Nije mi te zao...
treba mi savjet... ***dijete ili ljubav zivota***
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
ramudavala
koji glup topic...dijete ili ljubav zivota...bahh
takodjer mi te nije zao...prvi od tebe dobija samo dijete a drugi starta sa prevarom iz dosade valjda...mozda se mi nekad i sretnemo

takodjer mi te nije zao...prvi od tebe dobija samo dijete a drugi starta sa prevarom iz dosade valjda...mozda se mi nekad i sretnemo
-
GoschaUkuchi
Svakoj osobi na svijetu dodje "loš-preloš period" i u toj lošosti se rade svakakve moguće i nemoguće stvari, pa eto i ti si uradila stvar koja će najviše učinitii da boli tebe...Znači, nisi ti nikom oči zamazala, već samo sebi...
Uglavnom, po mom mišljenju, rodi dijete u svakom slučaju, pa šta bude biće.... Voljela si i onog prvog i vjerovatno si mislila da je on čovjek tvog života, dok se nisu desile te neke stvari, pa eto i tog drugog voliš, pa su se opet desile te neke stvari...Znači, prvo gledaj sebe, a i stara kineska kaže "koga nema, bez toga se može"
Sretno!!!!
Uglavnom, po mom mišljenju, rodi dijete u svakom slučaju, pa šta bude biće.... Voljela si i onog prvog i vjerovatno si mislila da je on čovjek tvog života, dok se nisu desile te neke stvari, pa eto i tog drugog voliš, pa su se opet desile te neke stvari...Znači, prvo gledaj sebe, a i stara kineska kaže "koga nema, bez toga se može"
Sretno!!!!
-
rashid
Slucajnih stvari nema po mom misljenju. Ali svakako gadna situacija. Za neku pomoc bas i nisam ... kao sto kaze @Lace .... "to moras sama skontati".registrovan wrote:Slazem se, ali bi ti preporucio da se preispitas da li je ta "jedna noc" bila sasvim slucajna.Lace wrote:sumnjam da ti iko moze pomoci ili ima pravo da ti kaze ovo ili ono...nezahvalno je to traziti od nekog...to moras sama skontati![]()
sta ako poslusas nekog...i bude ti zao...bez obzira sta na kraju ucinila
- new_jazzWa
Sve se dešava s razlogom,slučajnosti ne postoje...Sad je do tebe. Samo znaj da ako abortiras ubijas i dio sebe,ali ako je to po tvom misljenju rješenje onda tako i uradi. Uvijek budi cvrsto ubijedjena u sve sto odlucis,nemoj nista na pola.
A samo ti mozes donijeti pravu,niko ti tu ne moze pomoci...Sretno i od mene!
A samo ti mozes donijeti pravu,niko ti tu ne moze pomoci...Sretno i od mene!
-
ne-dam-na-sebe
Dijete je nesto najljepse sto se moze desiti zeni. Nikad, ni u kakvim uslovima, osim da je trudnocom ugrozen moj zivot ne bih razmisljala o pobacaju. Upala si u nezavidnu situaciju ali nisi ni prva ni posljednja kojoj se to desilo. Nezamisliv broj muskaraca i zena uradi slicne stvari, to sto mnogi izadju bez tako konkretnih posljedica kao sto je trudnoca ne znaci bas nista.
Na neki nacin je grozna pomisao da radjas dijete s nekim koga ne volis, bilo da osjecas da ga ne volis zbog njega samog ili zbog onoga sto on ispadne u poredjenju s tim drugim tipom koji je mozda, u tvojim ocima postao i vise od onoga sto jeste zbog problema koje tebi predstavlja vasa razlicita nacionalnost i tvoji silni strahovi kakav bi to bio zivot s njim.
Seks sa bivsim ili sa osobama koje ne volim mi se ne desava bas cesto, ni kad sam pijana ni kad sam trijezna a pogotovo ne bez zastite.
Ukoliko dosad nisi imala priliku raditi pobacaj, razgovaraj s nekim ko jeste i shvatices o cemu se tu radi, mada ti malo ko moze docarati kakve sve psihicke posljedice mozes imati od toga.
