Dilema ? Forumasi pomagajte ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

nebojeplavo wrote:Idi :D
siroko ti polje :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

mamica 31 wrote:
To je mali korak za tebe, a veliki za cijelu BiH :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

BHG wrote:hos nam dolazit svakog ljeta? :D

stavi na papir dobre i lose strane cijelokupne situacije...budi objektivan, iskren i detaljan naravno...pa prebroj koja je kolona duza...mozda ti pomogne....
Probo brate nisam spavo cijelu noc .... ima tu jos kandidata sa svojim spiskovima i SVI imaju pravo u neku ruku .... ako je covjek iskren prema sebi i sa obije noge na zemlji onda je dilema tri puta veca ... ako idealises u bilo kom pravcu pogubis se .... :D

I da jezik nije problem, ima tu jos nekih olaksica sto se tice smjestaja i same intergracije ali niko me ne ceka tamo ... mislim da cu ja biti prezaokupljen poslom tih prvih mjeseci a sta sa haremom .... jedini iskreni strah koji imam je da se sve to ne raspadne zbog posla i para .... :D
mamica papucarka

nebojeplavo wrote:
mamica 31 wrote:
mozes mislit kad bude ganjo dvije vize za dvije hanume :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

nebojeplavo wrote:
mamica 31 wrote:
Samo sto nisam .... :D .... ma necu ja ovdje nikome faliti pretjerano koliko ce meni nedostajati kasaba i sve u i oko... :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

mamica 31 wrote:
nebojeplavo wrote:
mamica 31 wrote: siroko ti polje :D
mozes mislit kad bude ganjo dvije vize za dvije hanume :D
A sta ce ih i voditi, naci ce druge, takav frajer.. :D
BHG

Post by BHG »

urbanagerila wrote:

stavi na papir dobre i lose strane cijelokupne situacije...budi objektivan, iskren i detaljan naravno...pa prebroj koja je kolona duza...mozda ti pomogne....
Probo brate nisam spavo cijelu noc .... ima tu jos kandidata sa svojim spiskovima i SVI imaju pravo u neku ruku .... ako je covjek iskren prema sebi i sa obije noge na zemlji onda je dilema tri puta veca ... ako idealises u bilo kom pravcu pogubis se .... :D

I da jezik nije problem, ima tu jos nekih olaksica sto se tice smjestaja i same intergracije ali niko me ne ceka tamo ... mislim da cu ja biti prezaokupljen poslom tih prvih mjeseci a sta sa haremom .... jedini iskreni strah koji imam je da se sve to ne raspadne zbog posla i para .... :D
nadam se da je harem razuman pa da nece zamjerit...
a kako bi bilo da odes sam prvo...dok pustis korjenje i razgranas se malo...a onda harem dovedes na gotovo...
a nije ni daleko...kad ti prahne mozes na avion i u posjetu...ili ako sve propadne imas vazda dje se vratit...
mamica papucarka

BHG wrote:
urbanagerila wrote:

nadam se da je harem razuman pa da nece zamjerit...
a kako bi bilo da odes sam prvo...dok pustis korjenje i razgranas se malo...a onda harem dovedes na gotovo...
a nije ni daleko...kad ti prahne mozes na avion i u posjetu...ili ako sve propadne imas vazda dje se vratit...
vela havle, dze ce hanume same ostavit :shock: :D
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:
mamica 31 wrote:
urbanagerila wrote:Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ... :D
hajd sad iskreno :oops:
Koliko imas hanuma, i da li ih uopste imas???? :P Ja ti vjerujem samo pola :P More bit bidne da imas Svilenu, a ova druga ne postjiiii :D
Joj ljudi 100 bespotrebnih pitanja imam stvarno dvije Svilene ... jednu odvajkada a drugu malo vise od pola godine (ona ima djevojcicu) i funkcionise za sada odlicno .... :D prva ima strani pasos a druga zavrsava fax i ima jos par ispita .... :D
pa sto si onda mene zvao da budem DRUGA zena, ako druga vec postoji :x znas, treca ipak ne bih bila...

e sad ozbiljno.. koje su sanse da i druga svilena dobije papire, kao i djevojcica, jer se koliko znam u FR priznaje samo gradjanski brak.. ima li neki zakon o spajanju porodica koji se moze iskoristiti?
encian

Post by encian »

teska dilema. idi vanka i radi ta tri mjeseca. ako nista imat ces da napises sta u cv i osnovu da trazis posao negdje vani ako bude nevolje - nesto sto mnogo bosanaca nema. a za hanume: ako hanumi ne smeta da te kuci ceka, onda ok. a sto se djece tice, cini mi se da ih je najbolje odgajati kod kuce u bosni. ja sam u japanu i svi su zdravi i nasmijani - i ocajno dosadni, neobrazovani, nesnalazljivi, plitki....
urbanagerila

