zato si vjerovatno cijenio vrsnu pravnicu Seadu Palavricradeljas wrote:greska i u velikoj srbiji bi imali velike zrtve, prvo bi ratovali za tu veliku srbiju u hrvatskoj i kasnije na kosovu, a onda bi bilo totalno potcinjeni, otrpilike kao u bivsoj jugi kada je recimo u poslovodnom odboru unisa bilo 14 srba i jedan hrvat, a na univerzitetu dekan nikad nije bio bosnjak ...Kenny Rogers wrote: A izbor 91 je bio: Bošnjaci narod bez države (bez žrtava u Velikoj Srbiji) ili Narod s državom (s žrtvama u multietničkoj državi Bosni i Hercegovini), .
a akademik i njegova naknadna pamet nisu vrijedni komentara. slijedece godine ce on vec pricati neku drugu pricu. svakim danom u svakom pogledu ga sve manje cijenim, ako sam ga ikad uopste i cijenio.
"Alija, nemoj bolan pričati nebuloze"
-
mostarac
-
furlan
Vodenjak
Poprilicno se slazem samo sto Izetbegovic nije ni mogao ni da sacuva a ni da razbije Jugoslaviju ali ne iz svoje sposobnosti ili nesposobnosti, nego jednostavno radi odnosa snaga, gdje je Bosna bila sitni novac za podkusurivanje.
A u okviru Bosne je malo drugcija prica.I kada mi moj predsjednik predsjednistva kaze"Nije Bosna kumir da joj se klanjamo" sta ja mogu da mislim?
Poprilicno se slazem samo sto Izetbegovic nije ni mogao ni da sacuva a ni da razbije Jugoslaviju ali ne iz svoje sposobnosti ili nesposobnosti, nego jednostavno radi odnosa snaga, gdje je Bosna bila sitni novac za podkusurivanje.
A u okviru Bosne je malo drugcija prica.I kada mi moj predsjednik predsjednistva kaze"Nije Bosna kumir da joj se klanjamo" sta ja mogu da mislim?
-
Deset u pola
Ko god voli Bosnu, nikad mu neće pasti na pamet da osnuje stranku na nacionalnoj, odnosno vjerskoj osnovi.
Suština problema je u tome što smo vjerovali a i danas vjerujemo, da sa nacionalnom strankom možemo sačuvati Bosnu.
Bosna nije moguća sa nacionalnim strankama i što to prije shvatimo, tim bolje.
Ali očigledno, daleko je taj dan.
Suština problema je u tome što smo vjerovali a i danas vjerujemo, da sa nacionalnom strankom možemo sačuvati Bosnu.
Bosna nije moguća sa nacionalnim strankama i što to prije shvatimo, tim bolje.
Ali očigledno, daleko je taj dan.
-
radeljas
ne sluzi se insinuacijama, ne budi ironican i drzi se teme. ako imas argumente u korist filipovica, koga su u ratu iznosili pijanog iz sirana (kafana bolje reci rupa kraj danasnje pijace), ili ako imas nesto pametno kontra onoga sto sam napisao, bujrum. o palavric zapocni temu pa cu ti ja reci sta mislim o njoj i sadasnjim kadrovima na vlasti. ne cijenim filipovica zato sto je bio dio te vlasti, a onda kad nije bio, nije dovoljno uradio da se ona promjeni ili da je kritikuje ... a i zbog mnogo drugih razloga.mostarac wrote: zato si vjerovatno cijenio vrsnu pravnicu Seadu Palavric
da cijenio sam i bulatovica, velikosrbina iz bijelog polja, koji je bio nacelnik opstine centar sarajevo do 90. godine. i masu slicnih direktora i funkcionera iz vremena jugoslavije. ako vec hoces ironicno da pricas ...
-
_BosanaC
Samo da to zadnje nije uradio niko ne bi imao nikakvo pravo da rekne i jednu jedinu ruznu protiv njega.ellah wrote:Aliji rahmetli svaka cast za sve sto je ucinio ne samo za muslimane nego za sve!
katolici sredje bosne pogotovo mu moraju ljubiti noge jer da nije bilo alije samljeveni bi bili 93-ce....
samo mu zamjerim dvoje: sto je skinuo sefera halilovica i sto je potpisao dayton....
