siroko ti poljenebojeplavo wrote:Idi
Dilema ? Forumasi pomagajte ...
-
mamica papucarka
- nebojeplavo
To je mali korak za tebe, a veliki za cijelu BiHmamica 31 wrote:siroko ti poljenebojeplavo wrote:Idi
-
urbanagerila
Probo brate nisam spavo cijelu noc .... ima tu jos kandidata sa svojim spiskovima i SVI imaju pravo u neku ruku .... ako je covjek iskren prema sebi i sa obije noge na zemlji onda je dilema tri puta veca ... ako idealises u bilo kom pravcu pogubis se ....BHG wrote:hos nam dolazit svakog ljeta?![]()
stavi na papir dobre i lose strane cijelokupne situacije...budi objektivan, iskren i detaljan naravno...pa prebroj koja je kolona duza...mozda ti pomogne....
I da jezik nije problem, ima tu jos nekih olaksica sto se tice smjestaja i same intergracije ali niko me ne ceka tamo ... mislim da cu ja biti prezaokupljen poslom tih prvih mjeseci a sta sa haremom .... jedini iskreni strah koji imam je da se sve to ne raspadne zbog posla i para ....
-
mamica papucarka
mozes mislit kad bude ganjo dvije vize za dvije hanumenebojeplavo wrote:To je mali korak za tebe, a veliki za cijelu BiHmamica 31 wrote:siroko ti poljenebojeplavo wrote:Idi
-
urbanagerila
Samo sto nisam ....nebojeplavo wrote:To je mali korak za tebe, a veliki za cijelu BiHmamica 31 wrote:siroko ti poljenebojeplavo wrote:Idi
- nebojeplavo
A sta ce ih i voditi, naci ce druge, takav frajer..mamica 31 wrote:mozes mislit kad bude ganjo dvije vize za dvije hanumenebojeplavo wrote:To je mali korak za tebe, a veliki za cijelu BiHmamica 31 wrote: siroko ti polje
- BHG
nadam se da je harem razuman pa da nece zamjerit...urbanagerila wrote:Probo brate nisam spavo cijelu noc .... ima tu jos kandidata sa svojim spiskovima i SVI imaju pravo u neku ruku .... ako je covjek iskren prema sebi i sa obije noge na zemlji onda je dilema tri puta veca ... ako idealises u bilo kom pravcu pogubis se ....BHG wrote:hos nam dolazit svakog ljeta?![]()
stavi na papir dobre i lose strane cijelokupne situacije...budi objektivan, iskren i detaljan naravno...pa prebroj koja je kolona duza...mozda ti pomogne....![]()
I da jezik nije problem, ima tu jos nekih olaksica sto se tice smjestaja i same intergracije ali niko me ne ceka tamo ... mislim da cu ja biti prezaokupljen poslom tih prvih mjeseci a sta sa haremom .... jedini iskreni strah koji imam je da se sve to ne raspadne zbog posla i para ....
a kako bi bilo da odes sam prvo...dok pustis korjenje i razgranas se malo...a onda harem dovedes na gotovo...
a nije ni daleko...kad ti prahne mozes na avion i u posjetu...ili ako sve propadne imas vazda dje se vratit...
-
mamica papucarka
vela havle, dze ce hanume same ostavitBHG wrote:nadam se da je harem razuman pa da nece zamjerit...urbanagerila wrote:Probo brate nisam spavo cijelu noc .... ima tu jos kandidata sa svojim spiskovima i SVI imaju pravo u neku ruku .... ako je covjek iskren prema sebi i sa obije noge na zemlji onda je dilema tri puta veca ... ako idealises u bilo kom pravcu pogubis se ....BHG wrote:hos nam dolazit svakog ljeta?![]()
stavi na papir dobre i lose strane cijelokupne situacije...budi objektivan, iskren i detaljan naravno...pa prebroj koja je kolona duza...mozda ti pomogne....![]()
a kako bi bilo da odes sam prvo...dok pustis korjenje i razgranas se malo...a onda harem dovedes na gotovo...
a nije ni daleko...kad ti prahne mozes na avion i u posjetu...ili ako sve propadne imas vazda dje se vratit...