Post by urbanagerila »

To je jedan od velikih problema sa papirima za nju i malenu... ova prva ima strani pasos i za nju nije veliki problem ali ona se racuna u paketu samnom. Svilena II ima djevojcicu i nemamo nikakve pravne osnove za spajanje porodice ali se moze nesto napraviti (eventualno!) ... to da ja idem sam je opcija za koju nismo raspolozeni ni ja ni one iz puuuuno razloga ... i znam da nije daleko ali sto zbog posla sto zbog love nece biti moguce svako malo vozikat se tamo vamo .... komplexno ... :D

@ perlica
Nisam ja nista ruzno mislio u mom srcu ima mjesta za jos ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

encian wrote:teska dilema. idi vanka i radi ta tri mjeseca. ako nista imat ces da napises sta u cv i osnovu da trazis posao negdje vani ako bude nevolje - nesto sto mnogo bosanaca nema. a za hanume: ako hanumi ne smeta da te kuci ceka, onda ok. a sto se djece tice, cini mi se da ih je najbolje odgajati kod kuce u bosni. ja sam u japanu i svi su zdravi i nasmijani - i ocajno dosadni, neobrazovani, nesnalazljivi, plitki....
CV mi je pun ko brod, ovaj posao nudi pravo puno mogucnosti za nastavak "karijere" tj. ako sve bude kako treba idealno za buducnost solidno ko beton... opcija malo tamo malo vamo ne dolazi u obzir jer bi to znacilo prekid saradnje za ubuduce a to bi bilo glupo ... sto se djevojcice tice mislim da ni ovdje nije najbolje sto se odgoja tice ... ovdje klinci valjaju drogu pred osnovnom pa mi je to u poredjenju sa playstation generation nekako lako za izabrati ... jos sto se otvaraju mogucnosti za njeno skolovanje kao i za mamino .... ma prekomplikovano sa svake strane ... :D
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:To je jedan od velikih problema sa papirima za nju i malenu... ova prva ima strani pasos i za nju nije veliki problem ali ona se racuna u paketu samnom. Svilena II ima djevojcicu i nemamo nikakve pravne osnove za spajanje porodice ali se moze nesto napraviti (eventualno!) ... to da ja idem sam je opcija za koju nismo raspolozeni ni ja ni one iz puuuuno razloga ... i znam da nije daleko ali sto zbog posla sto zbog love nece biti moguce svako malo vozikat se tamo vamo .... komplexno ... :D

@ perlica
Nisam ja nista ruzno mislio u mom srcu ima mjesta za jos ... :D
hahahahha....

vidi, u Fr ima dosta alziraca i marokanaca.. ne znam koliko njih ima vise zena, ali pokusaj se raspitati.. ova druga jeste tvoja zena po serijatu a zakon je ne tretira tako, ali je ti ipak izdrzavas.. probaj se raspitati u tom pravcu, ima li ona nekih prava.. to je kao da dovodis svoje roditelje koje izdrzavas.. kontas?

a opcija da ona ostane sa malom a ti i hanuma No.1 da idete pogotovo nije u redu.. ili idete svi ili njih dvije ostaju :)
prleitihi

Post by prleitihi »

Jesu bolje hladne ulice New Jerseya nego +10 u februaru na Bjelašnici? :? :oops: :D :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ako ostanu same stvari se lako mogu raspasti jer ja sam taj koji to drzi "pod kontrolom" tj. svi su sretni .... ako odem sam postoji realna opcija da krene nizbrdo sto ne zelim .... iz 1000 razloga ... Francuzi nece ni da cuju rijec serijat njima je njihovih "Beura" (maroko,tunis) i previse jos ima samo fale uvozni .... ali bi se to dalo nekako iskombinovati ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

prleitihi wrote:Jesu bolje hladne ulice New Jerseya nego +10 u februaru na Bjelašnici? :? :oops: :D :D
Ja volim da skijam nije ni ovo savrseno ... ima Chamonix snjega do maja ... :D a da ne pricam da je Cote de Azur samo satak voznje ... :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Sivi Dom (sinoc):

Baba: A gdje ti putujes sine?
Sticenik: Baba via Azurna obala :D

Ako je sverc gudre ili oruzja u pitanju razmisli :-)

U suprotnom GO FOR IT.

