Kurt Cobain

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

bih_finest

Post by bih_finest »

metal_rules_cura wrote:
bih_finest wrote:Čuj Chris Novoselić bio glavni u Nirvani, pa ko je pisao tekstove i muziku..ccc... Pročitajte koju knjigu o Cobainu i njegovom životu, pa ćete vidjeti da nije ni čudo što je bio narkić i što se ubio. Ja ev volim Nirvanu, niti nosim Che-a, niti se neš furam na rokere, niti nosim poderane tole, starke ovo ono, ali jednostavno uživam u njihovoj muzici. Kod nas ak nosiš poderane tole, dugu kosu, roker si - nema ti ravnog, kakv Jimi kakvi bakrači :-)
Aha, bas i u tim knjigama pise uvijek stvarno stanje stvari. Ionako te knjige o nekim imenima pisu uvijek "relevantne" osobe :lol: :lol:
Pa ak pročitaš nekoliko knjiga od različitih autora, i u svima isto piše, ne vidim razloga zašto ne vjerovati tim knjigama, uostalom kako onda išta saznati o Cobainovom životu. Pretpostavljam da si ga ti lično poznavala, pa znaš da je u biografijama i ostalim knjigama napisana neistina :shock:
Sogan

Post by Sogan »

Nick "metal_rules_cura" direktno diskvalifikuje i cini neinteresantnim tvoj stav o Curtu i Nirvani :zzzz:
dripac

Post by dripac »

metal_rules_cura wrote:
bih_finest wrote:Čuj Chris Novoselić bio glavni u Nirvani, pa ko je pisao tekstove i muziku..ccc... Pročitajte koju knjigu o Cobainu i njegovom životu, pa ćete vidjeti da nije ni čudo što je bio narkić i što se ubio. Ja ev volim Nirvanu, niti nosim Che-a, niti se neš furam na rokere, niti nosim poderane tole, starke ovo ono, ali jednostavno uživam u njihovoj muzici. Kod nas ak nosiš poderane tole, dugu kosu, roker si - nema ti ravnog, kakv Jimi kakvi bakrači :-)
Aha, bas i u tim knjigama pise uvijek stvarno stanje stvari. Ionako te knjige o nekim imenima pisu uvijek "relevantne" osobe :lol: :lol:
A ti si ka "relevantna" pa si možeš dopustiti da kritikuješ sve i svakoga osim onog što tvom uhu godi.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Gotivim Nirvanu, jednako kao Pearl Jam i Soundgarden, a manje od Cobainovih uzora Sonic Youth i Pixies.
Pa sta ako su mainstream? To je onda i U2 npr. to ne mora automatski znacit da su bezze pa ici u krajnost i poredit ih s nekom Breatny Spears. Pa i MTV je nekad bio puno manje smece nego sto je to sad.

Ne interesuje me MTV, Cobainova zena i skandali njihovi jos manje, ne zanimaju me neke majice i poderane farmerice, neko stajaliste -ovo je IN, a ovo OUT, odrednice mainstream, underground (ima dobar dio smeca koje koristi underground kao kamuflazu), zanima me samo Nirvana kao Nirvana i njeni vrlo dobri albumi NEVERMIND i IN UTERO. Definitivno su jedna od najvecih grupa 90-tih.
bih_finest

Post by bih_finest »

rikardoreis wrote:Gotivim Nirvanu, jednako kao Pearl Jam i Soundgarden, a manje od Cobainovih uzora Sonic Youth i Pixies.
Pa sta ako su mainstream? To je onda i U2 npr. to ne mora automatski znacit da su bezze pa ici u krajnost i poredit ih s nekom Breatny Spears. Pa i MTV je nekad bio puno manje smece nego sto je to sad.

Ne interesuje me MTV, Cobainova zena i skandali njihovi jos manje, ne zanimaju me neke majice i poderane farmerice, neko stajaliste -ovo je IN, a ovo OUT, odrednice mainstream, underground (ima dobar dio smeca koje koristi underground kao kamuflazu), zanima me samo Nirvana kao Nirvana i njeni vrlo dobri albumi NEVERMIND i IN UTERO. Definitivno su jedna od najvecih grupa 90-tih.
Upravo to, muzika je važna, no i Bleach je dobar album, naravno i pjesme sa Unplugged-a u New Yorku.
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Sogan wrote:Nick "metal_rules_cura" direktno diskvalifikuje i cini neinteresantnim tvoj stav o Curtu i Nirvani :zzzz:
Ovdje je svacije misljenje jednako. Stvar opce kulture. Dalje... moj nick je odraz onog sto slusam, ali to ne znaci da sam odmah stigla na taj stepen. Muzika se istrazuje.... Za ovog ispod tebe... Nisam spominjala sebe vec one koji masno zarade na kojekakvim glupavim knjigama. Da je iko znao sta mu je, ali zaista znao mozda covjek ne bi ni skoncao onako. Supljaci tezi.
Maksim