Nakon brojnih "ljubavi zivota" i veza koje su bile carobne i nemoguce ja bi uvijek prije izabrala svoje dijete i to ni u kom slucaju ne znaci odricanje od nekih novih ljubavi.
Na neki nacin je grozna pomisao da radjas dijete s nekim koga ne volis, bilo da osjecas da ga ne volis zbog njega samog ili zbog onoga sto on ispadne u poredjenju s tim drugim tipom koji je mozda, u tvojim ocima postao i vise od onoga sto jeste zbog problema koje tebi predstavlja vasa razlicita nacionalnost i tvoji silni strahovi kakav bi to bio zivot s njim.
Seks sa bivsim ili sa osobama koje ne volim mi se ne desava bas cesto, ni kad sam pijana ni kad sam trijezna a pogotovo ne bez zastite.
Ukoliko dosad nisi imala priliku raditi pobacaj, razgovaraj s nekim ko jeste i shvatices o cemu se tu radi, mada ti malo ko moze docarati kakve sve psihicke posljedice mozes imati od toga.
Nakon brojnih "ljubavi zivota" i veza koje su bile carobne i nemoguce ja bi uvijek prije izabrala svoje dijete i to ni u kom slucaju ne znaci odricanje od nekih novih ljubavi.
- zena21
izgleda da jesi... Ja bih isto savjetovala da se djevojka dobro preispita da li uopste zeli to dijete... Mislim, trudnoca je dosla neplanirano, iznenada... Mozda cura uopste nije spremna...Neelix wrote:jesam li ja prvi koji bi savjetovao abortus
Prvo rijesiti tu dilemu, pa onda dalje...
U svakom slucaju - sretno
-
ne-dam-na-sebe
Pa duso, ja bih te uputila, da je moguce da prisustvujes jednom abortusu i da je moguce, a nije moguce, da osjetis bol i uzas koji to uzrokuje.Neelix wrote:jesam li ja prvi koji bi savjetovao abortus
Kao sto rekoh, "ljubavi zivota" su super, ljudi ih imaju vise tokom svog zivota ali svoje dijete je nesto sto se ne moze porediti ni sa jednom od tih ljubavi zivota. Posmatracima sa strane, kojih se to ne tice bas previse i koji si mogu priustiti da neko drugi sastruze plod iz materice kao da je prljavistina koja se tu nakupila, lako mogu sebi priustiti da kazu "ja bih savjetovao abortus".
-
bonsai
Najljepsa stvar koja ti se moze desiti u zivotu je dijete,tako da mislim da je najbolje da se sada koncentrises na to.Zivjeti sa nekim koga ne volis je UZAS za tebe,tog covjeka a kasnije i za dijete.(govorim iz licnog iskustva),Pocni sama ,zaboravi obadvojicu doci ce treci,vjeruj mi.
-
belaj_cura
Da sam ja na tvom mjestu, pita bih sebe , da li sam ja spremna da rodim djete? brinem se o njemu? da li otac djeteta izgleda kao osoba koja je spremna da pomogne, da spava dok ti nocima ne spavas jer je beba bolesna? i sve to, da li je, stavi na papir, + i - koji bi mogao da te zadesi...
znas, ljubav moze da izlapi nakon ulaska u brak.. a i da se pojavi..
ipak, otac buduce bebe je tvoja bivsa ljubav, nije to neki usputni stranac...a, ti da nisi gajila emocije za njega, ne bi doslo do toga da spavate skupa...bio bi ti
taj drugi momak, koji ti se cini da je ljubav zivota, ipak ga znas krace nego ex-a, a i kazes razlicita vjera bi mogla da bude problem...i vjerujem da ne bi dok vam je 20-30-40-50, al meni se bar cini kako se smrt priblizava, svi nekako postaju blizi Bogu..al neka religioznih ljudi nije problem, al ako ti pocne da prebacuje, tu je vec frka...
pitaj sebe, zelis li djete, (ne znam koliko ti je godina), ako da, udaj se-ne udaj, rodi (nedaj Boze moze se desiti da nakon abortusa vise ne mognes da zaneses) gaji djete to ti je najvece bogatstvo...
