8-)
Ovo znaci: venera se nalazi na 8 stepeni, 3 minuta i 54 sekunde ovna....
Al si ti neka opaka zeMska :lol: :lol:
njonjica

Post by njonjica »

Vozdra_123 wrote:
divlja ruza wrote:Iz mog iskustva :

jebote kod tebe sve razlaz :-)

moji starci rak/skorpija 30+ u braku

ja blizanac bjezim od rakova :-)
Jos ako je mama rak a tata skorpija, sjaaaajno...
Post Reply