Post by Maksim »

metal_rules_cura wrote:
Sogan wrote:Nick "metal_rules_cura" direktno diskvalifikuje i cini neinteresantnim tvoj stav o Curtu i Nirvani :zzzz:
Ovdje je svacije misljenje jednako. Stvar opce kulture. Dalje... moj nick je odraz onog sto slusam, ali to ne znaci da sam odmah stigla na taj stepen. Muzika se istrazuje.... Za ovog ispod tebe... Nisam spominjala sebe vec one koji masno zarade na kojekakvim glupavim knjigama. Da je iko znao sta mu je, ali zaista znao mozda covjek ne bi ni skoncao onako. Supljaci tezi.
sto slusas od metala, "metal" curo?
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Maksim wrote:
metal_rules_cura wrote:
sto slusas od metala, "metal" curo?
Najvise progressivu i power. Zatim heavy i thrash. Black i death manje. Hard rock takodjer slusam dosta. Recimo obozavam Sympony X, Arenu, Threshold, Redemption, Brainstorm, Angru, Kamelot, Iron Maiden, Saxon, Axel Rudi Pell-a, Malmsteena, Gotthard, Testament... Dovoljno? :-D
penzioner

Post by penzioner »

Cobain je napravio pjesme nad pjesmama!!! Suvišno je išta više govoriti. Osim da sam ljut na njega što je morao da se ubije i prestane sa stvaranjem djela koje su pokrenule novu eru u svijetu muzike :( .
kupusar

Post by kupusar »

Legenda :)
mirela:)

Post by mirela:) »

kurt cobain-jos uvijek placem jer ga nema
istina,momak se drogirao,ali sta je sve svojim trudom postigao,to se treba cijenit
guevera

Post by guevera »

ja lude raje...cuj cobain nije legenda?jedan je od najvecih koji je ikad zivio rame uz rame sa morrisonom i hendrixom...sve je tekstove sam pisao i svu muziku...a to da je Jam i Soundgarden vise grunge od nirvane je cista idiotarija...da nije bilo nirvane i kurta ne bi bilo ni njih...u svakom intervjuu isticu da im je kurt najveca inspiracija za pocetak bavljenja muzikom...
Better Man

Post by Better Man »

guevera wrote:ja lude raje...cuj cobain nije legenda?jedan je od najvecih koji je ikad zivio rame uz rame sa morrisonom i hendrixom...sve je tekstove sam pisao i svu muziku...a to da je Jam i Soundgarden vise grunge od nirvane je cista idiotarija...da nije bilo nirvane i kurta ne bi bilo ni njih...u svakom intervjuu isticu da im je kurt najveca inspiracija za pocetak bavljenja muzikom...

Nelupetaj gluposti!!!!! Nirvane nije bilo ni na mapi kad je osnovan Soundgarden (osnovani su 1984. godine)!!! Što se tiče Pearl Jama, njihova preteča je bila grupa Green River, koju su osnovali Ament i Gossard i pored njih dvojice tu su bili Mark Arm i Steve Turner iz Mudhoney!!!!!! Diskografska kompanija Sub Pop je osnovana kako bi Soundgarden i Green River mogli snimati svoje pjesme, tj. albume!!!! Nirvanu smatram odličnim bandom, ali neke činjenice i podaci se ne mogu izmišljati, kao to da su stariji od Soundgardena!!!!!! Ako nisi znao na prvom albumu Nirvane gitaru je svirao Jason Everman, jer Kurt još nije bio naučio svirati gitaru, odnosno bio je u fazi učenja, a Jason Everman je bio niko drugi do Jim Mascis, lider legendarnih Dinosaur Jr, koji je pod skrivenim imenom odsvirao gitare na prvom albumu Nirvane "Bleach"!!!!!!! Kurt je dao ideju za osnivanje Nirvane i u trenutku kad je band osnovan on nije uopće znao da svira gitaru i tek je od tog momenta počeo da uči svirati!!! Dakle začetnici Grunge pokreta su bili Soundgarden i Green Reever, a onda idu Mudhoney, Tad, Nirvana, Mother Love Bone, Alice In Chains, Pearl Jam (čiji su korijeni bili u Green River, pa u Mother Love Bone)!!!!!!!!! Prepucavanja koje bolji Nirvana ili Pearl Jam su smiješna, jer dovoljno je vidjeti gdje Nirvana danas, a gdje je Pearl Jam!!!!!!
bih_finest

Post by bih_finest »

Better Man wrote:
guevera wrote:ja lude raje...cuj cobain nije legenda?jedan je od najvecih koji je ikad zivio rame uz rame sa morrisonom i hendrixom...sve je tekstove sam pisao i svu muziku...a to da je Jam i Soundgarden vise grunge od nirvane je cista idiotarija...da nije bilo nirvane i kurta ne bi bilo ni njih...u svakom intervjuu isticu da im je kurt najveca inspiracija za pocetak bavljenja muzikom...