Sretno !
znas, ljubav moze da izlapi nakon ulaska u brak.. a i da se pojavi..
ipak, otac buduce bebe je tvoja bivsa ljubav, nije to neki usputni stranac...a, ti da nisi gajila emocije za njega, ne bi doslo do toga da spavate skupa...bio bi ti
taj drugi momak, koji ti se cini da je ljubav zivota, ipak ga znas krace nego ex-a, a i kazes razlicita vjera bi mogla da bude problem...i vjerujem da ne bi dok vam je 20-30-40-50, al meni se bar cini kako se smrt priblizava, svi nekako postaju blizi Bogu..al neka religioznih ljudi nije problem, al ako ti pocne da prebacuje, tu je vec frka...
pitaj sebe, zelis li djete, (ne znam koliko ti je godina), ako da, udaj se-ne udaj, rodi (nedaj Boze moze se desiti da nakon abortusa vise ne mognes da zaneses) gaji djete to ti je najvece bogatstvo...
Sretno !
- Skyfox
#40 Re: treba mi savjet... ***dijete ili ljubav zivota***
Veza bez ljubavi je teska a zamisli takav brak, ne moze na dobro. Ako se dijete rodi najvaznije je da ne ispasta zbog tvoje odluke, ono ti mora biti prioritet, dok se ne rodi jos imas mogucnost izbora. Ne znaci da se moras ograniciti na samo ta dva muskarca...crno_kosa wrote: zena covjeka kojeg vise ne volim???
Ako mozes potrazi savijet roditelja!
-
Byanka
Ne moras se udati za exa kako bi sacuvala zivot djetetu. Ti mozes dijete roditi i bez suzivota sa njim. Ako je dobar covjek dijete ce imati oca, a ti ces imati svoj zivot.
Promasila sam 10 godina iz istog razloga (http://siromzatvorenihociju.blogger.ba )
Promasila sam 10 godina iz istog razloga (http://siromzatvorenihociju.blogger.ba )
-
Hierarchia
Meni ova priča zvuči kao neka epizoda iz sapunice.
Mislim, ako je to stvarno tvoj životni problem, zašto si došla na forum da ga iznosiš...?Nisu ovdje psihoterapeuti i savjetnici iz socijalne problematike.
However, ako je istinita prica, mislim da sama moras ispastati za pronevjeru tudjeg povjerenja i ljubavi. Alkohol i "trenutak ludosti" ne mogu biti izgovor za to sto ces ti mozda upropastiti tri zivota.
Mislim, ako je to stvarno tvoj životni problem, zašto si došla na forum da ga iznosiš...?Nisu ovdje psihoterapeuti i savjetnici iz socijalne problematike.
However, ako je istinita prica, mislim da sama moras ispastati za pronevjeru tudjeg povjerenja i ljubavi. Alkohol i "trenutak ludosti" ne mogu biti izgovor za to sto ces ti mozda upropastiti tri zivota.
-
mamica papucarka
evo ja cu ti samo ponovo reci kao sto je vec rekla belaj cura, da ti se poslije abortusa moze desit (vrlo lako moguce) da vise nikada ne budes mogla ostati trudna. Vrlo, vrlo cesto se desavaju ove stvari.
I najbolje ti je da porazgovaras sa roditeljima, ali da konacna odluka bude tvoja.
I najbolje ti je da porazgovaras sa roditeljima, ali da konacna odluka bude tvoja.
-
Hierarchia
Naravno da ima ovakvih slucajeva u stvarnom zivotu, ali nece ti valjda forum biti mjesto na kojem ces rjesavati tako vazne probleme?Byanka wrote:treba se znati nositi sa posljedicama " gresaka " ili bilo kakvih drugih postupaka. meni ova prica ne djeluje kao sapunica jer sam i sama prosla kroz nju.
Vazne odluke odjekuju citav zivot, za njih treba imati hrabrosti ali trebaju se donositi.