-
Pearl
pa sto si onda mene zvao da budem DRUGA zena, ako druga vec postojiurbanagerila wrote:Joj ljudi 100 bespotrebnih pitanja imam stvarno dvije Svilene ... jednu odvajkada a drugu malo vise od pola godine (ona ima djevojcicu) i funkcionise za sada odlicno ....mamica 31 wrote:hajd sad iskrenourbanagerila wrote:Ovaj posao bi bio u Marsielleu s tim da bi tu bio samo prvih 3 mjeseca a kasnije vjerovatno negdje dalje ...![]()
Koliko imas hanuma, i da li ih uopste imas????Ja ti vjerujem samo pola
More bit bidne da imas Svilenu, a ova druga ne postjiiii
prva ima strani pasos a druga zavrsava fax i ima jos par ispita ....
e sad ozbiljno.. koje su sanse da i druga svilena dobije papire, kao i djevojcica, jer se koliko znam u FR priznaje samo gradjanski brak.. ima li neki zakon o spajanju porodica koji se moze iskoristiti?
-
encian
teska dilema. idi vanka i radi ta tri mjeseca. ako nista imat ces da napises sta u cv i osnovu da trazis posao negdje vani ako bude nevolje - nesto sto mnogo bosanaca nema. a za hanume: ako hanumi ne smeta da te kuci ceka, onda ok. a sto se djece tice, cini mi se da ih je najbolje odgajati kod kuce u bosni. ja sam u japanu i svi su zdravi i nasmijani - i ocajno dosadni, neobrazovani, nesnalazljivi, plitki....
-
urbanagerila
To je jedan od velikih problema sa papirima za nju i malenu... ova prva ima strani pasos i za nju nije veliki problem ali ona se racuna u paketu samnom. Svilena II ima djevojcicu i nemamo nikakve pravne osnove za spajanje porodice ali se moze nesto napraviti (eventualno!) ... to da ja idem sam je opcija za koju nismo raspolozeni ni ja ni one iz puuuuno razloga ... i znam da nije daleko ali sto zbog posla sto zbog love nece biti moguce svako malo vozikat se tamo vamo .... komplexno ...
@ perlica
Nisam ja nista ruzno mislio u mom srcu ima mjesta za jos ...
@ perlica
-
urbanagerila
CV mi je pun ko brod, ovaj posao nudi pravo puno mogucnosti za nastavak "karijere" tj. ako sve bude kako treba idealno za buducnost solidno ko beton... opcija malo tamo malo vamo ne dolazi u obzir jer bi to znacilo prekid saradnje za ubuduce a to bi bilo glupo ... sto se djevojcice tice mislim da ni ovdje nije najbolje sto se odgoja tice ... ovdje klinci valjaju drogu pred osnovnom pa mi je to u poredjenju sa playstation generation nekako lako za izabrati ... jos sto se otvaraju mogucnosti za njeno skolovanje kao i za mamino .... ma prekomplikovano sa svake strane ...encian wrote:teska dilema. idi vanka i radi ta tri mjeseca. ako nista imat ces da napises sta u cv i osnovu da trazis posao negdje vani ako bude nevolje - nesto sto mnogo bosanaca nema. a za hanume: ako hanumi ne smeta da te kuci ceka, onda ok. a sto se djece tice, cini mi se da ih je najbolje odgajati kod kuce u bosni. ja sam u japanu i svi su zdravi i nasmijani - i ocajno dosadni, neobrazovani, nesnalazljivi, plitki....
