KUPOVINA STANA U SARAJEVU?? ~ prevari li me..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Neelix

Post by Neelix »

jaran mi prica....da su covjeku prodali stan...i poceli ga isto tako zavlacit, i kad im je priprijetio, nasli mu drugi, u njegovom komsiluku, jos veci, za iste pare...i covjek sav sretan uselio...da bi ga nakon par mj zvao neki lik i rekao da je to njegov stan, dao ga agenciji na renoviranje, nit ga je prodao nit ga misli prodavat :lol:
mostarac

Post by mostarac »

EI Presidente wrote:nevjerovatno :? pa gdje su policajci, zakon, sudstvo? radi li to ista il' samo zjale fataju?
policajce tuku i pljuju kriminalci, jer nije moralno da je obrnuto

sudstvo se trenutno izabire od strane Dragana Covica,

a zakoni su tu da bi se krsili

nadam se da sam bio jasan :D
funaki

Post by funaki »

mostarac wrote:
EI Presidente wrote:nevjerovatno :? pa gdje su policajci, zakon, sudstvo? radi li to ista il' samo zjale fataju?
policajce tuku i pljuju kriminalci, jer nije moralno da je obrnuto

sudstvo se trenutno izabire od strane Dragana Covica,

a zakoni su tu da bi se krsili

nadam se da sam bio jasan :D
Kristalno jasan... :D J.... te, gdje mi zivimo???
izblajhana

#29 Re: KUPOVINA STANA U SARAJEVU?? ~ prevari li me..

Post by izblajhana »

remover wrote:Ne znam da li ima gdje ova tema..
sorry ako ponavljam!

situacija je slijedeca..

Kupili smo stan u Agenciji 2A.. i trebali smo ga preuzeti 3 decembra.. a vidi te koji je danas datum...
Stan smo platiti i sve.. podpisali predugovor itd.. fali jos taj konacni ugovor..
al je sad porblem u tome.. sto nas izbjegavaju ti iz agancije.. kad god direktoricu zovem ili menadzera.. nece da se jave ili su nedostupni.. pa oni onda poshalju Agenta, koji veze nama al eto.. da mi se on neshta pravada i njih da izvlaci (pocne uvijek onu shuplju.. ma bit ce to sve 0ke, ne brinite.. pa haloo ba, proshlo je vec 3 mjeseca..ccc) itd.. prije 7 dana sam im otishao u agenciju, al nikog nije bilo.. pa sam zvao direktoricu da dodje, nije se javila, pa sam zvao menedzera da dodje.. on se javio, al "nije imao vremena" i spusti mi slusalicu.. i tako vec evo 3 mjeseca..
prije 2 noci me zove direktorica i kaze da im moramo vjerovati i da imamo strpljenja.. bolje to nego da se ganjamo po sudu.. eto sta je rekla... jao sjeba..cccc

ima li ko kakvih iskustava s tom agencijom???
nije valjda da ce mi propast tih 40 hiljada..ccc

Hvala unaprijed..
ak ima sta ne jasno.. pitaj te..
I? Sta bi sa ovim, ima li sta novo?
Zhaba

Post by Zhaba »

jao ljudi kad cete nauciti da se nista tek tako podpisuje a neliti pare daje...pare ti je propalo...cak i da ih osude ne vjerujem da ce ti moci pare vratiti...jedno je pravo imati drugo dobiti ali ipak probaj i pazi koga kao advokata biras jer i oni nisu bez
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ubijte me, ali ja stvarno ne kontam na koji nacin mogu zeznuti covjeka koji je ni kriv ni duzan skrpio malo parica da sebi priusti stancic? :roll:
pa zar nisi pogledao stan prije nego si potpisao ugovor?
a isto tako valjda si sacuvao sve potvrde i papire da si uplatio taj novac?
ma ne bih im ja dala ni centa, bori se do zadnjeg a valjda postoji i u Bosni neka institucija gdje se mozes zaliti? :roll:
ne zamjerite, mozda sam ja pala sa neba, ali stvarno ne mogu da shvatim kako neko moze zeznuti narod na takav nacin? ne radi se o pola marke, valja sakupiti 40 000 KM-ova. :roll:
da je tako la`ko ukrasti onda niko od nas ne bi radio...
ili je to kod nas sve "normalno"? :roll:
Sejla

#32 Re: KUPOVINA STANA U SARAJEVU?? ~ prevari li me..