-
mostarac
ovo me podsjeca na argumentaciju i govore o Nijazu Durakovicu dok isti nije promjenio dres i obojio ga "patriotskim" bojama i onda se odjednom to zaboraviloradeljas wrote:ne sluzi se insinuacijama, ne budi ironican i drzi se teme. ako imas argumente u korist filipovica, koga su u ratu iznosili pijanog iz sirana (kafana bolje reci rupa kraj danasnje pijace), ili ako imas nesto pametno kontra onoga sto sam napisao, bujrum. o palavric zapocni temu pa cu ti ja reci sta mislim o njoj i sadasnjim kadrovima na vlasti. ne cijenim filipovica zato sto je bio dio te vlasti, a onda kad nije bio, nije dovoljno uradio da se ona promjeni ili da je kritikuje ... a i zbog mnogo drugih razloga.mostarac wrote: zato si vjerovatno cijenio vrsnu pravnicu Seadu Palavric
da cijenio sam i bulatovica, velikosrbina iz bijelog polja, koji je bio nacelnik opstine centar sarajevo do 90. godine. i masu slicnih direktora i funkcionera iz vremena jugoslavije. ako vec hoces ironicno da pricas ...
-
_BosanaC
Hocemol' i protestvovat pred Predsjednistvo?amrino wrote:Ja kontam sto juce kisa pada vazdan- pa cudo jedno da je proslo ovoliko vremena a da se nije malo pljuvalo po rahmetli predsjedniku... Cudo nas snijeg nije zatrpao...![]()
Pozivam sve ljude koji postuju svog PRVOG I JEDINOG PREDSJEDNIKA da BOJKOTUJU ovu i slicne teme.
"Nikad ne bacaj bisere pred svinje...."
-
senada
sta je onda dedo htioBosanac_21 wrote:Sta bi bilo da je dedo rekao: "Rata ce biti, nemojte mirno spavati" ?
Tad bi proglasili Muslimane kao teroriste ili genocidni narod, jer tadasnji predsjednik je bio Musliman koji bi pozivao za rat.
Zeznuta je ta politika bila, rijec te ukopa preko noci
-
radeljas
e njega jos manje cijenim, ali to nije tema. evo da ti nacrtam jos jednom, iako znam da se namjerno pravis lud: dakle, jedan akademik, koji se hvali svojim "plemickim" porijeklom i koji nastoji da bude autoritet, ne smije sebi dozvoliti da ga iznose pijanog iz neke rupchage. a da sad ne pricamo o silnim promjenama strana, dresova, frakova i slicno. za ostalo konsultuj dane i clanak tarika haverica ...mostarac wrote:ovo me podsjeca na argumentaciju i govore o Nijazu Durakovicu dok isti nije promjenio dres i obojio ga "patriotskim" bojama i onda se odjednom to zaboravilo
- Faust
Od Filipovića očekivano, nije prvi put da se naknadno sjetio nečega što je trenutno trebalo upotrijebiti. Izetbegović je samo političar, a ne vođa, spasitelj Bošnjaka,.... I šta ako je bio prvi Predsjedavajući Predsjedništva BiH (ne prvi predsjednik)? I nakon Tita - Alija

- Michun
Nikad do sad nisam pisala nista na politickim stranicama - nesto kontam forum je za zabavu...
Generalno - svi politicari su sitne duse (sadasnji), neki su od njih bolesni iliti ludjaci koju imaju fixacije raznih vrsta (ratni).
Tesko je bilo biti A. Izetbegovic u to vrijeme, imao je gresaka milion i jednu ali je zaista vjerovao da BiH pripada svim narodima. Sumnjam da bi iko obavio posao bolje ili isto dobro kao i on. Svi ovi koji ga negativno komentarisu - 5 dana u njegovoj kozi bi vam bilo dovoljno da se samoubijete.
A da, Dejton - najbolje moguce rjesenje u datom trenutku. Bosnjaka bi nestalo s lica zemlje da tada nije potpisan mir. Opet, ne tvrdim da nije moglo bolje rjesenje da se iznadje...
Generalno - svi politicari su sitne duse (sadasnji), neki su od njih bolesni iliti ludjaci koju imaju fixacije raznih vrsta (ratni).
Tesko je bilo biti A. Izetbegovic u to vrijeme, imao je gresaka milion i jednu ali je zaista vjerovao da BiH pripada svim narodima. Sumnjam da bi iko obavio posao bolje ili isto dobro kao i on. Svi ovi koji ga negativno komentarisu - 5 dana u njegovoj kozi bi vam bilo dovoljno da se samoubijete.
A da, Dejton - najbolje moguce rjesenje u datom trenutku. Bosnjaka bi nestalo s lica zemlje da tada nije potpisan mir. Opet, ne tvrdim da nije moglo bolje rjesenje da se iznadje...