Nelupetaj gluposti!!!!! Nirvane nije bilo ni na mapi kad je osnovan Soundgarden (osnovani su 1984. godine)!!! Što se tiče Pearl Jama, njihova preteča je bila grupa Green River, koju su osnovali Ament i Gossard i pored njih dvojice tu su bili Mark Arm i Steve Turner iz Mudhoney!!!!!! Diskografska kompanija Sub Pop je osnovana kako bi Soundgarden i Green River mogli snimati svoje pjesme, tj. albume!!!! Nirvanu smatram odličnim bandom, ali neke činjenice i podaci se ne mogu izmišljati, kao to da su stariji od Soundgardena!!!!!! Ako nisi znao na prvom albumu NirvaneGitaru je svirao Jason Everman, jer Kurt još nijebio savlado dobro sviranje gitare, a Jason Everman je bio niko drugi do Jim Mascis, lider legendarnih Dinosaur Jr, koji je pod skrivenim imenom odsvirao gitare na prvom albumu Nirvane "Bleach"!!!!!!! Dakle začetnici Grunge pokreta su bili Soundgarden i Green Reever, a onda idu Mudhoney, Tad, Nirvana, Mother Love Bone, Alice In Chains, Pearl Jam (čiji su korijeni bili u Green River, pa u Mother Love Bone)!!!!!!!!!
E haj sad na ulici priupitaj nekoga da li poznaje ijedan od tih bendova osim Nirvane, možda nisu pokrenuli grunge pokret ali su ga sigurno proširili po cijelome svijetu, može se reći da su komercijala, ali volio bih baš vidjeti nekoga od vas ko bi odbio milion od MTV-a i otišao u neku kafanu da svira djaba...dajte ba...smiješno...
Better Man

Post by Better Man »

bih_finest wrote:
Better Man wrote:

Nelupetaj gluposti!!!!! Nirvane nije bilo ni na mapi kad je osnovan Soundgarden (osnovani su 1984. godine)!!! Što se tiče Pearl Jama, njihova preteča je bila grupa Green River, koju su osnovali Ament i Gossard i pored njih dvojice tu su bili Mark Arm i Steve Turner iz Mudhoney!!!!!! Diskografska kompanija Sub Pop je osnovana kako bi Soundgarden i Green River mogli snimati svoje pjesme, tj. albume!!!! Nirvanu smatram odličnim bandom, ali neke činjenice i podaci se ne mogu izmišljati, kao to da su stariji od Soundgardena!!!!!! Ako nisi znao na prvom albumu NirvaneGitaru je svirao Jason Everman, jer Kurt još nijebio savlado dobro sviranje gitare, a Jason Everman je bio niko drugi do Jim Mascis, lider legendarnih Dinosaur Jr, koji je pod skrivenim imenom odsvirao gitare na prvom albumu Nirvane "Bleach"!!!!!!! Dakle začetnici Grunge pokreta su bili Soundgarden i Green Reever, a onda idu Mudhoney, Tad, Nirvana, Mother Love Bone, Alice In Chains, Pearl Jam (čiji su korijeni bili u Green River, pa u Mother Love Bone)!!!!!!!!!
E haj sad na ulici priupitaj nekoga da li poznaje ijedan od tih bendova osim Nirvane, možda nisu pokrenuli grunge pokret ali su ga sigurno proširili po cijelome svijetu, može se reći da su komercijala, ali volio bih baš vidjeti nekoga od vas ko bi odbio milion od MTV-a i otišao u neku kafanu da svira djaba...dajte ba...smiješno...
Da si se informirao znao bi da je Pearl Jam nakon prvog albuma, odbio da snima spotove i da se reklamira po MtV-u, pa mu je popularnost bila jednaka, ako ne i veća!!! Na kojoj ulici da priupitam??? Ako misliš na BiH, onda je to smiješno, jer ovdje Nirvanu slušaju dječurlija, dok ove druge ipak slušaju ozbiljniji ljudi!!!! Imao sam priliku da gledam Pearl Jam dva puta uživo i mogu reči da su genijalci i da se njihovi koncerti u rekordnom roku rasprodaju u čitavom svijetu!!! Onaj ko zna za Nirvanu zna i za ove bandove, dok onaj ko zna samo za Nirvanu, a ne zna za ove druge bandove ustvari ne zna ni za Nirvanu, tj. ne zna ništa i Nirvana mu dođe samo da bi se pokazao da je u trendu, a ustvari nema veze sa Seattle scenom!!!!
guevera

Post by guevera »

pricajte vi do mile volje al je cinjenica da je nirvana stavila druge bendove na mapu...da nije bilo nirvane ne bi ni culi za vecinu bendova...isto vazi i za MTV...nisam ljubitelj al je jedini internacionalni muzicki program...lansirala je underground(kojem bi vjerovatno bilo bolje da je ostao takav) al da nije sada bi se vecina vas rockera odvaljivala uz Acu,Brenu i DJ Krmka...
Post Reply