Post by Sejla »

remover wrote:Ne znam da li ima gdje ova tema..
sorry ako ponavljam!

situacija je slijedeca..

Kupili smo stan u Agenciji 2A.. i trebali smo ga preuzeti 3 decembra.. a vidi te koji je danas datum...
Stan smo platiti i sve.. podpisali predugovor itd.. fali jos taj konacni ugovor..
al je sad porblem u tome.. sto nas izbjegavaju ti iz agancije.. kad god direktoricu zovem ili menadzera.. nece da se jave ili su nedostupni.. pa oni onda poshalju Agenta, koji veze nama al eto.. da mi se on neshta pravada i njih da izvlaci (pocne uvijek onu shuplju.. ma bit ce to sve 0ke, ne brinite.. pa haloo ba, proshlo je vec 3 mjeseca..ccc) itd.. prije 7 dana sam im otishao u agenciju, al nikog nije bilo.. pa sam zvao direktoricu da dodje, nije se javila, pa sam zvao menedzera da dodje.. on se javio, al "nije imao vremena" i spusti mi slusalicu.. i tako vec evo 3 mjeseca..
prije 2 noci me zove direktorica i kaze da im moramo vjerovati i da imamo strpljenja.. bolje to nego da se ganjamo po sudu.. eto sta je rekla... jao sjeba..cccc

ima li ko kakvih iskustava s tom agencijom???
nije valjda da ce mi propast tih 40 hiljada..ccc

Hvala unaprijed..
ak ima sta ne jasno.. pitaj te..
Nažalost ovo se često dešava.
Pored kupovanja kalašnjikova kako ti predlažu neki članovi imaš i opciju da odeš u gruntovnicu i da saznaš ko je vlasnik stana. Vrlo je moguće je da su ti "prodali" stan koji nije u njihovom vlasništvu. Ako se ispostavi da je to slučaj, angažuj advokata i ganjaj se po sudu.
Sa srećom!
izblajhana

Post by izblajhana »

cHupjahalic@ wrote:ubijte me, ali ja stvarno ne kontam na koji nacin mogu zeznuti covjeka koji je ni kriv ni duzan skrpio malo parica da sebi priusti stancic? :roll:
pa zar nisi pogledao stan prije nego si potpisao ugovor?
a isto tako valjda si sacuvao sve potvrde i papire da si uplatio taj novac?
ma ne bih im ja dala ni centa, bori se do zadnjeg a valjda postoji i u Bosni neka institucija gdje se mozes zaliti? :roll:
ne zamjerite, mozda sam ja pala sa neba, ali stvarno ne mogu da shvatim kako neko moze zeznuti narod na takav nacin? ne radi se o pola marke, valja sakupiti 40 000 KM-ova. :roll:
da je tako la`ko ukrasti onda niko od nas ne bi radio...
ili je to kod nas sve "normalno"? :roll:
sto je najgore, ovo nije prvi slucaj...ni ja isto ne razumijem kako neko moze zaznuti nekoga za tolike pare i da ostane ziv na kraju :roll: :roll:
burekodsira

Post by burekodsira »

fazon je sto oni posluju na ovaj nacin (koji cu sad opisati) a ne skonta musterija dok ne odradio svoj dio posla (da lovu)..

evo primjera: dodje covjek br1 njima i kaze evo vam ovaj moj stan A od 50 kvadrata, nadjite mi isti slican stan na drugoj lokaciji ... oni pristanu i ponude taj stan na prodaju, a bace se na potragu za slicnim stanom na drugoj lokaciji. covjek br1 i dalje zivi u tom stanu.

dodje covjek br2 i kaze imam mali stan B, evo vam ga i jos 20 milja da mi nabavite stan od 50m2... kazu moze i uzmu taj stan i ponude ga na prodaju.

dodje covjek br3skrpio neki kredit da moze uzeti sebi stan da ne placa kiriju, dodje covjeku br2 da pogleda stan koji prodaje (stan B), ali vlasnik br2 mu ne da da ga pogleda bez agencije jer on prodaje preko agencije da bi mogo dobiti stan A (sto se tek nakon svrsena posla raztahbiri)...
tako covjek br3 obrati se agenciji za taj stan B i pogleda ga i odluci se kupiti. uplati kaparu i dobije potvrdu, uspije izcjenkati da ne mora cekati 2 mjeseca na stan nego mjesec ali uz to da slijedeci dan plati ostatak, sto i uradi i dobije ugovor i potvrdu u uplati.

eh sad njih boli briga odradili su biznis a sto stana nema postoje 2 razloga:

1. nisu nasli vlasniku br1 ljepsi stan da bi napustio stan A, zbog tog vlasnik br2 ne moze napustiti stan B, a treci u lancu ga cucla...