Trebe - irelevantno, nisu lose ni Francuskinje :D (vole i one pinku)
prleitihi

Post by prleitihi »

urbanagerila wrote:
prleitihi wrote:Jesu bolje hladne ulice New Jerseya nego +10 u februaru na Bjelašnici? :? :oops: :D :D
Ja volim da skijam nije ni ovo savrseno ... ima Chamonix snjega do maja ... :D a da ne pricam da je Cote de Azur samo satak voznje ... :D
Onda, jesu bolje tople ulice Marseja nego -18 u julu na Bjelašnici! :oops: :D

(s obzirom na sadšnje temperature u julu očekujem 2 metra snijega!)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Edin H. wrote:Sivi Dom (sinoc):

Baba: A gdje ti putujes sine?
Sticenik: Baba via Azurna obala :D

Ako je sverc gudre ili oruzja u pitanju razmisli :-)

U suprotnom GO FOR IT.

Trebe - irelevantno, nisu lose ni Francuskinje :D (vole i one pinku)
Ma ni blizu ... :D Legalno 150% ... a Svilene nisu irelevantne nego cak sta vise jako bitne u cijeloj prici ... :D
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

urbanagerila wrote:To je jedan od velikih problema sa papirima za nju i malenu... ova prva ima strani pasos i za nju nije veliki problem ali ona se racuna u paketu samnom. Svilena II ima djevojcicu i nemamo nikakve pravne osnove za spajanje porodice ali se moze nesto napraviti (eventualno!) ... to da ja idem sam je opcija za koju nismo raspolozeni ni ja ni one iz puuuuno razloga ... i znam da nije daleko ali sto zbog posla sto zbog love nece biti moguce svako malo vozikat se tamo vamo .... komplexno ... :D
Sta se bolan sekiras? Daleko od ociju, daleko od srca - snaci ce se one, ne brini :D

Pa nisi valjda namislio da ih odma vodis sa sobom. To ne bi ni u ludilu uradila. Idi sam, smjesti se, razmisli i razgledaj, pa onda - jal' njih tamo, il' ti nazad, u svakom slucaju si flexibilniji bez prikolice.
amrino

Post by amrino »

Kad kod neko trazi "hljeba nad pogacom" to nikako na dobro ne izadje...u slucaju da ovdje imas lijep zivot (a iz svega procitanog vidim da imas) zbog cega sve stavljati na kocku?
Zbog cega se dovoditi u situaciju da ti djeca jednog dana postanu stranci, da pricaju drugim jezikom...da se cetvero ljudi napati i prevrne svoj zivot...koja je cijena?
Mislim da ti cilj treba biti da ovaj zivot koji imas ovdje ucinis jos boljim, a s tim ambicijama vjerujem da mozes!
Neke stvari se ne mogu kupiti ni suhim zlatom...a na kraju ni zenama ni djeci pare nisu potrebnije od slozne i sretne porodice...
prleitihi

Post by prleitihi »

Evo ja se javljam da ih pripazim dok je on odsutan! :oops: :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

prleitihi wrote:
urbanagerila wrote:
Onda, jesu bolje tople ulice Marseja nego -18 u julu na Bjelašnici! :oops: :D

(s obzirom na sadšnje temperature u julu očekujem 2 metra snijega!)
Ma ti samo zajebavas nisu ulice u pitanju... mjesto tj. lokacija nije toliko bitno koliko daljnji razvoj situacije ....sve je uzrocno-posljedicno .... jedno povlaci drugo a ishod .... nema veze sa vanjskom temperaturom... :D
Edin H.

Post by Edin H. »

freak_with_a_laptop wrote:
Sta se bolan sekiras? Daleko od ociju, daleko od srca - snaci ce se one, ne brini :D

Pa nisi valjda namislio da ih odma vodis sa sobom. To ne bi ni u ludilu uradila. Idi sam, smjesti se, razmisli i razgledaj, pa onda - jal' njih tamo, il' ti nazad, u svakom slucaju si flexibilniji bez prikolice.
Fleksibilniji, ali usamljeniji :roll:

Dok se kakvoj Francuskinji ne privali na konak :D
tempora

Post by tempora »

Ne znam koja ce ti zemlja dozvoliti da uvezes dvije zene, osim nekim lijevim putem =a sobzirom kakva je imigraciona politika Evrope, oni bi nekako da se rijese i ovih ovdje.
Nego, ja sve mislim ti se zezas za dvije zene, ali kad bolje razmislim, tvoj odlazak je i drustveno koristan. Zbrinjavas dvije zenske osobe, sto znaci umanjujes konkurenciju. :? :D

Ja se svakako ne trebam javljati na ovu temu, jer nista od onoga sto si rekao nisam razumjela. Kazes bio si vani, okusio i nije to TO. Sa druge strane, u BiH takodjer vidis manjkavosti sto se tice licne buducnosti.
Tipican primjer onoga ko je iskusio i tamo i ovamo. Uvijek u medju prostoru!
:shock:
Post Reply