-
Jonx
Iako vec rekoh da te ne zalim, a jesam od onih koji su za ZIVOT, savjetujem porod.
Ljubav koju ce ti dijete pruziti bice dovoljna da zivis svoj zivot punim plucima, bez obzira na sve.
Jedno je sigurno, definitivno nemas pravo na abortus... Dijete nije samo tvoje, imaj to na umu. Ono je u prvom redu Bozje, pa tvoje i njegovo.... Ako stvari budes gledala kroz prizmu ZIVOTA, shvatices da stvari nisu bas takocrne...one imaju dugine boje...
Bog, ti, dijete i muz... Nije li to dovoljno da se s osmijehom budis citav zivot? Nije li to onda punina - LJUBAV ZIVOTA?
Ljubav koju ce ti dijete pruziti bice dovoljna da zivis svoj zivot punim plucima, bez obzira na sve.
Jedno je sigurno, definitivno nemas pravo na abortus... Dijete nije samo tvoje, imaj to na umu. Ono je u prvom redu Bozje, pa tvoje i njegovo.... Ako stvari budes gledala kroz prizmu ZIVOTA, shvatices da stvari nisu bas takocrne...one imaju dugine boje...
Bog, ti, dijete i muz... Nije li to dovoljno da se s osmijehom budis citav zivot? Nije li to onda punina - LJUBAV ZIVOTA?
-
Hierarchia
Uhvatimo se za ruke i udahnimo duboko...Udisaj...Izdisaj. Toplina nas preplavljuje...ljubav nas okruzuje...Jonx wrote:Iako vec rekoh da te ne zalim, a jesam od onih koji su za ZIVOT, savjetujem porod.
Jonx, jedan novi zivot mora ispastati zbog pijane zenske koja se zazeljela seksa sa bivsim? Pa stvarno....
- zena21
Ne kontamJonx wrote:Iako vec rekoh da te ne zalim, a jesam od onih koji su za ZIVOT, savjetujem porod.
-
Jonx
Sta tu ima da se konta!?zena21 wrote:Ne kontamJonx wrote:Iako vec rekoh da te ne zalim, a jesam od onih koji su za ZIVOT, savjetujem porod.
Niko nema pravo oduzeti zivot drugome. Pogotovo nema pravo isjeckati nekoga na komadice, i napuniti teglu njime. NE, NE....
VOTE FOR LIFE!
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
ne-dam-na-sebe wrote:Dijete je nesto najljepse sto se moze desiti zeni. Nikad, ni u kakvim uslovima, osim da je trudnocom ugrozen moj zivot ne bih razmisljala o pobacaju.
I ja tako mislim. Mislim da je dijete najljepse sto se moze desiti u zivotu. I isla bih cak i dalje: ako je u pitanju dijete ili ja na porodu npr, izabrala bih dijete.
Svi znamo da je ovakvih i slicnih prica bilo i bice uvijek. Dakle, iako crnokosoj trenutno izgleda da je sama na svijetu, nije.Upala si u nezavidnu situaciju ali nisi ni prva ni posljednja kojoj se to desilo.
I s ovim se slazem. Jos nisam vidjela nekog ( od rodbine, poznanica ) da kaze :"E bas super sto sam abortirala." Zene o tome tesko govore, a kada nesto kazu, kazu to s tugom. Sredine se ne plasi. Primitivci ce uvijek postojati da ti odmjere ovo ili ono, ti misli iskljucivo na to kako se ti osjecas i kako da sto bolje prozivis svoj zivot.Ukoliko dosad nisi imala priliku raditi pobacaj, razgovaraj s nekim ko jeste i shvatices o cemu se tu radi, mada ti malo ko moze docarati kakve sve psihicke posljedice mozes imati od toga.
Ne znam, ja ne bih mogla abortirati. Srce majke se veze sa srcem bebe, kao sto su se nasa srca vezala s nasim majkama.
Svakako razgovaraj s roditeljima.
Last edited by Latina on 23/02/2007 10:29, edited 1 time in total.