2. lovu koju uzmu od unaprijed placenih stanova ulazu u velike nekretnine i nisu likvidni da bi mogli platiti ljepsi stan covjeku br1... cekaju dok se opet nakupi love

to je vec odavno poznati sarajevski ringispil
tetakk

Post by tetakk »

Agencija
Rent-a-kalas
Pun okvir i jedan rezerve za samo 100 KM/dan
Imamo i bombe, ako vratite osigurac dobijete nazad 10 %
Sigurno i podmazano :mrgreen:
Dead Man Walking

Post by Dead Man Walking »

Osumnjičena za zloupotrebu i prevare

Uhapšena vlasnica "Nekretnina Pelak" iz Sarajeva

Mihrija Pelak (53) u poslu prodaje i kupovine stanova, prema do sada pristiglim prijavama, građane prevarila za 544.000 KM * Sumnja se i u milionski iznos

Mihrija Pelak (53), vlasnica i direktorica agencije "Nekretnine Pelak" u Sarajevu i predstavnica agencije "Nekretnine 2A", uhapšena je u ponedjeljak u Sarajevu zbog sumnje da je počinila krivična djela zloupotrebe ovlasti u privrednom poslovanju i prevare. Ona je jučer u poslijepodnevnim satima na daljnji postupak predata kantonalnoj tužiteljici Elviri Stanojlović.

Zadržavala kapare

Prema informaciji MUP-a Kantona Sarajevo, sumnja se da je Mihrija Pelak dovela u zabludu više građana Sarajeva koje je, prema za sada dostupnim saznanjima, oštetila za oko 544.000 KM. Sumnja se, međutim, da je riječ i o milionskom iznosu. Ona je građane uvjerila da na ime njenih agencija uplaćuju novac za kupovinu stanova ili da joj daju ovlaštenja da proda stanove.
Uplaćeni novac zadržavala je na računima agencija, a da nije ispoštovala obavezu kupovine ili prodaje stanova. Na ovakav način ona je za agencije ostvarila 544.000 KM protivpravne koristi.
Građani su prijavljivali da su davali 20.000 KM kapare za stan koji je agencija kasnije prodavala drugim kupcima, a oni su ostajali bez novca. Također je bilo primjera da je agencija u ime građana prodala njihove stanove i kuće, a vlasnicima dugo ili nikako nije isplaćivan novac za prodatu nekretninu.
Uz prijavu protiv Mihrije Pelak jučer je tužilaštvu dostavljen i izvještaj protiv Z. E. iz Sarajeva zbog protivpravnog lišenja slobode vlasnice agencije "Nekretnine Pelak". Kako nezvanično saznajemo, Z. E. je klijent kojem je, prema njegovim tvrdnjama, osumnjičena dugovala 270.000 KM.

Navodna otmica

Ona je u ponedjeljak navodno došla u njegov stan koji se nalazi u općini Stari Grad Sarajevo kako bi se dogovorili o vraćanju duga. U policiji je vlasnica agencije promijenila izjavu, rekavši da ju je Z. E. oteo i zatočio u svom stanu. U toku je utvrđivanje stvarnih činjenica i rasvjetljavanje ovog događaja.
Prema saznanjima kojima raspolaže MUP KS, na sličan način oštećeno je više osoba, pa su svi građani koje su agencije "Nekretnine Pelak" i "Nekretnine 2A"oštetile zamoljeni da se obrate MUP-u KS ili najbližoj policijskoj upravi.