-
Deset u pola
Da je vjerovao da BiH pripada svim narodima, ne bi osnovao stranku samo za jedan narod (ili ti jednu konfesiju-ispravnije).Michun wrote:Nikad do sad nisam pisala nista na politickim stranicama - nesto kontam forum je za zabavu...
Njegove "greške" koštale su života stotine hiljada ljudi.
Bošnjaka je nestalo sa 70% teritorije Bosne.
Bilo je rješenja prije Dejtona, koja su bila puno bolja od istog.
Sve one koji se pitaju da li je moglo bolje, treba pitati da li je moglo gore?
- Michun
Nemojte da se prvi put pojavim na forumu o politici i odmah budem pogresno shvacena.
Nisu greske samo njegove, nije on jedini upravljao. To je moja poenta.
A koje je to bolje rjesenje? Ja nisam za njega cula? To sto mi svako ponaosob u glavi imamo bolje rjesenje ne znaci da je ono bilo politicki izvodljivo u taj vakat tj. '95. Mogu ja sad dati 5 rjesenja boljih od Dejtona. Svako od nas bi ga potpisao samo da stane krvoprolice.
Nisu greske samo njegove, nije on jedini upravljao. To je moja poenta.
A koje je to bolje rjesenje? Ja nisam za njega cula? To sto mi svako ponaosob u glavi imamo bolje rjesenje ne znaci da je ono bilo politicki izvodljivo u taj vakat tj. '95. Mogu ja sad dati 5 rjesenja boljih od Dejtona. Svako od nas bi ga potpisao samo da stane krvoprolice.
-
radeljas
projekat stvaranja velike srbije na kome se radilo godinama i koji je pripreman od pojave milosevica, i od koga se ni dan danas nije odustalo, nije mogla zaustaviti nikakva diplomatija, i nikakav kompromis u to vrijeme. a i da je bilo nesto, iluzorno je pricati o tome sada. izetbegovic se tu najmanje pitao, pa sjetite se kucana kada je komentarisao pregovore i rekao da je dogovor otprilike "nema te vise alija" ... a sto je bosna ostala hvala svim, uglavnom neznanim (a i znanim) patriotima koji dadose zivote da zaustave agresiju
- Vodenjak
radeljas wrote:greska i u velikoj srbiji bi imali velike zrtve, prvo bi ratovali za tu veliku srbiju u hrvatskoj i kasnije na kosovu, a onda bi bilo totalno potcinjeni, otrpilike kao u bivsoj jugi kada je recimo u poslovodnom odboru unisa bilo 14 srba i jedan hrvat, a na univerzitetu dekan nikad nije bio bosnjak ...Kenny Rogers wrote: A izbor 91 je bio: Bošnjaci narod bez države (bez žrtava u Velikoj Srbiji) ili Narod s državom (s žrtvama u multietničkoj državi Bosni i Hercegovini), .
a akademik i njegova naknadna pamet nisu vrijedni komentara. slijedece godine ce on vec pricati neku drugu pricu. svakim danom u svakom pogledu ga sve manje cijenim, ako sam ga ikad uopste i cijenio.
Mozemo da se slazemo ili ne slazemo sa Filipovicem, ali nikad ne mozemo reci da se radi samo o "naknadnoj pameti"!
Ima nas koji se i dan danas zivo sjecamo ovakvih i slicnih rijeci i Filipovica ili Zulfikarpashica.
Uostalom i toliko osporavana inicijativa te dvojice da se sa Srbima napravi sporazum je najbolji dokaz da to nije "naknadna pamet"
Njih su dva htjela sporazum sa Srbima po kojemu bi cjelovita BiH ostala u nekoj labavoj vezi sa Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom a Izetbegovic to nije prihvatio vec je na kraju, nakon svih silnih zrtava potpisao podjelu i kapitulaciju drzave!
A danas neki Filipovica zovu izdajnikom a Aliju prvim predsjednikom...
-
mostarac
a uz to je imao ogroman minus sto je bio skolovan diplomata, a ne piljar koji hoce da se bavi politkom, nije bio sa Alijom u zatvoru i nije se plasio pametnih ljudi i tacno je znao sta je Bosna i kako ista treba da izgleda i o tome nikad nije imao nedoumica.Vodenjak wrote:radeljas wrote:greska i u velikoj srbiji bi imali velike zrtve, prvo bi ratovali za tu veliku srbiju u hrvatskoj i kasnije na kosovu, a onda bi bilo totalno potcinjeni, otrpilike kao u bivsoj jugi kada je recimo u poslovodnom odboru unisa bilo 14 srba i jedan hrvat, a na univerzitetu dekan nikad nije bio bosnjak ...Kenny Rogers wrote: A izbor 91 je bio: Bošnjaci narod bez države (bez žrtava u Velikoj Srbiji) ili Narod s državom (s žrtvama u multietničkoj državi Bosni i Hercegovini), .