-
Pearl
hahahahha....urbanagerila wrote:To je jedan od velikih problema sa papirima za nju i malenu... ova prva ima strani pasos i za nju nije veliki problem ali ona se racuna u paketu samnom. Svilena II ima djevojcicu i nemamo nikakve pravne osnove za spajanje porodice ali se moze nesto napraviti (eventualno!) ... to da ja idem sam je opcija za koju nismo raspolozeni ni ja ni one iz puuuuno razloga ... i znam da nije daleko ali sto zbog posla sto zbog love nece biti moguce svako malo vozikat se tamo vamo .... komplexno ...![]()
@ perlica
vidi, u Fr ima dosta alziraca i marokanaca.. ne znam koliko njih ima vise zena, ali pokusaj se raspitati.. ova druga jeste tvoja zena po serijatu a zakon je ne tretira tako, ali je ti ipak izdrzavas.. probaj se raspitati u tom pravcu, ima li ona nekih prava.. to je kao da dovodis svoje roditelje koje izdrzavas.. kontas?
a opcija da ona ostane sa malom a ti i hanuma No.1 da idete pogotovo nije u redu.. ili idete svi ili njih dvije ostaju
-
urbanagerila
Ako ostanu same stvari se lako mogu raspasti jer ja sam taj koji to drzi "pod kontrolom" tj. svi su sretni .... ako odem sam postoji realna opcija da krene nizbrdo sto ne zelim .... iz 1000 razloga ... Francuzi nece ni da cuju rijec serijat njima je njihovih "Beura" (maroko,tunis) i previse jos ima samo fale uvozni .... ali bi se to dalo nekako iskombinovati ... 
-
urbanagerila
Ja volim da skijam nije ni ovo savrseno ... ima Chamonix snjega do maja ...prleitihi wrote:Jesu bolje hladne ulice New Jerseya nego +10 u februaru na Bjelašnici?![]()
![]()
![]()
-
prleitihi
Onda, jesu bolje tople ulice Marseja nego -18 u julu na Bjelašnici!urbanagerila wrote:Ja volim da skijam nije ni ovo savrseno ... ima Chamonix snjega do maja ...prleitihi wrote:Jesu bolje hladne ulice New Jerseya nego +10 u februaru na Bjelašnici?![]()
![]()
![]()
a da ne pricam da je Cote de Azur samo satak voznje ...
(s obzirom na sadšnje temperature u julu očekujem 2 metra snijega!)
-
urbanagerila
Ma ni blizu ...Edin H. wrote:Sivi Dom (sinoc):
Baba: A gdje ti putujes sine?
Sticenik: Baba via Azurna obala![]()
Ako je sverc gudre ili oruzja u pitanju razmisli![]()
U suprotnom GO FOR IT.
Trebe - irelevantno, nisu lose ni Francuskinje(vole i one pinku)
-
freak_with_a_laptop
Sta se bolan sekiras? Daleko od ociju, daleko od srca - snaci ce se one, ne briniurbanagerila wrote:To je jedan od velikih problema sa papirima za nju i malenu... ova prva ima strani pasos i za nju nije veliki problem ali ona se racuna u paketu samnom. Svilena II ima djevojcicu i nemamo nikakve pravne osnove za spajanje porodice ali se moze nesto napraviti (eventualno!) ... to da ja idem sam je opcija za koju nismo raspolozeni ni ja ni one iz puuuuno razloga ... i znam da nije daleko ali sto zbog posla sto zbog love nece biti moguce svako malo vozikat se tamo vamo .... komplexno ...![]()
Pa nisi valjda namislio da ih odma vodis sa sobom. To ne bi ni u ludilu uradila. Idi sam, smjesti se, razmisli i razgledaj, pa onda - jal' njih tamo, il' ti nazad, u svakom slucaju si flexibilniji bez prikolice.
-
amrino
Kad kod neko trazi "hljeba nad pogacom" to nikako na dobro ne izadje...u slucaju da ovdje imas lijep zivot (a iz svega procitanog vidim da imas) zbog cega sve stavljati na kocku?
Zbog cega se dovoditi u situaciju da ti djeca jednog dana postanu stranci, da pricaju drugim jezikom...da se cetvero ljudi napati i prevrne svoj zivot...koja je cijena?
Mislim da ti cilj treba biti da ovaj zivot koji imas ovdje ucinis jos boljim, a s tim ambicijama vjerujem da mozes!