B. C.

Opasnost od bjekstva

Policajci su Mihriju Pelak uhapsili zbog prijava građana, ali i opasnosti od bjekstva. Sestra vlasnice "Nekretnina Pelak" pobjegla je u Hrvatsku, pa se sumnjalo da bi joj se i uhapšena mogla pridružiti.
prleitihi

Post by prleitihi »

:shock: :shock: :shock: :shock:
remover

Post by remover »

molim, uhapshena..?? cccc

jebem mu...

zvao sam je ovih dana s svih mogucih brojeva.. nece da se javi..
nazovem menedzera agencije, nece da se javi.
Nazvovem na kraju Agneta koji mi je stan pokazao itd... i on kaze da je sve 0k.. nema nishta novo, al uglavnom javit ce mi..

joj, ljudi.. hocu da poludim..

imam sve potvrde o placanju kapare (5 hiljada eura) i naknadno sto sam dao 30 hiljada maraka... sve imam.

sta da radim, da je i ja tuzim?

koliko ce me to kostati..?? ionako sam u kreditima i dugu...

jao, ne mogu da vjerujem da mi se ovo desava..
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Uh, jesi zijanio jarane.

Sad odmah idi, i prijavi se na listu onih koje je prevarila.

I moli Boga da pare nisu spiskane do temelja.
Edit

Post by Edit »

remover - ako imas sve potvrde - skeniraj kopiraj, ovjeravaj i prilozi tuzbi .... ako ne mozes dobiti novac natrag, mozes traziti odstetu u naturi: imaju oni nekretnina u svom vlasnistvu... budi medju prvima i najglasnijima...

Istina je da ce tvoj put do novca ili stana sada biti duzi - ali moram priznati - jako mi je drago da je neko odlucio da tome stane u kraj!
hemac

Post by hemac »

eno ti pogledaj u avazu uhapsena je pa se zali i policiji
Vingo

Post by Vingo »

remover wrote:molim, uhapshena..?? cccc

jebem mu...

zvao sam je ovih dana s svih mogucih brojeva.. nece da se javi..
nazovem menedzera agencije, nece da se javi.
Nazvovem na kraju Agneta koji mi je stan pokazao itd... i on kaze da je sve 0k.. nema nishta novo, al uglavnom javit ce mi..

joj, ljudi.. hocu da poludim..

imam sve potvrde o placanju kapare (5 hiljada eura) i naknadno sto sam dao 30 hiljada maraka... sve imam.

sta da radim, da je i ja tuzim?koliko ce me to kostati..?? ionako sam u kreditima i dugu...

jao, ne mogu da vjerujem da mi se ovo desava..
pa su svi građani koje su agencije "Nekretnine Pelak" i "Nekretnine 2A"oštetile zamoljeni da se obrate MUP-u KS ili najbližoj policijskoj upravi.
Edit

Post by Edit »

Ili prije nego sto se obratis MUP-u provjeri jos jednom sa agentom, hoce li ti smjesta vratiti pare, ili ces se pridruziti tuzbi...?
Santos

Post by Santos »

Znali iko gdje su pare.Ko garantuje ljudima da ce dobit pare nazad.Pa od maznute love platice najboljeg advokata amte vamte nesto ko fol vratit i pojela maca.
BHG

Post by BHG »

ma ima da ih rodi...nek se svi koje je prevarila jave u mup i podnesu prijavu...i onda je na sud poslat...izvuc joj zadnji fening iz novcanika i oduzet joj svu pokretnu i nepokretnu imovinu i izmirit dugove prema raji....a ako zafali...zatvor brate a familija nek radi i vraca dugove...dosta vise prevara od strane malogradjanske "elite" koja se do juce divila traktoru a sada misle da vladaju svijetom samo zato jer mogu da varaju narod...a narod blesav ko i uvjek pa samo suti....
karanana

Post by karanana »

Otkud joj sinu stan u onoj novoj zgradi na skenderiji? Sigurno ga nije zaradio talentom i igrom za Zelju. Konfiskacija. Oprala je lovu, treba im sve uzeti.
Zhaba

Post by Zhaba »

BHG wrote:ma ima da ih rodi...nek se svi koje je prevarila jave u mup i podnesu prijavu...i onda je na sud poslat...izvuc joj zadnji fening iz novcanika i oduzet joj svu pokretnu i nepokretnu imovinu i izmirit dugove prema raji....a ako zafali...zatvor brate a familija nek radi i vraca dugove...dosta vise prevara od strane malogradjanske "elite" koja se do juce divila traktoru a sada misle da vladaju svijetom samo zato jer mogu da varaju narod...a narod blesav ko i uvjek pa samo suti....
pa haman se nije divila traktoru kad je uspjela toliko ljude prevariti...svakako se javi Mup-u i onda moli boga da vidis barem jedan dio para...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Dead Man Walking wrote:Osumnjičena za zloupotrebu i prevare