Mozemo da se slazemo ili ne slazemo sa Filipovicem, ali nikad ne mozemo reci da se radi samo o "naknadnoj pameti"!
Ima nas koji se i dan danas zivo sjecamo ovakvih i slicnih rijeci i Filipovica ili Zulfikarpashica.
Uostalom i toliko osporavana inicijativa te dvojice da se sa Srbima napravi sporazum je najbolji dokaz da to nije "naknadna pamet"
Njih su dva htjela sporazum sa Srbima po kojemu bi cjelovita BiH ostala u nekoj labavoj vezi sa Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom a Izetbegovic to nije prihvatio vec je na kraju, nakon svih silnih zrtava potpisao podjelu i kapitulaciju drzave!
A danas neki Filipovica zovu izdajnikom a Aliju prvim predsjednikom...![]()
dovoljno za politicki ponor u Bosnjaka pocetkom devedesetih
-
radeljas
skolovan diplomata to kao bio u bivsoj jugi isto diplomatamostarac wrote:a uz to je imao ogroman minus sto je bio skolovan diplomata
cijenio bih ga samo da se cijeli zivot zalagao za istu stvar, a to nije slucaj kod njega... nego je bilo od vremena do vremena, od socijalizma do protivnika istog, od alijinog diplomate, pa do protivnika istog, od zelje za saradnjom sa srbima pa do konfrontacija
-
mostarac
Filipovic je bio ambasador juge u Londonuradeljas wrote:skolovan diplomata to kao bio u bivsoj jugi isto diplomatamostarac wrote:a uz to je imao ogroman minus sto je bio skolovan diplomata![]()
![]()
![]()
cijenio bih ga samo da se cijeli zivot zalagao za istu stvar, a to nije slucaj kod njega... nego je bilo od vremena do vremena, od socijalizma do protivnika istog, od alijinog diplomate, pa do protivnika istog, od zelje za saradnjom sa srbima pa do konfrontacija
-
Nancy Drew
-
mostarac
i jugeNancy Drew wrote:ambasador bih u londonu.......ne jugemostarac wrote:Filipovic je bio ambasador juge u Londonuradeljas wrote: skolovan diplomata to kao bio u bivsoj jugi isto diplomata![]()
![]()
![]()
nego, gdje su svi otišli ..........![]()
9 registrovanih, 9 skrivenih, 88 gostiju
- Edin H.
Samo BiHmostarac wrote:i jugeNancy Drew wrote:ambasador bih u londonu.......ne jugemostarac wrote: Filipovic je bio ambasador juge u Londonu
Kako ce biti diplomata u bivsoj Jugoslaviji?
To je bila ozbiljna zemlja, a on nezna beknuti engleski - isao je lafo na neki kurs.
- Rania
100% tacnoVodenjak wrote:Mozemo da se slazemo ili ne slazemo sa Filipovicem, ali nikad ne mozemo reci da se radi samo o "naknadnoj pameti"!radeljas wrote:greska i u velikoj srbiji bi imali velike zrtve, prvo bi ratovali za tu veliku srbiju u hrvatskoj i kasnije na kosovu, a onda bi bilo totalno potcinjeni, otrpilike kao u bivsoj jugi kada je recimo u poslovodnom odboru unisa bilo 14 srba i jedan hrvat, a na univerzitetu dekan nikad nije bio bosnjak ...Kenny Rogers wrote: A izbor 91 je bio: Bošnjaci narod bez države (bez žrtava u Velikoj Srbiji) ili Narod s državom (s žrtvama u multietničkoj državi Bosni i Hercegovini), .
A danas neki Filipovica zovu izdajnikom a Aliju prvim predsjednikom...![]()
- Rania
zna beknuti.Edin H. wrote:Samo BiHmostarac wrote:i jugeNancy Drew wrote: ambasador bih u londonu.......ne juge
Kako ce biti diplomata u bivsoj Jugoslaviji?
To je bila ozbiljna zemlja, a on nezna beknuti engleski - isao je lafo na neki kurs.
Moze komunicirati samo ima jak naglasak i pravi greske u vremenima. Ipak savrseno dobro se sporazumjevao sa britanskim novinarima u mnogobrojnim intervjuima koje je dao u Londonu.
-
Nancy Drew