Neke stvari se ne mogu kupiti ni suhim zlatom...a na kraju ni zenama ni djeci pare nisu potrebnije od slozne i sretne porodice...
Zbog cega se dovoditi u situaciju da ti djeca jednog dana postanu stranci, da pricaju drugim jezikom...da se cetvero ljudi napati i prevrne svoj zivot...koja je cijena?
Mislim da ti cilj treba biti da ovaj zivot koji imas ovdje ucinis jos boljim, a s tim ambicijama vjerujem da mozes!
Neke stvari se ne mogu kupiti ni suhim zlatom...a na kraju ni zenama ni djeci pare nisu potrebnije od slozne i sretne porodice...
-
urbanagerila
Ma ti samo zajebavas nisu ulice u pitanju... mjesto tj. lokacija nije toliko bitno koliko daljnji razvoj situacije ....sve je uzrocno-posljedicno .... jedno povlaci drugo a ishod .... nema veze sa vanjskom temperaturom...prleitihi wrote:Onda, jesu bolje tople ulice Marseja nego -18 u julu na Bjelašnici!urbanagerila wrote:Ja volim da skijam nije ni ovo savrseno ... ima Chamonix snjega do maja ...prleitihi wrote:Jesu bolje hladne ulice New Jerseya nego +10 u februaru na Bjelašnici?![]()
![]()
![]()
a da ne pricam da je Cote de Azur samo satak voznje ...
![]()
![]()
(s obzirom na sadšnje temperature u julu očekujem 2 metra snijega!)
- Edin H.
Fleksibilniji, ali usamljenijifreak_with_a_laptop wrote:Sta se bolan sekiras? Daleko od ociju, daleko od srca - snaci ce se one, ne briniurbanagerila wrote:To je jedan od velikih problema sa papirima za nju i malenu... ova prva ima strani pasos i za nju nije veliki problem ali ona se racuna u paketu samnom. Svilena II ima djevojcicu i nemamo nikakve pravne osnove za spajanje porodice ali se moze nesto napraviti (eventualno!) ... to da ja idem sam je opcija za koju nismo raspolozeni ni ja ni one iz puuuuno razloga ... i znam da nije daleko ali sto zbog posla sto zbog love nece biti moguce svako malo vozikat se tamo vamo .... komplexno ...![]()
![]()
Pa nisi valjda namislio da ih odma vodis sa sobom. To ne bi ni u ludilu uradila. Idi sam, smjesti se, razmisli i razgledaj, pa onda - jal' njih tamo, il' ti nazad, u svakom slucaju si flexibilniji bez prikolice.
Dok se kakvoj Francuskinji ne privali na konak
-
tempora
Ne znam koja ce ti zemlja dozvoliti da uvezes dvije zene, osim nekim lijevim putem =a sobzirom kakva je imigraciona politika Evrope, oni bi nekako da se rijese i ovih ovdje.
Nego, ja sve mislim ti se zezas za dvije zene, ali kad bolje razmislim, tvoj odlazak je i drustveno koristan. Zbrinjavas dvije zenske osobe, sto znaci umanjujes konkurenciju.
Ja se svakako ne trebam javljati na ovu temu, jer nista od onoga sto si rekao nisam razumjela. Kazes bio si vani, okusio i nije to TO. Sa druge strane, u BiH takodjer vidis manjkavosti sto se tice licne buducnosti.
Tipican primjer onoga ko je iskusio i tamo i ovamo. Uvijek u medju prostoru!

Nego, ja sve mislim ti se zezas za dvije zene, ali kad bolje razmislim, tvoj odlazak je i drustveno koristan. Zbrinjavas dvije zenske osobe, sto znaci umanjujes konkurenciju.
Ja se svakako ne trebam javljati na ovu temu, jer nista od onoga sto si rekao nisam razumjela. Kazes bio si vani, okusio i nije to TO. Sa druge strane, u BiH takodjer vidis manjkavosti sto se tice licne buducnosti.
Tipican primjer onoga ko je iskusio i tamo i ovamo. Uvijek u medju prostoru!