Uhapšena vlasnica "Nekretnina Pelak" iz Sarajeva

Mihrija Pelak (53) u poslu prodaje i kupovine stanova, prema do sada pristiglim prijavama, građane prevarila za 544.000 KM * Sumnja se i u milionski iznos

Mihrija Pelak (53), vlasnica i direktorica agencije "Nekretnine Pelak" u Sarajevu i predstavnica agencije "Nekretnine 2A", uhapšena je u ponedjeljak u Sarajevu zbog sumnje da je počinila krivična djela zloupotrebe ovlasti u privrednom poslovanju i prevare. Ona je jučer u poslijepodnevnim satima na daljnji postupak predata kantonalnoj tužiteljici Elviri Stanojlović.

Zadržavala kapare

Prema informaciji MUP-a Kantona Sarajevo, sumnja se da je Mihrija Pelak dovela u zabludu više građana Sarajeva koje je, prema za sada dostupnim saznanjima, oštetila za oko 544.000 KM. Sumnja se, međutim, da je riječ i o milionskom iznosu. Ona je građane uvjerila da na ime njenih agencija uplaćuju novac za kupovinu stanova ili da joj daju ovlaštenja da proda stanove.
Uplaćeni novac zadržavala je na računima agencija, a da nije ispoštovala obavezu kupovine ili prodaje stanova. Na ovakav način ona je za agencije ostvarila 544.000 KM protivpravne koristi.
Građani su prijavljivali da su davali 20.000 KM kapare za stan koji je agencija kasnije prodavala drugim kupcima, a oni su ostajali bez novca. Također je bilo primjera da je agencija u ime građana prodala njihove stanove i kuće, a vlasnicima dugo ili nikako nije isplaćivan novac za prodatu nekretninu.
Uz prijavu protiv Mihrije Pelak jučer je tužilaštvu dostavljen i izvještaj protiv Z. E. iz Sarajeva zbog protivpravnog lišenja slobode vlasnice agencije "Nekretnine Pelak". Kako nezvanično saznajemo, Z. E. je klijent kojem je, prema njegovim tvrdnjama, osumnjičena dugovala 270.000 KM.

Navodna otmica

Ona je u ponedjeljak navodno došla u njegov stan koji se nalazi u općini Stari Grad Sarajevo kako bi se dogovorili o vraćanju duga. U policiji je vlasnica agencije promijenila izjavu, rekavši da ju je Z. E. oteo i zatočio u svom stanu. U toku je utvrđivanje stvarnih činjenica i rasvjetljavanje ovog događaja.
Prema saznanjima kojima raspolaže MUP KS, na sličan način oštećeno je više osoba, pa su svi građani koje su agencije "Nekretnine Pelak" i "Nekretnine 2A"oštetile zamoljeni da se obrate MUP-u KS ili najbližoj policijskoj upravi.

B. C.

Opasnost od bjekstva

Policajci su Mihriju Pelak uhapsili zbog prijava građana, ali i opasnosti od bjekstva. Sestra vlasnice "Nekretnina Pelak" pobjegla je u Hrvatsku, pa se sumnjalo da bi joj se i uhapšena mogla pridružiti.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Rania

Post by Rania »

Moj ti je prijedlog prijavi u MUP sto prije. Nemas ti vise nista sa nijhovim agentom, samo te moze zavlaciti jos koji dan. Racuni ce im biti blokirani i on ti ni teoretski ne moze isplatiti taj novac.
Edit

Post by Edit »

Uz prijavu protiv Mihrije Pelak juèer je tu¾ila¹tvu dostavljen i izvje¹taj protiv Z. E. iz Sarajeva zbog protivpravnog li¹enja slobode vlasnice agencije "Nekretnine Pelak". Kako nezvanièno saznajemo, Z. E. je klijent kojem je, prema njegovim tvrdnjama, osumnjièena dugovala 270.000 KM.
Kako vidim, jos ce onaj koji ju je zadrzao i pozvao policiju, biti osudjen...
A ona ce sirotica pokazati da nema takve love na racunu (svom i racunu firme - sinovi i sira familija se ne racuna).. ugovori i predugovori potpisivani bez svjedoka i neovjereni od suda bit ce proglasavani nevazecim dokazima... itd itd ...

'Bem ti pravo
Post Reply